mg008 10.12.01, 18:49 Tramwaje mogłyby wreszcie zacząć korzystać z OTWIERANIA DRZWI PRZEZ PASAŻERA! Otwierają je na zbędnych przystankach, a stojąc w pobliżu drzwi można zamarznąć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesa Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! 07.01.02, 09:12 Popieram. I autobusy też. Zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! IP: *.cognitor.com.pl 07.01.02, 09:15 Warszawiacy są za głupi na takie wynalazki. Podobnie jak na przystanki na żądanie dla tramwajów. Szczecin i Koszalin mają drzwi otwierane przez pasażerów odkąd pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_martz Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! 07.01.02, 10:49 Gość portalu: sloggi napisał(a): > Warszawiacy są za głupi na takie wynalazki. > Podobnie jak na przystanki na żądanie dla tramwajów. > Szczecin i Koszalin mają drzwi otwierane przez pasażerów odkąd pamiętam. to fakt... :( jak jade alstomem z takim wynalazkiem, to na przystankach ludzie wala w drzwi i leca do maszynisty z pretensjami :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! 07.01.02, 10:51 a_martz napisał(a): to fakt... :( jak jade alstomem z takim wynalazkiem, to na przystankach ludzie > wala w drzwi i leca do maszynisty z pretensjami :) > W innych miastach z tym nie ma problemu. Ciekawe dlaczego Warszawiacy nie są w stanie "przyswoić" sobie tego prostego nawyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! IP: *.pgi.waw.pl 10.01.02, 14:44 Jakby to zaczęło funkcjonować, to ludzie by się nauczyli. Skoro w innych miastach można, to tu chyba też by się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_ski Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! 11.01.02, 14:44 VETO!!! > Warszawiacy są za głupi na takie wynalazki. Bo w jednym tramwaju tak jest, w drugim nie, w trzecim otwiera motorniczy, w czwartym w ogóle nie ma przycisku... Po prostu ludzie muszą wiedzieć co, jak, kiedy. Korzystanie z komunikacji to ma być automatyzm, a nie test na inteligencję...! > Podobnie jak na przystanki na żądanie dla tramwajów. Przystanki na żądanie - jestem generalnie przeciwny. Mam niedowidzącego kolegę, który wie kiedy wysiąść licząc przystanki. Zawsze ma kłopot z tymi na żądanie - zakłócają mu liczenie. Samemu też parę razy się "obudziłem" nie tam gdzie trzeba. > Szczecin i Koszalin mają drzwi otwierane przez pasażerów odkąd pamiętam. Koszalin? Jakoś nie pamiętam, pamiętam żółte DAB-y, ale chyba jednak kierowca otwiera... A może już zapomniałem? (pozdrawiam pomorzanina!) Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: OTWIERANIE DRZWI PRZEZ PASAŻERA! 10.01.02, 14:47 a jak jest w warszawskim metrze? pytam bo jeszcze nie jechałem Odpowiedz Link Zgłoś