pol-a 09.06.07, 10:29 Mamy nowy lokal - pizzeria Incanto przy Kobielskiej 6, w budynku na terenie nowego osiedla. Czy ktoś testował i zrecenzowałby lokal na forum? Czy z racji sąsiedztwa kościoła podają tam (w pizerii) alkohole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonawentura99 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 09.06.07, 19:43 Alkohol podają. Pizze pyszne. Podoba mi się wystrój.Można kupić na wynos. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 11.06.07, 10:37 no to lamia ustawe (chyba) juz sie nimi PARPA zajmie :) PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 11.06.07, 12:19 A jakie ceny w Incanto? Godziny otwarcia? Coś serwują godnego grochowskich podniebień? I co z alkoholami? Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 11.06.07, 17:57 Na miejscu : Kobielska 6 znajdziecie odpowiedź na wszystkie pytania. Godziny otwarcia 12 - 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzusta Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: 217.153.28.* 21.06.07, 13:53 sluchajcie, ja tam weszlam zupelnie przez przypadek i przepadlam. REWELACJA!!!!! pizza jest boska!!!! i jest tanio. dla mnie raj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zresetowany_berbec Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 21.06.07, 16:54 tanio czyli jak? jaki jest przedział cenowy dla pizzy? Odpowiedz Link Zgłoś
chamada Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 21.06.07, 17:13 dokladnego przedzialu cenowego nie pamietam,srednia cena ok 18 zl, pizza pokaznej wielkosci,przepyszne ciasto....polecam Odpowiedz Link Zgłoś
chamada Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 21.06.07, 17:18 zgadzam sie w 100% ;)dodam jeszcze ze samo miejsce robi dobre wrazenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytyasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 23.06.07, 12:55 a do domu dostarczają? jest tam ogródek? co poza pizzą można zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
girasole7 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 28.06.07, 12:45 pizza jest i na wynos, nie wiem jednak czy ją rozwożą. Oprócz pizzy (18-25 zł), to prawda, jest pyszna! ciasto super, mają sałatki, 3 zupy, desery (np pycha tiramisu za 11 zł), i drugie dania. Dobre kawy (cafe latte 8 zł, herbata 5zł). Generalnie wybór jest duży. Strona www w przygotowaniu www.pizzaincanto.pl A incanto znaczy urok :) no i jest tam urokliwie, we włoskim, prostym stylu, muzyka włoska i to nie tylko Eros R, a rózne inne mniej i nieznane utwory.Na ścianie projektor - puszczają filmy o Italii. Ogródka nie ma. Obsługa bardzo miła. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 03.07.07, 11:57 Rzeczywiście przyjemny wystrój i smaczna pizza. I dostarczają na telefon :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doska Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:14 pol-a? a co do podawania, bądż nie alkoholi ma Kościół?? W tej sprawie powinien wypowiedzieć się Urząd Dzielnicy Praga -Północ m.st. Waarszawy bądż mieskie Biuro Działalności Gospodarczej czy Wydawania Zwzwoleń (?) , do którego to wystepuje się o wydanie zezwolenia na sprzedaż alkoholi. A tak na marginesie?........to vis a vis omawianego Kościła ... znajduje się Szkoła Pozdstawowa Nr 149. Jak się orientuje, w pobliżu szkół i obiektwow oświatowych nie powinno się sprzedawać alkoholi!! Czy w tej sprawie dyrekcja szkoły (nota bene z układu lewicowego) poczynila jakies ktoki?? Jak wszyscy wiedzą, tego typu miejsca skupiają młodzież i tam właśnie dzięki podawanemu alkoholowi kwitnie jego 'edukacja' powodując uzależnienie od niego. Czyżby na starym Grochowie (Rondo Wiatraczna i przyległe jemu ulice) nie kwitła już patologia???...ciekawe co mowią statystyki na ten temat? Co do smaku i jakości pizzy nie mam zdania, gdyż nie smakowąłam. Pozdrawiam życzę trzeźwego smacznego:) doska Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 03.07.07, 16:13 tez o tym pisalem ale teraz juz nie jestem tai pewny: www.parpa.pl/?subL=4&checkL=1 A tak BTW to nie jestem pewien czy "takie miejsca" skupiaja mlodziez. Tusze ze watpie. Myslisz ze dzieciaki tam przesiaduja i skladadaja sie w kilkoro na pizze po 18 pln i do tego winko? PanTalon P.S pizzy tem tam na razie nie probowalem. Szkoda ze nie maja ogrodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 17.07.07, 10:18 no byłam tam wczoraj, już dowożą pizzę do domu. jest promo - do 17 druga pizza za pól ceny, po 17 tańsza o 30%, a wydawszy 30 zł dostaje się litrowy napój za darmo:) pizza przyzwoita, ciasto jak trzeba, mozzarella, sos pomidorowy też ujdzie. na pewno bez porównania do rosso i mario (te na pradze płd przetestowałam), gorsza niż w soli i pieprzu:) ceny od 14 za margheritę do 25 za dziwny wynalazek "pizza incanto" (chyba z siedemset składników, błeee). jest niestety "pizza americana", co nieco dyskwalifikuje lokal, ale ponieważ w okolicy naprawdę nie ma przyzwoitej pizzy na telefon, to i tak będę u nich zamawiała ab und zu:) w środku przyjemne ławy, ludzi trochę było, ale nie tłumy, kelnerki z metrowymi tipsami, ale sympatyczne. w menu sałatki (znów się przyczepię, jest francuska nicejska, nie ma za to caprese), makarony, kanapki na ciepło i jakieś dania. młodzieży z winkiem nie było, starszy pan, jakaś zakochana para i rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 17.07.07, 10:20 pytasia namąciła >>bez porównania do rosso i mario oczywiście na plus, bo ww. pizzerie są koszmarne, fuj i fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
redhcp21 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 17.07.07, 10:56 Byłem z żoną. Fajnie.Caprese z mozzarellą jest, tylko "ukryło się" w przekąskach. Z tym tworem pt pizza incanto to pewnie chcieli nazwać tak-co tylko chcesz i możesz sam skomponować. W innych pizzeriach to się rożnie nazywa. Przeważnie to jakaś wariacja na temat ;-) Nas obsługiwała taka kelnerka ok 50tki. Nie miała tipsów :-))) Nie wiem czy to dobrze. Chyba dobrze. Jeszcze tam pójdę bo jedzenie smaczne i klimat też ok. Szkoda że otwarte tylko do 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: jaki tam telefon? IP: *.3.pl 19.07.07, 08:18 podacie numer telefonu, to bym zamowiła do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: jaki tam telefon? IP: *.subscribers.sferia.net 20.07.07, 11:38 proszę bardzo: 22 610 8282 już zamawiałam, przywoża szybko, wszystko oki:) hehe, z tymi tipsami to w sumie nie tyle dobrze czy źle, co po prostu bardzo mi się rzuciło w oczy, jak wystukiwała na monitorze moje zamówienie:) jadłam też makaron, w porzo. w sumie więc BARDZO SIĘ CIESZĘ, że wreszcie coś jest w pobliżu!!!!:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: jaki tam telefon? IP: *.3.pl 20.07.07, 11:52 dzieki, zamówie i opowiem. tez sie ciesze, chociaz pizza z Dominium która zamawiam do domu tez nie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.mia.bellsouth.net 19.07.07, 04:26 Panie Talon. Czytalam pana uwagi i nie wiem co pan wie lub nie wie. Z pana to raczej "pantalon". Najpierw pan krytykuje, a w ostatnim mailu "nie jest pan pewien". Najlepsze jest to ze pan nawet tam nie jadl, ale opinie juz pan ma. Ja tam bylam i jadlam i polecam wszystkim. Nie tylko, ze jest fajnie w srodku, to jedzenie bardzo dobre. I w cale nie drogie, na to co podaja. Wrescie moge isc na piechote i nawet zaprosic znajomych. Blondi Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 19.07.07, 10:12 Blondi a gdzie konkretnie odnioslem sie do jedzenia? Poza tym chyba niezybt uwaznie czytasz moje posty ( a szkoda bo sa ze wszech miar intrygujace)Pozwole sobie jedank zauwazyc ze bronilem tej pizzeri przed postrzeganiem jej jako miejsca gdzie sie rozpija mlodziez. Czytac uwazniej PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.mia.bellsouth.net 20.07.07, 17:58 Panie Talon. W ps napisal pan ,ze pizzy tam pan nie jadl. Wiec to sie odnosi do jedzenia. Rzeczywiscie w ostatnim mailu pisze pan bardziej pozytywnie. Czy pana opinie zaleza od pogody? Blondi Odpowiedz Link Zgłoś
gab51 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 21.07.07, 20:15 Witam, bardzo fajny lokal jakich mało na Grochowie. Dobre jedzenie, miła obsługa, rozsądne ceny, czysto i ciekawie urządzony. Sieciowe lokale nie mają szans. Oby więcej takich inicjatyw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.07, 12:22 po licznych testach najbardziej mi smakuje pizza z rukolą i szynką parmeńską:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.07, 12:23 p.s. dla mnie da grasso, pizza hut czy domino' s to zdecydowanie NIE jest pizza tylko wyrób pizzopodobny i kijem bym nie dotknęła, ale de gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 31.07.07, 09:46 Droga blondi w niedziel jadelm tam pizze. A konkretnie 2 Pepperoni i hawajska. obuie smakowaly znakomicie. do tego pyszne winko. niestety desery nie sa tgak dobre. Tiramisu ktore do nas trafilo pozostalo prawie nietkniete. Natomiast serniczek z sosem czekoladowym i wisienkami byl juz o niebo lepszy. Wystroj srodziemnomorski (co juz zostylo wczesnij opisane) a obsluga mila. Mam nadzieje ze sie dlugo utrzymaja. PanTalon P.S bylism w niedziel w porze obiadowej i trafilismy na wybitnie familijny czas. Przy kazdym stoliczku rodzina z dzieckiem :) badz dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.mia.bellsouth.net 03.08.07, 13:32 Panie Talon, Specjaknie wzielam dwa desery. Ma pan racje sernik pycha, te tiramisu OK, ale kucharz jeszcze musi troche nad tym popracowac. Najlepiej niech zamowi w hotelu Regina i stara sie zrobic taki same. Pizza ( a probowalam trzy rozne ze znajomymi) PYCHA. Chyba juz nie pojde do zadnej innej pizzerii. pzdr Blondi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi_72 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:33 To juz gimnazjum od paru lat, nie podstawówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:56 ja tez byłam i zjadłam całkiem smaczną pizzę:) wystrój bardzo przyjemny, obsługa jeszcze przyjemniejsza, wolnych miejsc było baardzo dużo i mogliśmy przebierać jak w ulęgałkach;) szkoda tylko, że lokal na uboczu i może nie przetrwać z uwagi na lokalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek_33 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 04.08.07, 19:54 + bardzo przestronny lokal + przejrzysta aranżacja wnętrza, a wszczególności 4 stoliki na podwyższeniu i małe okienko z okiennicami i kwiatkami w doniczkach + czysto + szybka i miła obsługa - trochę za droga sałatka Nicejska 23,- + pyszne pieczywo czosnkowe z rozgrzanym serem + można zamówić 1/2 pizzy wtedy cena też 50 % w przedziale od 9 do 12 zł + karta win: białe i czerwone (w tym argentyńskie i chilijskie) 12-14 rodzajów +++ same plusy Acha i klientela w różnym wieku i w stroju. Brawo dla właściciela za inicjatywę w "grochowskim grajdołku". Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytasia Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.subscribers.sferia.net 06.08.07, 09:53 + bardzo szybkie i sprawne dostarczanie na telefon - nie ma podjazdu dla wózków - nie ma szans na ogódek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:49 Byłem dopiero niedawno z Żoną, choć mieszkamy obok. Miejsce jest świetne! Pizza pyszna. Wcześniej była wzmianka o nie najlepszym Tiramisu. Nie wiem, ale my mieliśmy akurat pyszne, a porównanie mamy, bo niedawno spożywaliśmy w Rzymie. Dodam jeszcze, że czasem puszczają tam mecze na wielkim ekranie. Miejsce godne polecenia. Może brakuje tylko ogródka. A właścicielem jest chyba Włoch o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitor Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.centertel.pl 07.08.07, 09:45 Byłem tam wczoraj. Świetne miejsce. Właściciel? Tak, wygląda na Włocha. Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 07.08.07, 12:59 pizza bardzo dobra, makarony rowniez, moge smialo polecic canelonni ze szpinakiem i ricotta - super danko :-) Jest wielki MINUS - brak klimatyzacji... raz trafilismy tam w upal i wszyscy goscie bylo cali mokrzy... zamontowac KLIME !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
444a Incanto na telefon 09.08.07, 00:03 Zamówiłem przez telefon wegetariańską. Smaczna:) W lokalu na razie nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Incanto na telefon IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:16 Konsumowałam pizzę kilka razy i canelloni ze szpinakiem. Bardzo smaczne. I miejsce sympatyczne. Cieszę się, że na Grochowie zaczyna się coś dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: 194.106.201.* 19.02.08, 14:38 Czy w sobotnie i niedzielne wieczory bardzo są tam zatłoczone? można tak sobie bez rezerwacji podjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek_33 Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej 20.02.08, 18:57 Byliśmy z żonką kilka razy w sobotę w porze obiadowej - tłoku nie było, ale "lepsze miejsca" na podwyższeniu raczej zajęte. A w ogóle dzięki kucharzowi zaczęliśmy gustować w makaronach. Viva pasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolesław Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.acn.waw.pl 22.02.08, 18:08 niestety,m incanto podupada, nie ma już dostaw na telefon, nie ma promocji, smak też jakby gorszy. czyżby się właściciel zmienił? a może uznał, że można juz spocząć na laurach? dla mnie pizzeria, do której sam muszę jechac po odbiór to letkie nieporozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koteczka Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.centertel.pl 25.02.08, 20:21 Bywam od czasu do czasu aby poplotkować z przyjaciólką. Sałatki mi smakują, to też mogę powiedzieć o makaronach w różnej postaci. Ciasta, a ostatnio jadłysmy bezę i sernik , są pyszne. Wino lekkie i takie przyjazne. Trochę jest mało przytulnie. Lokal jest wysoki i nie daje klimatu ciepła, w wystroju brakuje mi zieleni. Podobałyby mi się donice z ziołami. Zasłoniłabym bardziej część wyższą, mało przyjemnie jest siedzieć z twarzą na wysokości butów innych gości. Przeszkadza mi ekran, a ściślej pokazywany obraz. Wolę dobrze dobraną muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba272@buziaczek. Re: Pizzeria Incanto przy Kobielskiej IP: *.chello.pl 28.08.08, 19:07 To w końcu pizzeria wloska!!!!to jaka ma leciec muzyka???heavi metal?? Odpowiedz Link Zgłoś