pol-a 01.06.09, 12:21 Mamy kolejne murale: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6670856,Otwarto_galerie_na_scianie_fabryki_Wedla.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pralinka Re: Galeria na fabryce Wedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 20:01 To u Lejsów bliżej Powszechnego. Biuro główne w Warszawie Frito Lay Poland Sp. z o.o.: ul. Zamoyskiego 24/26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skamion kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 18:30 czerwona płachta zawisła na budynku nr 26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwal Re: kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 19:03 Ciekawe czy konserwator zabytków wie,że w tym budynku była,a może jeszcze jest najstarsza winda osobowa w Warszawie. Kiedyś miała być objęta jego opieką. Mam nadzieję,że nie skończyła jak zabytkowy sklep Wedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skamion Re: kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:13 To ten budynek z wykuszami. Zapyziały delikatnie rzecz ujmując. Przez kilka lat siedziba salonu soundart. To w nim jest ta na nowo odkryta winda, jesteś pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwal Re: kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 22:38 Tak,to ten budynek. Został wybudowany przez Wedla dla pracowników.Ostatni,który pozostał chyba z trzech,jak dobrze pamiętam. Starszym mieszkańcom kojarzy się jeszcze z kinem Drops. To właśnie tu znajdowała się winda,którą po jakiejś awarii w latach 70 ubiegłego wieku próbowano zastąpić nowym dźwigiem osobowym. Nie wyraził na to zgody ówczesny konserwator zabytków.Była ona już wtedy unikatem na skalę Warszawy. Niestety ku utrapieniu mieszkańców długie lata winda nie działała. Nie wiem jakie były dalsze losy windy.Być może trafiła na złom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skamion Re: kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 19:49 stąd moje wątpliwości www.ebuilder.pl/index.php?act=article&sub=view&id=3348 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwal Re: kamienica do sprzedania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 21:37 Winda o której jest mowa, jest windą towarową i znajduje się na terenie zakładu. Ta o której ja piszę to winda osobowa i pochodzi najprawdopodobniej z tego samego okresu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 21:43 nespooncity.blox.pl/html To może desant na prawy brzeg? Więcej w ostatnich WO kobieta.gazeta.pl/wysokie- obcasy/1,53581,6704995,Bizuteria_dla_miasta.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka autobus w miejscu magika zająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 09:57 Jest nowy. Wypięty - dosłownie, w stronę Południa. Prowokacja - jak nic! Równie dobry byłby tytuł: Metro ;) Odpowiedz Link Zgłoś