Dodaj do ulubionych

Kierowca przejechał pieszą i uciekł

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.12.03, 01:08
Dzisiaj dowiedziałam się, że w nocy z 5. na 6 grudnia na skrzyżowaniu ul.
Ciszewskiego i Nowoursynowskiej samochód zabił mojego kolegę!
Kierowca uciekł!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.atman.pl / *.atman.pl 09.12.03, 08:14
      W zasadzie to już chyba standard w Warszawie? Morderstwo pieszego i
      ucieczka z miejsca zbrodni ("wypadku")
    • Gość: Glina Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 195.84.153.* 09.12.03, 09:30
      I to sa skutki wspanialego programu nauczania w szkolach nauki jazdy w ktorych
      wiekszy nacisk kladzie sie na manewry miedzy slupkami niz na jazde po miescie.
      Swiadomie uciekl czy nie, szok czy nie, to powinnien za to troszke w pasiak
      popierdziec. To bedzie dobre precedens by ukarac wszystkich innych piratow
      drogowych o naszym kraju. Przeciez to nagminne, ze wymija sie na pasach i
      rozjezdza pieszych. Kto im dal prawojazdy?!
    • Gość: MisiekK Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 09.12.03, 09:59
      Niech zgnije w pierdlu!
      • Gość: turtle Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.com.pl 09.12.03, 10:14
        uciekanie z miejsca wypadku nijak sie ma do poziomu nauczania w szkołach jazdy.
        jeśli ktoś jest bandyta to nim pozostanie bez względu na to jakie pokończy
        szkoły jazdy. nie widzę związku między tymi dwoma rzeczami.
        • Gość: Glina Turtle pomysl! IP: 195.84.153.* 09.12.03, 11:21
          Zwiazek jest taki jak ludziom sie zle rzeczy wpaja do glowek to pozniej masz
          takie skutki. Co z tego, ze ktos parkuje jak mistrz jak nie staje na stopie i
          wymija na pasach dla pieszych. Egzamin powinno sie zdawac w ruchu miejskim
          tylko w wybranych aglomeracjach a nie na zadupiu. Za to co ten koles zrobil
          (bez ofiar) traci sie prawko w wielu krajach na pol roku i dluzej a u nas tylko
          pare punktow i siup jest fajnie! Gina ludzie-fajnie super fajnie! Sa kraje
          gdzie nigdy nikt mnie nie wyprzedzil na pasach jak Szwecja, Holandia i Wlochy
          mimo ze mentalnosc i natezenie ruchu jest bardzo rozne to kierowcy
          przestrzegaja przepisow i tyle. Ciekwe jaka poniesie kare! Gdyby stanal
          rozmumiem w zawieszeniu! Co mnie obochodzi jego szok i inne durne tlumaczenia!
          Ponoc kobiecie urwalo nogi fajnie musial jechac!
          • Gość: turtle Re: Turtle pomysl! IP: *.com.pl 09.12.03, 12:05
            ja sięz toba zgadzam. po prostu u nas jest ogólne przyzwolenie na róznorakie
            przekręty na drodze. moim zdaniem jednak jest to problem myślenia kierowców a
            nie skół jazdy. sam chodziłem kiedys na kurs dla kierowców i uczono mnie
            przestrzegania przepisów; jestem pewien że robiż to we wszystkich szkołach
            jazdy. problem pojawia się potem, ludzie maja gdzieś przepisy i jeżdżą jak
            bandyci. to tak jak z piciem za kierownicą. pija i pić będą. polska, mieszkam w
            polsce!
            • misio_misio Re: Turtle pomysl! 09.12.03, 12:17
              Napisałeś "po prostu u nas jest ogólne przyzwolenie na róznorakie
              > przekręty na drodze. "
              Ja bym tego nie ograniczał do drogi. U nas każdy kręci ile i jak moze. Tylko
              naiwnym szarakom bez wyobraźni wydaje się, że uczciwość popłaca...
              To był wypadek... Moze nie pwoinno się dawać małolatom uprawnień do
              prowadzenia pojazdów? A moze - gdy naruszają przepisy - stosować wobec nich
              bardziej rygorystyczne sankcje? Tak czy inaczej, trzeba nam rozwiązań
              systemowych, a nie ukamieniowania jednego sprawcy. To nie średniowiecze.
        • Gość: glina www.se.com.pl IP: 195.84.153.* 09.12.03, 13:03
          Polecam: www.se.com.pl i www.zw.com.pl tam przeczytacie jaki to byl wozek
          zobaczycie zdjecie i dowiecie sie innych milych szczegolow.
        • Gość: Robert Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 212.76.52.* 10.12.03, 11:28
          Mylisz sie. To wlasnie juz na kursach wpaja sie zachowanie kulture na drodze.
          Ja sam o malo co a bym nie zostal potracony przez kursanta gdy ten wyprzedzal
          mnie o wlos (dodam, ze ja wowczas jechalem na rowerze droga wielopasowa wiec
          miejsca na poprawne wyprzedzanie bylo mnostwo). Gdy dogonilem kursanta i
          zwrocilem uwage instruktorowi ten zamiast przeprosic wydarl sie z morda. Na tym
          przykladzie jednoznacznie widac, ze na kursach uczy sie nie bezpiecznej jazdy
          lecz "szkoly przetrwania". Czyz to nie jest niepokojace?
    • wawerka_vel_wawerka Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł 09.12.03, 11:18
      Przemieszczając sie ulicą Patriotów, wschodnią czy zachodnią, odnoszę wrażenie,
      że to aleja cmentarna, wzdłuz znicze, krzyże, wieńce w kazdym miesiącu przybywa
      nowy, niestety.
      Wczoraj również, tyle,że na Widocznej w Wawrze.
      • Gość: Maya Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:15
        Stalam wczoraj w korku z powodu tego wypadku. Ul.Patriotow, czy Widoczna to
        straszna ulica . Waska, praktycznie bez pobocza, na dodatek jeszcze wczoraj
        sliska jak lodowisko. To chyba sie zdarzylo w okolicach przystanku
        autobusowego. Ludzie jezdza jak idioci, to fakt - szybko, za szybko !!!!! I te
        idiotyczne dwa przystanki na przeciwko siebie przy skrzyzowaniu z Lucerny !!!!
        Przeciez jak tam zatrzymuja sie autobusy to nic nie widac !!!Ale ludzie i tak
        wyprzedzaja stojace autobusy .Zrobcie cos z tym ludzie !!! Krzyzy bedzie wciaz
        przybywac !!! A gdzie radary ??? Nigdy nie widzialam na tym cholernie
        niebezpiecznym odcinku ani jednego radiowozu !!!
        • misio_misio ani jednego radiowozu 09.12.03, 12:21
          bo nie miał gdzie zaparkować...
          • Gość: turtle Re: ani jednego radiowozu IP: *.com.pl 09.12.03, 12:27
            napisałeś: ... Moze nie pwoinno się dawać małolatom uprawnień do
            prowadzenia pojazdów? A moze - gdy naruszają przepisy - stosować wobec nich
            bardziej rygorystyczne sankcje? .. a może to był kierowca-zabójca z wieloletnim
            doświadczeniem na drodze? czemu od raz małolat?
            • Gość: Maya Re: ani jednego radiowozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:31
              Ja tez uwazam, ze to glownie szczeniaki jezdza jak szaleni !Zero wyobrazni.
              A jak jeszcze siedzi obok panienka.... to normalnie im odbija.
            • misio_misio Re: ani jednego radiowozu 09.12.03, 12:33
              jest taki link "porzeczytaj komentowany artykół". chętnie pomogę ci w
              odnalezieniu treści (zawsze byłem uczynny):
              "W poniedziałek o godz. 17.30 na ul. Widocznej w Wawrze białe auto śmiertelnie
              potrąciło młodą kobietę przechodząca przez jezdnię. Kierowca uciekł z miejsca
              wypadku, dojechał do domu i tam o wypadku opowiedział matce. Kobieta
              zaprowadziła syna na komisariat. Policjanci sprawdzili, że 22-letni Andrzej L.
              był trzeźwy. Został zatrzymany. Za przejechanie pieszej i ucieczkę z miejsca
              wypadku grozi mu kara 12 lat więzienia." Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ten
              kierowca miał wieloletni staż. poza tym kto jak nie małolat ucieka przed
              odpowiedzialnością do mamusi...
              • Gość: Maya Re: ani jednego radiowozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:35
                Nie mowilam konkretnie o tym wypadku. Na tych ulicach zdarzylo sie ich duzo,
                duzo wiecej - to po pierwsze, po drugie artykul pisze sie przez "u".
                • Gość: turtle Re: ani jednego radiowozu IP: *.com.pl 09.12.03, 12:38
                  problem w tym że w tym linku mówimy o dwu wypadka. początek dotyczył ursynowa i
                  ja konsekwentnie o nim piszę, nie o wawrze, ale dziekuje za info.
                • misio_misio Re: "ó" 09.12.03, 13:30
                  sorry... fakt. ale jak jedni do szkół chodzili, inni kandydowali do władzy...
                  takie teraz efekty. papiery wprawdzie mam z dobrych szkół, ale w dzisiejszych
                  czasach utytułowanych "osobowości" po renomowanych uczelniach jest cała masa,
                  i co...?
                  • Gość: Maya Re: "ó" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 15:10
                    Ok :) Myslalam, ze na mnie napadles, ze nieuwaznie przeczytalam artykul.
                    Chcialam sie odgryzc. A co do wladzy, to niech cos do cholery zrobia z ta
                    Widoczna i Patriotow bo ja jednak (i chyba nie jedyna) chce zyc !!!!!!!!
              • misio_misio jaka marka tego autka była? 09.12.03, 12:36
                przypuszczam, że bmw z drzwiami przeszklonymi do samego progu, żeby paski na
                dresach i adidasach było widać w całej okazałości...
                • Gość: Maya Re: jaka marka tego autka była? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:38
                  He, he...to bylo dobre :)
                  • wawerka_vel_wawerka czy ktoś ma pomysł... 09.12.03, 12:51
                    czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
                    :(
                    • misio_misio Re: czy ktoś ma pomysł... 09.12.03, 13:05
                      ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • misio_misio Re: czy ktoś ma pomysł, jak to zrobić? 09.12.03, 13:08
                      na pewno nasz prężny wawerski samorząd może trochę powalczyć o rozsądną
                      organizację ruchu na terenie dzielnicy. (oczywiście jeśli znajdzie wolną
                      chwilę na sprawy tak drobne...). niestety nie podejrzewam, żeby sami na to
                      wpadli. chyba trzeba im podpowiedzieć, że jest taka potrzeba.
                      • wawerka_vel_wawerka Re: czy ktoś ma pomysł, jak to zrobić? 09.12.03, 13:40
                        Misiu, przeciez z tego nie ma kasy,
                        jedyną kase to robią zakłady pogrzebowe
                        i warsztaty blacharskie:(
    • Gość: is Do poprzedników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 18:37
      Wstrząsające... a już szczególnie po zobaczeniu zdjęć w SE.
      Problem jest chyba dużo szerszy i dotyczy nie tylko kierowców którzy jeżdżą
      jak wariaci - zaznaczam że nie komentuję tego konkretnego wypadku. Dotyczy
      również pieszych którzy w nocy wchodzą na przejście na zasadzie: ja widzę
      światła nadjeżdżającego samochodu więc kierowca mnie też widzi. A często jest
      to nieprawda. Należę do ostrożnych kierowców i nie przekraczam obowiązujących
      prędkości a niejeden raz w ostatniej chwili hamowałem przed pieszym któremu
      się wydawało że widzę go w swoich światłach. A jak wieczorem pada deszcz to
      już w ogóle tragedia - widoczność spada niemal do zera. Oczywiście można wtedy
      jechać 15 km/h ale kto tak robi? Dobrze by było gdyby piesi we własnym
      interesie mieli przy odzieży światełka odblaskowe lub paski odblaskowe na
      ręce. Ile by wtedy było mniej tak tragicznych wypadków.
      Nie usprawiedliwiam kierowcy który potrącił tą kobietę, jego wina jest
      ewidentna. Ale czytając powyższe opinie jedno mi przychodzi na myśl: ludzie,
      skąd wiecie czy jutro wam coś nie strzeli do łba i czy wy komuś nie zrobicie
      krzywdy! Dzisiaj się wam wydaje że to niemożliwe ale pewności nie macie!
      Ostrożnie więc z tak ostrymi opiniami żebyście "jutro" nie musieli
      odszczekiwać tego co tu wypisujecie! Pozdrawiam.
      • misio_misio Re: Do poprzedników 10.12.03, 11:09
        oczywiście masz świętą rację. zresztą w dzisiejszych czasach ludzie są
        strasznie zakręceni, zagonieni i nie zawsze myślą. rzeczywiście zdarza się
        cała masa pieszych bezmyślnie wchodzących na jezdnię, rowerzystów bez
        odblasków, jeżdżacych obok siebie parami, wykonujących na drogach
        nieprawdopodobne manewry. dlatego wszyscy musimy po prostu myśleć. jeśli to
        się nie uda, pozostaje liczyć na instynkt samozachowawczy...
    • Gość: Sąsiad Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 00:07
      Jak bym go kurwa dorwał to bym mu nogi z dupy powyrywał. Gówniarzu zabiłeś
      moją sąsiadkę.33 lata, zostawiła męża, małego synka, rodziców.
      Jestem zrozpaczony. Sąsiad
      • Gość: ja Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 212.51.199.* 13.12.03, 20:26
        ta kobieta byla moja rodzina a ten gowniarz co ja przejechal powinien na dlugie
        lata znlesc sie w wiezieniu.powinniscie byc dzisiaj na pogrzebie Ani, to
        przeszla by wam ochota na durne gadania na temat egzaminow,piratow.Nasze
        panstwo jest chore, a prawo do dupu.Skurwiel juz jest na wolnosci.
        • Gość: Wanda Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 20:46
          gniew i żal jest zrozumiały, ale to
          nie wróci zycia tej Pani,
          zycie toczy się dalej i uważam,
          że nasze rozważania forumowe mogą
          byc może wygenerować jakiś pomysl,
          Nie miej do nas żalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka