pantalon 07.11.08, 13:01 ktora z naszych poludniowoporaskich byscie polecili? Konkretnie chodzi o tort :) Rejon Grochowa preferowany- Olczak z Ronda Wiatraczna odpada. Torty robia fatalne :( sciskam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rem Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 13:33 Polecam Radzikowski w Rembertowie przy stacji- palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:44 A gdzie się znajduje ta słynna 'Misianka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 15:29 W Parku Skaryszewskim. Wejście vis a vis Saskiej od Waszyngtona i w lewo w aleję jakieś 50m taki domek - cukierenka z kawiarenką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: 109.241.81.* 05.11.14, 10:18 Racja.Nie raz tam byłam na kawie ze znajomymi. Ciasta wyśmienite. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 13:54 A na Grochowskiej przy poczcie jeszcze działają? Za "moich czasów" było może bez rewelacji, ale niezawodnie i solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 13:59 Jak nie lubię gotowych tortów - tak od Radzikowskiego - mogą być:) Podobno Radzikowski miał filie gdzieś w okolicy bazaru Szembeka, ale nie wiem - zawsze (jak już) korzystałam z rembertowskiej cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxyy Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:08 sklep Zamieniecka róg Gdeckiej wejscie po schodkach od Zamienieckiej fakt - dobre torty! inne ciasta też momas napisała: > Jak nie lubię gotowych tortów - tak od Radzikowskiego - mogą być:) > Podobno Radzikowski miał filie gdzieś w okolicy bazaru Szembeka, ale > nie wiem - zawsze (jak już) korzystałam z rembertowskiej cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: 194.1.146.* 07.11.08, 14:29 Na Grochowskiej, patrząc od strony Szmbeka to przed dawną Weterynarią (jeszcze przed Wiatraczną) "U Kowalskiego". Rewelacja. A w Falenicy to na Ul.Derkaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: cukiernia dobra poszukiwana 13.03.09, 15:13 W Falenicy polecam Kozaka. Tuż przy kościele od północnej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 14:32 Nie próbowałem tortów ale na pewno mają bardzo dobre wszystko inne. Taka mała dziura na rogu Międzyborskiej i Cyraneczki. Mogę polecić. Druga która mogę polecić jest na Kępie, na Zwycięzców, prawie przy Międzynarodowej. Ale też tortu nie brałem nigdy. Ale nie ukrywam że jak miałem potrzebę tortu to póki co jeździłem do śródmieścia Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 14:54 a w srodmiesciu to co bys polecil? PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamonki Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 17:32 O mniam, na Śródmieściu to Cava ma dobre torty, ale raczej drogie. Bezowo-figowy jest genialny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:03 Na Złotej, tuż przy Jana Pawła. Korzystam w zasadzie od zawsze i zawsze było bardzo ok. Kiedyś jeszcze cudo torty robili w cukierni na dole hotelu Europejskiego, ale jej już zdaje się nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
stas_g Re: cukiernia dobra poszukiwana 14.11.08, 16:06 Popieram! Torty też dobre. A adres to Międzyborska 75. Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 15:30 Radzikowski - te samoe torty, co w Rembertowie, można zamawiać i odbierać na ul. Zamienieckiej, tuż przy Gdeckiej czyli tuz przy bazarze Szembeka, po schodkach. Ale moi zdaniem jednak lepszy jest Kowalski. Pawilony na Grochowskiej przy Majdańskiej, idąc od Ronda Wiatraczna to pierwszy pawilon z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: cukiernia dobra poszukiwana 11.11.08, 06:41 Tylko nie cukiernia na Grochowskiej przy Majdańskiej (tam gdzie w lato jest ogródek). Zamówiłem tort na 50.lecie i otrzymałam kawał mokrego, wykrojonego z blachy ciasta z położonym na wierzchu kawałem jakiejś zjełczałej masy (jakiś gotowiec) z liczbą 50. Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamonki Re: cukiernia dobra poszukiwana 07.11.08, 17:31 Ja polecam i Radzikowskiego (pycha), jak i Cheesecake Shop na Międzynarodowej - robią pyszny Black Forest, nie za słodki, po prostu pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:05 No w cheesecake'u chyba wszystko rzeczywiście jest dobre i można polecać ale to jednak nie są klasyczne torty w "zasadniczym tego słowa znaczeniu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.08, 21:25 U Radzikowskiego torty są bardzo dobre, ale po raz 2 kupiłam tam sernik na zimno do którego dodali gorzkie pomarańcze. Ale było mi wstyd przy gościach, że takim g... ich częstuję. Jutro idę do Radzikowskiego z reklamacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 08:54 Zdecydowanie Kozak w Falenicy.Cała teszta to pomyłka cukiernicza. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: cukiernia dobra poszukiwana 10.11.08, 10:20 Nie ma czegoś takiego, jak "cała reszta". bo poziom naszych cukierni jest skrajnie zróżnicowany. Co do Kozaka, to było naprawdę coś niezwykłego, ale od kilku lat ustępuje pola konkurencji, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gig Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.acn.waw.pl 10.11.08, 19:56 tort to tylko z misianki, my na wszytskie urodziny kupujemy (słodkie jak diabli, ale pychota) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: cukiernia dobra poszukiwana 10.11.08, 21:27 Cukiernia na Grochowskiej (bodaj 246) koło poczyty (między pocztą a ul. Kaleńską) zdecydowanie działa i robi torty. Najróżniejsze. Co do jakości, nie za bardzo wiem - moi rodzice zaszaleli 2 lata temu i zamówili dla wnuczki (tj. mojej córki) tort biedronkę - śmietanowy w kolorowej polewie. Był bardzo ładny, ale córka do dziś wspomina, że bardzo niedobry... Reszcie gości smakował całkiem całkiem, chociaż był bardzo słodki. Tort Barbie (z lalką w środku) kosztuje około 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.subscribers.sferia.net 10.11.08, 21:58 W tej cukierni parę lat temu zamówiłem tort na urodziny córki ze zdjęciem. Wyszedł, fajna sprawa. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: cukiernia dobra poszukiwana 11.11.08, 11:53 Przyznam, że nie przepadam za tortami ze zdjeciem. Zawsze krępuje mnie ten nieunikniony moment wbicia noża w twarz osoby na zdjeciu, podczas dzielenia tortu. "Dla cioci oczko, czy może wąsik?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.08, 13:04 :) Zawsze mozna zdjęcie zdjąć (jest na czymś w rodzaju opłatka) i pobawić się w ringo. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon wygral Radzikowski 12.11.08, 16:04 dzieki za ooooooooooodzew. duzo adresow do przetestowania. Na torcie bedie sie wylegiwal Scooby-Doo idol Mlodego Jubilata sciskam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wygral Radzikowski IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 11:27 dobry wybór! torty są rewelacyjne. Wśród gości "firmowy" wygrał z "żubrówkowym". Figurki mają z czekolady. Warto spróbować ichniejsze praliny i beziki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.acn.waw.pl 12.11.08, 22:22 tylko domowe sa do zjedzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: cukiernia dobra poszukiwana 13.11.08, 11:48 Wybacz, ale niektóe domowe to takie rozpaczliwe, tłuste gnioty, ze żołądek boli na samą myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczebel Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: 193.110.123.* 17.11.08, 11:42 Róg Grenadierów i Al. Stanów Zjednoczonych. Niepozorna budka ale ciasta mają pierwsza klasa. Torty śmietanowe (nie kremowe) nie są za słodkie i nawet taka osoba jak ja, wrogo nastawiona do wszelkich tortów, zawsze skuszę się na kawałek. Spróbuj też makowca i strucli serowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: cukiernia dobra poszukiwana 17.11.08, 12:00 A ja chcialam dodac ze mi bardzo smakuja torty z tej cukierni na ul. Wiatracznej! Jadlam na wieczorku panienskim kolezanki!co prawda lukier jest bardzo slodki, ale wnetrze pyszne, nie za slodkie, wilgotne:) pyszne!do tego pieknie dekoruja torty tym lukrem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek2004 Radzikowski IP: 62.233.238.* 12.01.09, 14:42 Sprawdzilem w wlasnie w weekend tort od Radzikowskiego :) bardzo dobry, na czas i mile Panie na Zamienieckiej.. polecam z czystym sumieniem :) j.acek Odpowiedz Link Zgłoś
agawop Re: cukiernia dobra poszukiwana 12.01.09, 19:36 "Irena" na Zakopiańskiej. Szczególnie węgierski jest palce lizać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek2004 Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: 62.233.238.* 13.01.09, 14:39 dzwonilem tam ale z dnia na dzien nie byli w stanie zrobic tortu... a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.aster.pl 13.02.09, 19:55 Dobrze ze znalazłem tak watek.Bo kwiaty dla zonki na jutro juz zamowiłem (www.roze.pl) ale jakies dobre ciacho by sie tez przydało do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
a-na Re: cukiernia dobra poszukiwana 14.02.09, 00:34 Radzikowski ma obłędny tort żubrówkowy. Nie da się go porównać do innych tortów. Biorę go od kilku lat na rodzinne uroczystości. Ps. istnieją mini wersje tego tortu, kosztują 5,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.gprs.plus.pl 20.02.09, 20:17 a ja radzikowskiego nie lubie,jest drogi,panie z rembertowa sa niemiłe a do tego nie wydaje mi sie zeby takie cudenka z czekolady byly produkowane u niego w zwyklej cukierni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acek2004 Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: 62.233.238.* 23.02.09, 10:07 Panie z Zamienieckiej bardzo mile :) Odpowiedz Link Zgłoś
jusjul Re: cukiernia dobra poszukiwana 24.02.09, 21:25 Polecam cukiernię E. Meryk na ul. Patriotów (róg przewodowej). Genialne ciasta i rogale marcińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
miszel73 Re: cukiernia dobra poszukiwana 26.02.09, 19:48 Potwierdzam! MERYK rządzi! Jak domowe! Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamonki Re: cukiernia dobra poszukiwana 02.03.09, 16:56 PanTalon - i jak tort? Smakował? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: cukiernia dobra poszukiwana 03.03.09, 09:56 torcik pierwsza klasa :) Zostal zjedzony w oka mgnieiu :) PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamonki Re: cukiernia dobra poszukiwana 03.03.09, 21:04 To ja też tam idę :D Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: cukiernia dobra poszukiwana IP: *.centertel.pl 12.03.09, 14:06 Kowalski zdecydowanie odpada. Ciastka ma niezbyt świeże, nawet w weekendy. Ale ich bezy z kremem i jabłka w cieście bywają niezłe. Radzikowski jest duuużo lepszy, ale też miewa wpadki. Ostatnio strasznie śmierdziało w ich sklepie na Zamienieckiej. Panie w Rembertowie zawsze były dla mnie miłe i cierpliwie czekały, az mój synek dokona wyboru :) Fajny jest pawilon na rogu Grochowskiej i Garwolińskiej. To jest piekarnia i cukiernia. Kolejny już zamówiony tort był w porządku. Pieczywo też tam kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Love Cukiernia wawer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 14:04 Cukierńia krzywkowski w Falenicy na Derkaczy super torty maja na zamówienie! Odpowiedz Link Zgłoś