Dodaj do ulubionych

Promocja książki "Majora"

31.10.13, 12:37
Kicia Kocia i Narodowe Centrum Kultury zapraszają na promocję książki „Waldemar Fydrych „Major””. Spotkanie, w którym weźmie udział autor i bohater publikacji, happener, lider legendarnej Pomarańczowej Alternatywy, artysta i pisarz, odbędzie się w środę 6 listopada o godz. 19.00.

Rozmowę z „Majorem” poprowadzi Tomasz „Man” Świtalski, muzyk (m.in. Brygady Kryzys), twórca i animator kultury niezależnej (realizował m.in. festiwale Rób Reggae i Marchewka, obecnie tworzy Noc Poetów i Manifestacje Poetyckie).

W programie spotkania (ok. 1,5 godziny) m.in. pokaz filmów o „Majorze” i Pomarańczowej Alternatywie oraz kiermasz książek NCK po promocyjnych cenach.
Wstęp wolny. Zapraszamy :)

Kicia Kocia, ul. Garibaldiego 5A
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Promocja książki "Majora" IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 13:47
      Będę!
    • klub-kicia-kocia Re: Promocja książki "Majora" 06.11.13, 10:31
      Już dziś (środa 6.11., godz. 19.00) w Kici Koci:
      www.rp.pl/artykul/1062524.html
      Podczas imprezy będzie można kupić książkę "Majora" po promocyjnej cenie. Upraszamy uczestników spotkania o założenie elementów garderoby wierzchniej w kolorze pomarańczowym lub przyniesienie pomarańczowych gadżetów :)

• pantalon Re: Promocja książki "Majora" 06.11.13, 14:52
        cuś gupi jestem

pod podanym linkiem mamy info o jajuPoldrobu.
        Czy może nastapiło jakieś połaczenie w temacie jajo i Major?
        Niezłe jajo z tem Majorem. I skoro już o jajach to sam akt odsłonięcia o której się odbędzie nie jestem fejsbukowy a chciałbym się pojawić

ściskam

PanTalon
        • klub-kicia-kocia Re: Promocja książki "Majora" 06.11.13, 16:45
          oj tak, przepraszamy!
          dziś (środa) o g. 19 jest promocja książki Majora, a w piątek 8.11. impreza z jajem - odsłonięcie muralu przy Męcińskiej 42, g. 18:30, ciąg dalszy (wernisaż peerelowskich murali, jajeczne warsztaty) ww KK od 19.00 - jeszcze raz przepraszamy za zamieszanie i zapraszamy :)
    • Gość: gizmo Re: Promocja książki "Majora" IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.13, 09:35
      Mam drobną uwagę - mikrofon powinien działać, używanie nieczynnego i podawanie go publiczności zadającej pytania nie ma większego sensu. No i kogokolwiek zaprosicie, jeśli spotkanie prowadzi Men, to tak naprawdę będzie spotkanie z nim.
      Do zobaczenia na odsłonięciu jaja!
      • klub-kicia-kocia Re: Promocja książki "Majora" 07.11.13, 12:40
        Oba mikrofony działają, co udowodnił "Man" :) Główny organizator, czyli NCK, ustalało skład rozmówców.
      • klub-kicia-kocia Re: Promocja książki "Majora" 07.11.13, 12:49
        PS Rzeczone mikrofony nie są sprzętami estradowymi. Ale wystarczy trzymać je na wysokości ust sposobem (za przeproszeniem) na "jedzenie banana", mówić i działają. Niestety tylko "Man" zastosował tę metodę :) Można też było popracować mikserem, lecz niestety - jak było widać - miejsce przy maszynie i dostęp do tejże happenersko zawłaszczyła aktywistka Gamoni i Krasnoludków :)
        • Gość: gizmo Re: Promocja książki "Majora" IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.13, 12:57
          Nie działał mikrofon Majora - ten przekazywany do publiczności. Tzn. zadziałał przez chwilę na początku, ale potem już nie - i na pewno nie była to kwestia odległości od paszcz.
          Wybór Mena był OK - mi się podobało, zresztą przyszedłem głównie dla niego. W ogóle fajnie było. Tylko Becherovka się skończyła. W piątek będzie?
          • Gość: tia Re: Promocja książki "Majora" IP: 150.254.208.* 07.11.13, 13:13
            Oj gizmo, gizmo...
            • Gość: gizmo Re: Promocja książki "Majora" IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.13, 18:16
              Tak, wiem, pieniądze przeznaczone na zakup książki wydałem na alkohol. Wstyd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka