Gość: malina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:06 Kaczyński na ten rok 2005 przewidywał pierwszą nitkę na trasie do Otwocka, i co? Wiecie coś na ten temat? Podobno spółka zawiązana, zlecenie na wagoniki były, ale co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wlodek Re: Szybka kolej miejska IP: *.itl.waw.pl / *.itl.waw.pl 24.03.05, 15:20 we wrześniu próbie co 20 minut. Na stałe od grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Szybka kolej miejska 24.03.05, 15:23 Jest taki przedruk z Rzepy. SKM miałaby ruszyć pod koniec 2005. Ale na jakim etapie są przygotowania, tu nie piszą. www.rynek-kolejowy.pl/news04/0402/0402_092.htm Ja wypatruję egostycznie startu SKO z Otwocka, jak słońca w listopadzie. Teraz psują mi krew i powietrze ściągnięte z Zachodu, zdezelowane autobusy prywatnych przewoźników (pamiętające chyba czasy prezydentury Cartera), które kursują codziennie Al. Waszyngtona, przy kt. mam przyjemność kwaterować. Liczę, że SKO odbierze im pasażerów, albo zmusi do modernizacji taboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Szybka kolej miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:46 Dziękuję. Przeczytałam, ale ten artykuł to jedynie zbiór życzeń. Nie wiecie co się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Szybka kolej miejska IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 12:55 pol-a! jakiś czas temu podjąłem temat tych autobusów na forum i zostalem zakrzyczany przez mieszkańców. Guzik kogo obchodzi srodowisko, cisza, komfort jazdy. Chcą i SKM-U i autobusów. Proponowałem aby przerzucić je na wał Miedzeszyński to myślałem, że mnie wirtualnie zlińczują :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Szybka kolej miejska 01.04.05, 15:16 Hmm, to może odzywali się wyłącznie ci, którzy mieszkają z dala od tras tych zabytków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodpe Re: Szybka kolej miejska IP: *.alcatel.pl 01.04.05, 14:58 A czy ktoś wie ile będzie się czekać na przejazd przez tory kiedy ruszuy SKM? Przypominam, że na odcinku Płowiecka - Otwock NIE MA ŻADNEGO WIADUKTU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon amator Re: Szybka kolej miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:55 owszem jest wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Szybka kolej miejska IP: *.eu.ngh.nwie.net / *.it.pl 04.04.05, 13:52 owszem jeden w Wawrze i w remoncie od zeszłego roku :( i drugi jak sie wyjezdza z Otwocka a posrodku nic! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Szybka kolej miejska 01.04.05, 16:10 Jak Kaczyński przewidział, to na pewno nic z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_warsaw Re: Szybka kolej miejska 04.04.05, 19:47 Uważam, że likwidacja przejazdu tranzytem takiej masy autobusów prywatnych przewoźników winna być sprawą całej "warszawskiej lini otwockiej". Ok rozumiem, że niektórzy warszawiacy z naszej dzielnicy także kursują tą komunikacją jako alternatywą dla zbyt rzadkiego kursowania "521". Ale w zamian mozna wystąpić o zwiększenie kursowania tego autobusu a nawet myslę, że można zasugerować skierowanie w kierunku Radości lini "359" Odpowiedz Link Zgłoś