Dodaj do ulubionych

Nie będzie 416

25.06.07, 19:21
Na wakacje (a krążą słuchy, że na zawsze) ZTM zawiesza kursowanie linii 416 -
całodzienego połączenia w dni powszednie rejonu Ursynowa Południowego, Centrum
Onkologii i Ursynowa Północnego z Czerniakowem, Gocławiem, Saską Kępą i
dalszymi rejonami Pragi. Linia, mimo rzadkiego kursowania, cieszy się dośc
dużą frekwencją. Zainteresowani utrzymaniem połączenia niech piszą do ZTM:
www.ztm.waw.pl/contact-r.php
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Nie będzie 416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:31
      jaka duza frekwencja? juz dawno powinni ja zlikwidowac i zasilic inna linie,np.
      509 czy 169.
      • Gość: aka Re: Nie będzie 416 IP: *.agora.pl 26.06.07, 10:55
        ja jezdzę czesto niekoniecznie w godzinach szczytu i zawsze jest
        duże 'obłożenie'.
      • legwan4 Re: Nie będzie 416 26.06.07, 15:06
        Zapominasz,że chorzy mieszkają na Saskiej Kępie.Jest to świetne rozwiązanie
        autobusowe z Centrum Onkologii i Instytutem Hematologii i Transfuzjologii.I
        gadanie o zlikwidowaniu,by zasilić inne linie,jest co najmniej nie miejscu.Obyś
        gościu,nie musiał korzystać zdrowotnie z linii 416.....
        • Gość: nedka Re: Nie będzie 416 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:42
          Jeżdżę 416 i zawsze jest tłok.
          • Gość: ttt Re: Nie będzie 416 IP: *.aster.pl 26.06.07, 23:49
            416 według mojej wiedzy nie zostanie zlikwidowane a nawet być może będzie
            jeźdźiło w weekendy(może się to wiązać ze zmianą numeru ale trasa pozostanie).
            • Gość: Gocławiak Re: Nie będzie 416 i... 143 IP: *.aster.pl 27.06.07, 01:52
              Nie tylko może nie być 416, ale także 143. ZTM wpadł na "genialny" pomysł
              skrócenia 143 do Wiatracznej (przez Grochowską) oraz skierowania 515 od Marsa
              prosto Trasą Siekierkowską do Okęcia z pominięciem Gocławia. O tej "wspaniałej"
              koncepcji można sobie poczytać na Wawkomie. Oczywiście fakt, że 143 zapełnia
              się po prawej stronie Wisły prawie wyłącznie dzięki Gocławowi nie jest ani dla
              ZTM, ani dla domorosłych speców od KM piszących peany pod tym absurdem żadnym
              argumentem...
              • Gość: Stan49 Re: Nie będzie 416 i... 143 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:07
                Takie rozwiązanie nie wygląda na logiczne, ale może być możliwe. Oby się nie
                sprawdziło.
            • legwan4 Re:ZTM ma nosie .... 28.06.07, 10:16
              Niestety,416 jest do odstrzału w/g informacji ZTM i to nieodwołalnie.Pisałam
              dwukrotnie do nich,bez odzewu.Argumenty typu:wielu chorych dojeżdża z Pragi Płd
              do Instytutu Onkolog i Hematol,jedyna linia bez przesiadkowa trafia w
              próżnię.Prośba,by ułatwić życie chorym bez echa.Szkoda,że w naszym państwie
              chory,to przede wszystkim zawada!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka