Gość: darek IP: *.chello.pl 09.09.02, 12:35 Jestem za trasą, przecierz te działki są zapuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.zawadka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 09.09.02, 12:46 Koniecznie zbudować trasę!!! Miasto aż się duzi z braku możliwości przejazdu, a Trasa Łazienkowska jest niewydolna. Działki sa zapuszczone, domki sa notorycznie podpalane... Dodatkowo Park + nowe osiedla!!! Popieram ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: SLO1NT* / 194.249.173.* 09.09.02, 15:26 Zbrodnia bedzie likwidacja ogrodkow dzialkowych i przeciecie jednej z najladniejszych warszawskich ulic, jaka jest Aleja Waszyngtona, trasa szybkiego ruchu. Zbrodnia, ale tez i kradzieza: dobrego powietrza zasmierdzonej dieslami Warszawie, dorobku i pracy pokolen dzialkowiczow, a moze i ich wlasnosci, jesli te tereny byly przekazana na wlasnosc zarzadom ogrodkow. Ostrza juz sobie na te tereny ci, ktorzy marza o ekskluzywnych osiedlach wsrod zieleni i z wygodnym dostepem do centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55aaa Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.chello.pl 06.10.02, 12:15 Święta racja, komuś zależy na zabudowie Parku Skaryszewskiego. Trasy muszą być w Warszawie, ale nie mogą niszczyć kanałow napowietrznych. Nie ma przeciwników Trasy, są przeciwnicy forsowanego przebiegu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: 62.181.181.* 24.10.02, 12:02 Gość portalu: Jolanta napisał(a): > Zbrodnia bedzie likwidacja ogrodkow dzialkowych i przeciecie > jednej z najladniejszych warszawskich ulic, jaka jest Aleja > Waszyngtona, trasa szybkiego ruchu. Zbrodnia, ale tez i > kradzieza: dobrego powietrza zasmierdzonej dieslami Warszawie, > dorobku i pracy pokolen dzialkowiczow, a moze i ich wlasnosci, > jesli te tereny byly przekazana na wlasnosc zarzadom ogrodkow. Działkowcy zajmują się mordowaniem kretów, ptaków, kun itp. wszystkiego co żyje (patrz: forum ogród). Stanowią więc zagrożenie dla ogółu społeczeństwa. Zabrać im działki, ten teren powinien posłużyć powiększeniu Parku Skaryszewskiego, z którego jest więcej pożytku dla ogółu mieszkańców, flory i fauny. Odpowiedz Link Zgłoś
darioka Re: Ludzie z głową nie dla kasy 16.01.03, 23:25 Zawsze jest jakies rozsądne rozwiązanie Warszawa to nie Nowy york . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roś Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 00:39 Prawdą, ze artykuł Gazety traktował głównie o działkowcach ale Trasa Tysiąclecia to nie tylko smierć działek. To zasmrodzenie tysięcy mieszkań położonych wzdłuż Trasy. PUszczenie ruchu ciężkich TIRów rzez Park Skaryszewski. Śmierć biednych , bezbronnych wiewórek, które co niedziela karmię wraz ze swoimi dziećmi. Za 2 latach, tak , jak w Alternatywy 4, będę pokazywał dziecku zdjęcie tego rudego puchatka mówiąc "A tak synu wyglądała wiewórka". To dewastacja wielu cennych budynków. Pozbawienie Prażan miejsca wypoczynku. Wieloletnie obciążenie budżetu Warszawy. Ludzie ! - gdzie jest logika w realizowaniu planów z lat 60 ? No chyba, ze chodzi o wskazanie sukcesu na najbliższym zjeździe parii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 18.09.02, 12:17 To zaproponuj inny lepszy dojazd z mostu siekierkowskiego w kierunku pragi północ, co? Tylko napisz że tak jak jest , Fieldorfa do Grochowskiej, jest OK - Gocław ci podziękuje. Poza tym Grochowskiej raczej poszerzyć się nie da (a już na pewno nie da się prędko, za dużo ruder do zburzenia). Trasa przez park to najmniejsze zło. A tak apropos - mimo że miałbym większy ruch pod oknem (mieszkam przy Wiatracznej) to chyba bym nawet chciał by ją poszerzono i pociągnięto do Radzymińskiej. Tyle że nie zamiast TT ale jednocześnie. Ale i tak nie wierze ani w jedą ani w drugą inwestycję. Po wyborach nikt nie wspomni. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55aaa Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.chello.pl 06.10.02, 12:20 Popieram pogląd zapraszam na prywatną pocztę 55aaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:04 Może to ty podpaliłeś mój dom na działce???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działkowiec Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: 195.117.2.* 09.09.02, 13:01 Działkowicze dużo sił i serca włożyli w te działki Zalanie tego asfaltem byłoby zbrodnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 09.09.02, 13:26 A kto mówi o asfalcie??? Projektowana trasa (już za Gierka) ma zająć pas szerokości parunastu metrów wzdłuż Kinowej. Reszta terenu działek ma być włączona do parku Skaryszewskiego. Jako rekompensata za straty wynikłe z pociągnięcia trasy między Waszyngtona a Grochowską, właśnie kosztem parku. W późniejszym terminie ma być dozwolona niska zabudowa mieszkaniowa na terenie dzisiejszych działek. Jak dla mnie bomba. Sam bym tam kupił mieszkanie gdy by tylko coś się zaczęło dziać, byłaby to jedna z najlepszych lokalizacji w stolicy. A działki w środku miasta to totalny anachronizm i marnowanie cennej przestrzeni. Centrum miasta to nie miejsce na ogródki i trzeba ten fakt zaakceptować. Ja za swojej strony zastanawiam się jak oni chcą dociągnąć tą trasę do Grochowskiej. Przecież tam jest ciągła zabudowa i to w dość dobrym stanie. Czy ktoś wie co jest planowane do wyburzenia? Bo bez wyburzenia tam się na pewno żadna trasa nie zmieści. Jedyne miejsce to wzdłuż Terespolskiej, ale tam też jest za wąsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Działkowcy kobra Trasa Tysiąclecia IP: 217.197.165.* 09.09.02, 14:42 Juz tu kiedys rozmawialismy o dzialkach przy trasie L. Pojawil sie wtedy nierozwiazany problem - tekst w GW tez go nie rozwiazuje. Dzialkowcow kilka lat temu uwlaszczono, sa wlascicielami terenow dzialkowych. Ale uwlaszczono nie konkretnych dzialkowcow, lecz zarzady. Tak wiec jesli rzeczywiscie dzialki sprzedano, to tylko zarzad mogl to zrobic. Jesli tak sie stalo, niech dzialkowcy maja pretensje do zarzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55aaa Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.chello.pl 06.10.02, 12:24 Popieram pogląd zapraszam na prywatną pocztę 55aaa@gazeta.pl no właśnie Są zainteresowani mieszkaniami, kosztem innych. Trasa musi być ale według sensownego przebiegu, nie można niszczyć fragmentów maista. Plany jej założenia są z 60 lat. Nie było ul. Kinowej, Międzynarodowej dla tych ludzi to dramat. Miasto musi się rozwijać to pewnik. Dlatego przebieg trasy powinien być bardzo przemyślany Odpowiedz Link Zgłoś
darioka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 16.01.03, 23:32 > > Ja za swojej strony zastanawiam się jak oni chcą dociągnąć tą trasę do > Grochowskiej. Przecież tam jest ciągła zabudowa i to w dość dobrym stanie. Czy > ktoś wie co jest planowane do wyburzenia? Bo bez wyburzenia tam się na pewno > żadna trasa nie zmieści. Jedyne miejsce to wzdłuż Terespolskiej, ale tam też > jest za wąsko... Jakto jak miedzy afrykańską a pirwszymi budynkami gocławia w stronę kinowej obok pekinu. Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 09.09.02, 21:28 Trasa jest potrzebna ale tylko z tramwajem, pozostawianie takiego kawalka terenu tylko działkowcom (zamiast utworzyc tam park) jest czystym egoizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Działkowcy lotra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 22:08 Nie moge sie z tym zgodzic. Dla mnie najwazniejsza jest kwestia, kto jest wlascicielem tego terenu. On musi zadecydowac. Ja na miejscu PKIN wolalbym park miejski, ale nie chcialbym by ten pomysl wszedl w zycie wbrew woli wlascicieli terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
sisters Re: Działkowcy lotra Trasa Tysiąclecia 10.09.02, 12:58 Uważam, że nie powinno się pozbawiać W-wy wszystkich terenów zielnych, ale dlaczego mają z nich korzystać tylko działkowicze. Zróbmy tam park z alejkami, ławeczkami, aby wszyscy mogli odpocząć. Ale jeżeli się nie da to uważam, że trzeba te działki zlikwidować. Nie może kilku emerytów blokować rozwoju komunikcji, już i tak zapchanej stolicy. Ja nawet z tego parku jestem w stanie zrezygnować. Jak ktoś chce działeczkę, to zapraszam pod Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: Działkowcy lotra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:08 sisters napisała: > Uważam, że nie powinno się pozbawiać W-wy wszystkich terenów zielnych, ale > dlaczego mają z nich korzystać tylko działkowicze. Zróbmy tam park z alejkami, > ławeczkami, aby wszyscy mogli odpocząć. > Ale jeżeli się nie da to uważam, że trzeba te działki zlikwidować. Nie może > kilku emerytów blokować rozwoju komunikcji, już i tak zapchanej stolicy. Ja > nawet z tego parku jestem w stanie zrezygnować. Jak ktoś chce działeczkę, to > zapraszam pod Warszawę. Jak masz zamiar dać mi działkę pod Warszawą, to oddaję swoją na Waszyngtona?! Odpowiedz Link Zgłoś
darioka Re: Działkowcy lotra Trasa Tysiąclecia 16.01.03, 23:35 sisters napisała: > Uważam, że nie powinno się pozbawiać W-wy wszystkich terenów zielnych, ale > dlaczego mają z nich korzystać tylko działkowicze. Zróbmy tam park z alejkami, > ławeczkami, aby wszyscy mogli odpocząć. > Ale jeżeli się nie da to uważam, że trzeba te działki zlikwidować. Nie może > kilku emerytów blokować rozwoju komunikcji, już i tak zapchanej stolicy. Ja > nawet z tego parku jestem w stanie zrezygnować. Jak ktoś chce działeczkę, to > zapraszam pod Warszawę. park to nie to samo co własna działka , choćby był ze złotymi ławeczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga warszawa Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.pool80116.interbusiness.it 04.10.02, 11:04 Gość portalu: działkowiec napisał(a): > Działkowicze dużo sił i serca włożyli w te działki > Zalanie tego asfaltem byłoby zbrodnią SIL? SERCA? ZASIANIE KWIATKA TO SILY? POSTAWIENIE OHYDNEGO BARAKU TO SERCE? ZBRODNIA JEST UTRZYMYWANIE TAK NIEESTETYCZNYCH DZIALEK, PO TO TYLKO ZEBY KILKU STARUSZKOW (do ktorych zwracam sie z jak najwiekszym szcunkiem) MOGLO SOBIE POSTAWIC KLOMB I ZASIAC AGREST. PODLUG TEGO WLASNIE MUSIMY BLOKOWAC ROZWOJ WARSZAWY? PO TO WLASNIE MUSIMY ZOSTAWAC W TYLE EUROPY, GDZIE WSZYSTKIE STOLICE MAJA OBWODNICE WOKOL MIASTA? TO SMIESZNE! ps.jest jedna rzecz o ktorej jednak nalezy pamietac:jesli miasto nie oferuje dzialkowiczom NIC w zamian za te dzialki, to tez jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 18.10.02, 23:16 > > Działkowicze dużo sił i serca włożyli w te działki > > Zalanie tego asfaltem byłoby zbrodnią > SIL? SERCA? ZASIANIE KWIATKA TO SILY? POSTAWIENIE OHYDNEGO > BARAKU TO SERCE? ZBRODNIA JEST UTRZYMYWANIE TAK NIEESTETYCZNYCH > DZIALEK, PO TO TYLKO ZEBY KILKU STARUSZKOW (do ktorych zwracam > sie z jak najwiekszym szcunkiem) MOGLO SOBIE POSTAWIC KLOMB I > ZASIAC AGREST. PODLUG TEGO WLASNIE MUSIMY BLOKOWAC ROZWOJ > WARSZAWY? Moge Cie poznac z tymi ludzmi a przekonasz sie, ze naprawde duzo serca wkladaja w swoje dzialki i sa one naprawde piekne. Nie wiem czy wiesz ale nie mozna calej Warszawy zabudowac - takie dzialki, teren zielony to prawdziwyn klin powietrzny dla naszej czesci Warszawy... Jezeli chodzi o zrobienie parku na terenie dzialek to nie wiem kto za to by zaplacil - dzielnica nie ma pieniedzy na utrzymanie juz istniejacych tak wiec nie wiem po co kolejny park... rownie dobrze mozna pospacxerowac po dzilkach - to sa otwarte ogrody dzialkowy i kazdy moze tam spacerowac. (Mam na mysli ogrodki dzialkowe pomierzy trasa, Kinowa, Waszyngtona i kanalkiem). Pozdrawiam, Miska77-dzialkowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 19.10.02, 00:05 Móc spacerować to owszem, można. Pytanie czy warto... Znam co najmniej kilka osób które na tych działkach obrobiono zanim przestały tamtędy "skracać drogę". Nikt normalny tam nie chodzi. Nie pytajcie dlaczego, ale w parku Skaryszewskim jednak czuję się dużo bezpieczniej P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: 62.181.181.* 24.10.02, 12:21 miska77 napisała: > Moge Cie poznac z tymi ludzmi a przekonasz sie, ze naprawde duzo serca wkladaja > > w swoje dzialki i sa one naprawde piekne. Serce to wkładają w to jak wymordować wszystko co się rusza na działce (patrz: forum ogród) > Nie wiem czy wiesz ale nie mozna calej Warszawy zabudowac - takie dzialki, > teren zielony to prawdziwyn klin powietrzny dla naszej czesci Warszawy... Teren zielony jest potrzebny ale dla wszystkich mieszkańców: ludzi, zwierząt czyli jednak zdecydowanie PARK a nie obkurne działki > Jezeli chodzi o zrobienie parku na terenie dzialek to nie wiem kto za to by > zaplacil - dzielnica nie ma pieniedzy na utrzymanie juz istniejacych tak wiec > nie wiem po co kolejny park... rownie dobrze mozna pospacxerowac po dzilkach - Pieniędzy nie ma na nic ale trzeba ruszać głową i szukać, ze względu na zagrożenie środowiska naturalnego działki stanowią wręcz ZAGROŻENIE. Po wyborach może pieniądze się znajdą, przyjdą nowi, może lepsi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzzi Trasa musi powstać i to jak najszybciej!!! IP: *.wp-sa.pl 10.09.02, 13:56 Trasa tysiąclecia jest ostatnim etapem małej obwodnicy Warszawy i bez niej nie ma dobrego dojazdu z Pragi Północ na Pragę Południe i dalej na Gocław i do Trasy Siekierkowskiej. Należałoby przedłużyć wreszcie Kijowską do Mostu Świętokrzyskiego i w drugą stronę do Ziemowita! Praga jest tuż obok centrum a komunikację ma tragiczną!!! Kto pozwolił na wybudowanie Centrum Wileńska (łapuwy!!!) bez poważnej zmiany skrzyżowania alei Solidarności i Targowej!!! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss T Re: Trasa musi powstać i to jak najszybciej!!! IP: *.wp-sa.pl 10.09.02, 14:08 Popieram, podzielam opinię co do skrzyżowania, jeden pas do skrętu w prawo, cały Targówek wali do domu i robią się korki, wystarczy mierzyć natężenie ruchu i regulować sygnalizację świtlną ale po co !!! Ju dawno powinna powstać kaskada przy zjeździe z mostu Śląsko Dąbrowskiego nad ul. Targową. Zniknęły by wtedy korki na moście i korki do skrętu w prawo w Aleję Solidarności. Trasa musi powstać, popieram, a działki - działki są w Ząbkach całkiem niedaleko, można je tam "przenieść" Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Trasa musi powstać i to jak najszybciej!!! 12.09.02, 17:14 Gość portalu: Boss T napisał(a): > Popieram, podzielam opinię co do skrzyżowania, jeden pas do > skrętu w prawo, cały Targówek wali do domu i robią się korki, > wystarczy mierzyć natężenie ruchu i regulować sygnalizację > świtlną ale po co !!! Ju dawno powinna powstać ?kaskada? przy > zjeździe z mostu Śląsko Dąbrowskiego nad ul. Targową. Zniknęły > by wtedy korki na moście i korki do skrętu w prawo w Aleję > Solidarności. Trasa musi powstać, popieram, a działki - działki > są w Ząbkach całkiem niedaleko, można je tam "przenieść" Estakada? Chociaz wodospad wyglądał by na pewno ciekawiej niz zwykły wiadukt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga warszawa dzialkowcy to egoisci IP: *.pool80116.interbusiness.it 04.10.02, 10:53 Jestem przeciwko dzialkowcom. Ich dzialki przypominaja oboz cyganski, i psuja krajobraz.Wstyd tamtedy przjechac z zagranicznym gosciem.Te dzialki to wymysl komunistow i trzeba to zlikwidowac.Tym bardziej ze z dzialek korzysta okolo 100 osob, a z trasy korzystalyby miliony ludzi.Dzialkowcy,nie badzcie egoistami! to nieladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Dzialkowcy to komunisci IP: 217.197.165.* 04.10.02, 18:31 Wszyscy dzialkowcy to komunisci. I na odwrot. I cyklisci. I tez na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: dzialkowcy to egoisci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:15 Gość portalu: aga warszawa napisał(a): > Jestem przeciwko dzialkowcom. Ich dzialki przypominaja oboz > cyganski, i psuja krajobraz.Wstyd tamtedy przjechac z > zagranicznym gosciem.Te dzialki to wymysl komunistow i trzeba > to zlikwidowac.Tym bardziej ze z dzialek korzysta okolo 100 > osob, a z trasy korzystalyby miliony ludzi.Dzialkowcy,nie > badzcie egoistami! to nieladnie! Po pierwsze, to z działek korzysta ok.1125 rodzin, a nie 100 osób. Po drugie nie wolno likwidować tego co zbudowaliśmy naszymi rękami po wojnie z niczego. Jak nadal jest ci łatwo o tym mówić, to wyobraz sobie, że musisz odbudować Warszawę tak jak ja i wszyscy prawie mieszkańcy robiliśmy to po 1945 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isu Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.alcatel.pl 08.10.02, 14:53 Jako jeden z mieszkanieców Osiedla Międzynarodowa wyrazam nasz brutalny sprzeciw wobec planów poprowadzenia tysiącom mieszkanców (dziesiątki a własciwie setki mieszkań z oknami na przyszła trase) hałasliwej obwodnicy miejskiej! Ceny anszych nieruchomości drastycznie spadna na rynku. Kto nam wróci ciszę i to w miare czyste powietrze !??? Prośba do dziennikarzy o przeprowadzenie wywiadu z mieszkańcami - którym w oknach poprowadzono estakady z Trasy Siekierkowskiej (po stronie Gocławia) Czy prawa mieszkańców nie maja żadnego znaczenia ..!??? My dla miasta czy miasto dla nas!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:38 To wy jesteście przeciwko miastu. Gdy budowali osiedle "Międzynarodowa" od razu było wiadomo, gdzie pobiegnie trasa, więc proszę mi tu nie ciąć głąba! Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Projekt nowej Trasy Tysiąclecia 10.10.02, 12:21 Trasa Tysiąclecia ma być obwodnicą. A co to za obwodnica, która przebiega przez centrum Pragi Południe? Wszędzie, na zachodzie oraz na wschodzie obwodnice są wyprowadzane po za centra, po za osiedla mieszkaniowe a jak mają przebiegać przez tereny zielone to TYLKO na pograniczach. Dla mnie ten projekt to jest SKANDAL! Trasę należy zbudować tam gdzie są zdewastowane tereny i mało atrakcyjne. Nowa trasa Tysiąclecia winna przebiegać w następujący sposób: Zjazd z Mosto Siekierkowskiego w kierunku ul. Marsa, ul. Marsa, skręt w lewo na ząbki, dalej wzdłuż linii kolejowej, przecięcie z linią kolejową na Radzymin i dojście do Ronda Żaba od wschodu. Zalety: minimalna ilość wyburzeń, ocalenie terenów zielonych, z dala od osiedli mieszkaniowych, zagospodarowanie tamtejszych nieużytków, przetarcie szlaku na nowe inwestycje po stronie PRAGI PÓŁNOC i ZĄBEK . Wady: nie widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Projekt nowej Trasy Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:17 Także nie widzę wad tego projektu i uważam, iż jest on godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:03 To prawda, że część działek na tym terenie jest zapuszczona, ale jest wiele godnych uwagi. Niektórzy wkładają mnóstwo sił i serca w ich wygląd, np. ja to czynię od 1949 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:10 Rozumiem niechec dzialkowcow do tego pomyslu, ale dzialki w srodku miasta to anachronizm. Inna sprawa jak zostana zagospodarowane te tereny. Jak wiecie (choc nie piszecie), dzialkowcy dostali w zamian tereny pod Warszawa. Sami wybrali tez swoje zarzady, ktore spylily teren. Tak wiec nie ma o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
huziuk Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 20.10.02, 18:57 Uważam, że plany trasy powinny być dostosowane do obecnego kształtu naszego miasta od chwili ich stworzenia upłyneło tyle lat, ze wymagają one korekty. Nie moę się zgodzić z niszczeniem terenów zielonych zwłaszcza parku. Tak nawiasem mówiąc to uważam, że Warszawie potrzebna jest dobra obwodnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Do Huziuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:48 Huziuk, komuchow nie znosze, ale jestes jedynym kandydatem, ktory raczyl tu zajrzec. Rzuc numer listy i twoj (sorry, Gregory, numeru listy komuchow nie raczylem zapamietac). Jesli bede w W-wie, pojde i dam ci glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: 62.181.181.* 24.10.02, 12:41 Jestem zdecydowanie przeciw działkom na tym terenie. Wolę chodzić do parku karmić np. wiewiórki a nie patrzeć jak działkowcy pastwią się na kretach, kunach itd. wszystkim co się rusza. Popieram: działki to przeżytek komunistyczny. To wylęgarnie przestępczości. Mam na myśli samych działkowców a nie tylko meneli tam krążących. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia 25.10.02, 14:50 Gość portalu: Eureka napisał(a): > Jestem zdecydowanie przeciw działkom na tym terenie. Wolę chodzić do parku > karmić np. wiewiórki a nie patrzeć jak działkowcy pastwią się na kretach, > kunach itd. wszystkim co się rusza. Gościu, do parku możesz sobie chodzić kiedy chcesz a na działki nikt Cię nie zaprasza. Jak puszczą tędy trasę to wówczas będziesz mógł tylko "podziwiać" rozjeżdzone psy, koty, wiewrki i inne zwierzaki. Popieram: działki to przeżytek > komunistyczny. Być może dziełki w tym miejscu nie mają sensu jeśli chodzi o działki o charakterze uprawnym ale w zamian jaką mamy alternatywę? Asfalt? Nie dziękuję! To wylęgarnie przestępczości. Mam na myśli samych działkowców a > nie tylko meneli tam krążących. Jakiej przestępczości? Czy osoba 80 letnia i 5-letni wnuczek to potencjalny materjał na przestępców? Absurd. A własnie takie osoby przedewszystkim tam sie spotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: Działkowcy kontra Trasa Tysiąclecia IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.181.* 25.10.02, 18:36 robertrobert1 napisał: > Gościu, do parku możesz sobie chodzić kiedy chcesz a na działki nikt Cię nie > zaprasza. Jak puszczą tędy trasę to wówczas będziesz mógł tylko "podziwiać" > rozjeżdzone psy, koty, wiewrki i inne zwierzaki. Ulica Kinowa i tak istnieje i nie stanowi aż takiego zagrożenia, a że ją trochę poszerzą, no cóż. Ja wolę powiększony terenem działek park, o tym była mowa, kapewu > Jakiej przestępczości? Czy osoba 80 letnia i 5-letni wnuczek to potencjalny > materjał na przestępców? Absurd. A własnie takie osoby przedewszystkim tam To sobie poczytaj na forum Ogród jacy to psychole ci dziadkowie-wnuczkowie z działek, ogarnięci manią prześladowczą mordowania wszystkiego co się rusza na tych ich spłachetkach. Potworność. Wszystko im przeszkadza : krety, ptaki, kuny, koty itd., itp. Wymyślają jakieś przepotworne machiny i sposoby mordowania, czasem w zawoalowany sposób, jakieś wnyki, pochylnie, brrrr Jestem od tąd ZDECYDOWANIE PRZECIW DZIAŁKOWCOM. Precz z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Działki? Atawizm włościański!!! IP: *.*.*.* 04.11.02, 16:34 Po cholerę te działki? Jak pragnie uprawiac grunt to prosze bardzo - wieś czeka i mnóstwo opuszczonych domostw i zagonów. Nie róbmy z miasta wsi i na odwrót!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 A może tak park rozrywki? 05.11.02, 18:18 Ok! Może dzialki w tym miejscu, zwłaszcza uprawne ,to małe nieporozumienie to jednak nieoszukujmy się, że trochę terenu zielonego należy pozostawić. Warszawa, w porównaniu do Berlina, ma 3 krotnie mniej terenów zielonych! Zgadzam się, że marchewkę można uprawiać na wsi ale właśnie parki winny być lokalizowane w mieście. Na Pradze PD oprócz parku Skarszewskiego nie posiadamy żadnego innego! To jest nasz dramat! Może w tym miejscu winien powstać gigantyczny park rozrywki? Byłoby zielono, nie byłoby marchewki a i ludzie mogliby sie rozerwać. I wszyscy byliby zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: A może tak park rozrywki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 20:05 Ja wole duzo mniejszych skwerkow niz spore parki - a tych zreszta na Pr.Pld. (w tym jest tez Grochow) jest wiecej niz jeden. Nalezy znalezc zloty srodek - np. nie budowac nowej oczyszczalni gowien na terenie istniejacego parku, ale wkomponowac ja w nowa zabudowe dzialek. Obawiam sie jednak, ze dzialki sprzedano pod gotowy projekt. Jest to absurdalna trasa 10lecia (czego, kurcze, czego?) plus zapewne nowe fajne bunkry. Pewnie sa juz gdzies projekty zagospodarowania - moze ktoos coos wie? PS. Po prawej stronie Trasy L., miedzy dzialkami a pekinem jest pas zieleni z kanalkiem (sa tam spore ryby!) ciagnacy sie do domow na Goclawiu - niestety miejscami strasznie zapuszczony, z nieoczyszczonymi od dziesiecioleci zwalkami gruzu. Takie pasy zieleni to jest wlasciwy pomysl - bez gigantomanii, dla kazdego z sasiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Park TAK, działki NIE! IP: *.itpp.pl 22.12.02, 01:16 Działki powinny zostać zamienione w ogólnodostępny park. Trasę Tysiąclecia trzeba zbudować jak najszybciej, ale nie przez park. Przebieg Trasy powinien być następujący: od Wału do Trasy Ł wg istniejących planów, a dalej al Stanów Zjednoczonych, pod rondem Wiatraczna, ul Wiatraczną (jest rezerwa terenowa), wiaduktem nad torami i dalej wzdłuż nich do Węzła Żaba. Również powinien powstać 1-pasmowy łącznik Trasy Tysiąclecia z ul Zwycięzców. Wzdłuż ul Bora Komorowskiego, fragmentu Trasy Tysiąclecia (między Bora a Trasą Ł) i dalej wzdłuż linii zabudowy do al Waszyngtona powinno puścić się szybki tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Park TAK, działki NIE! IP: waprx* / 192.168.14.* 23.12.02, 02:04 Wszystko fajnie, tylko ta twoja "rezerwa terenowa" na Wiatracznej jest mocno chybiona. Przynajmniej 2 spore budynki trzeba by wyburzyć by można było Wiatraczna poszerzyć. Fakt że to rudery, ale będzie to ze setka ludzi lekko licząc do wykwaterowania. Znając polskie realia - jest to niewykonalne w rozsądnym czasie. Tym bardziej że nie wiadomo (tzn ja nie wiem) czy nie istnieją przeszkody natury własnościowiej. Poza tym nie wyobrażam sobie chaosu jaki by powstał na trasie Ł. jeśliby tam skierować jeszcze jakiś dodatkowy ruch. Jednym słowem: koncepcja jest do kitu, najlepszą do tej pory jest po prostu pociągnięcie trasy siekierkowskiej za Grochowską dalej do Naczelnikowskiej i Zabranieckiej i dalej przez Targowek do Żaby. W tym wypadku nic nie trzeba burzyć i powstaje prawdziwa praska obwodnica. Jeśli się da to dobudować do tego łącznik z trasy Ł. pod rondem W i dalej Wiatraczną pod lub nad torami. Więcej nowych dróg na Pradze Południe nie trzeba, możemy się obyć bez autostrady środkiem dzielnicy kosztem parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Park TAK, działki NIE! IP: *.itpp.pl 24.12.02, 01:50 Gość portalu: Mat napisał(a): > Wszystko fajnie, tylko ta twoja "rezerwa terenowa" na Wiatracznej jest mocno > chybiona. Przynajmniej 2 spore budynki trzeba by wyburzyć by można było > Wiatraczna poszerzyć. Fakt że to rudery, ale będzie to ze setka ludzi lekko > licząc do wykwaterowania. Znając polskie realia - jest to niewykonalne w > rozsądnym czasie. Tym bardziej że nie wiadomo (tzn ja nie wiem) czy nie > istnieją przeszkody natury własnościowiej. Poza tym nie wyobrażam sobie chaosu > jaki by powstał na trasie Ł. jeśliby tam skierować jeszcze jakiś dodatkowy > ruch. Jednym słowem: koncepcja jest do kitu, najlepszą do tej pory jest po > prostu pociągnięcie trasy siekierkowskiej za Grochowską dalej do > Naczelnikowskiej i Zabranieckiej i dalej przez Targowek do Żaby. W tym wypadku > nic nie trzeba burzyć i powstaje prawdziwa praska obwodnica. Jeśli się da to > dobudować do tego łącznik z trasy Ł. pod rondem W i dalej Wiatraczną pod lub > nad torami. Więcej nowych dróg na Pradze Południe nie trzeba, możemy się obyć > bez autostrady środkiem dzielnicy kosztem parku. 1. Jeśli to rudery to tych ludzi i tak trzeba z tamtąd przesiedlić. 2. Przeszkody natury własnościowej można załatwić dość szybko o ile da się rozsądną cenę. 3. Chaosu i korków nie będzie, ponieważ: a) powstałby bezkolizyjny węzeł; b) ruch na Trasie Ł za Saską jest już (i będzie) mniejszy (niz na moście i w ogóle na całej Trasie), bo: - dużo pojazdów jedzie na Gocław; - otworzą zjazd na Wał w stronę Otwocka; - powstanie Trasa S na całej długości; - al. Stanów Zjednoczonych ma rezerwy przepustowości, a na jej dociążonym i być może najbardziej obciążonym odcinku - między Trasą Tysiąclecia a Ostrobramską - powstałby dodatkowy pas (chodzi tu o bardzo krótki kawałek). Odnośnie koncepcji "pociągnięcia Trasy S za Grochowską" to: 1. Którędy, bo ul Marsa już jest zatkana i wymagałaby poszerzenia (wykup terenu i wyburzenia)? 2. Czy taki wariant jest ujety w planach, czy też plany te trzeba zmieniać (wiadukt nad torami i modernizacja Wiatracznej są planowane od lat)? 3. Jak to się ma do koncepcji tzw obwodnicy śródmiejskiej (brak domknięcia; "naturalny" przebieg to al USA, Wiatraczna, wzdłuż torów do Węzła Żaba)? 4. Czy taki przebieg odciążyłby, w znaczącym stopniu Grochowską i Targową (również od ruchu "wewnątrzpraskiego")? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Park TAK, działki NIE! IP: waprx* / 192.168.14.* 24.12.02, 02:54 > 1. Jeśli to rudery to tych ludzi i tak trzeba z tamtąd przesiedlić. > 2. Przeszkody natury własnościowej można załatwić dość szybko o ile da się > rozsądną cenę. Nie masz pojęcia kolego o świecie niestety. Na Grochowskiej na terenie Wedla jest kamienica. Stara, w złym stanie. Mieszkało w niej 12 rodzin - pracownicy Wedla, głownie byli (emeryci) bo to były mieszkania zakładowe. Cadbury, właściciel Wedla i kamienicy chciało ją zburzyć by postawić tam sobie biurowiec. Mieli pecha. Istniały jakieś drobne wątpliwości na temat tego czy Wedel przed śmiercią czasem nie zagwarantował lokatorom doywocia w tych mieszkaniach. Nie chcieli się procesować (wiedzieli że to 10 lat lekko licząc), chcieli załatwić polubownie czyli odszkodowaniami. Walczyli ponad 5 lat zanim sobie odpuścili. Z tego co wiem 2 mieszkania są tam nadal zamieszkałe (czyli 10 osób wzięło odszkodowania i zrzekło się bądż... umarło). Ludzie zostali a Cadbury - sprzedaje teren i przenosi się do Wrocławia. Kamienica stoi i ma się dobrze. Morał: przy polskim prawie wyburzenie czegokolwiek z lokatorami którzy nie chcą się wynieść (ten budynek Wiatraczna róg Prochowej może i jest ruderą ale tak przez okna patrząc to mieszkania w środku niektóre są nieźle odpicowane, na pewno własnościowe) jest awykonalne. Życzę gminie szczęścia w poszerzaniu Wiatracznej - jestem tego dużym fanem, ale w to po protu nie wierzę. > 3. Chaosu i korków nie będzie, ponieważ: > a) powstałby bezkolizyjny węzeł; > b) ruch na Trasie Ł za Saską jest już (i będzie) mniejszy (niz na moście i w > ogóle na całej Trasie), bo: > - dużo pojazdów jedzie na Gocław; > - otworzą zjazd na Wał w stronę Otwocka; > - powstanie Trasa S na całej długości; > - al. Stanów Zjednoczonych ma rezerwy przepustowości, a na jej dociążonym i > byćmoże najbardziej obciążonym odcinku - między Trasą Tysiąclecia a > Ostrobramską -powstałby dodatkowy pas (chodzi tu o bardzo krótki kawałek). Bzdura. 90% ruchu z trasy jedzie w Ostrobramską i dalej na Terespol. Może się to zmniejszy trochę po otwarciu całej Siekierkowskiej ale na pewno nie jakoś bardzo. Zjazdów na Wał nie otworza, wręcz przeciwnie, wszystkie zjazdy są w takim stanie że bardzo szybko będą zamknięte. Co do koncepcji przedlużenia trasy Siekierkowskiej na Targówek nie czuję się na siłach więcej się wypowiadać - bo ani nie znam terenu ani nie jestem fachowcem od dróg. Koncepcję wyczytałem bodajże w stołku. Ale jeśli na Marsa też trzebaby burzyć to jest ona równie science-fiction jak Wiatraczna. Chyba że się mądrzejsi ludzie dorwą do władzy w kraju ale to już mi szybciej kaktus wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Park TAK, działki NIE! 23.12.02, 11:08 Gość portalu: Mr X napisał(a): Przebieg Trasy powinien > być następujący: od Wału do Trasy Ł wg istniejących planów, a dalej al Stanów > Zjednoczonych, A jakie widzisz przeciwskazania aby do Trasy L moznabyloby sie dostawac tak jak do tej pory z Walu Miedzeszynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Park TAK, działki NIE! IP: *.itpp.pl 24.12.02, 01:12 robertrobert1 napisał: > Gość portalu: Mr X napisał(a): > > A jakie widzisz przeciwskazania aby do Trasy L moznabyloby sie dostawac tak > jak do tej pory z Walu Miedzeszynskiego? Trasa Tysiąclecia między Wałem a Trasą Ł (oczywiście z węzłem z nią) będzie stanowić podstawowy wyjazd do centrum z Gocławia, mikroobwodnicę Saskiej i Egipskiej, skróci dojazd do Trasy Siekierkowskiej z Grochowa i z Targówka Przemysłowego (po modernizacji Wiatracznej i zbudowaniu wiaduktu nad torami), odciąży Trasę i Most Ł (bo kto już jest na Trasie Ł nie będzie nadrabiał drogi do Trasy S) oraz Czerniakowską (np z Ursynowa na Grochów najlepiej jechać totalnie zniszczoną Czerniakowską i Trasą Ł). Odnośnie węzła Wału z Trasą Ł to niech on sobie będzie, tylko nawet obecnie w relacjach Wał (jezdnia w kierunku pn) - Trasa Ł na Grochów i odwrotnie jest on wykozystany w stopniu minimalnym. Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na plan miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Inny plan IP: *.astercity.net 24.12.02, 13:18 Gość portalu: Mr X napisał(a): > Trasa Tysiąclecia między Wałem a Trasą Ł (oczywiście z węzłem z nią) będzie > stanowić podstawowy wyjazd do centrum z Gocławia, Sorry ale nijak ma sie ta trasa do wyjazdu z Goclawia. > mikroobwodnicę Saskiej i Egipskiej, A po co mikroobwodnice? Niedlugo dojdzie do paranoicznej sytuacji ze kazde skrzyzowanie powinno posiadac taka wlasnie mikroobwodnice! To jest chore! > skróci dojazd do Trasy Siekierkowskiej z Grochowa Akurat Grochow bedzie miec najblizej do Trasy S jak ta zostanie dociagnieta do wezla przy Marsa. > i z Targówka > Przemysłowego (po modernizacji Wiatracznej i zbudowaniu wiaduktu nad torami), > odciąży Trasę i Most Ł (bo kto już jest na Trasie Ł nie będzie nadrabiał drogi do Trasy S) oraz Czerniakowską (np z Ursynowa na Grochów najlepiej jechać > totalnie zniszczoną Czerniakowską i Trasą Ł). Dla nich bedzie obwodnica wschodnia tuz za Zabkami I takie sa wady Twojego projektu. Moj projekt jest lepszy! A oto i on: Trasa Tysiąclecia ma być obwodnicą. A co to za obwodnica, która przebiega przez centrum Pragi Południe? Wszędzie, na zachodzie oraz na wschodzie obwodnice są wyprowadzane po za centra, po za osiedla mieszkaniowe a jak mają przebiegać przez tereny zielone to TYLKO na pograniczach. Dla mnie ten projekt to jest SKANDAL! Trasę należy zbudować tam gdzie są zdewastowane tereny i mało atrakcyjne. Nowa trasa Tysiąclecia winna przebiegać w następujący sposób: Zjazd z Mosto Siekierkowskiego w kierunku ul. Marsa, ul. Marsa, skręt w lewo na ząbki, dalej wzdłuż linii kolejowej, przecięcie z linią kolejową na Radzymin i dojście do Ronda Żaba od wschodu. Zalety: minimalna ilość wyburzeń, ocalenie terenów zielonych, z dala od osiedli mieszkaniowych, zagospodarowanie tamtejszych nieużytków, przetarcie szlaku na nowe inwestycje po stronie PRAGI PÓŁNOC i ZĄBEK Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Parki. 23.12.02, 11:05 Gość portalu: Niech napisał(a): > Ja wole duzo mniejszych skwerkow niz spore parki - a tych zreszta na Pr.Pld. (w> tym jest tez Grochow) jest wiecej niz jeden. an Pradze Pd jest faktycznie kilka malych skwerkow zieleni ale te skwerki sa totalnie zaniedbanie! Mozna w nich znalesc cos co iedys bylo piaskownica a obecnie jest smieciowiskiem dla piwoszy, brak jest innych urzadzen dla dzieci, brak jest lawek a zielen to tylko wielke drzewa, ktore jako jedyne sa wstanie oprzec sie wandalom! Przebywanie w takich parkach to nic przyjemnego. Ponadto gdzie maja chodzic ludzie z Goclawia? Na Goclawiu nie ma zadnego parku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Parki. IP: waprx* / 192.168.14.* 24.12.02, 01:39 Jest na to metoda! Widziałem już w co najmniej 3 miejscach - skwerek się grodzi siatką, robi furtki, obok furtek tabliczka że to skwerek publiczny, wolno dostępny dla każdego ale że spożywanie alkoholu zabronione i że obiekt jest monitorowany. I to działa. Znane mi skwerki zostały w pelni odnowione, zrobiono piaskownicę, huśtawki itp a dzięki zwykłemu ogrodzeniu menele tam nie łażą. I nie niszczą. Nie jestem fanem płotów i siatek ale jak inaczej się nie da z bydłem postepować to jest to jakaś metoda. W znanych mi lepiej przypadkach (Wiatraczna i na Bielanach) ludzie z bloku obok placyku wymogli na gminie zrobienie ogrodzenia. Wiem że są plany ogrodzenia kolejnego skwerka na Wiatracznej i zrobienia normalnego placu zabaw. Powoli meneli się wyrzuci z takich miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś