Dodaj do ulubionych

przyczółek grochowski-opinie

25.12.05, 22:31
hej! tak sie zlozylo, ze za miesiac przeprowadzam sie do PEKINu (przyczolek
grochowski) i zupelnie nie wiem, czego sie mam spodziewac po tej okolicy,
bylam tam tylko 2 razy na razie, ciezko cos powoedziec... Prażanie, help! :)
Obserwuj wątek
    • bas1213 Re: przyczółek grochowski-opinie 27.12.05, 11:37
      Współczuję tobie miasto huliganów i łobuzów!!!
      • misstea Re: przyczółek grochowski-opinie 27.12.05, 13:30
        az tak zle? wyglad to wiadomo, nie najlepszy, ale nic az tak podejrzanego nie
        widzialam... a jak z samochodem? nie ma co liczyc, ze rano bedzie w calosci pod
        blokiem?
        • katka1971 Re: przyczółek grochowski-opinie 27.12.05, 13:53
          Osiedle nie jest przyjemne i tyle.Można dostać w zęby za darmo.Całe szczęście
          że ja tam nie muszę chodzić do szkoły po dziecko na Cyrklową ( chodzi gdzie
          indziej)Jeziorko strasznie zaniedbane kupa menelstwa huliganów ,jest poprostu
          nieprzyjemnie Nie polecam mieszkać w kołchozie (mam na myśli te długie bloki
          gdzie to z korytarzy balkonowych wchodzi się do mieszkania( nie wiem gdzie
          będziesz mieszkała)
    • bas1213 Re: przyczółek grochowski-opinie 27.12.05, 11:38
      Mieszkania też nie zapiękne jak w kołchozie, zresztą sam zobaczysz ja całe
      szczęście mieszkam dalej na Orliku
    • Gość: andres Re: przyczółek grochowski-opinie IP: 212.160.172.* 27.12.05, 15:19
      Kiedys mialem dokladnie takie same stereotypy o pradze jak inni warszawiacy
      (lumpy, przestepczosc, bija, kradna i gwalca.) Najpierw do pekinu wprowadzila
      sie moja dziewczyna (teraz juz ex) i wtedy jak zobzczylem pekin to bylem
      przerazony. Po roku i ja sie tam wprowadzilem. Mieszkalem tam ponad 2 lata.
      Nigdy nic mi sie tam nie stalo, nawet nikt mnie nie zaczepial. Dodam ze
      wielokrotnie wralem sam do domu w nocy (z promilami we krwi). Czulem sie tam
      bezpieczniej niz na starym zoliborzu (mieszkalem tam) i starym mokotowi (tez
      tam mieszkalem). Sam pekin to piekny nie jest, delikatnie mowiac, ale poza tym
      luz.
      • Gość: Roberto Re: przyczółek grochowski-opinie IP: 217.17.37.* 12.01.06, 23:05
        Ja mieszkalem tam 27 lat. Gdyby bylo tak zle jak sie wypowiadaja co niektorzy
        to dawno bym zwial. A zwialem tylko dlatego, ze mieszkania sa male. To byl
        jedyny mankament.
    • Gość: Ivy Re: przyczółek grochowski-opinie IP: *.chello.pl 09.01.06, 22:32
      lol - fajne te opinie ;)

mieszkam tu 3 lata - czuję się bezpieczniej niż na Ursynowie :) bez problemów
      wracam wieczorami - pijaczki są ale niegroźne :)
      infrastruktura ok, dojazd wszędzie też ok

witam sąsiada :))
    • tarantula01 Re: przyczółek grochowski-opinie 10.01.06, 12:29
      misstea napisała:

> hej! tak sie zlozylo, ze za miesiac przeprowadzam sie do PEKINu (przyczolek
      > grochowski) i zupelnie nie wiem, czego sie mam spodziewac po tej okolicy,
      > bylam tam tylko 2 razy na razie, ciezko cos powoedziec... Prażanie, help! :)

Mieszkałem przy Bracławskiej. Równiez nie miałem problemów z atrakcjami w
      postaci zaczepiania wieczorem i w nocy. Przez czas mieszkania nie słyszałem
      także o żadnej bijatyce, itp. w okolicy. Jeden minus to samochód - na "obcych"
      rejestracjach może być łakomym kąskiem do uszczuplenia o np. radio. W pobliżu
      jednak są parkingi strzeżone.
    • Gość: ordi Re: przyczółek grochowski-opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.06, 21:32
      Mieszkalam tam przez 10 lat, milo, spokojnie, zielono, bezpiecznie. Bloki
      oryginalne, ale jak pada, to sie przynajmniej nie moknie:) Prawie od samego
      przystanku mozna dojsc pod dachami. Pozdrawiam mieszkancow Opinogorskiej!
    • ja-czyli-nie-ty Re: przyczółek grochowski-opinie 21.01.06, 22:34
      heh bawiłam sie tam jak byłam mala wtedy tam bbylo czyściutko, raj na ziemi,
      mnostwo dzieciakow... mnóstwo huśtawek, jakies drabinki, zielono fajnie itp
      teraz wszystkie huśtawki itp poniszczone wszystko zaroslo brud, smród itp...
      a szkoda bo to było spuer miejsce na spacery z dziećmi
      • Gość: r Re: przyczółek grochowski-opinie IP: *.chello.pl 21.01.06, 23:10
        Ponure miejsce. W mordę tam co prawda nigdy nie dostałem, ale nastraja
        depresyjnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka