Dodaj do ulubionych

Jako jets z house benefit

12.09.11, 16:00
czy ktos wie jak to wyglada w praktyce, jakie trzeba spelnic kryteria, a najbardziej interesuje mnie czy faktycznie warto sie starac i sie dostaje ot tak na 100%? czy sa jakies kruczki prawne...Odgrezbalam jeden temat na forum ale patrzac na daty to staroc...
Obserwuj wątek
    • 1mzeta No spoko 13.09.11, 22:10
      Jeszcze nawet nie wyjechałaś, nie przepracowałaś ani jednego dnia w UK, a już ci się marzy życie na koszt podatników...
    • 3-mamuska Re: Jako jets z house benefit 14.09.11, 20:18
      Wiesz,jesli nie pracujesz i nigdy nie pacowalas to nie beda ci doplacac,nawet mozesz miec problem z wynajeciem mieszkania bez zadnych papierow.
      100% nie beda placic to zalezy od wysokosci zarobkow,i innych dodatkow.
      Beda placic 100% tylko wtedy kiedy bedziesz na zasilku dla bezrobotnych(szukajacych pracy), ale teraz obnizyli gorna granice platnosci i ,jesli wynajmiesz drozsze mieszkanie (niz oni okreslili wysokosc wynajmu na dany teren) to reszte sama sobie bedziesz musiala doplcic.
      A na bezrobociu mozesz byc dopiero po roku pracy tutaj legalnej oczywiscie.
      • coco_angel Re: Jako jets z house benefit 14.09.11, 23:00
        ja jeszcze nie pracuje ale maz pracuje tam ponad 5 lat, a ja chce dojechac:)
        stad podpytuje...no i mam dzieci...
        Nawet nie marze o 100% ich dofinansowaniach ...
        po prostu pytam by wiedziec bo to wazne, slyszlam ze wiele osob tak robi..
        • spawacz.drewna Re: Jako jets z house benefit 17.11.11, 01:53
          Jak pracuje 5 lat to ma automatyczną rezydenture i niczym sie nie musicie przejmować. Wszelkie restrykcje juz was nie dotyczą.
          • alamala4 Re: Jako jets z house benefit 29.11.11, 09:14
            moze uznacie mnie za wredna, ale jesli jedna polowka rodziny jest tutaj juz 5 lat , to chyba i znajomych ma i jezyk zna jako tako i moze na miejscu sie dopytac o wszystko.
            • spawacz.drewna Re: Jako jets z house benefit 29.11.11, 19:29
              to bys sie zdziwila jak spotykam typow co sa tu po6 lat ale jak wysiedli z samolotu to czas sie dla nich zatrzymal
    • mama_myszkina housing benefit 01.12.11, 22:27
      a nie house benefit

Jeśli nie pracujesz to nie dostaniesz, a nawet jak pracujesz, to może się okazać,że nic Ci się nie należy. Zależy gdzie mieszkasz, w jakim jesteś wieku itp (do 25 lat przysługuje dodatek na 1 pokój tylko).

• spawacz.drewna Re: housing benefit 02.12.11, 02:11
        bzdura
        • mama_myszkina Re: housing benefit 02.12.11, 20:17
          No, cóż. Widać w zestawieniu z Twoją dogłębną wiedzą moje doświadczenie jako doradca do spraw prawa mieszkaniowego jest zero warte.

Owszem, local housing allowance dla osób poniżej lat 25 niebędących w związkach odpowiada racie lokalnej za jeden pokój w mieszkaniu.
          • spawacz.drewna Re: housing benefit 04.12.11, 03:20
            po prostu twoja wiedza jest niepelna, nie trzeba sie tak biczowa, tak calkiem do niczego to nie jestes
    • cilke Re: Jako jets z house benefit 02.02.12, 12:35
      Wszystko zalezy od lokalnego "councilu", bo moga miec rozne zasady przyznawania. Biora pod uwage wasze wspolne dochody, oszczednosci i sytuacje mieszkaniowa. Mozna z grubsza przyjac, ze jesli maz zarabia wiecej niz £35,000 rocznie, to raczej masz male szanse na dostanie housing benefit.

Niektorzy ludzi robia tak, ze sie rozwodza i wtedy zona ubiega sie o benefit jako "samotna matka" (najlepiej z dzieckiem). Ale to oczywiscie oszustwo podatkowe i nie polecam nikomu. Poza tym moga cie w kazdej chwili skontrolowac i jak sie okaze ze mieszkasz z partnerem/bylym mezem, to bedziesz miala klopoty.

---------
      Bobasy.co.uk - portal dla kobiet w ciazy i mlodych matek w UK
    • wilkdominika Re: Jako jets z house benefit 05.08.12, 17:58
      zależy w jakim jesteś wieku: do 25 lat możesz nie dostać na całe mieszkanie house benefit. z drugiej strony może lepiej szukać dobrej pracy, a nie już rozglądać się jakie są zasiłki w anglii.
    • kamakoma Re: Jako jets z house benefit 11.08.12, 18:14
      najlepiej poszukaj sobie w internecie: megaplus.co.uk/uslugi/benefity/dofinansowanie-do-mieszkaniahousing-benefit/ jest sporo informacji. z tego co wiem, to dostać można i niestety ma również house benefit wiele ludzi, którzy nie powinni. ale takie życie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka