Gość: Gucio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:31 Ktoś ma wiedzę na ten temat?:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mali_na Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 07:46 Słyszałam,że w Promenadzie ma być nie carrefour, lecz supernova. Odpowiedz Link Zgłoś
doko_ksp Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? 22.03.05, 08:43 Carrefour w Promenadzie? Pierwsze słyszę... Wiem ze ma być Empik :) ale Carrefour....? Guciu skąd ta informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:50 Bzdura. Hypernova nie Carrefour. Carrefour występował do Kaczkowskiego o pozwolenie na budowę na Gocławiu (Jugosłowiańska) ale nie dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.product / 62.233.238.* 22.03.05, 12:25 powiem tylko tyle ze Carrefour wykupil jakis czas temu Hypernova.. wiec w sumie to wsia ryba hehe :) pozdrawiam acek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:27 To nie jest wsio ryba. Hypernova to troche inny profil sklepu, bardziej w strone delikatesów niż klasycznego hipermarketu, nie ma np. promocji szajsu typu pozieleniałe kurczaki za grosze (i dobrze). No i jest mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.product / 62.233.238.* 22.03.05, 12:50 i tak i nie Mat :) no fakt ze mniejszy, ale powoli odejda od idei Delikatesow i bedzei to pewnie lepszy Champion.. pozdr acek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: 5.6.* / *.nokia.com 22.03.05, 16:59 Jak zmienią profil to ich wywalą z Galerii Mokotów. Kierownictwu Promenady też by się raczej nie spodobał klient bijący się o pozieleniałe kurczaki po 3 zł. No chyba że zamierzają zmienić profil - ale nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.chello.pl 22.03.05, 17:55 Jaka znowu Hypernova??? W Promenadzie ma być Alma, pierwsza sieć w Warszawie tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:11 Dzięki za odpowiedzi, widzę że są rozbieżności co do firmy, która będzie działać w Promenadzie:-) Moja informacja nie jest najnowsza, więc mogę się mylić. Oczywiście już niedługo okaże się kto z Was miał rację! Ja jednak wolałbym Carrefoura, wg. mnie to najsensowniejszy hipermarket w W-wie. To oczywiście moje zdanie i możecie się z tym nie zgodzić. Aha, nie jestem pracownikiem w/w firmy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: 5.6.* / *.nokia.com 22.03.05, 18:41 Nie po to Kaczkowski nie wydał Carrefourowi zezwolenia na budowę w 3 różnych miejscach w naszej dzielnicy by potem pozwolić mu wejść na rynek tylnymi drzwiami. W Promenadzie ten spożywczy będzie mały, za mały na jakąkolwiek sieć hipermarketową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:54 Jak ktoś szuka to znajdzie:-) Oto pełna informacja ze strony www.promenada.com. Marek miał rację, będzie ALMA! "Do tej pory skomercjalizowano ponad 90 % powierzchni. Wśród najemców nowej części Promenady znajdzie się m.in. supermarket Alma (pierwszy na warszawskim rynku obiekt krakowskiej firmy Alma Market dawna KrakChemia). Poza porozumieniem z operatorem supermarketu, podpisano już umowy najmu z firmami reprezentującymi następujące marki: Zara, Empik, Smyk, Esprit, Cropp, Reserved, Timberland, Ryłko, Wojas, Super Farm, In Medio, Benetton, Wittchen, Athlet's Foot, Top Secret, Vero Moda, Reporter, Bartek, Punto Intimo, Beluggio, Apart, Artmania, Kastor, Street Shoes, Kakadu, Perfumeria Marino. Nowa część Promenady to jednocześnie nowa, szersza oferta usług, m.in.: Vision Express (optyk), Mr Minit (dorabianie kluczy, usługi szewskie), Perfect Clean (pralnia), Panorama świata (biuro podróży), Alium (kwiaciarnia). Na wiosnę zostanie również rozszerzona oferta gastronomii na terenie Centrum, a wśród niej: Wedel (pijalnia czekolady), Chicago's (kuchnia amerykańska), Yogen Fruz (desery lodowe na bazie jogurtu), Cafe Club (kawiarnia), Gelatomania (desery lodowe), Mini Foodcourt (kuchnia japońska, włoska, grecka, polska), Green Way (kuchnia wegetariańska), Tchibo (kawiarnia), Voyage Cafe (kawiarnia połączona z księgarnią), Złoty Indyk (szybkie, zdrowe dania z indyka)". Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi NO ALE Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.chello.pl 23.03.05, 07:29 Dzieki za konkrety, ale kiedy to otwarcie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: NO ALE Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:40 Niektóre sklepy (np.Bata) w reklamach podają datę w okolicach 16 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Chodzi o Voyage Cafe 24.03.05, 14:39 Voyage Cafe, księgarnia ożeniona z kawiarnią (albo na odwrót), to brzmi dumnie i zachęcająco. Ktoś wie więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duraj Re: Chodzi o Voyage Cafe IP: *.crowley.pl 24.03.05, 17:32 No i Bogu dzięki, że nie Hypernova. O Carrefourze już nie wspominam, bo to żenada. A Alma jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? 25.03.05, 11:51 Zaraz, zaraz, więc pogłoski o krytym całorocznym lodowisku w dobudowanej części były całkowicie wyssane z palca? A już się zdążyłam ucieszyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.net-serwis.pl 15.04.05, 14:56 Będzie lodowisko całoroczne i market Alma 16.04 otwarcie(nareszcie do tandetnego Geant-a nie bede musiał chodzić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.chello.pl 16.04.05, 09:59 W okolicy roznieśli ulotki z planem, co będzie i lista sklepów. Działać ma toto od dziś - 16 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dillmah Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 14:33 dziala...nie wszystko otwarte jeszcze, przepiekna pijalnia czekolady Wedlowska, spozywczy z moich marzen (za daleko do Piotra i Pawla mialam!) reszta nijaka....lodowisko dosc male i w smiesznym miejscu... sery, makarony, kawy i owoce morza...wreszszszcie blisko..(pal szesc cena) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.net-serwis.pl 16.04.05, 18:25 Gdzie jest lodowisko bo nie zauważyłem ? Chyba nie ta śmieszna okrągła betonowa dziura :D Sklep niezły(Alma) ...jak sie wejdzie jest niesamowity wybór...lepiej nie brać ze sobą dużo pieniędzy ...na dodatek nawet "Smyk" umieścili :) Nie polecam w Almie wody miętowej Cisowianka bo smakuje jak Ludwik :D Brak cen przy bułkach ...uwaga kajzerki(duże) po 60 groszy !! Ceny na średnim poziomie ale za jakość trzeba płacić Irytował mnie smród miedzy stoiskiem z serami a chłodnią z lodami (nie wiem skąd sie wziął ) kiedy wchodziłem był miły zapach ...byłem naprawde pod wrażeniem Ciekawe czy utrzymają standard z otwarcia Do tego w sklepie odzieżowym Cropp obniżki na otwarciu 50% Na górze parking i troche mozna sie pogubić bo projektantów 3 części promenady poniosła fantazja więc sie troche dziwnie pogubić można na którym piętrze jesteśmy bo schodki ruchome zrobili małe (wiec wychodzi że sklepy są na wysokości połowy 3 piętra) Postawili porządną chińszczyzne z prawdziwego zdarzenia i wiele innych gastronomii :) Gdzie to lodowisko ??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dillmah Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 23:09 ...to lodowisko to wlasnie TO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:43 A ja czytałam na stronie Promenady, że wielkie otwarcie nowej części ma byc w niedzielę o 10.00. Ja tam się wybieram na 12.00 na spotkanie z Markiem Kamińskim w nowootwartym EMPiK-u. Będzie podpisywanie najnowszej książki "Razem na biegun", filmy z wyprawy i może Jaś Mela będzie :))) Gorąco polecam. Do zobaczenia w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
magban22 jak zaopatrzony empik? 19.04.05, 20:12 jest tam jakieś stoisko dekoratorskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.acn.waw.pl 17.04.05, 18:09 Szkoda, że jednak nie ma Carrefoura bo ta Alma owszem ladna ale za to zbyt droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynek Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.net-serwis.pl 18.04.05, 20:47 Rosa robisz z siebie wielką dziadówe , a jak ci nie pasuje Alma to masz bardziej śmierdzącego ale za to tańszego Geanta albo Biedronke w której wykorzystują pracowników Ja czekałem na taki sklep który spełni moje oczekiwania wreszcie!!! Wcale nie jest drogo ..ceny są przeciętne...widać że dbają o pracowników. Może niektóre produkty mają wyższą cene ale w porównaniu ze sklepem w moim podwórku to sie ciesz otóż tam sok kosztuje 7 złotych(do tego przeterminowane wciskają) , w Almie podobne soki to cena zaledwie ponad 4 złotych i jest duzo większy wybór, więc o czym ty tu piszesz,że co jest droższe ? Górale przyjechali do Warszawy sklep założyć a sie okazało że w stolicy wieksze dziadostwo niż u nich hahaha P.S. pewnie zatrułaś sie wędlinami firmy Constar(odświeżali przeterminowane dla niewiedzących)z tych tanich supermarketów bo narzucają na producenta dumpingowe ceny a ten musi zejść poniżej kosztów produkcji więc nie porównuj chociażby wiejskiej tradycyjnej zdrowej bo bez konserwantów zapewne, szyneczki, do tanich trujących mielonek ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 12:15 Masło Łaciate 50gr(20%) droższe , czekolada Milka 60gr droższa. Ten sklep traktuje jako hipermarket a nie delikatesy i dlatego ceny porównuje do innych hipermarketow. Na Goclawiu mamy jedynie Geanta ktorego nie lubię i mialem nadzieje na coś innego ale niestety nic z tego nie wyszlo. PS Hehe, gdzie ty w sklepie znajdziesz wiejska zdrową szyneczkę :))). Nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlp Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: 193.41.113.* 19.04.05, 13:06 W dalszym ciągu w całym Wawrze brak supermarketu, a na Pradze Południe jest tylko Geant. Potwierdza to podaną kiedyś na forum tezę o planach stworzenia i utrzymania skansenu XIX-sto wiecznego przedmiescia Warszawy właśnie na terenie dzielnicy Wawer dla europejskich i japońskich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twitti Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 20:32 Byłam dzisiaj w Almie. Nie powiem ceny troszke wyzsze niz w przecietnych supermarketach, ale za to jaki asortyment!!!w zadnym z typowych geantów itp nie znajdzicie takich smakołyków czy produktów polskiej i zagranicznej żywności! takie rarytaski to jedynie do tej pory mozna bylo znalezc jedynie w sklepach typu "europa", a teraz tutaj jest to samo i to w wiekszym wyborze!Tu na prawde mozna znalezc cos ciekawego, ladnego i smacznego:)a w koncu jak kogos nie stac to nie trzeba tu robic codziennie zakupów!Za to mozna kupic tu cos specjalnego! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:23 U nas jest tylko geant bo własciel tego szajsu tak podpisał umowe ze w promieniu ilus tam kilometrów nie moze byc innych hiper czy tam suoermarketów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.04.05, 23:46 Gość portalu: asiunia napisał(a): > U nas jest tylko geant bo własciel tego szajsu tak podpisał umowe ze w promieni > u > ilus tam kilometrów nie moze byc innych hiper czy tam suoermarketów :/ ============ Może udało by się ustalić KTO w interesie mieszkańców wyraził na to zgode a może też czy coś za to otrzymał ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kiedy otwarcie Carrefoura w Promenadzie??? IP: 195.117.255.* 28.04.05, 13:27 dobrze że niedaleko jest Biedronka:0) Odpowiedz Link Zgłoś