mysia-mysia 30.11.10, 21:17 czy ktoś z forum tego używa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia-mysia Re: e-book reader 01.12.10, 23:19 a czy można na tym czytać polskie ebooki? Odpowiedz Link
glasscraft Re: e-book reader 02.12.10, 09:50 Nie wiem, czy amazon ma ksiazki po polsku :-( Odpowiedz Link
mysia-mysia Re: e-book reader 03.12.10, 15:05 raczej mi się wydaje że nie ma, ale chodziło mi o to, czy można kupować ebooki z innych źródeł niż amazon (ja bym akurat kupowała z polskich źródeł) i na kindlu czytać Odpowiedz Link
glasscraft Re: e-book reader 03.12.10, 15:19 Mysle, ze nie da sie czytac ksiazek z innego zrodla niz amazon. "What can I read on Kindle? The UK Kindle Store offers more than 400,000 books, along with newspapers, magazines and blogs. " Odpowiedz Link
oursonette Re: e-book reader 07.12.10, 20:37 Ja tez mam Kindle z amazon, bardzo jestem zadowolona. Jak najbardziej mozna czytac i sciagac spoza amazon ksiazki po polsku, jak rowniez po francusku co sprawdzilam - wyswietla wszystkie nieangielskie czcionki. O ile plik nie jest w wersji mobi, ktory kindle odczytuje, to za darmo jest na internecie program calibre, ktory konwersuje pliki do tego formatu. Sciaganie ksiazek po angielsku z innych zrodel niz amazon jest rowniez mozliwe, przesylasz jedynie je wtedy z komputera do kindle z pomoca kabla usb Odpowiedz Link
gypsi Re: e-book reader 10.12.10, 17:21 Sa tez bezplatne ksiazki na Kindle, jest kilka stron skad mozna sciagnac - polskie i angielskie mam. Uzywam tego 10", bo w szostce obejmowalam wzrokiem caly wyswietlacz naraz, co jest szalenie wkurzajace, bo zmusza do zmiany strony co chwile. Odpowiedz Link
jacinda Re: e-book reader 19.12.10, 12:45 Gypsi a czy Kindle jest w wersji 10 inch? Widze tylko 6. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: e-book reader 21.12.10, 00:30 jacinda napisała: > Gypsi a czy Kindle jest w wersji 10 inch? Widze tylko 6. Szukaj pod nazwa Kindle DX (9.7'' ekran).Nie wiem czy sie nie myle ale wydaje mi sie,ze DX to jest starszy model i np.nie ma Wi-Fi.Co do polskich ksiazek to specjalnym programem konwertujesz pliki do odpowiedniego formatu i czytasz,czytasz ... swiatkindle.pl/formaty-ksiazek-jakie-lyka-kindle/ Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: e-book reader 21.12.10, 00:31 karolkowa1 napisała: > jacinda napisała: > > > Gypsi a czy Kindle jest w wersji 10 inch? Widze tylko 6. > > Szukaj pod nazwa Kindle DX (9.7'' ekran).Nie wiem czy sie nie myle ale wydaje m > i sie,ze DX to jest starszy model i np.nie ma Wi-Fi.Co do polskich ksiazek to s > pecjalnym programem konwertujesz pliki do odpowiedniego formatu i czytasz,czyta > sz ... > > > swiatkindle.pl/formaty-ksiazek-jakie-lyka-kindle/ > Tutaj jest Kindle DX www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=10930 Odpowiedz Link