Gość: kk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:22 Jak Wam się podoba oświetlenie kościoła? Wczoraj włączno iluminację. Widział ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Iluminacja na Placu Szembeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 00:52 Widzę z okien. Nawet fajne, świeci całą noc. Kto za to płaci? Może byłoby lepiej dać kasę na biedne dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Iluminacja na Placu Szembeka 07.11.06, 14:12 Wczoraj ok. godz. 20 świeciła tylko korona wieży. Czy tylko ten fragment jest iluminowany, czy cały gmach? Jeśli cały, byłaby to świetna wiadomość. Najładniejsza światynia Grochowa świeciłaby urodą również w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Iluminacja na Placu Szembeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:09 Slusznie, lepiej siedziec przy swieczkach, a pieniadze dac na biednych, szpitale, bezdomnych i co tam jeszcze zostalo. Nie zapomnijmy tez o zwierzetach. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
calkisia Re: Iluminacja na Placu Szembeka 09.11.06, 22:09 Popieram. W czasie jakiś uroczystości niech świeci ale co noc bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: Iluminacja na Placu Szembeka 07.11.06, 16:13 widziałam bo z okna widze wieze kościoła :))) i teraz własnie sie świeci ładnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karo_ka1 Re: Iluminacja na Placu Szembeka 07.11.06, 16:21 A jeśli ktoś nie widział - to proszę uprzejmie - można zobaczyć; a dla tych, którzy widzieli i słyszeli - "przeżyjmy to jeszcze raz".... A widoku zazdroszczę, bo pięęknie jest! www.parafia-szembeka.waw.pl/galeria.php?q=iluminacja Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Iluminacja na Placu Szembeka 08.11.06, 07:38 Mieszkam wysoko więc widziałam niemal cały kościół, mimo odległości. Rewelacja, ale najpięknie wcale nie w zupełnym zmroku tylko kiedy jest tak półciemno, wtedy to po prostu zjawiskowe! Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: Iluminacja na Placu Szembeka 08.11.06, 16:09 Moja corka ma widok ze swojego pokoiku i mowi, ze to palac księzniczki Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Iluminacja na Placu Szembeka 08.11.06, 20:00 bardzo profesjonalnie zrobiona iluminacja. A można to poznać po tym, że żadna lampa nie świeci w oczy widzom. Najgorzej w Warszawie jest oswietlony Pałac Staszica i Kościół św.Krzyza. Tam po prostu obwieszono silnymi reflektorami okoliczne latarnie. Usiłowałem to kiedys sfotografować ale zawsze, w kazdym ustawieniu miałem w kadrze flarę. No to teraz mamy iluminowane wszystkie najwazniejsze świątynie diecezji Warszawsko-Praskiej oraz cerkiew pw. Marii Magdaleny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Zegar na wieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:01 Jeszcze jedno życzenie do nowego proboszcza, aby nareszcie naprawić zegar na głównej wieży koscioła. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dik Re: Zegar na wieży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:36 Tu Cię proboszcz nie usłyszy :-)))))))) Wejdź na Forum parafialne i tam przedstaw propozycję, bo sprawny zegar by się przydał Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dik Re: Zegar na wieży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:21 ... a jednak usłyszał! Zegar działa! :-)))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Iluminacja na Placu Szembeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:23 a Żerzeń był pierwszy, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
rosada Re: Iluminacja na Placu Szembeka 10.11.06, 19:59 a nie prawda Włodku ;) pierwszy był kościół na Kamionku (końcówka poprzedniej kadencji) ale muszę przyznać, że Zerzeń był niezmiernie efektowny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.t Re: Iluminacja na Placu Szembeka IP: 217.17.38.* 11.11.06, 21:23 Widok piękny i guzik mnie obchodzi kto za to płaci bo na pewno to nie jestem ja :) Ale nie rozumiem czemu pali się całą noc. Koło 12 powinien gasnąć lub przechodzić w jakiś tryb tylko leciutkiej poświaty. A zauważył ktoś że jak odpalają światła to jest taki lekko zielony? Ja myślałem że tak zostanie bo był by ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś