Dodaj do ulubionych

samochody w Skaryszaku

IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 18:00
Mieszkamy na Ursynowie, ale własnie wróciliśmy z pikniku ze znajomymi w Parku Skaryszewskim. Bywamy tam systematycznie kilka razy w roku i po raz pierwszy dzis widziałem coś przedziwnego i nowego. W ciągu 3 godzin kilka samochodów bez obciachu przejechało aleją główną i jedną z alejek bocznych (w okolicach pomnika przy wejściu od Ronada Waszyngtona). NIgdy takiego buractwa tam nie widziałem. To jakaś nowa moda, czy miałem pecha i trafiłem na odosobniony incydent? Nie były to pojazdy żadnych służb, po prostu jakieś ford z rejestracją WF z dwiema osobami w środku i dwa inne prywatne samochody.
Obserwuj wątek
    • achzarit Re: samochody w Skaryszaku 20.05.13, 10:34
      Może z imprezy w Figaro? (tam było przyjęcie po czyjejś komunii chyba).
      Inna sprawa że to dość buraczane - podobnie jak totalne zastawienie Międzynarodowej (zwłaszcza pod tabliczką z oznaczeniem alei zabytkowej.
      "Sportowcy" idący na stadion Drukarza widać nie są w stanie przejść 200 m i MUSZĄ podjechac pod samą bramę parku.

Mam nadzieję że Strasz Miejska na nich sporo zarobiła
    • Gość: a Re: samochody w Skaryszaku IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 15:54
      To rzeczywiście irytujące. Ale zły przykład dają wszelkiego rodzaju "służby" włóczące się samochodami po parku. W niedzielę koło południa stały pod pomnikiem dwa wielkie samochody żandarmerii, w których żandarmi spali sobie w najlepsze. Jechałem wtedy główną aleją rowerem, a za mną powolutku jechał sobie samochód straży miejskiej. Po co tego tyle? I po co w samochodach? Jakieś takie rozwydrzone się to zrobiło.
      Jeśli zaś mówimy o prywatnych samochodach, to do parku przyjeżdża sporo ludzi i to z dość odległych części miasta, a zaparkować nie ma gdzie. Stają więc gdzie popadnie i tyle. Zresztą do parkowych knajpek też trzeba jakoś dojechać. Szkoda, że podczas budowy tego czegoś wielkiego i kolorowego po drugiej stronie Zielenieckiej nie pomyślano o parkingu dla odwiedzających park.
      • w_v_w Re: samochody w Skaryszaku 20.05.13, 16:50
        Gość portalu: a napisał(a):
        [...]Szkod
        > a, że podczas budowy tego czegoś wielkiego i kolorowego po drugiej stronie Ziel
        > enieckiej nie pomyślano o parkingu dla odwiedzających park.

Jest szansa, ze za jakis czas rozbiora to paskudztwo :D

Wawerka
      • achzarit Re: samochody w Skaryszaku 20.05.13, 17:05

Szkod
        > a, że podczas budowy tego czegoś wielkiego i kolorowego po drugiej stronie Ziel
        Pomyslano.
        Pod stadionem jest parking na dość dużą ilośc samochodów (słyszałam że około 1000)
        Tylko na razie nie pomyslano jak zrobić żeby udostępnic ten parking traktującym Saską Kępę jako darmowy P&R.
      • robertrobert1 Re: samochody w Skaryszaku 30.05.13, 10:16

> To rzeczywiście irytujące.
        > Jeśli zaś mówimy o prywatnych samochodach, to do parku przyjeżdża sporo ludzi i
        > to z dość odległych części miasta, a zaparkować nie ma gdzie. Stają więc gdzie
        > popadnie i tyle. Zresztą do parkowych knajpek też trzeba jakoś dojechać. Szkod

Parkingi są nie potrzebne. Do parku można dojechać bez najmniejszego problemu komunikacją miejska lub na rowerku.
    • Gość: Tomala Re: samochody w Skaryszaku IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 17:43
      Pewnie, że to buractwo.
      Patrzę jednak przez google maps na ten wjazd (deszcz pada i na rower nie chce mi się wsiąść, żeby podjechać) i nie widzę, żeby tam był zakaz wjazdu.
      • achzarit Re: samochody w Skaryszaku 28.05.13, 16:46
        Nie ma zakazu wjazdu w Międzynarodową bo to dojazd do parkingu przy Drukarzu i dawnej stajni.
        Ale jest znak "Aleja zabytkowa" na wprost wjazdu do parku a jeśli coś jest zabytkiem przyrody to nie jest parkingiem.
        To ścieżka parkowa a nie droga dla samochodów.
        • robertrobert1 Re: samochody w Skaryszaku 30.05.13, 10:20
          achzarit napisał:

> Nie ma zakazu wjazdu w Międzynarodową bo to dojazd do parkingu przy Drukarzu i
          > dawnej stajni.
          > Ale jest znak "Aleja zabytkowa" na wprost wjazdu do parku a jeśli coś jest zaby
          > tkiem przyrody to nie jest parkingiem.
          > To ścieżka parkowa a nie droga dla samochodów.

Jeśli nie ma zakazu wjazdu to śmiało można jechać...niestety. A by sie w tym miejscu przydały niezłe szykany.
          • achzarit Re: samochody w Skaryszaku 03.06.13, 14:40
            robertrobert1 napisał:

> Jeśli nie ma zakazu wjazdu to śmiało można jechać...niestety. A by sie w tym mi
            > ejscu przydały niezłe szykany.

Widac nie wiesz o czym piszesz.
            Nie można "śmiało jechać" co Straż Miejska udowodniła mandatami kierowcom, którzy zostawili pojazdy za znakiem, szykany potrzebne są debilom którzy nie rozróżniają trawników od parkingów - to jest obiekt zabytkowy i park w dodatku.
      • robertrobert1 Re: samochody w Skaryszaku 30.05.13, 10:18
        Gość portalu: Tomala napisał(a):

> Pewnie, że to buractwo.
        > Patrzę jednak przez google maps na ten wjazd (deszcz pada i na rower nie chce m
        > i się wsiąść, żeby podjechać) i nie widzę, żeby tam był zakaz wjazdu.

I podobnie jak ty myślą tysiące innych kierowców i ...mamy to co mamy.
        • Gość: Tomala Re: samochody w Skaryszaku IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 20:11
          Czytaj ze zrozumieniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka