aliciap 21.06.05, 17:16 czy orientujecie sie kiedy po porodzie najwczesniej moge poleciec z dzieckiem do Polski? i co z paszportem czy dowodem?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienkaa Re: z noworodkiem do Polski 21.06.05, 17:22 teoretycznie możesz od razu, praktycznie mówi się żeby dziecko skończyło 6 tygodni. A w praktyce to jak tylko dostanie paszport - jeśli Twoje dziecko ma dwa, np brytyjskie, to brytyjski paszport dostaniesz szybciutko. A z polskim niestety jest problem, bo załatwianie trwa długo informacje ze strony www: www.polishconsulate.co.uk/_pl/paszportowy.php wszystko jest opisane. Odpowiedz Link
aliciap Re: z noworodkiem do Polski 21.06.05, 17:30 moje dziecko bedzie pewnie miec australijskie i polskie.... brytyjskiego nie niestety dzieki! Odpowiedz Link
jagienkaa Re: z noworodkiem do Polski 21.06.05, 18:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=25243050 przecież tu już Ci odpowiedziałyśmy...i nawet nam podziękowałaś;) Odpowiedz Link
aliciap Re: z noworodkiem do Polski 22.06.05, 10:37 wiem wiem. ale tam pytalam o ogolnie paszport , a zastanawialam sie czy mozna dziecko do dowodu tylko wpisac i jechac, albo do mojego paszportu. Odpowiedz Link
jagienkaa Re: z noworodkiem do Polski 22.06.05, 23:14 tam w tym linku wszystko jest opisane. Odpowiedz Link