Dodaj do ulubionych

JWC na Łukowskiej

IP: *.europe.hp.net 23.01.06, 13:22
Było o Wiatracznej a teraz z innej beczki: niedawno były newsy że JWC będzie
budować nowy "apartamentowiec", jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało, na
ulicy Łukowskiej. Czy wie ktoś z was może w którym miejscu Łukowskiej to
będzie?
Obserwuj wątek
    • vedziaa Re: JWC na Łukowskiej 26.01.06, 11:42
      na przeciwko kościała tuż obok pętki autobusowej na tym malutkim skwerku co to
      tam kilka drzewek roścnie. słuszałam już o tym gdzieś w okolicach września
      zeszłego roku.
      chyba nie jest to do końca trafiony pomysł, ze względu na zbyt małyt teren jak
      na inwestycję typu JWC. a może zmian koncepcji i postanowili zbudować coś
      mniejszego?????
      • Gość: Obserwator Re: JWC na Łukowskiej IP: 212.160.172.* 26.01.06, 11:53
        > na przeciwko kościała tuż obok pętki autobusowej na tym malutkim skwerku co
        to
        > tam kilka drzewek roścnie.

A to nie tam właśnie ma być trasa olszynki grochowskiej?
        Może nazwą inwestycję "betonowe zacisze" albo "pod wiaduktem" :))
        • esmeralda_pl Re: JWC na Łukowskiej 26.01.06, 12:29
          no raczej nie... jakiś km stamtąd... inaczej musieliby zburzyć kościół, bloki i
          przez Geant pociągnać trasę Siekierkowską
          • Gość: Obserwator Re: JWC na Łukowskiej IP: 212.160.172.* 26.01.06, 12:46
            > no raczej nie... jakiś km stamtąd... inaczej musieliby zburzyć kościół, bloki
            > i przez Geant pociągnać trasę Siekierkowską

Ja tam swoje widziłem na planach.
            Trasa olszynki grochowskiej miała przebiegać w okolicach dawnej billi potem
            przy zajezdni autobusowej, koło budynku wprost, potem koło serwisu skody przy
            grochowskiej.

• Gość: Krop Re: JWC na Łukowskiej IP: *.europe.hp.net 26.01.06, 13:51
        O w mordę, to w takim razie będzie dopiero "rezydencja"... Z jednej strony
        kościół, z drugiej pętla, z trzeciej zajezdnia, zaraz obok Geant, wkoło bloki a
        środkiem trasa szybkiego ruchu w wykopie... JWC trzyma swój niezrównany poziom,
        nie ma co...

Obserwator ma rację co do TOG - o ile kiedykolwiek ją wybudują to ma mniej
        więcej iść śladem ulic Kwatery Głównej i Rodziewiczówny. Czyli właśnie tam
        gdzie będzie budować JWC.
        • Gość: Obserwator Re: JWC na Łukowskiej IP: 212.160.172.* 26.01.06, 16:30
          > O w mordę, to w takim razie będzie dopiero "rezydencja"... Z jednej strony
          > kościół, z drugiej pętla, z trzeciej zajezdnia, zaraz obok Geant, wkoło bloki
          > a środkiem trasa szybkiego ruchu w wykopie

Czyli dobrą nazwą było by "Rezydencja na skarpie" :)

• e._ Re: JWC na Łukowskiej 27.01.06, 07:25
            Albo Spalinowe Tarasy.
            Ale najładniejsze jest Betonowe Zacisze! Bardzo mi się spodobało!
            Bo rzeczywiscie ruch ma iść Rodziewiczówny, między kościołem a zajezdnią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka