patch_of_heaven 25.11.05, 09:29 Nie wiem ja u Was, ale u nas (South West) spadl pierwszy snieg od kilku lat! Napadalo w nocy i dalej sypie - niesamowite! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 10:03 u nas - pn-wsch- zapowiadaja potezne opady sniegu od kilku dni. na razie: ani widu ani slychu :) Odpowiedz Link
glasscraft Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 10:30 Kent i snieg nie chodza w parze - w zeszlym roku siedzialam w sniegu przez 3.5 godziny na moscie Medway. Thank you but no thank you!!!! Odpowiedz Link
cherry_pop Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 10:32 Faktycznie (ja tez NE) - tak sie wszyscy nastawiali, co bardziej przezorni 'lojalnie uprzedzali', ze byc moze z powodu zasp nie beda w stanie dojechac w piatek do pracy ;> a tu taka niespodzianka... sniegu brak. zimno jest, mam nadzieje, ze choc w weekend posypie :) Odpowiedz Link
pentelka Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 12:04 A w Krakowie biało:-) I zimno jak diabli. I mimo tego, ze nie przepadam za zimą, to czasami dzięki niej mozna docenic walory gorącej herbaty z cytrynką i ciepło gryzących wełnianych skarpet naciąganych szybko na gołe stopy.... I wszyscy maja czerwone pociagajace nosy :-) Odpowiedz Link
tuti Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 17:58 wlasnie moj anglik wczoraj wracajac dod omu powiedzial ze pada. no a poniewaz ja od kilku dni wypatruje w sniegu ( wciaz mi sie zdaje ze w polsce jestem, oj gluptas ze mnie;) wiec sie napalilam spadlo podobno 5 platkow ( ja nic nie widzialam) i przestalo nie to zebym narzekala, piekne slonce dzis mialam:) a potem powiedzial ze wszedzie wanglii pada tylko u nas nie;p akurat;) Odpowiedz Link
fedorka Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 12:49 Zapowiadali zapowiadali i nic(North East)... Mój syn juz sie nastawił na rzucanie kulkami. Czekamy... Odpowiedz Link
eballieu Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 13:56 Pruszy i u mnie. Essex. Kawa z mlekiem, dziecko spi, eh zycie. Tylko kota brak do miecholenia. Odpowiedz Link
princessjobaggy Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 14:13 U mnie, Buckinghamshire, ani widu, ani slychu :( Tylko male kaluze lekko pozamarzane. Moj nie-maz mial nadzieje, ze troche sniegu napada i, jak to zwykle bywa, odwolaja zajecia w szkole. Ach ci nauczyciele, takim to dobrze ;) Odpowiedz Link
ewmag Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 18:04 u mnie nic... Ale w zeszlym tygodniu widzialam snieg w Krakowie, sypalo puszkiem bialym, i tego mi tu brakuje, takiego lekkiego mrozu, jak na poczatku zimny, ktory troche w buzie szczypie i swiata na bialo... A tu na razie dzikie wiatry, zimno do szpiku, ale jakos tak wilgotno i nieprzyjemnie, licze na to, ze moze troche ta pogoda sie zmieni i bedzie ta ostra zima, ktora zapowiadaja, no i takie mam w zwiazku z tym marzenie, zeby z powodu pogody zamkneli linie kolejowe chociaz na jeden dzien i wtedy moj mezus bedzie mogl zostac w domu w srodku tygodnia, pomarzyc mozna sobie... Odpowiedz Link
leggetta Re: PIERWSZY SNIEG 25.11.05, 18:21 donosze ze Kornwalie zasypalo cala. przed lunchem nic jeszcze nie wskazywalo na kleske, pojechalam wiec na szybkie zakupy. Gdy wyszlam ze sklepu przed 14 nie moglam uwierzyc wlasnym oczom! niestety po chwili nie bylo juz tak wesolo, utknelam w ogromnym korku. wieksze samochody i autobusy nie radza sobie na tutejszych gorkach i stoja puste na srodku drogi. Mysle ze wielu ludzi mieszkajacych z dalej czeka noc w samochodzie bo w zadna strone nie moga sie ruszyc. Ja swoj samochod zosatawilam na poboczu i wrocilam pieszo do domu ( juz nie bylo mowy o powrocie do pracy). Ciekawa jestem kiedy go odkopie... Odpowiedz Link
jaleo Forma, Ty sie nic nie boj... 25.11.05, 22:07 W zeszlym roku w zimie w naszym ogrodzie: foto.onet.pl/upload/27/34/_556047_n.jpg I na sciezkach kolo domu: foto.onet.pl/upload/12/86/_556048_n.jpg To wszystko w okolicach Newcastle. Nic sie nie martw, jeszcze zima przyjdzie :-) Odpowiedz Link