Dodaj do ulubionych

Re:akcja - studio TVP na Kamionku

02.12.05, 17:01
W każdą sobotę o 11.05 w TVP 1 nadają program nakręcony w dużej mierze na Kamionku. Tam, w
hali pofabrycznej PZO przy Mińskiej 25 (obok klubu M25) mieści się redakcja Re:akcji. Program dla
młodych, o młodych i przez młodych robiony. Najogólniej mówiąc pokazują młodocianą publiczność,
która zamiast narzekać (np. że pub Impresja padnie :)) biorą tzw. sprawy w swoje ręcę. Na swój
wymiar - że tak powiem. Zresztą sami zobaczcie. Docelowo tam powstanie centrum kultury - w tym
celu hala PZO jest remontowana. Ma tam być m.in. galeria, biblioteka, studio nagraniowe i radiowe
oraz skate park. Ukulturalnia się nasza Praga Południe.
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re:akcja - studio TVP na Kamionku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:30
      Ja nie narzekam, że pub padnie. Ponieważ się tam nie wybierałem, kwestia ta
      jest mi obojętna. Konstatowałem tylko odwagę właścicieli.
      • pol-a Re:akcja - studio TVP na Kamionku 02.12.05, 17:52
        Stefanie, ja Cię nie posądzam :)
    • Gość: Dill Re:akcja - studio TVP na Kamionku IP: *.acn.waw.pl 04.12.05, 01:13
      Widzialm program dzis calkiem przypadkiem i zatkalo mnie. O ile dobrze
      odczytalam Ktos ma misje pokazania "dzieciakom" ze aby robic cos fajnego
      wystarczy TYLKO chciec! Dostac impuls. I jest to podejscie przeswietne. To Ktos
      cholernie madry ten program przygotowal. Ja stary grzyb pozalowalam ze nie moge
      robic tego co robia Ci ludzie. Siostry Fijalkowskie co dzieciaki uczyly...ktos
      kto dal pianino...muzycy z pokoju opakowaniami po jajach obitym...itd. Wielce
      to wszystko spontaniczne i energodajne...BRAWA!!!!

Pokazac ze mozna siebie innym dac. Pokazac ze i Ty mozesz byc pomocny (taki
      chocby krotki apel czy ktos by im nie wpadl i pianina nie nastroil...)
      A faktycznie ta Minska to jakby nasz rejon ;)
      • pol-a Re:akcja - studio TVP na Kamionku 05.12.05, 18:33
        Dill, Mińska, to jak najbardziej nasz rejon. A tu jest strona z ideolo Re:akcji (troche buńczucznym ale
        szczerym). Na dole link do Re:akcyjnego forum, na kt. furczy od pomysłów : )
        www.reakcja.tv/
    • e._ Re:akcja - studio TVP na Kamionku 06.12.05, 09:00
      No, no!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka