dankowalski 08.06.06, 12:59 Czy ktoś zna tego developera i jego inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misha Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 13:50 wejdź na forum developerzy Jest tam wiele relacji "szczęśliwych inaczej" klientów Developer House sp z o o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia z Wawra Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 09.06.06, 08:44 To miejscowa (buduje wyłącznie w Wawrze),firma budująca ( nie mylić z budowlana). Wszystkie lokalizacje to wielkie niedoróbki, w dokumentacji prawno- budowlanej zawsze problemy. Najlepiej zapytać klientów z osiedla DH przy ul. Peonii w Wawrze - domy w szczerym polu z rocznym opóźnieniem, bez pozwolenia na budowę mediów. Skoro DH nie potrafi wybudować segmentów nie powinien brać się za budowę budynków wielorodzinnych, bo to "wyższa szkoła jazdy", aż boję się pomyśleć co też na Palmowej "ulepią". Gorszy od Developer Hous jest już tylko Marcbud (biuro w Starej Miłosnej), lokalny Wawerski partacz-oszust. Wyłącznie zajmuje się zawieraniem umów przedwstępnych i pilnowaniem wpłat - budowa raczej go nie interesuje. Jeżeli klient chce się wycofać - proszę, ale bez zwrotu pieniędzy. Dziwne, ale takie firmy funkcjonują w Wawrze od kilku lat i występują do U.Dz. o nowe decyzje o pozwoleniu na budowę, jednocześnie mnóstwo poszkodowanych ludzi prosi w tym samym urzędzie o pomoc,skarżąc się na wciąż tych samych nieuczciwych deweloperów a urzędnicy z Wawra nie widzą w tym żadnego związku. Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.06.06, 09:23 Wystarczy sprawą zainteresować Biuro Kontroli Wawnętrznej i Audytu ul. Marszałkowska 77/79 które ma obowiązek zbadać na wniosek obywatela czy pozwolenie na budowę wydano zgodnie z prawem. Jeśli nie to po kontroli i podpisaniu raportu sprawie nadaje się dalszy bieg - w zależności od tego jakie nastąpiło naruszenie prawa. Obecnie zakończyła się w Wawrze jedna kontrola i nic nie stoi na przeszkodzie by była następna w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.polskieradio.pl 09.06.06, 13:46 Podpowiedz mi Biuro Kontroli Wewnętrznej i Audytu czy może w urzędzie badać inne działania urzędników z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.06.06, 22:35 Wszelkie działania urzędników związane z wykonywanymi przez nich obowiązkami ( zawartymi w umowie o pracę, udzielonych im pełnomocnictw itp.).Biuro to podlega bezpośrednio Prezydentowi Warszawy.Zapoznaj się ze schematem organizacyjnym miasta i podziałem kompetencji zamieszczonym na stronie urzędu miasta. Od niedawna jest już poprawiony (aktualny). Zwróć uwagę tylko iż na skargi np. na naczelnego architekta miasta może odpowiedzieć on sam, gdyż jednocześnie jest zastępcą prezydenta miasta - jest to przykład jaskrawego łamania kodeksu postępowania administracyjnego. Najnowszym tego przykładem jest zarządzenie o kosztach z tytułu udostępniania informacji publicznej gdzie urząd zamierza pobierać opłaty za nadgodziny pracowników gdyby musieli biedacy po godzinch opracowywać takie informacje.Tym samym prezydent miasta złamał art.15 ustawy o dostępie do informacji publicznej. Powinien zapoznać się z wyrokim WSA we Wrocławiu z 20 października 2004 roku IV SA/Wr 505/04 i innymi - jako prezydent stolicy nie powinien robić takich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:54 Mnie dziwi coś innego. Wysokie budynki a nie domy na terenach z niską zabudową przy Palmowej. Jak zwykle brak miejsowego planu dopuszcza taką zabudowę. Władze oczywiście powiedzą, że jest brak planu i właściciel może budować, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerek Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 217.153.112.* 09.06.06, 15:55 mieszkam niedaleko i dostałam warunki zabudowy do 12 metrów, i wyższych w wawrze nie wolno budować. a gdzie przy palmowej ma to być tam nic sie nie dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 12.06.06, 10:41 Do decyzji o WZiZT konieczne jest wykonanie analizy istniejącej zabudowy tzn czy w sąsiedztwie istnieją podobne budynki do których można nawiązać planowaną inwestycję tak, aby była to kontynuacja istniejącej zabudowy. to sąsiedztwo bada się biorąc pod uwagę teren w odległości stanowiącej 3-krotną szerokość działki. Do czego na Palmowej nawiązali się Urzędniy to ja nie mam pojęcia. Osiedle Viterry przy Wichrowej (też zagadka), jest dużo dalej. Sprawdziłam 3- krotna szerokość działki to tylko domki jednorodzinne i łąki. Te decyzje dla fiermy Developer House są zawsze dziwnie pomyślne.... pozdr, Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 15.06.06, 18:24 Obecne Developer House to dawny Aardom, wejźcie na forum deweloperzy i zwróćcie uwage na dawne opinie o tej spółce, to że nadal dziła poczwarka w postaci DH świadczy o wysokim stopniu skorumpowania urzędników Wawra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry duch Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 02.11.06, 11:56 Chce cos napisac o tym Developerze. Nie namawiam na kupno domow od DH poniewaz nie trzymaja sie terminow, opoznienie sa nawet roczne np. w przypadku os. Peonii. Nie liczcie na te odstetki ktore sa zapisane w akcie notarialnym to poprostu nie do odzyskania. Ale oczywiscie jak wy sie spoznicie 1 dzien to dzwonia, a pozniej naliczaja swoje....Napewno nie radze brac wykonczenia pod tzw. bialy montaz, poniewaz robia fuszere....i sa okropne opoznienia. Za dodatkowe zmiany, nawet bardzo male np. gniazdka licza sobie 2x tyle jak elektryk. Zdzeraja na wszystkim dopoki nie masz protokolu zdawczo-odbiorczego. Z tego co wiem to DH nie dopilnowuje zeby w umowie z podwykonawca byly karne naliczenia z nie wykonanie robot w terminie, a podwykonawcy poprostu na takich naiwniakow robia jak chca. Oczywisnie DH zapewnia, ze wszystko jest ok. z usmiechem, ale czasami nie wieza sami w to co mowia. Ostatnio widzialam w gazecie ogloszenie, ze tez uczestnicza w inwestycajch w Legionowie. Jeszcze tam ich nie znaja...... Mysle, ze takie firmy maja racje bytu tylko w takiej sytuacji na rynku nieruchomoscie jaka jest teraz. Ta firma nie dba o jakosc swoich uslug, najwazniejsze jest zwabienie ludzi dobra oferta, a pozniej no cos, to nie nasza wina...... ktos wiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 81.210.38.* 02.11.06, 14:38 uważajcie na nich, to mafia, jełsi juz to tylko brac stan surowy, a wykańczać za swoje i po swojemu bez ich pośrednictwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:25 witam! chce powiedziec, ze zaryzykowalem i... zobaczymy. Kupilem dom na Peonii, sa opoznienia jak wszedzie na budowach po dlugiej zimie - powoli idzie do przodu. Sasiedzi mlodzi i bardzo zgrani. Jezeli chodzi o okreslenie "szczera pole" to wole widziec przez okno pole niz tak jak na Zamiennieckiej nastepne szeregowce czyli blokowce. Czy nikt nie pamieta sprzed 15-20 lat Tarchonina.....a teraz ile ziemia tam kosztuje i jaka komunikacja.... moje nowe mieszkanko traktuje jako dlugotrwala inwestycje i...mysle,ze sie nie pomylilam. A.. i jeszcze.....te pola...okalajace dzialki zawsze mozna dokupic i zwiekszyc sobie tzw. przestrzen zyciowa. Pilecam strone- www.peonii.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 21.06.06, 17:09 Gratuluję "odwagi". W rejonie gdzie nie ma planu urząd wydając warunki zabudowy jest zobowiązany dokonując analizy sąsiadujących gruntów z planowaną inwestycją nawiązywać wyłącznie do istniejącej zabudowy ( w tym wypadku luźnej zabudowy jednorodzinnej). "Inwestorowi" wydano z naruszeniem prawa warunki zabudowy i pozwolenie na budynki szeregowe co będzie miało finał w najbliższej (kolejnej) kontroli w DBNAM w Wawrze i na koniec w prokuraturze. Proponuje poczytać na forum inne informacje z tym związane zanim dużą kasę rzuci się pseudoinwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiam sie;) Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 194.133.138.* 27.06.06, 12:22 witam, czy jest ktos kto mieszka w segmencie wybudowanym przez DH? okolica, super, plan mieszkania tez fajny, ale powiem szczerze, ze boje sie 'utopic' kase, gdzyby cos bylo nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 23:21 Sam się łamię co zrobić, okolica niby ok., ale 40 metrów od ostatniego bloku D ma iść trasa Olszynki Grochowskiej. Dowiadywałem się w Urzędzie - budowa może ruszyć szybko. Czy Ktoś już kupił na Palmowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: .1.* / 195.136.23.* 29.06.06, 12:44 witam, gdzie dokładnie ma przebiegać ta trasa? Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 29.06.06, 13:06 Nie pakujcie kasy w coś co nie jest legalne i za moment będzie przedmiotem kontroli z BKiA m. st. Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAGA Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:34 Wczoraj tj.04.07 byłam aktywnym gościem forum. Czy ktoś wie dlaczego mnie wykasowano? Zadałam pytanie dotyczące umowy rezerwacyjnej, wpłaty 3000 zł i czy przechodzą te pieniądze na poczet wartości mieszkania.Może to błąd techniczny? Jeżeli nie na forum to podaję mój adres kwiatek01-47@02.pl.Proszę o wszelkie uwagi dotyczące Palmowej. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
adminppdwir Re: osiedle Palmowa - Developer House 05.07.06, 11:51 Wczoraj (4 lipca 2006r.) w tym wątku nie pojawił sie żaden wpis. Jeśli jesteś pewna, że prawidłowo się wpisałaś na tym forum (a nie np. na developerach), napisz maila do administracji portalu np. abuse (at) gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek021 Re: osiedle Palmowa - Developer House 06.07.06, 09:44 04.07. gdy napisałam, to widziałam, że był na forum. 05.07 wykonałam takie same czynności i jest do dziś. Wracając do Palmowej, wczoraj tj.05.07 byłam na tym poletku, nic się tam nie dzieję. Skierowałam zapytanie mailem do developera, co jest z pozwoleniem na budowę. Odpowiedzi brak. Z tego co wiem o pozowolnie wystąpili na początku czerwca. Taka sprawa może potrwać i dwa miesiące. Jeżeli ktoś był na Palmowej, to może zauważył, że w niedalekim sąsiedztwie stoją już budynki o takich kondygnacjach. Tak więc, nie siejmy paniki.Proszę o głosy oparte na informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 06.07.06, 10:40 Chcesz informacji to się spotkaj z tymi którzy mieli już doczynienia z tą firmą. A tak po raz kolejny - kto wydaje warunki zabudowy i pozwolenia na budowę na segmenty czyli zabudowę zwartą skoro w tzw. obszarze analizowanym jest tylko luźna zabudowa jednorodzinna? Jak nie jesteś spanikowana to wpłać im kasę, ale nie namawiaj do tego innych. Polecam forum o firmach budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mda Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.sun.com 07.07.06, 13:58 moze sie myle, ale wydaj mi sie, ze ta czesc gminy wawer objeta jest zabudowa wielorodzinna do max. wysokosci 12m. pozdrawiam, mda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:16 Ta część Wawra nie ma przede wszystkim aktualnego planu miejscowego. Tak więc 12 m jest wzięte z powietrza. W pobliżu przy Palmowej są tylko niskie domy jednorodzinne i do nich musi się przywiązywać nowa inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: .1.* / 195.136.23.* 10.07.06, 14:40 Byłam tam wielokrotnie i po prawej stronie ulicy Klimontowskiej, (krzyżującej się z ulicą Palmową, stoi piękne osiedle bloków trzypiętrowych, tak samo wysokich jakie będzie budować na Palmowej Developer Hause. Jeśli chodzi o umowę rezerwacyjną, to owszem, te pieniądze są wliczane do ceny mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:19 > Byłam tam wielokrotnie Ja też i znam te okolice od 30 lat. > i po prawej stronie ulicy Klimontowskiej, (krzyżującej > się z ulicą Palmową, stoi piękne osiedle bloków trzypiętrowych, tak samo > wysokich jakie będzie budować na Palmowej Developer Hause. Po pierwsze: popatrz uprzejmie nie na budynki przy ul. Wichrowej tylko na niską zabudowę przy *ul. Palmowej*, bo o tej ulicy mówimy. Po drugie: sąsiedztwo zdefiniowane w prawie to 50 m. Po trzecie (chociaż to nie mój interes), tak długo jak inwestor nie ma ważnego pozwolenia na budowę, to są tylko obiecanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratwa Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:38 Coś mi śmierdzi reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SomeOne Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:51 Witam Dzwonilem dzis do DH. Nie maja pozwolenia na budowe, ale maja miec. Wg milego glosu pani z dzialu handlowego. Trzeba wplacic 5k zadatku rezerwacyjnego. Jednak pozniej nie bedzie sie mialo wplywu na umowe realizacyjna, bo DH moze miec utwardzone stanowisko, a wplacajacy moze miec 5k w teke. Nie mozna zawrzec umowy realizacyjnej juz teraz, nie mozna takze podpisac umowy realizacyjnej aktem notarialnym. JEDNA WIELKA SCIEMA. Pozdrawiam SomeOne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz Wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 04.11.06, 10:47 potwierdzam wszystko na temat DH. Najlepsze sa akcje z aktem notarialnym - mowie tu o akcie wlasnosci, wiadomo, ze zalezy wszystkim jak najszybciej go dostac- chodzi o koszta kredytow i nie tylko.... Sredno co 3 miesiace podaja inna date, az w koncu dostaniesz akt za 2 lata od podpisania umowy przedwstepnej. No i pomijam fakt, ze rzeczywiscie za zrobienie byle glupstwa na budowie zycza sobie 2-3x taka cene. I te nieszczesne odsedki za opoznienia - zapomnnijce te umowy sa tylko jednostronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Wawra Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.orange.pl 05.11.06, 15:58 Co jakiś czas przejeżdżam koło siedziby DH na Bronowskiej i chyba znalazło się paru nowych klientów, bo zamiast BMW X5 pod biurem parkuje się teraz nowiutkiego Hummera, oprócz oczywiście całej gamy innych samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 09.11.06, 10:33 ja juz mam akt notarialny, ale denerwowal mnie fakt tak dlugiego czekania. Wlasnie koszta z kredytem i odciagajaca sie mozliwosc odliczenia odsetek od kredytu. Nie interesuje ich klijent- u nas 2 lata czekalam od umowy pierwszej no i 1 rok opoznienia z budowa. Uwazam, ze jak na tak male inwestycje to troche przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.11.06, 10:48 Gość portalu: wera napisał(a): > ja juz mam akt notarialny, ale denerwowal mnie fakt tak dlugiego czekania. > Wlasnie koszta z kredytem i odciagajaca sie mozliwosc odliczenia odsetek od > kredytu. Nie interesuje ich klijent- u nas 2 lata czekalam od umowy pierwszej n > o > i 1 rok opoznienia z budowa. Uwazam, ze jak na tak male inwestycje to troche > przegiecie. Na co akt notarialny ? Czy obejmuje on część gruntu pod Twoim domem? Czy deweloper ma akt notarialny kupna gruntu pod budynki wraz z częścią która stanowi drogę dojazdową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:14 Dobre pytania. Ja bym dodał jedno: czy developer ma prawomocne pozwolenie na budowę i okazał je klientowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:30 słuchajcie przed wizytą u nich na bronowskiej bierzcie zawsze ze sobą wazelinę. jak was bedą dymac to moze nie bedzie tak szczypać. to chyba jedyna rada jaka mi przychodzi do głowy jak mysle o tej wspanialej firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś