Gość: ELŻBIETA IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 00:55 Czy naprawdę nie ma sposobu, aby wyprowadzić ten bazar z granic Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misio Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 01.10.03, 02:17 I bardzo dobrze. i więcej takich akcji. Nie może być tak aby osoby handlujące nielegalbnym towarem czuły się bezkarne. To co dzieje się na bazarze to wstyd i obciach. Obiekt sportowy służący bandom złodziei i oszustów. Obrzydlistwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahesz Pax Pax między Lachy a Wietnamczyki! IP: *.onhill.gda.pl 01.10.03, 13:54 Pax Pax między Lachy a Wietnamczyki! Ten, co wymyślił paszporty powinien być sądzony przed trybunałem w Hadze za zbrodnie przeciw ludzkości! Znieść paszporty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mm Re: Won z naszego kraju IP: 195.94.207.* 01.10.03, 08:10 I ja równiez popieram te działania. Dlaczego mają się u nas panoszyć, jeśli nie ma z nich nasze państwo żadnego pozytku. Nie płaca prawie za nic, może jedynie za miejsce na stadionie, a przy tym są czasami b. chamscy. Doświadczyła tego moja córka. Chciała kupić buty. Przymierzyła jedną parę, nie były dobre, zrezygnowała i podziękowała. Wtedy ten ordynarny Wietnamczyk popchnął ją i zaczął przeklinać po polsku. Wietnamczycy won z naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuniek Re: Won z naszego kraju IP: *.pkobp.pl 01.10.03, 09:16 Bardzo słusznie!! Niech sobie jadą z Polski. Sam jestem przez nich poszkodowany!! Jeden z tych żółtków wjechał me mnie na skrzyżowaniu kasując mi samochód i pakując mnie w kołnierz ortopedyczny!!! Wjechał na skrzyżowanie z ulicy jadąc pod prąd i to jeszcze na czerwonym świetle!!!! Wytępić ich!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Won z naszego kraju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 13:52 A jakby to by Polak, to gdzie byś go wysłał? Też do Wietnamu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Won z naszego kraju IP: *.ccc.edu 01.10.03, 17:58 Gość portalu: ed napisał(a): > A jakby to by Polak, to gdzie byś go wysłał? Też do Wietnamu? A jakby to byl Polak to... przypomnijcie sobie jak nas postrzegano i nadal postrzega chocby w Austrii ( zlodzieje, pijaczki), Ameryce- sprzataczki i pijaki, Francjii- opiekunki do dzieci i staruszkow...itd. itp. Miejcie troche zrozumienia dla biedy z ktorej sami pochodzice, ludzie! A co do tego kramu na Stadionie... to nalezy go w koncu ZLIKWIDOWAC!!!!!!!! pomijajac wszystkie akcje policji , milicjii i innych temu podobnych, to wyglada to po prostu strasznie!- odpowiada wizerunkowi Polaka i warszawy- cinkciaz, pijak, nierob itd... ( prosze mnie nizle nie zrozumiec, ja uwazam te wszystkie uogolnienia za wielkie klamstwo, ale podaje to jako przyklad jak krzywdzace sa te wszystkie rasistowsko- szowinistycznie , wypowiedzi grupy prostaczkow ) Pozdrawiam ludzi otwartych i zdrowo myslacych, a calej reszcie... pokazuje srodkowy paluszek!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczujący Re: Won z naszego kraju IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 13:55 Masz rację, zostałeś naprawdę poszkodowany i nie tylko szyja w gorsecie, ale na dotatek pozbawiło cię to zdrowego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Won z naszego kraju IP: *.ccc.edu 01.10.03, 17:47 Gość portalu: Niuniek napisał(a): > Bardzo słusznie!! Niech sobie jadą z Polski. Sam jestem przez > nich poszkodowany!! Jeden z tych żółtków wjechał me mnie na > skrzyżowaniu kasując mi samochód i pakując mnie w kołnierz > ortopedyczny!!! Wjechał na skrzyżowanie z ulicy jadąc pod prąd i > to jeszcze na czerwonym świetle!!!! Wytępić ich!!!!!!!!! mam nadzieje, ze zartujesz... bo jezelinie, to straszny z Ciebie prymityw i prostak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKO?? Re: Won z naszego kraju IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 18:56 PKO BP tez dzieli twoje rasistowskie poglady????? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: zoltek za kierownica 01.10.03, 19:45 Gość portalu: Niuniek napisał(a): > Bardzo słusznie!! Niech sobie jadą z Polski. Sam jestem przez > nich poszkodowany!! Jeden z tych żółtków wjechał me mnie na > skrzyżowaniu kasując mi samochód i pakując mnie w kołnierz > ortopedyczny!!! Wjechał na skrzyżowanie z ulicy jadąc pod prąd i > to jeszcze na czerwonym świetle!!!! Wytępić ich!!!!!!!!! Swego czasu w Chinatown facet wykonal nielegalny skret w lewo i wjechalem mu w drzwi. Dodam ze mialem Cadillac'a 1974 - woz jak czolg. Zoltek wyskoczyl i pokrzykuje ze po policje chce dzwonic. Ja mu na to: dzwon, dzwon. Odholowali go na zlomowisko... Pozsrowienia z Bostonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Won z naszego kraju IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 01.10.03, 10:18 Juz zapomniales jak Polacy budowali kapitalizm handlujac papieroskami i wodeczka w Berlinie? Dano im zyc, wiec ty teraz daj im zyc rowniez. Widocznie dajesz, bo curos na bazarek po falszywe addidasy posylasz.... R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietnamka.gazeta@wp.pl LONG, odezwij sie IP: 193.0.68.* 01.10.03, 14:40 nie znamy się Long? Odezwij sie do mnie mailem. Są dobrzy i rozsadni Polacy. Trzeba tylko do nich dostrzeć. Long hay lien lac voi minh qua email. Nguoi VN dang rat can su giup do cua Long. Chung ta co the giup ho mot cach hieu qua va co he thong. Pozdrawiam. Wietnamka w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Precz z nazistami IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 11:06 Dobrze, ze sa w Polsce Obcokrajowcy i niech ich bedzie jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M Re: Won z naszego kraju IP: 217.96.48.* 01.10.03, 12:18 Gość portalu: Mm napisał(a): > I ja równiez popieram te działania. Dlaczego mają się u nas > panoszyć, jeśli nie ma z nich nasze państwo żadnego pozytku. Nie > płaca prawie za nic, może jedynie za miejsce na stadionie, a > przy tym są czasami b. chamscy. Doświadczyła tego moja córka. > Chciała kupić buty. Przymierzyła jedną parę, nie były dobre, > zrezygnowała i podziękowała. Wtedy ten ordynarny Wietnamczyk > popchnął ją i zaczął przeklinać po polsku. Wietnamczycy won z > naszego kraju! Uważaj baranie aby czasem w ten sam sposób co ty chcesz potraktować wietnamczyków nie potraktowano co najmniej 10 milionów Polaków z 20 miloonów naszej emigracji.Byłem w paru miejscach i widzałem moich o twoich rodakó w taki9ch sytuacjach ze Wietanmczycy mogą służyć za przykład dobrego zachowania. NIKT NEKOGO NIE MAM PRAWA WYPĘDZAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIETNAMKA.GAZETA@WP.PL APEL DO POLAKOW IP: 193.0.68.* 01.10.03, 14:51 MOI DRODZY, NIE POWINNO SIE HANDLOWAĆ TOWAREM POCHODZĄCYM Z PRZEMYTU. aLE JAK SIE ODBIERA HANDLARZOM WIZY TO LUDZIE NIE MAJĄ WYBORU! zACHOWANIE FUNKCJONARIUSZY DOWODZI, ŻE NIE CHODZI O KONTROLE, TYLKO O REPRESJE. WSZYSCY, KTÓRZY WIDZA TO Z BLISKA SA OBUDZENI: POBICIA, WYZWISKA. BARDZO BARDZO DZIEKUJĘ POLAKOM, KTÓRZY ZNAJĄ SPRAWE I CELOWO PRZYJEZDZAJA ZEBY MOC SWIADCZYC O LAMANIU PRAW CZLOWIEKA. WIETNAMSKIE TOWARY NIE POCHODZA Z PRZEMYTU! TYLKO POLSKIE WLADZY NIE WIE, ZE TYLKO LEGALNI MOGA OPODATKOWAC (JAK NA RAZIE, TYLKO POLSCY I LEGALNI WIETNAMSCY IMPORTERZY) WIETNAMCZYCY SA BARDZO SPOKOJNI. w POLSCE TEZ! KOCHAJĄ POLSKĘ, SA ZWIĄZANI Z NIĄ. cHCA COS WNIOEŚĆ DO POLSKI, LECZ NIE ZROBIA TEGO JESLI SA PO PRESJA. CHETNIE WYSŁUCHAM KOMENTARZE. PRZYKRE JEST, ZE WSROD INTELIGFENCJI POLSKIEJ I CZYTELNIKOW GAZETY ZNALAZLY SIE NAJBRZYDSZE, POLSKIE SLOWA. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: APEL DO POLAKOW IP: *.ccc.edu 01.10.03, 17:50 Gość portalu: WIETNAMKA.GAZETA@WP.PL napisał(a): > MOI DRODZY, > NIE POWINNO SIE HANDLOWAĆ TOWAREM POCHODZĄCYM Z PRZEMYTU. aLE > JAK SIE ODBIERA HANDLARZOM WIZY TO LUDZIE NIE MAJĄ WYBORU! > zACHOWANIE FUNKCJONARIUSZY DOWODZI, ŻE NIE CHODZI O KONTROLE, > TYLKO O REPRESJE. WSZYSCY, KTÓRZY WIDZA TO Z BLISKA SA OBUDZENI: > POBICIA, WYZWISKA. > BARDZO BARDZO DZIEKUJĘ POLAKOM, KTÓRZY ZNAJĄ SPRAWE I CELOWO > PRZYJEZDZAJA ZEBY MOC SWIADCZYC O LAMANIU PRAW CZLOWIEKA. > > WIETNAMSKIE TOWARY NIE POCHODZA Z PRZEMYTU! TYLKO POLSKIE WLADZY > NIE WIE, ZE TYLKO LEGALNI MOGA OPODATKOWAC (JAK NA RAZIE, TYLKO > POLSCY I LEGALNI WIETNAMSCY IMPORTERZY) > WIETNAMCZYCY SA BARDZO SPOKOJNI. w POLSCE TEZ! > KOCHAJĄ POLSKĘ, SA ZWIĄZANI Z NIĄ. cHCA COS WNIOEŚĆ DO POLSKI, > LECZ NIE ZROBIA TEGO JESLI SA PO PRESJA. > CHETNIE WYSŁUCHAM KOMENTARZE. PRZYKRE JEST, ZE WSROD > INTELIGFENCJI POLSKIEJ I CZYTELNIKOW GAZETY ZNALAZLY SIE > NAJBRZYDSZE, POLSKIE SLOWA. > POZDRAWIAM! Szanowna Pani, przepraszam za krzywdzace slowa niektorych- na szczescie- z moich "rodakow". Zycze powodzenia i mam nadzieje, ze taka akcja sie wiecej nie powtorzy. Z samowola policji i innych sluzb nalezy skonczyc- i to nie tylko w Polsce . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKO Re: APEL DO POLAKOW IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 19:00 tak jak wlasnie pracownicy PKO BP tu sie rasistowsko wypowiadaja. wstyd. PKO BP zrob cos z twoimi pracownikami. PKO PKO PKO PKO PKO PKO PKO BP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietnamczyk Re: APEL DO POLAKOW IP: 193.0.68.* 02.10.03, 13:27 Ja "przemycam" towary. To prawda, ze zawsze probuja hanlarze "zaoszczedzic". Ale nie w przypadku Wietnamczykow!!! Wietnamczyk, robiąc to, płacą wielką ceną (ich godnosc jest naruszana przez policjantów, ktorzy na słowa "dokumenty prosze" wyciagaja od Wietnamczyka pieniedzy, czesto tel komorkowe). Uwierzcie mi, w cale im się nie opłaca "nie podatkować". Tylko nikt nie zastanawia się nad tym, jak Wietnamczykom umozliwic płacenia ZUS. Dziekujemy Polakom, ktorzy byli, pomagali nam. Lecz smutno nam jest, ze zamiast rozwiazac problem w sposob zdrowy, pozytywny, polskie wladzy wybieraja najgorsze metody. Naprawde MOZNA wspolnie usiasc i zalatwic ten problem! Z korzyscia dla Polski, dla ktorej Wietnamczycy nieucierpia. Pozdrawiam Wietnamczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: APEL DO POLAKOW IP: 193.0.68.* 02.10.03, 13:32 Znam wietnamski muzykow,profesorow, krorzy handluja na stadionie. Moze pobiliscie ich?! Moje polskie wladzy mysla, ze jak uderza sie w najslabszych, to rozwiaza problem polskiego bezrobocia? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej Won z naszego kraju-sam s...aj IP: *.chello.pl 01.10.03, 12:44 . Doświadczyła tego moja córka. . Chciała kupić buty. Przymierzyła jedną parę, nie były dobre, . zrezygnowała i podziękowała. Wtedy ten ordynarny Wietnamczyk . popchnął ją i zaczął przeklinać po polsku. Wietnamczycy won z . naszego kraju! pewnie jej nogi smierdzialy...psula towar nie widze nic zlego w tych ludziach ze szukaja lepszego bytu... dziwie sie tylko ze przyjechali do smierdzacej polski gdzie obywatele mysla ze sa pepkiem swiata,bedac w rzeczywistosci dupa... sami polacy handlowali i handluja na zachodzie... tylko slaba pamiec maja nikt nie zasluzyl na ponizanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Won z naszego kraju IP: 156.17.79.* 01.10.03, 14:01 A czy pamietasz lata 80 -te jak to Polacy sprzdawali jajka i maslo w Berlinie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueEyes Re: Won z naszego kraju IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 21:28 Bądźmy ludźmi! Zadajmy sobie pytanie czy Ci ludzie naprawdę są winni? Może jedyną ich winą jest to , ze trafili w zły moment i w złe miejsce. Ilu Polaków pracuje na czarno na Zachodzie i w Stanach? Czy tam tez spotyka ich to samo ? mam nadzieje , ze nie , bo któż wówczas stanie po ich stronie?! Ci którzy do dziś tego nie rozumieją mam nadzieję, że niedługo przekonają się , iż kiedyś sami będą musieli walczyć o swój byt. Popatrzcie z drugiej strony : ile Polaków znajduje pracę na Stadionie? Ile Polaków utrzymuje się przy życiu dzięki Stadionowi? To przecież nie tylko miejsce pracy dla cudzoziemców!!! Likwidacja Stadionu spowoduje drastyczny wzrost polskiego bezrobocia. Kto tym ludziom zapewni pracę? Państwo? Widzicie sami jak nasz rząd działa, ciągłe strajki Wam nie wystarczają? Bo ja mam tego dość. Bądźmy narodem tolerancyjnym, by i Nas tolerowano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniek Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: 213.77.87.* 01.10.03, 08:31 I bardzo dobrze,że ktoś wreszcie wziął się za tych "żółtków"! Chodzą,panosząc się jakby byli u siebie!Jeszcze moment nieuwagi a żółta rasa zaleje nas !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 09:33 Nie zbaczajmy z tematu, panowie. Myślę, że Lech Kaczyński powinien podjąć zdecydowane kroki, zmierzające do rozwiązania umowy z firmą Damis, która dzierżawi teren Stadionu Dziesięciolecia. Gazeta ma również duże pole do popisu: nękanie informacjami o kradzieżach, przemycie i innych przestępstwach też może zrobić swoje. A co na to Gazeta? Zobaczymy...osobiście opowiadam się za całkowita likwidacją bazaru na Stadionie Dziesięciolecia i nie zmieniam swego zdania od początku jego istnienia - nigdy nie odwiedziłam tego niebezpiecznego jarmarku. Reasumując - ZLIKWIDOWAĆ BAZAR NA STADIONIE! kTO "ZA"? Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie 01.10.03, 09:36 Twoja opinia nie jest obiektywna Na Stadionie nie sprzedają CD z jazzem i tomików z .. wiadomo czym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 09:55 Hej, Kixx! A co Ty tam kupujesz? Stoppery? Co jeszcze? A co do jazzu - kupuję legale za grosze...jazz to niszowy produkt, a poezja - tym bardziej. Wczoraj np. Billie Holiday - za 14.90... Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie 01.10.03, 10:30 Steppery kupuje,a i owszem. Tam są tanie ,ale kiepskiej jakości. Ciężko sie w nich ćwiczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 10:40 Osobiście wolę long walking on the streets of Ursynov... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal zwawy Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: 202.159.135.* 01.10.03, 11:52 a ja jestem za utrzymaniem bazaru,i bywam tam czesto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.ipt.aol.com 01.10.03, 09:44 A podobno obcy jest nam rasizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vietnam CUDZOZIEMCY NIE MOGĄ BYC PONAD PRAWEM, W CAŁEJ EUROPIE IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 09:37 DO DOMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANDLARZ DLACZEGO POLACY MAJA PŁACIĆ PODATKI A ONI NIE IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 09:42 GO HOME Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Przemyt i handel to glowne zajecie tych ludzi...ale IP: 217.97.133.* 01.10.03, 09:44 stadion to tylko szczyt calej gory i to nie lodowej,to odzierz,obuwie,tekstylia.Hurtownie z Wolki Weglowej oferuja towary z faktura i bez i wszysko pochodzi z Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Ksenofobia aż miło poczytać ... IP: 217.98.103.* 01.10.03, 11:34 Tak jest, przerobić Wietnamów na żółty barwnik, dalej bij żółtego, dlaczego ja jeżdże maluchem a wyprzedzają mnie wietnamskie mercedesy? bo to spisek!! DO tego każą nam jeść psy i koty po wietnamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey CZEMU bierzesz potepienie przestepczosci 01.10.03, 12:44 gospodarczej za ksenofobie? Czy Anglicy, aresztujacy Polakow za hurtowy przemyt papierosow, to rasisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eos Re: Ksenofobia aż miło poczytać ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:20 Czy naprawdę jesteś tak prymitywny, jak twoje pisanie, czy tylko żartujesz. Gdybyś naprawdę tak myślał, to włos się jeży na myśl, że rośnie nowy hitlerek. Nie bój się, że Wietnamczycy poczęstują cię daniem z psa. Do tego trzeba zdobyć ich szacunek. Tobie wystarczy, że polski kelner napluje ci do zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 09:45 Jestem obywatelem wietnammu i mieszkam w polsce ponad 12lat.jestem teraz studentem na wydziale handel zagraniczny.posiadam obywatelstwa polskiego.Wedlug mnie urzedy skarbowy nie maja sacunek do obcego czlowieka,sa za chamskimi czlowiekami mysla ze sa pracownikami urzedami celnymi to moga robic to co oni chca,skasowac nas z polski jest bardzo trudno.dlaczego urzedy nie kontroluja polakow ktorzy handluja narkotykami i roznymi towarami bez pozwolenia.czuje sie przygnebiony kiedy zostalem kontrolowany przez nich dokumentow osobistych czy wy jestescie urzedami celnymi czy policjankami do kontorolowania dokumentow wiec sie zaskanowcie co robicie myslicie ze my wietnamczyscy nie rozumiemy waszego prawa.mowie wasze prawa mam na 1 palcu wiecie nie sa takie skonplikowane niz nasze a nawet niektorzy obywatele polski sa za glupi aby opanowac tych wszystkich prawa.robcie co do was nalezy a nie robicie w dobrym kierunku.przeciez w polsce znajduje sie tylu handlarzy narkotykow i przemyslow ze nie obradzam sobie.a jesli chcecie wejsc do un to robcie to co do was nalezy bo raczej bedziecie siedzili na grobach wszystcy mysle ze nie macie lepszego pomyslu na zrobienia RP na lepsze bo jestescie za glupiiiiiiiiiiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 09:52 Jesli ci sie u nas nie podoba to możesz wracać do swojego raju, ale gdy mieszkałam w Japonii to jest tam mnóstwo anegdot o vietnamczykach jao bardzo nieuczciwym narodzie. Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego was tylu wywalili z NIemiec i Czech-kto potrzebuje przemytników i handlarzy jaką wartość tacy jak wy cudzoziemcy wnosicie do innych krajów; oszustwa podatkowe, celne , przemyt o to cały vietnam znany z tego w Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polish joke Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:29 A czytałaś Polish jokes (żarty o Polakach) w Ameryce albo Australii? W nich też jest dużo prawdy i wynika, że nie zasłużyliśmy na niczyją gościnność. Twoje pisanie utwierdza mnie w tym przekonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoll Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 19:21 Czy Pan Andrzej Zoll takze dzieli pani opinie? Jestem ciekawy co bedzie mial do powiedzenia ze z adresu brpo.gov.pl sa wyglaszane takie opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.p.lodz.pl 01.10.03, 10:12 No chlopcze teraz to przesadziles. Zle Wam nie zycze-nikomu zle nie zycze ale sam nie jadam w waszych parszywych swiniarniach i namawiam ludzi: nie jadajcie tam i nie kupujcie brudnych tandetnych towarow-nie placa podatku, nic z tego panstwo nie ma!!! Nie wiem kto bierze lapowki za stadion 10 lecia. Dla mnie to najwieksza polska porazka. Jak to mozliwe, ze mozna tam kupic wszystko a policja sobie niczego z tego nie robi? NIKT totalna porazka!!! Wiecie ze te palanty na onecie kiedy wpisuje swoj adres email inny niz z onetu oni go kasuja?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia GAZETA WYBORCZA ADWOKATEM PRZEMYTNIKOW -HANDLARZY IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 09:46 Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Co wy wiecie o handlu tekstyliami? 01.10.03, 09:54 W latach 90.w tym handlu panowały dwie grupy - łódzka i warszawska. Obie szyły w Rzgowie i w Markach (głównie) bardzo kiepskie podróby odzieży markowej i robiły takież obuwie. W tym ostatnim specjalizowała się Łódź. Stad wywodza sie zreszta fortuny takich panów jak Ptak. Wszystkie te grupy miały powiązania lokalnymi mafiami np. warszawska - z Wołominem. Szyli byle g*** bardzo tanio, za to sprzedawali drogo! Wietnamczycy i Chińczycy zabrali im ten rynek oferujac odzież taniej. I lepszą, bo np. tajlandzie jeansy za które w detalu tamci chcieli 50 zł oni sprzedawali po 30-35 zł.No i chłopcy szukali dojsć do skarbówki i GUC aż znaleźli. Poszły pewnie baaaardzo grube koperty i macie wyrzucanie Wietnamczyków i Chinczyków z bazarów i Stadionu. Wróci mafia i monopol Ptaków i innych pętaków. A wy będziecie łapę gryźli, ze jak chcecie kupić dziecku tanie jeansy i jakieś buty adidasopodobne, to musicie za najtańszy shit płacić po 60 zł ( za jeansy) i 80-100 zł (za buty). A będzie to gorsze od wietnamskiego, zapewniam....walczcie więc o powrót mafii, walczcie tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Co wy wiecie o handlu tekstyliami? IP: 217.11.134.* 01.10.03, 11:39 Żeby kupić tanie buty albo spodnie to idę do supermarketu a nie na Stadion. Moim zdaniem polscy urzędnicy zbyt liberalnie podchodzą do różnych dziwnych nacji pchających się do Polski - szczególnie do żółtków i arabusów. Zanim się obejrzymy będziemy mieli chińskie mafie i terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
venus8 Re: Co wy wiecie o handlu tekstyliami? 01.10.03, 11:51 gratuluję zakupów w supermarketach! takiego shitu nie ma chyba nigdzie indziej. spodnie po 1 praniu z czarnych robią się ciemnofioletowe i do tego mają plamy. towar ze stadionu nie jest już taki tani, jak kiedyś, ale lepszy zdecydowanie od marketów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Co wy wiecie o handlu tekstyliami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 00:34 A wiesz jakie towary sa w supermarketach? Tez z Azji.. hehe.. kupuj kupuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.cezex.pl 01.10.03, 09:52 Nie, nie ma sposobu bo komuś na tym zależy. A czy jest sposób na korupcję, złodziejstwo i brud w Polsce. Może za kilknaście lat, kiedy mam nadzieję upowszechnią się dobre wzorce z krajów zachodnich. Nie wiem dlaczego mamy wyganiać Azjatów (zapomnniał Wół jak cielęciem był), wszak biżej nam do Azji niż Europy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin hood Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:55 nieudolny tak zwany aparat panstwowy szuka byle okazji, zeby udawac i pozorowac, jaki jest wydolny i sprawiedliwy. szuka najlatwiejszych ofiar, takich, ktore nie moga sie bronic. wietnamczycy nie moga przeciez pisac odwolan, nie ,moga nawet podawac swoich nazwisk, bo boja sie o to, ze sfrustrowani polscy urzednicy odesla ich i ich rodziny do dzungli. scigac prawdziwych przestepcow, udawadniac wine prawdziwym aferzystom - to jest zbyt trudne dla polskiej sprawiedliwosci. wiec przeprowadza sie takie latwe ale spektakularne akcje jak ta na stadionie. ja tez chcialbym, zeby stadion sie ucywilizowal, ale chcialbym takze, zeby ucywilizowala sie "polska sprawiedliwosc". ta relacja gazety bardziej mnie zawstydza niz cieszy. robin hood Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojt Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.chello.pl 01.10.03, 11:08 Sprawa wymaga uregulowania, by każdy Polak i Witnamczyk był zadowolony. Panie prezydencie Kaczyński - do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: 217.11.134.* 01.10.03, 11:41 A ja się cieszę że wzięli się za żółtków. Jest ich już za dużo w Polsce. Pójdź sobie np na Uniwersytet Warszawski - co drugi student żółty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:09 No i w porządku, że tylu studentów z Azji. Oni muszą płacić za studia. Może to właśnie dzięki nim nasze uniwerki mogą egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 00:37 jak malo Polakow dostaje sie tam to coz.. chyba nie ich wina?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HHH APEL O ROZSĄDEK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 10:05 tacy jesteście wspaniali, uczciwi, pracowici? zamiast pracować ciągle słyszę tylko narzekanie, i oczywiście wszystko przez nas "żółtków", którzy nic nie robią i zabierają wam chleb oprócz tego że muszą harować od 2-ej w nocy, 7 dni w tygodniu? pojawia się zarzut że nie płacą podatków, pytam więc czy Polacy którzy pojechali do Hameryki aby pracować na budowach,Polki które niańczą czy oferują swe usługi w domach publicznych na Zachodzie płacą jakiekolwiek podatki? Broń Boże nie usprawiedliwam moich rodaków, ale proszę was tylko o rozsądek i wstrzemięźliwość w swoich osądach, bo to są komentarze bardzo przykre i bolesne, graniczące z ksenofobią i rasizmem, Mój apel jest skierowany oczywiście do ludzi myślących inteligentnych, bo do pozostałych tępych, niepojętych, ograniczonych głupków nie warto, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: APEL O ROZSĄDEK IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:56 kto tobie zabiera chleba.to chyba wasza chleb idzie do zila ktory palicie na co dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:06 sorry ale jak nas nie bylo tutaj przed kilkanascie lat to polska nie byal jak dzisiaj wy tylko myslicie o was a czy uczyliscie z starozytnosci historii ze wy tez jestescie azjacimi wiec nie macie czego sie podnosic glos do nas bo wy tez takcy sa a do un bedzie jestescie trudnej zyc bo wy nie macie wyczucie i przewidywania w roznych przyszlych sytuacji uczycie tylko dla oceny chodzicie do szkoly aby pogadac,pali ziola.a my w polsce chodzimy do szkoly aby dostac od was wiedze i teraz moge powiedziec jestesmy lepszy od was w nauce.zastanowcie sie nad to musicie myslic zanim piszecie czegos kolwiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 10:13 Drodzy wietnamscy bracia! Rozpoczynając ten wątek - nie chciałam Was urazić! Obce mi są ksenofobiczne zachowania i poglądy, zapewniam. Mnie chodzi generalnie o to, aby Warszawa była bezpieczna i czysta, więc a priori opowiadam się za likwidacją tak bazaru na Stadionie, jak ohydnych hal pod PKiN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Elzbietko idz do psychiatry IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 20:36 Zostań w Oslo, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 00:40 w tych ohydnych jak Ty nazywasz halach.. w wiekszosci pracuja Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jean Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: 0.0.0.* 01.10.03, 10:22 Drogi Long, wspominales, ze masz polskie obywatelstwo. Troche mnie martwi twoja postawa wobec nowej ojczyzny. Obywatelstwo zobowiazuje. Pisales tez o tym ze mieszkasz w Polsce od 12 lat. Ze uczysz sie tutaj. Wybacz ale po 12 latach twoj j. polski pozostawia wiele do zyczenia. Wyglada na to, ze nie tylko nie szanusjesz swojej nowej ojczyzny ale kiespko korzystasz ze slawionej w twoim poscie edukacji. Co wiecej, jestecie tutaj (takze i Ty, ktory dostal obywatelstwo przez pomylke) goscmi i jako takim proponuje mniej hardosci, a wiecej rozwagi w doborze slow. Pozdrawiam natomiast i popieram apel z postu: www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1699174.html?v=3&a=8266145#opinie Niestety to prawda. A ksenofobiczne postawy w polsce to specjalnosc narodowa. Juz niedlugo dzieki uni, bedzie sie POlak przyzwyczajal nie tylko do zoltej ale to skory w innych kolorach. W dodatku takiej ktora tu przyjedzie w bmw i mercach wydawac swoja kase i organizowac swoje gangi. W tedy Wietnamczycy pozostana milym wspomnieniem. Gość portalu: long napisał(a): > sorry ale jak nas nie bylo tutaj przed kilkanascie lat to > polska nie byal jak dzisiaj wy tylko myslicie o was a czy > uczyliscie z starozytnosci historii ze wy tez jestescie > azjacimi wiec nie macie czego sie podnosic glos do nas bo wy > tez takcy sa a do un bedzie jestescie trudnej zyc bo wy nie > macie wyczucie i przewidywania w roznych przyszlych sytuacji > uczycie tylko dla oceny chodzicie do szkoly aby pogadac,pali > ziola.a my w polsce chodzimy do szkoly aby dostac od was wiedze > i teraz moge powiedziec jestesmy lepszy od was w > nauce.zastanowcie sie nad to musicie myslic zanim piszecie > czegos kolwiec Odpowiedz Link Zgłoś
maxim_01 Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie 01.10.03, 13:00 Gość portalu: long napisał(a): > sorry ale jak nas nie bylo tutaj przed kilkanascie lat to > polska nie byal jak dzisiaj wy tylko myslicie o was a czy > uczyliscie z starozytnosci historii ze wy tez jestescie > azjacimi wiec nie macie czego sie podnosic glos do nas bo wy > tez takcy sa a do un bedzie jestescie trudnej zyc bo wy nie > macie wyczucie i przewidywania w roznych przyszlych sytuacji > uczycie tylko dla oceny chodzicie do szkoly aby pogadac,pali > ziola.a my w polsce chodzimy do szkoly aby dostac od was wiedze > i teraz moge powiedziec jestesmy lepszy od was w > nauce.zastanowcie sie nad to musicie myslic zanim piszecie > czegos kolwiec W Polsce jest zupełnie inna kultura, której nigdy nie zrozumiesz i do której nigdy się nie zaadoptujesz. To nasz kraj a nie Twój. Wypierdalaj stąd jak najszybciej do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk DAJCIE IM SPOKÓJ!!! IP: 80.54.45.* 01.10.03, 10:09 Dajcie ludziom żyć! Co za bezsensowna złośliwość wobec tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielka Polska A POLACY KRADNĄ, PIJĄ I DAJĄ DUPĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 10:14 - A Polacy wyjeżdzający na Zachód robią jeszcze gorsze rzeczy, kradną, piją, uprawiają prostytucję.... - Widzilieście kiedyś Wietnamczyka złodzieja? pijaka? wietnamską prostytutkę? - A może wolicie Cyganów-złodziejów lub Czeczeńców-terrorystów? - Ach rozumiem, Polacy to rasa aryjska, trzeba zachować czystość krwi bo Polska to wielki naród, oprócz tego że na razie musi lizać dupę Amerykanom i pozostałym zachodnim państwom to wszystko jest doskonale, kiedyś Polska będzie znów wielka od morza do morza, wszystkie inne narody będą sługami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: A POLACY KRADNĄ, PIJĄ I DAJĄ DUPĘ IP: 217.11.134.* 01.10.03, 11:46 To, że Polacy kradną czy piją nie ma żadnego związku z tym że wietnamcy handlują lewym towarem. Na tym handlu traci zarówno budżet państwa jak i polskie firmy, które tracą klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long prosze zachowajcie rozsadek IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:15 wiecie ilu was jest handlarzem narkotykow i handlarzem nieregalnych towarow.i powiescie mi co juz dotychczas zrobiliscie z nimi a my musieliscie zrobic pierwsze.ale i tak tutaj w polsce nie ma co zyc jestescie nierozsadni ludzie i to ma byc panstwa wiedzienia w boga(chyba wiedzicie w cuda).twierdze ze nie ma co mieszkac wpolsce czas aby pojechac do domu tam mamy lepszy warunki do zycia niz w polsce bo tutaj zaczyna sie bandyta,handlarz narkotykow,to wy robicie zlego dla waszego panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: prosze zachowajcie rozsadek IP: 217.11.134.* 01.10.03, 11:48 Jak ci się nie podoba to won. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim_01 Re: prosze zachowajcie rozsadek 01.10.03, 13:02 Gość portalu: long napisał(a): > wiecie ilu was jest handlarzem narkotykow i handlarzem > nieregalnych towarow.i powiescie mi co juz dotychczas > zrobiliscie z nimi a my musieliscie zrobic pierwsze.ale i tak > tutaj w polsce nie ma co zyc jestescie nierozsadni ludzie i to > ma byc panstwa wiedzienia w boga(chyba wiedzicie w > cuda).twierdze ze nie ma co mieszkac wpolsce czas aby pojechac > do domu tam mamy lepszy warunki do zycia niz w polsce bo tutaj > zaczyna sie bandyta,handlarz narkotykow,to wy robicie zlego dla > waszego panstwa Wreszcie gadasz do rzeczy. Czas do domu, żółtku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: prosze zachowajcie rozsadek IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 13:41 Tak, to jest wasza legendarna Polska goscinnosc. Narod chamow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long to dzieki nas IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:19 to dzieki nas wy polacy niektorzy nie maja pracy,bezdomni,zostali wynajeci u nas do pracy zatrudniamy was do pracy my was pomagamy a nie robimy zlego na waszego terytorium czy widzieliscie kiedy my bylismy kradziezami to przede wszystkim was to dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vars Re: to dzieki nas IP: 212.69.77.* 01.10.03, 10:23 Duzo prawdy napisal ten wietnamczyk. Lecz nie oznacza to, ze na bazarze nie kwitnie zlodz\iejstwo, bandytyzm i maja tam miejsce bezprawne czyny. Towar glownie pochodzi z przemytu. Stadion jest siedliskiem i schronieniem wszelkiego, najagorszego elementu przestepczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal masz rację long, ale... IP: *.uga.pl 01.10.03, 10:26 ... właściciele tradycyjnych sklepów płacą podatki i ubezpieczenie. to naturalne, że czują się przez was oszukani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: masz rację long, ale... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:39 a myslicie ze nie musimy placic podatkow,to nie macie pojecia,przyjechalismy tutaj aby mogl sie osiedlic na pobyt to musielismy ile pieniedzy miec aby zaplacic do skarbu panstwa lepiej nie bede podawal sume ale taka sume wasza rodzina nie macie.my placimy tak ja wy podatki mamy w firmie,mamy ksiegowa ktora zajmuje sie w tym sprawie kto mowi ze my nie placimy podatkow kto,od kogo slyszeliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Kiedy nalot na dresów ? IP: *.k.mcnet.pl 01.10.03, 10:41 A może super silna policja i inne służby wolą się wykazywać na bezbronnych Wietnamczykach ? Może kiedyś zamkną jakąś niebezpieczną ulicę i drobiazgowo skontrolują łyse bydło , skąd ma kaskę na beemy i dlaczego nie od rodziców ? Stadion trzeba zlikwidować bez dwóch zdań , ale może zając się likwidowaniem patologii według tego co podatnicy uważają za prirytetowe ? Tylko wtedy trzebaby zacząć od zlikwidowania rządu i parlamentu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Łapanka na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 10:37 Wszystkie komentarze pod hasłem "won" z naszego kraju są świadectwem krótkowzroczności tych, którzy je piszą. Jeżeli taka zasada miałaby obowiązywać w świecie, to trzeba napisać też: Polacy "won" z Włoch, "won" z Niemiec, "won" z Ameryki, "won" z Anglii, z Australii... A narody, które goszczą Polaków, miałyby dużo więcej powodów, żeby oczyścić swoje społeczeństwo z obcego i przestępczego elementu. Polacy za granicą "aniołkami" nie są, niestety. Baczcie, aby zasada "won" nie obróciła się przeciw nam. Jest mi naprawdę przykro, że takie głosy odzywają się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Łapanka na wietnamskich handlarzy na Stadioni IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:41 prawda ed dobrze mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlarz Drogi Longu dlaczego Vietnamczyzy mają fatalną opinię IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 10:37 Vietnamczycy uważani są w Azji za najbardziej oszukańczy azjatycki naród -dobrze wiem gdyz mieszkałem w Honkongu i Indiach łącznie 12 lat- to nie my Polacy wyrobiliśmy wam taką opinię tylko Azjaci-zapewne znasz wiele powiedzeń panujących w Azji o waszym oszustwie, kłamstwie. Np. w Honkongu jest takie powiedzenie oszukujesz jak Vietnamczyk, My Polacy natomiast jestesmy najbardziej liberalnym krajem w Europie-dlatego tak was duzo w POlsce siedzi bez dokumentów, na czrno . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Drogi Longu dlaczego Vietnamczyzy mają fataln IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:45 wiem ale zrozum czasy sie leca bylismy ale nie jestesmy to czasy i dzieje ludzkosci sie przemienia w to i dzisiaj jestesmy jedna z najlepszych czolowych panstwa w azjii mamy podpisanie porozumienia z wszystkimi panstwami azjackimi i dochodzimy do lepszego porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: Drogi Longu dlaczego Vietnamczyzy mają fataln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:27 handlarz napisał(a): > Vietnamczycy uważani są w Azji za najbardziej oszukańczy > azjatycki naród -dobrze wiem gdyz mieszkałem w Honkongu i > Indiach łącznie 12 lat Tego faktycznie nie wiedziałem. To, że Chińczycy nas lubią tak samo jak Rosjanie was (no i wzajemnie :-) jest mi znane, ale Hindusi ? Ilu Wietnamczyków mieszka w Indiach żeby musieli wyrobić o nas jakąkolwiek opinię ? Inna sprawa, że niestety większość nacji azjatyckich uważają się za nadrzędnymi wobec pozostałych Azjatów. >zapewne znasz wiele powiedzeń panujących w > Azji o waszym oszustwie, kłamstwie. Np. w Honkongu jest takie > powiedzenie oszukujesz jak Vietnamczyk, Hmm, ciekawe. Z drugiej jednak strony zakładam, że wiesz co to znaczy "polish jokes". W ilu procentach twoim zdaniem odzwierciedlaja one prawdziwa nature Polakow ? >My Polacy natomiast jestesmy najbardziej liberalnym krajem w >Europie Liberalny owszem ale dlaczego zaraz najbardziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietnamka.gazeta@w dlaczego Vietnamczyzy mają fataln IP: 193.0.68.* 01.10.03, 15:55 Dlatego ze posługujecie stereotypami zamiast myslec!!! Co znaczy duzo? Nie masz pojecia o niczym! wiesz ile Wietnamczykow w Polsce? czy wydaje ci sie tylko, ze jest ich "duzo"? Liczyłes Polakow za granica? i porownałes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Drogi Longu dlaczego Vietnamczyzy mają fataln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 00:48 jedz do Francji... tam zobacz jak Francuzi zachowuja sie wobec Wietnamczykow a jak wobec Polakow... porownaj wowczas jak "my" jestesmy "tolerancyjnym narodem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Long nie jest Vietnamczykiem-sprawdziłem IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 10:40 dlaczego kłamałeś-napisz coś po vietnamsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Long nie jest Vietnamczykiem-sprawdziłem IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:48 dlaczego myslisz ze nie jestem wietnamczykiem,jesli tak myslisz jestesz w bledzie raju chcesz abym napisal po wietnamsku tak ok. Xin chao cac ban balan da co mat tai trang web nay rat la han hanh duoc do ntiep cac ban tron ngay buoi hom nay. no i co nie jestem po prostu jestem w polsce za dlugo niz w wietmamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeze Re: Nalot na wietnamskich handlarzy na Stadionie IP: 195.205.223.* 01.10.03, 10:43 ja tam nic do nich nie mialam az do takiej akcji na przystanku tramwajowym na zielenieckiej: byla szarpanina pomiedzy wietnamczykami a polakami, z odsiecza nadbiegali nastepni wietnamczycy i juz z daleka rzucali kamieniami (glazy wielkie jak cholera). wcale nie patrzyli, czy rzucaja w napastnikow, czy w bogu ducha winnych ludzi, czekajacych na tramwaj. pare osob niezle oberwalo. no i teraz przestalam byc taka tolerancyjna, chociaz generalnie do rasizmu mi daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long juz mam dosc IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 10:53 sorry was juz jestem zmeczony ale to co wypowiadalem sie to jest wszystko prawda z glebi serca studenta na wydziale handlu zagranicznego w polsce.ja kocham wietnamczykow i polakow oni sa dla mnie obie rodzinami wiec nie chce zrobic zadnego awanture potrafimy przegrywac okazuja szacunek do osoby ktorzy pomagali nas i tez potrafimy wygrywac i cieczysz sie z zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: juz mam dosc IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 10:56 Jesteś bomba, Long! Z całego serca życzę Ci spełnienia marzeń najskrytszych! Podziwiam też świetną znajomość naszego piekielnie trudnego języka! Wszystkiego najlepszego, Long! Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: juz mam dosc IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 11:00 dzieki za szacunek do nas i obiecujemy ze taka sytuacji nie dochodzila wiecej aby znow dostac lanie od was.postaram sie jezyk polski dla nas przyjemnoscia przedmoitem w szkole mozemy tez spiewac wasza hymn narodowy jestesmy wam wdzieczni tobie tez zycze szeroka droge do sukcecu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elu droga ELU LONG NIE JEST VIETNAMCZYKIEM-NAIWNA IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 11:00 BR BR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: droga ELU LONG NIE JEST VIETNAMCZYKIEM-NAIWNA IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.10.03, 11:02 skad wiedz ze jestem wietnamczykiem moze ty jestes wietnamczykiem co.jestem wietnamczykiem i to nie zmienia to co pisalem to nie jest po waszego cudu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuan LONG NIE KŁAM-NAPISZ PO VIETNAMSKU IP: *.brpo.gov.pl 01.10.03, 11:04 NNNN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: LONG NIE KŁAM-NAPISZ PO VIETNAMSKU IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 11:10 Dajcie już spokój...nie o to w tym wątku chodziło...teraz zrobiła się z tego wątpliwa zabawa w "głuchy telefon" ...ja wysiadam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: LONG NIE KŁAM-NAPISZ PO VIETNAMSKU IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.10.03, 11:53 chao` tua^n` ok chua Odpowiedz Link Zgłoś
fnop ksenofobia uber alles! 01.10.03, 11:06 to, co czytam na tym forum przeraża mnie; niektóre wypowiedzi są po prostu przesycone nienawiścią do innej rasy; zrzucanie winy na inne narody, uogólnianie i idealizowanie swojej nacji to nic innego jak ksenofobia; Wietnamczycy na bazarze handlują tak jak inni, bo taka jest już istota bazaru, ale żeby nie widzieć tego co robią Polacy? a kto kupuje ten towar, kto korzysta z niskich cen, kto jada w budkach z tanim jedzeniem? okropna hipokryzja to tak jakby Polacy nigdy nie handlowali na zagranicznych bazarach - robili burdy, pijackie awantury; do dziś kojarzą się z mafiami samochodowymi i prostytucją; w porównaniu z nimi Wietnamczycy to ludzie pracowici, skromni i sumienni - to, że zdarzają się wyjątki jest rzeczą normalną, ale generalnie stanowią dla nas przykład pod wieloma względami; chociażby ich solidarność, to, że się trzymają razem, a nie tak jak my Polacy szukają na każdym kroku powodu do kłótni. mówienie "jak się nie podoba to wracajcie do swojego kraju" jest zwykłym chamstwem, które stoi w jawnej sprzeczności do opinii Polaka jako osoby gościnnej; mają prawo tak samo krytykować bezdusznych urzędników i aparatczyków jak każdy inny, zwłaszcza, że mieszkają w tym kraju kilka, kilkanaście lat; zarzuty, że nic nie daają temu krajowi jest absurdalny - płacą VAT i akcyzę w towarach, kupują polskie towary, mieszkania, samochody etc. w sumie stanowią dużą siłę nabywczą; państwo do nich nie dokłada, bo sami dbają o swój interes; ale ludzie wykształceni w socjaliźmie i na państwowych posadach niegdy tego nie zrozumieją i woleliby być państwem zamkniętym, odgrodzonym od tego co się dzieje na świecie.. Odpowiedz Link Zgłoś