Gość: Ola IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 23:43 Hej! Chce kupic nowe mieszkanie w tej okolicy,ale zupelnie nie znam Pragi. Czy tu jest wzglednie bezpiecznie? Czy nie bede musiala bac sie wychodzic z psem po zmroku? Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaser Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 19.07.02, 08:48 Z dużym i groźnym psem dziewczyna będzie się czuła bezpiecznie, ale nie w piątki w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.07.02, 13:25 no wiec opinie na ten temat na pewno beda rozne, ale ja mieszkam na Osowskiej przy Szembeka juz 3 lata i sobie chwale. a najlepiej to zanim kupisz to mieszkanie i bedziesz wysluchiwac jaka to spokojna wzglednie zakazana dzielnica przejedz sie kilka razy w okolice twojego ewentualnego domu o roznych porach, obejrzyj sasiedztwo, plac zabaw jesli masz male dziecko itd. cale zycie mieszkam w roznych dzielnicach warszawy i moja opinia o okolicach szembeka to - nie gorzej niz gdzie indziej, ale moze tez nie lepiej... pozdrawiam przyszla sasiadke korek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: 217.197.165.* 19.07.02, 14:47 Czy masz cos na oku, czy preferujesz jakas strone Grochowskiej, podaj wiecej szczegolow, sproboje ci pomoc - kiedys przez 1,5 roku szukalem domu/mieszkania w tych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 19.07.02, 19:33 Jak możesz się bać wychodząc z psem? Dla mnie to jest niezrozumiałe! W końcu to wychodzisz właśnie z psem aby czuć so\ię bezpiecznie! Czy się mylę? Czy może to boisz się o pieska czy ktoś mu krzywdy nie zrobi? A może jesteś jeszcze małą lalą i na spacerki chodzisz z pluszowym pieseczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 00:56 kup sobie dziewczyno spokojne mieszkanie gdzieś indziej. Pomyśl o tym że jak sobie kupisz samochód to ci go zaraz rąbną spod bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.stacje.agora.pl 22.07.02, 00:12 znasz miejsce w Warszawie gdzie jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
darekw Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 22.07.02, 13:06 nie ma tragedii ale swietnie tez nie jest mieszkam niedaleko od 5 lat Sam plac Szembek rewelacyjnie nie wyglada, na laweczkach siedza amatorzy kwasnych jablek w bramach rownierz, potrafia zaczepic, gowniarze moga dziwczynie zerwac lancuszek - taka dzielnica jesli bedziesz miala mieszkanie z garazem, dom ogrodzony spokojnei mozesz sie wprowadzac, piesek moze byc dodatkowa polisa na spacerach mieszkania sa tansze - to czasem duzy plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$%^&* Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.stacje.agora.pl 17.08.02, 19:58 Mieszkam tam od 4 lat i nie narzekam. Nie jest gorzej (ale i nie lepiej) niz gdzie indziej. Samochodu nikt nigdy mi nie ruszal (mam nawet wlasne miejsce do parkowania na podworku ktorego nikt nigdy mi nie zajmuje). "Zaleta" mieszkania na Grochowie, to to, ze jak Ciebie poznaja (z widzenia) i uznaja za "swego", to bedziesz bezpieczniejsza niz gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 17.08.02, 20:44 Straszą cię koniecznością wychodzenia z psem, kradzieżami samochodów itp. A gdzie w Warszawie, wyjawszy głowne arterie, dziewczyna moze się czuć naprawdę bezpiecznie po zmroku? Tu nie jest ani lepiej ani gorzej, niż w innych miejscach. Chociaż może raczej gorzej niż w niektórych, ale lepiej niż w wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.cors.gov.pl 19.08.02, 15:40 o placu szembeka po zmroku wiele można powiedzieć, ale na pewno nie jest to spokojne i bezpieczne miejsce - szczegolnie okolice sklepu nocnego rowis, po zmroku lepiej nie wędrować po prawej stronie chłopickiego (stojąc twarza do kościola). gratuluje osobom mieszkajacym w okolicy dobrego samopoczucia. mieszkam na grochowie od kilku lat i nie stwierdzam zeby było tam tak fajnie: na kordeckiego w okolicach skwerku rok temu brutalnie napadnieto i okradziono moja kolezanke, na osowskiej wyrwali torebke mamie mojego kolegi, kilka dni temu na szaserow przy zółkiewkiego pobito i usilowano zgwalcic kobiete, rok temu kilku dresow chcialo mi wpieprzyc w okolicach zólkiewskiego itd ... jesli bedziesz kupowala mieszkanie to najpierw rozejrzyj sie po okolicy - jesli bedzie tam sporo czynszowych kamienic - to zrezygnuj z zakupu - gminni lokatorzy w tych domach to nie elita intelektualna dzielnicy ale twoi przyszli sąsiedzi - ich dzieci lubia chodzic w dresach... pozdrawiam dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoKo Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 09:33 Wg mnie jest dużo bezpieczniej niż w Śródmieściu. Dziewczynom zrywaja łańcuszki? To jakaś bzdura! Kto okradnie dziewczynę?? Co do samochodów- u mnie samochody stoja pod domem nawet z otwrtymi lekko szybami i nikt ich nie rusza. Mieszkam nie daleko placu Szembeka. Wg mnie jest bezpiecznie,tych panów z ławeczek naprawdę nie trzeba się bać, pare razy rozmawiałam z nimi i są naprawdę mili. (no pod warunkiem ze nie są pod wpływem...) Mnie mieszka się tu naprawdę dobrze. A jak już w okolicy znają Cię z widzenia to nie masz się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoKo Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 09:35 A tak swoją droga to ciekawe czy już się przeprowadziłaś..? :) Bo jak widze wątek rozpoczęty był jakiś niecały rok temu :) Odpowiedz Link Zgłoś