Gość: korek IP: *.pcr.univie.ac.at 19.07.01, 17:48 przejezdzajac ostatnio przez rondo wiatraczna widze ze cos sie zmienia. ale przeciwna -stara strona ronda jest tym bardziej zalosna. wiecie moze kiedy cos sie moze zmienic? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: rondo wiatraczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 18:33 rzeczywiście, rondo Wiatraczna to wielki plac budowy, zmienia sie w oczach i jak dobrze zauważyłeś czekamy na inwestycje po prawej stronie ronda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_M Re: rondo wiatraczna IP: *.gazeta.pl 20.07.01, 18:49 Tu kiedys (podobno) mialo byc wielkie skrzyzowanie. Dlatego (podobno) wkolo bylo tyle pustego terenu, ktory az krzyczal, zeby go zagospodarowac. Fajnie, ze teraz cos sie dzieje. Pewnie architektoniczni purysci beda wieszac psy na nowych budynkach (obok Uniwersamu i obok "grzybkow"), ale ja sie ciesze. Mieszkam w okolicy i codziennie widze jak rosnie nowa twarz ronda. Gdyby jeszcze postawic cos ciekawego po drugiej stronie to bysmy mieli calkiem ladne centrum dzienicy. Tylko mozna by zostawic w tym nowym budynku punkt sprzedajacy rurki z kremem ... :-) ps. Prawie zapomnialem o najwiekszym koszmarku na rondzie - niech ktos cos zrobi z Uniwersamem! On sie zbyt rzuca w oczy, a z zewnatrz prawie sie nie zmienil od czasow PRL''u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: rondo wiatraczna IP: 157.25.130.* 25.07.01, 15:54 Gość portalu: Piotr_M napisał(a): > niech ktos cos zrobi z > Uniwersamem! O tak. Mieszkam w okolicy od niedawna, coś koszmarnego. Jest tylko jedno dobre rozwiązanie Universamu, sprzedać. Przedtem mieszkałem koło Globiego na Gocławiu i nie ma porównania. Teraz nie mam wyboru i wolę skoczyć do Geanta choć to troszkę dalej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.Z. Re: rondo wiatraczna IP: *.*.*.* 01.10.01, 09:29 Pamiętam moment otwarcia Uniwersamu. Z rodzicami zrobilismy "podejście" ale kolejki były ogromne, a do środka wpuszczali milicjanci. Rzucili bowiem wtedy szynkę paczkowaną i inne jak na lata 70-te "frykasy". Teraz obiekt ten wygląda kiepsko, a to co w środku raz jeszcze utwierdza w przekonaniu, iż Społem lata świetności ma za sobą, a nowe warunki wcale nie wymusiły na nim poprawy funkcjonowania. Inna rzecz lubie od czasu do czasu się tam jednak "zapuścić". Przypominają mi się stare czasy, kiedy byłem młodszy, a Rondo Wiatraczna odwiedzałem niemal co dzień, przesiadając się w trakcie dojazdów do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
armand Re: rondo wiatraczna 30.07.01, 11:52 północna strona ronda będzie zagospodarowana w 2003-2005, przy ul. wiatracznej ma byc przeznaczony korytaż na trase łączącą targówek z pragą, fakt z uniwersamem powinni coś zrobic, najlepiej zmienic fasade na szklano-aluminiowy high-tech, a w srodku zmienic wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shure Re: rondo wiatraczna IP: *.eic.com.pl 28.08.01, 10:06 mieszkalam przy Uniwersamie 25 lat. I od tamtej pory nic sie w nim nie zmienilo. Nie tylko z zewnatrz niestety. Mysle, ze korzystniej byloby wogole go zlikwidowac i zrobic wiecej miejsca na bazarek ( bo w nowym supermarkecie bedzie napewno koszmarnie drogo - przeciez musza sie zwrocic pieniadze z inwestycji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: rondo wiatraczna IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 30.07.01, 12:12 z uniwesamem powinni cos zrobic i to jak najszybciej. w oczekiwaniu na przebudowe propozycja - zmyc ten brud i syf nagromadzony chyba od momentu otwarcia uniwersamu (zarowno w srodku jak i na zewnatrz uniwersamu). czy sadzicie ze wlascicielowi (chyba spolem) bylby w stanie zrealizowac tak ekstrawagancki pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: rondo wiatraczna IP: *.*.*.* 07.08.01, 13:11 Nie wiem czy można w nim cos ruszyć, to juz chyba zabytek klasy 00. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: rondo wiatraczna IP: 10.0.20.* / 195.205.48.* 29.09.01, 00:22 Obawiam się, że po zmyciu brudu na zewnatrz i w środku Uniwersam się zawali i dlatego społem go nie myje. Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: rondo wiatraczna 13.02.02, 16:08 To najstarszy wątek w archiwum południowo-praskiego forum. Pamietacie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzchur Re: rondo wiatraczna 13.02.02, 16:13 i jeszcze byl lesio, a teraz jest lelesio :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: rondo wiatraczna 13.02.02, 19:51 No i D.Z. jeszcze "stary" niezalogowany...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: rondo wiatraczna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.02, 19:02 ha, pzdr ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: rondo wiatraczna 14.02.02, 19:38 Gość portalu: korek napisał(a): > ha, pzdr ;)) Korku Ty się częściej tutaj pojawiaj... czekamy :)) Odpowiedz Link Zgłoś