Dodaj do ulubionych

Kamionkowskie nowości kulinarne, cz. 8

IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.14, 12:42
Jakoś mało ostatnio się przemieszczam, kryzys pędzi (skoro gospodarka może pędzić, to dajmy też szansę kryzysowi), Avon rozkręca sprzedaż przez internet, pewnie niedługo zrezygnują z jedynego na świecie konsultanta-mężczyzny. Więc i doniesień mało - ale liczę na was, drodzy współforumowicze.
Na Kobielskiej 1 - chyba w miejsce innej knajpy - otworzyła się La Strawa - menu polsko-włoskie, ceny niespecjalnie zachęcające, ale są lunche po 15 zł.
A czy wiecie, że w Krakowie, w Hotelu Francuskim na Floriańskiej są lunche po 20 zł? To jest koszmarnie drogie miejsce, ale lunche (bez możliwości wyboru, kompot bez ograniczeń) są jak najbardziej na avonowską kieszeń, polecam.
Mumbai Mirchi przemieniło się w Masala Magic, są lunche po 20 zł, jak zjem to się dopiszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Podaj dalej IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.14, 18:26
      Na miejscu kiosku z gazetami (dawniej restauracja Turecka Ugarit, i komu to przeszkadzało?) otworzyło się coś pod nazwą Podaj dalej. Z całym szacunkiem dla właścicieli, ale strony internetowe (oczywiście nie ma) i strony na FB są po to, żeby czytelnik mógł przeczytać: kto, co, za ile, kiedy. Ewentualnie poproszę o jakieś selfie pod prysznicem, wtedy podam dalej.
      Ale jeśli ktoś tam zawita, to wyręczcie właścicieli i umieśćcie wyciąg z menu lub recenzję (na Gastronautach jeszcze nic nie ma).
    • Gość: gizmo Masala Magic IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.14, 16:21
      Nie wiem, na czym ma polegać zmiana. Chyba personel się zmienił, ale nie jestem biegły w dalekowschodnich twarzach. Na pewno jest nowa pomoc na sali, bo twarz ma bardzo czarną i solidne dredy na głowie. Ale menu? Chyba jest to samo, te same zestawy lunchowe po 20 zł. Wyszedłem zadowolony i z lekkim piekłem w gębie - bo wybrałem potrawę z dwoma papryczkami w opisie.
    • achzarit Re: Kamionkowskie nowości kulinarne, cz. 8 08.10.14, 16:20
      Za pozwoleniem - hotel Francuski, znany z niektórych scen "Zaklętych Rewirów", "Ga-ga Chwała bohaterom" i "Vinci" mieści sie na Pijarskiej pod numerem 13. A restaurację w hotelu prowadzi Adam Gessler (oficjalnie nie prowadzi ale to jego jako ż emiasto Warszawa nieudolnie sciąga z niego cos okolo 20 mln długu )
      • Gość: gizmo Re: Kamionkowskie nowości kulinarne, cz. 8 IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.14, 18:33
        Łał, myślałem, że "Zaklęte rewiry" (uwielbiam!) w całości nakręcono w Czechosłowacji. Tym bardziej warto tam pójść (pal licho Gesslera).
    • Gość: gizmo Restauracja Cantina IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.14, 18:35
      Na rogu Ostrobramskiej i Poligonowej otworzyła się Restauracja Cantina. Niestety menu jest skrzętnie ukrywane przed potencjalnymi klientami, wiem tylko, że w menu lunchowym płaci się 2,90 zł za 100 g. 2,90 za setkę! To najlepsza cena w mieście!
      • Gość: deem Re: Restauracja Cantina IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.15, 22:45
        Cantina przetrwała do końca maja 2015 - właśnie ją zamknęli
        • Gość: gizmo Re: Restauracja Cantina IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.15, 20:27
          Szkoda. Ale to mało ciekawe miejsce dla restauracji. Jak się stamtąd idzie w kierunku Balatonu to mija się kawiarnię, która kiedyś była dedykowana dzieciom - co spotkało się z protestem sąsiadów, chyba na tyle skutecznym, że teraz jest tam cukiernia. A nad samym Balatonem jest food truck z burgerami - zestawy wyglądają smacznie i mają bardzo niskie ceny - jak na stolicę. Zmian niewiele, wiec nie wpisuję się, ale nadal prowadzę badania terenowe nad spożyciem piwa na Kamionku, lada dzień opublikuję raport.
          • e-mka Zmiany 16.06.15, 12:36
            Zmiana goni zmianę na Kamionku :) Wyliczancafe przy ul. Kakowskiego, tuż przy Parku nad Balatonem, oprotestowaną przez sąsiadów, zastąpiła cukiernio-kawiarnia Beza Cafe, która zdążyła się zamknąć i ponownie otworzyć, co sygnalizuje nowy ogródek wyłożony płytami oraz plastikowy lód włoski. W Bezie kupiłam pączki w tłusty czwartek, ale były wybitnie niedobre. Dlatego nie zdziwił mnie jej upadek i zastanawia nowe otwarcie. Nie ma też już baru Febo w titanicu przy Poligonowej. Jest bar wietnamski o mało odkrywczej nazwie na szyldzie z logo Coca-Coli. May-May bar restauracyjny na przyczółku (pierwsze miejsce w kategorii "najgorsza obsługa klienta") zyskał konkurencję. Pozostałe nowe lokale zostawię do opisania niestrudzonemu gizmo :)
            • Gość: gizmo Re: Zmiany IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.15, 15:27
              Zarobiony jestem (że zacytuje klasyka). Wyrzucili mnie z tego Avonu, skarżyłem się na mobing, jako jedyny samiec byłem ciągle napastowany erotycznie, a jak się poskarżyłem to mnie wywalili. Zostałem testerem oglądalności telewizyjnej, ale cały czas muszę siedzieć w domu i oglądać TV. A tam ciągle powtórki, chyba zwariuję. Tak wiec na razie liczę na was, planuje zmienić pracę na bardziej mobilną. Ale o badaniach terenowych nad piwem na Kamionku niedługo napiszę.
    • Gość: gizmo Le Rendez-Vous IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.14, 18:10
      Pamiętacie jak pisałem o cukierni "Temida" na Nobla 3? Pewnie nie, ja też musiałem użyć wyszukiwarki i przypomnieć sobie nazwę. Bo Temida zanim się otworzyła to zdążyła się zamknąć. Ale widzę ciągłe próby reaktywacji tego miejsca. Obecnie jest to "Le Rendez-Vous" i ma być to "Francuski bar winny". Jeszcze nie jest otwarty, śladu w sieci nie znalazłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka