Dodaj do ulubionych

Szybka kolej miejska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:06
Kaczyński na ten rok 2005 przewidywał pierwszą nitkę na trasie do Otwocka, i co?
Wiecie coś na ten temat? Podobno spółka zawiązana, zlecenie na wagoniki były,
ale co dalej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wlodek Re: Szybka kolej miejska IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 24.03.05, 15:20
      we wrześniu próbie co 20 minut. Na stałe od grudnia.
    • pol-a Re: Szybka kolej miejska 24.03.05, 15:23
      Jest taki przedruk z Rzepy. SKM miałaby ruszyć pod koniec 2005. Ale na jakim
      etapie są przygotowania, tu nie piszą.
      www.rynek-kolejowy.pl/news04/0402/0402_092.htm
      Ja wypatruję egostycznie startu SKO z Otwocka, jak słońca w listopadzie. Teraz
      psują mi krew i powietrze ściągnięte z Zachodu, zdezelowane autobusy prywatnych
      przewoźników (pamiętające chyba czasy prezydentury Cartera), które kursują
      codziennie Al. Waszyngtona, przy kt. mam przyjemność kwaterować. Liczę, że SKO
      odbierze im pasażerów, albo zmusi do modernizacji taboru.
    • Gość: malina Re: Szybka kolej miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:46
      Dziękuję. Przeczytałam, ale ten artykuł to jedynie zbiór życzeń. Nie wiecie co
      się robi?
      • Gość: boards_of_warsaw Re: Szybka kolej miejska IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 12:55
        pol-a! jakiś czas temu podjąłem temat tych autobusów na forum i zostalem
        zakrzyczany przez mieszkańców. Guzik kogo obchodzi srodowisko, cisza, komfort
        jazdy. Chcą i SKM-U i autobusów. Proponowałem aby przerzucić je na wał
        Miedzeszyński to myślałem, że mnie wirtualnie zlińczują :-)
        • pol-a Re: Szybka kolej miejska 01.04.05, 15:16
          Hmm, to może odzywali się wyłącznie ci, którzy mieszkają z dala od tras tych
          zabytków?
    • Gość: wlodpe Re: Szybka kolej miejska IP: *.alcatel.pl 01.04.05, 14:58
      A czy ktoś wie ile będzie się czekać na przejazd przez tory kiedy ruszuy SKM?
      Przypominam, że na odcinku Płowiecka - Otwock NIE MA ŻADNEGO WIADUKTU!!!
      • Gość: leon amator Re: Szybka kolej miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:55
        owszem jest wiadukt
        • Gość: aaa Re: Szybka kolej miejska IP: *.eu.ngh.nwie.net / *.it.pl 04.04.05, 13:52
          owszem jeden w Wawrze i w remoncie od zeszłego roku :(

i drugi jak sie wyjezdza z Otwocka

a posrodku nic!
    • jhbsk Re: Szybka kolej miejska 01.04.05, 16:10
      Jak Kaczyński przewidział, to na pewno nic z tego nie wyjdzie.
      • boards_of_warsaw Re: Szybka kolej miejska 04.04.05, 19:47
        Uważam, że likwidacja przejazdu tranzytem takiej masy autobusów prywatnych
        przewoźników winna być sprawą całej "warszawskiej lini otwockiej". Ok rozumiem,
        że niektórzy warszawiacy z naszej dzielnicy także kursują tą komunikacją jako
        alternatywą dla zbyt rzadkiego kursowania "521". Ale w zamian mozna wystąpić o
        zwiększenie kursowania tego autobusu a nawet myslę, że można zasugerować
        skierowanie w kierunku Radości lini "359"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka