Dodaj do ulubionych

Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 23:43
Hej!
Chce kupic nowe mieszkanie w tej okolicy,ale zupelnie nie znam Pragi. Czy tu
jest wzglednie bezpiecznie? Czy nie bede musiala bac sie wychodzic z psem po
zmroku?

Pozdrawiam,
Ola
Obserwuj wątek
    • szaser Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 19.07.02, 08:48
      Z dużym i groźnym psem dziewczyna będzie się czuła bezpiecznie, ale nie w
      piątki w nocy.
    • Gość: korek Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.07.02, 13:25
      no wiec opinie na ten temat na pewno beda rozne, ale ja mieszkam na Osowskiej
      przy Szembeka juz 3 lata i sobie chwale. a najlepiej to zanim kupisz to
      mieszkanie i bedziesz wysluchiwac jaka to spokojna wzglednie zakazana dzielnica
      przejedz sie kilka razy w okolice twojego ewentualnego domu o roznych porach,
      obejrzyj sasiedztwo, plac zabaw jesli masz male dziecko itd.
      cale zycie mieszkam w roznych dzielnicach warszawy i moja opinia o okolicach
      szembeka to - nie gorzej niz gdzie indziej, ale moze tez nie lepiej...
      pozdrawiam przyszla sasiadke
      korek
      • Gość: Niech Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: 217.197.165.* 19.07.02, 14:47
        Czy masz cos na oku, czy preferujesz jakas strone Grochowskiej, podaj wiecej
        szczegolow, sproboje ci pomoc - kiedys przez 1,5 roku szukalem domu/mieszkania
        w tych okolicach.
    • robertrobert1 Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 19.07.02, 19:33
      Jak możesz się bać wychodząc z psem? Dla mnie to jest niezrozumiałe! W końcu to
      wychodzisz właśnie z psem aby czuć so\ię bezpiecznie! Czy się mylę? Czy może to
      boisz się o pieska czy ktoś mu krzywdy nie zrobi? A może jesteś jeszcze małą
      lalą i na spacerki chodzisz z pluszowym pieseczkiem?
    • Gość: spoko Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 00:56
      kup sobie dziewczyno spokojne mieszkanie gdzieś indziej. Pomyśl o tym że jak
      sobie kupisz samochód to ci go zaraz rąbną spod bloku.
      • Gość: piotr Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.stacje.agora.pl 22.07.02, 00:12
        znasz miejsce w Warszawie gdzie jest inaczej?
    • darekw Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 22.07.02, 13:06
      nie ma tragedii ale swietnie tez nie jest

mieszkam niedaleko od 5 lat
      Sam plac Szembek rewelacyjnie nie wyglada, na laweczkach siedza amatorzy
      kwasnych jablek w bramach rownierz, potrafia zaczepic, gowniarze moga
      dziwczynie zerwac lancuszek - taka dzielnica

jesli bedziesz miala mieszkanie z garazem, dom ogrodzony spokojnei mozesz sie
      wprowadzac, piesek moze byc dodatkowa polisa na spacerach
      mieszkania sa tansze - to czasem duzy plus
    • Gość: !@#$%^&* Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.stacje.agora.pl 17.08.02, 19:58
      Mieszkam tam od 4 lat i nie narzekam. Nie jest gorzej (ale i nie lepiej) niz
      gdzie indziej. Samochodu nikt nigdy mi nie ruszal (mam nawet wlasne miejsce do
      parkowania na podworku ktorego nikt nigdy mi nie zajmuje).
      "Zaleta" mieszkania na Grochowie, to to, ze jak Ciebie poznaja (z widzenia) i
      uznaja za "swego", to bedziesz bezpieczniejsza niz gdziekolwiek indziej.
    • e._ Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO 17.08.02, 20:44
      Straszą cię koniecznością wychodzenia z psem, kradzieżami samochodów itp. A
      gdzie w Warszawie, wyjawszy głowne arterie, dziewczyna moze się czuć naprawdę
      bezpiecznie po zmroku? Tu nie jest ani lepiej ani gorzej, niż w innych
      miejscach. Chociaż może raczej gorzej niż w niektórych, ale lepiej niż w wielu
      innych.
    • Gość: drZbuszu Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.cors.gov.pl 19.08.02, 15:40
      o placu szembeka po zmroku wiele można powiedzieć, ale na pewno nie jest to
      spokojne i bezpieczne miejsce - szczegolnie okolice sklepu nocnego rowis, po
      zmroku lepiej nie wędrować po prawej stronie chłopickiego (stojąc twarza do
      kościola).
      gratuluje osobom mieszkajacym w okolicy dobrego samopoczucia. mieszkam na
      grochowie od kilku lat i nie stwierdzam zeby było tam tak fajnie: na
      kordeckiego w okolicach skwerku rok temu brutalnie napadnieto i okradziono moja
      kolezanke, na osowskiej wyrwali torebke mamie mojego kolegi, kilka dni temu na
      szaserow przy zółkiewkiego pobito i usilowano zgwalcic kobiete, rok temu kilku
      dresow chcialo mi wpieprzyc w okolicach zólkiewskiego itd ...
      jesli bedziesz kupowala mieszkanie to najpierw rozejrzyj sie po okolicy - jesli
      bedzie tam sporo czynszowych kamienic - to zrezygnuj z zakupu - gminni
      lokatorzy w tych domach to nie elita intelektualna dzielnicy ale twoi przyszli
      sąsiedzi - ich dzieci lubia chodzic w dresach...

pozdrawiam
      dr
    • Gość: DoKo Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 09:33
      Wg mnie jest dużo bezpieczniej niż w Śródmieściu. Dziewczynom zrywaja
      łańcuszki? To jakaś bzdura! Kto okradnie dziewczynę?? Co do samochodów- u mnie
      samochody stoja pod domem nawet z otwrtymi lekko szybami i nikt ich nie rusza.
      Mieszkam nie daleko placu Szembeka. Wg mnie jest bezpiecznie,tych panów z
      ławeczek naprawdę nie trzeba się bać, pare razy rozmawiałam z nimi i są
      naprawdę mili. (no pod warunkiem ze nie są pod wpływem...) Mnie mieszka się tu
      naprawdę dobrze. A jak już w okolicy znają Cię z widzenia to nie masz się czego
      obawiać.
      • Gość: DoKo Re: Plac Szembeka - BEZPIECZENSTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 09:35
        A tak swoją droga to ciekawe czy już się przeprowadziłaś..? :) Bo jak widze
        wątek rozpoczęty był jakiś niecały rok temu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka