Gość: kaczor to lamus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:34 co godz i 20 min?????????? banda kretynow - ciemniakow kaczory na kaukaz !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:24 z nim uporają. Podejrzewam, że w miesiąc zrobią z tego nowego autobusu zdezelowanego grata. Tam się powinno czołg wysłać i roz.. te slumsy w pizdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McKwak Re: Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 18:56 A ty sie pewnie wychowales na lepszych miejscach niz podworka? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się 13.11.07, 19:00 Gość portalu: McKwak napisał(a): > A ty sie pewnie wychowales na lepszych miejscach niz podworka? Koledze marzy sie fotel kierowcy w swoim bungalowie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się IP: *.crowley.pl 14.11.07, 09:31 "W kilku blokach mieszkają tam m.in. eksmitowani lokatorzy, bezrobotni, którym bez dobrego dojazdu do centrum trudniej znaleźć pracę. Z powodu braku komunikacji osiedle uchodziło dotąd za miejsce zapomniane przez urzędników." Interesuje mnie jedno: KTO zapłaci za bilety bezrobotnych i eksmitowanych? Jakoś dziwnie mi się wydaje, że kosztem ludzi płacących za bilety i w ogóle za cokolwiek płacących ułatwia się życie marginesowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się IP: *.crowley.pl 14.11.07, 14:56 nie życzę Ci nigdy abys stała sie marginesem... bo co wtedy wyższe sfery powiedzą o Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
pedroz666 Re: Ciekawe, jak szybko menele z dudziarskiej się 14.11.07, 16:40 Az mi Ciebie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Rusza pierwsza linia minibusowa 137 13.11.07, 18:59 Bardzo dobry pomysł. Wiem to z własnej praktyki ponieważ, przez dłuższy czas tam gdzie mieszkałem czyli na ulicy Makolągwy oprócz autobusu 195 nie miałem nic. Niby metro blisko, ale to dobre 25 minut piechotą. Takie małe autobusy to bardzo dobre rozwiązanie, nareszcie ktoś pomyślał :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Rusza pierwsza linia minibusowa 137 13.11.07, 19:50 No kurczę, ja też mam kilometr do przystanku - mieszkam na Ursynowie Północnym. A do metra mam 1300m. I co? I pstro - nikt mi nie chce specjalnie mikrego autobusu puścić, żebym mogła do tego metra dojechać. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaelandro Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:59 Ale ta solina to brzydactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz436 Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: 213.31.11.* 14.11.07, 08:59 nessie-jp napisała: > No kurczę, ja też mam kilometr do przystanku - mieszkam na Ursynowie Północnym. > A do metra mam 1300m. I co? I pstro - nikt mi nie chce specjalnie mikrego > autobusu puścić, żebym mogła do tego metra dojechać. :( > Jeżeli mieszkasz na Ursynowie Północym to do Metra możesz dojechać autobusem linii 179 oraz 195. Więc proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 14.11.07, 19:14 Kizia, a jak mam dojechać do 195 albo 179?!! Do najbliższego przystanku tych autobusów mam ponad kilometr. Do metra Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Jak myślicie ile przejazdów wytrzyma 13.11.07, 20:22 na leżących policjantach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzd Mordy wy moje! IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.11.07, 20:52 Pani Prezydenmt dba o was jak o swoich! Panietajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 21:04 Gościu, Kaczor Lech już od dłuższego czasu nie jest prezydentem Warszawy. Acha, i Kaczor Jarek tez za to nie odpowiada :) Kaczor Donald tez nie :) A kto? HGW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:29 Rekord świata, w Warszawie nie było jeszcze tak rzadko jeżdżącego autobusu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:48 Był i to nie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.crowley.pl 14.11.07, 09:36 Do tej pory są i nie mówię o "siedemsetkach". A żeby mnie nie nazywać gołosłowną, proszę: www.ztm.waw.pl/baza/20071114/519/305501.HTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jQ 519 IP: *.aster.pl 15.11.07, 08:16 Akurat 519 jeździ głównie między Parkiem Kultury w Powsinie, a Emilii Plater. Tylko niektóre kursy zahaczają o Stare Kabaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Chyba raczej pozostana przy pieszych wedrowkach IP: *.121.225.195.static.bait.pl 13.11.07, 21:43 Bo: 1 czestotliwosc, 2 pieszo bedzie zwyczajnie znacznie szybciej niz okrezna wiecznie zakorkowana trasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasi1 czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny nume IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:54 r? Czy nie można do całkiej nowej trasy dać numer nie związany z niczym? Chyba jest trochę takich nie wykorzystanych numerów? W końcu ktoś kto rzadko kiedyś jeździł tą 137 to teraz przez przypadek zobaczy ją i pojedzie tam gdzie nie trzeba <ZTM przydzielił tej linii wolny od kilku miesięcy numer 137, wcześniej przez 50 lat związany z Grochowem.> Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny 14.11.07, 09:00 Nie ma takich numerów na "1". Nie wiesz, to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny IP: *.crowley.pl 14.11.07, 09:41 Ależ są: - 109 - niedawno zlikwidowane - 113 - również nie tak dawno skasowane - 128 - też od jakiegoś roku nie funkcjonuje Czyli przed 137 mamy 3 wolne numery. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny 14.11.07, 15:10 Ale przedmówca mój pisał o numerach "nie związanych z niczym". Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny 14.11.07, 19:16 No właśnie, chyba nie ma takich numerów... Może więc warto by mikrobusy opatrywać zupełnie nowymi, innymi numerami, tak jak inną numerację mają tramwaje? Co za problem nadać numer B1 zamiast 137? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny IP: *.acn.waw.pl 14.11.07, 23:07 proponuje zamiast B1 dać C3F6RE2 , hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: czemu ten ZTM przydziela jakiś pierwszy wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:57 Pomysł aby tej nowej linii nadać numer 137 jest idiotyczny do kwadratu, co poniżej wyjaśnię. Otóż linia 137 przez wiele lat (jak napisano w artykule 50) kursowała sobie od Ronda Wiatraczna do osiedla Zielona w Wesołej przez ulicę Grochowską, Płowiecką, Marsa. Linię tę niedawno przedłużono do Starej Miłosnej. Po jakimś czasie jakiś urzędnik wpadł na to, aby po tej samiej trasie jeździła druga linia o numerze 173 zamiast zwiększyć częstotliwość kursowania linii dotychczasowej. Dla niepoznaki zmieniono jej lekko końcowy odcinek trasy i puszczono przez Sulejówek ale również do pętli w Starej Miłosnej (ew. Miłośnie jak kto woli). Niemniej jednak na tradycyjnym odcinku trasy Wiatraczna-Zielona, a także dalej do centrum Wesołej, obie linie pokrywały się co do przystanku. Różniło je jedynie 4 czy 5 końcowych. Jakiś mądrzejszy urzędas wypatrzył w końcu ten oczywisty absurd i postanowił zareagować. Jak zareagował? Otóż palant zawiesił w lipcu tego roku linię, nie uwierzycie państwo, tę tradycyjną a pozostawił kretyn jeden tę nową, niewiele ludziom mówiącą 173. Większość mieszkańców Wesołej i Zielonej w mowie potocznej w ogóle nie używała numeru 173 nawet nim jadąc. Linia 137 była tak zakorzeniona w tradycji, iż nawet jak ktoś wsiadł do nowej linii (w końcu trasy się pokrywały) to i tak np. na pytanie "czym przyjechałeś" automatycznie odpowiadało się, że 137. W połowie września tego roku linię 137 zlikwidowano definitywnie zdejmując dopiero tabliczki z przystanków, po czym wprowadza się tę linię jeżdzącą na innej trasie ale jednak po ulicach Grochowskiej, Płowieckiej i Marsa. Już sobie wyobrażam dezorientację ludzi, szczególnie tych trochę starszych. Jakby nie można było zamknąć linii 173 i jej puścić na trasę na Olszynkę Grochowską. Takich to właśnie mamy myślących w ZTM. Po co wymyślać coś na lata, jesteśmy mistrzami prowizorek. Komu przeszkadzało, aby linia 137 jeździła sobie na swej trasie nawet następne 50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: a po grzyba ma być 137, a nie 173??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Za piękne to to nie jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:11 do tego po co 20 takich a 30 siakich? Czy nie taniej/łatwiej byłoby utrzymywać jeden rodzaj? No ale i tak odbrze że coś się dzieje, że kupują nowe wozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego dudziarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 03:15 po pierwsze - miejscowi jezdza koleja, bo wszystko tam zwalnia do 5 km/h wiec nawet przystanku nie potrzeba po drugie - regularnie kursuja tam wiezniarki, wiec miejscowi z przyzwyczajenia wsiadaja. A Borki - Juhasow - Mrowcza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swit Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: 87.204.7.* 14.11.07, 07:56 czy wiecie jak wygląda ul.chłopickiego?a przez tory na szembekplatz idzie sie 12 min a autobusem wszczycie 40.te gamonie z miasta niech wybudują droge a nie wydaja ciezkie pieniadze na jakies busy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia A Mrówcza, Borki, Juhasow??? IP: *.gprs.plus.pl 14.11.07, 08:49 A Pomiechowska, Mirtowa, Wapienna, Wichrowa, Pielegniarek... Kiedy wreszcie Wawer będzie miał lepszą komunikację??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wSt Re: A Mrówcza, Borki, Juhasow??? IP: *.dsl.frs2ca.sbcglobal.net 14.11.07, 21:44 Gdzie będą jeździły nowe autobusy? (...) ciąg ulic: Izbicka - Zagórzańska (Wawer), ciąg ulic: Borków - Juhasów (Wawer) (Cytat ze strony www.ztm.waw.pl/umowa-mini.php) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredota który znajomy Hanusi IP: *.pse.pl 14.11.07, 09:34 mieszka na tej uliczce :D Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ta 14.11.07, 15:10 puścili - źle, jakby nie puścili - też byłoby źle, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 14.11.07, 12:24 szybciej na pewno jest na piechote co nie? a poza y atrudno lepiej tak niż na piechote, a poza tym jezdzi 145 i 168 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 14.11.07, 12:26 Jechałam dziś po raz pierwszy małym auto-busem numer 137.Ciepło, miło, kierowca, który przeprosił, że za szybko zamknął drzwi (niespotykane), ludzie jacyś tacy uśmiechnięci, w tle cicho gra radio. Za oknem zimno, mokro...szok!Trasa nie prowadzi przez przejazd kolejowy na ulicy Chełmżyńskiej, więc nie ma mowy o spóźnieniach. Niewielkie rozmiary pozwlalają sprawniej manewrować pomiędzy samochodami na zawsze zakorkowanym wiadukcie na ul. Marsa więc znowu jest szybciej a na dodatek nie ma się wrazenia ze jest się wiezionym workiem z kartoflami. Rewelacja! tylko ciekawe ile wytrzyma...nawierzchnia jest delikatnie mowiac do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Re: Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 21:45 Jak zawieszali 137 kursował na trasie Dw. Wschodni - Stara Miłosna nikt nie mówił że będzie skasowana i puszczą jakieś badziewiarskie 315 . Tak szybko zchandlują ten numer na jakieś zadupie przy więzieniu .Co więzniów będą wozić zamiast więzniarek . Ps: ta linia była związana z Grochowem i Wesołą od 1961 do 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gecko 137 wcale nie jest pierwsza linią minibusową IP: *.acn.waw.pl 15.11.07, 04:53 Kilkanaście lat temu minibusy przez jakiś czas obsługiwały linię 149, a później 113 z Grot na pętlę przy Górczewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqzi Rusza pierwsza linia minibusowa 137 - 50 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:38 pamietam jak ten autobus jeździł kiedyś do Zielonej (Wesoła) potem do Starej M. Był pierwszy autobus, który łączył mnie przez długi czas z Warszawą... eh... wspomnienia, szkoda, że to się tak zmienia i jedna znajstarszych linii jest tak okrutnie traktowana :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: 217.153.217.* 15.11.07, 12:56 ja pier**** ludzie wy wiecznie marudzicie.Nie bylo autobusu bylo zle! Jest autobus to jest jeszcze gorzej.Czego wy chcecie?! A komentarze ze margines nie zasluguje na autobus to prosu o pomste do nieba! Kobita ktora napisala tak powinna kiedys spotkac solidna kara! Ja ciesze sie ze wkoncu cos sie zmienai na lepsze w tej warszawce a zwlaszcza na praskiej stronie.Choc mam jedno ale do tego autobusiku.Myslalem ze zostanie on puszczony do ronda wiatraczna gdyz tam jest lepsze polaczenie z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Rusza pierwsza linia minibusowa 137 IP: *.chello.pl 29.11.07, 09:23 autobus 137 pierwsza trasa to była z Ronda Waszyngtona przez ul.Międzyborską do Poligonowej przy zakładach RAWAR. Odpowiedz Link Zgłoś