Dodaj do ulubionych

Wygrana w lotto

17.12.05, 18:43
Zeby nie bylo, ze ja tak tylko pesymistycznie, zaczynam watek
optymistyczny :)
Kiedys juz pisalysmy o graniu w totka i jakos chyba nikt sie nie przyznal do
wygranej ;))))
Moje pytanie jest nastepujace: czy jak wygram to dostane te miliony? Wiecie,
ja jestem obywatelka Polski,a ktos ostatnio mi powiedzial, ze moge
zapomniec... Czy nie wiecie jak to jest?
Ciekawe jakie sa zasady w Polsce w totolotku....
Obserwuj wątek
    • leggetta Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:23
      mysle ze wygrana otrzymasz, na dodatek nie zabiora Ci podatku! ( hmm chyba ze
      polski US)
      to na co ja wydasz?
      • aniek133 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:28
        Co masz na mysli piszac - chyba, ze polski US?

Na co? Na to, zeby moj chlopak juz nie musial pracowac tam, gdzie pracuje tylko
        mogl robic to co lubi. Na dalsza edukacje. Na mieszkanie czy tez moze domek.
        Prozaiczne, wiem....
        • leggetta Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:31
          skoro polski US ma chec na nasze zarobki tutaj to i pewnie chcialby abys sie
          podzielila wygrana..
          • aniek133 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:36
            Acha, Urzad Skarbowy :)
            Chciec to by on sobie mogl ;P
          • agnieszkadydycz Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:49
            wpadam na chwilke
            i powiem tylko ze z tego co mi wiadomo to podatek zabierany jest od razu przy
            pobraniu wygranej i wynosi 10% od wygranej kwoty (powyzej 2400zl)
            pozdrawiam i zycze wygranej
            pa
            • aniek133 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:50
              Ale my mowimy o wygranej w UK, a nie w Polsce.
              • annamaria0 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:54
                Wygrana w lotto jest w UK wolna od podatku. Trzeba byc rezydentem, by moc te
                pieniadze otrzymac (oczywiscie nikt nie sprawdza orzy malych kwotach, mowie o
                powaznych wygranych).
                • aniek133 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 19:58
                  Wlasnie - tez tak slyszalam. Czy to pewna informacja? Czy ktos jeszcze
                  potwierdzi?
                  • annamaria0 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 20:04
                    Potwierdzona - jest w regulaminie.
                    • aniek133 Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 20:50
                      To ja juz nawet nie mam po co grac w lotto.. :((( Co by bylo, gdybym wygrala te
                      wszystkie miliony i nie mogla ich odebrac? A moze wtedy by jakiegos uczciwego
                      Anglika podstawic, co za odpowiednia prowizje podalby sie za posiadacza TEGO
                      kuponu??? :))))
                      • lucasa Re: Wygrana w lotto 17.12.05, 23:53
                        hej aniek133,
                        moj maz CI odbierze, a taki dobry, ze powiedzial, ze prowizji nie wezmie :)))
                        glowa do gory. i graj dalej. jak wygrasz to sie bedziesz zastanawiac co dalej.

ja przez kilka lat gralam w syndykacie u nas w firmie (skladalismy sie)
                        kilkanascie razy wygralismy £10, raz £80. ale mialo to duza wartosc
                        integracyjna, bo w poniedzialek rano bylo sprawdzanie i dyskutowanie (kiedy
                        wygramy). najlepszy byl ksiegowy, ktory zajomowal sie tym od strony praktycznej
                        (tzn zbieral po funcie i kupowal kupon), i za kazdym razem byl autentycznie
                        zmartwiony, ze nic nie wygralismy....

glowa do gory!
                        A
                        • aniek133 Re: Wygrana w lotto 18.12.05, 09:37
                          Dzieki za duchowe wsparcie - jakby co , zglosze sie do Twojego meza, a prowizja
                          bedzie na pewno, bo jak bede miala te miliony to co mi te pare tysiecy ;)
                • pati.zop78 Re: Wygrana w lotto 20.12.05, 01:47
                  annamaria0 napisała:

> Trzeba byc rezydentem, by moc te pieniadze otrzymac

rezydentem w sensie ze trzeba miec papiery z HO czy po prostu mieszkac na stale
                  w UK?
                  • ukejka Re: Wygrana w lotto 20.12.05, 11:09
                    w regulaminie nie ma az tak dokladnego okreslenia kto moze odebrac wygrana. to
                    ze pisze np resident in the UK zazwyczaj oznacza ze chodzi o kogos kto tu
                    mieszka. normalnie wystarczy adres w UK i jakies rachunki zeby potwierdzic
                    swoje zamieszkanie...

ale biorac pod uwage prawdopodobienstwo wygranej to malo kto bedzie mial okazje
                    sie przekonac jak z tym rezydentem jest :D
    • eballieu Re: Wygrana w lotto 20.12.05, 12:53
      Chyba mozna wygrac.
      Okazjonalnie gra moja szwagierka - raz w miesiacu, z na prawde smieszne kwoty.
      I?
      Chyba jest szczesciara, bo raz za wygrana udalo sie wynajac apartament w
      Biarritz na caly letni sezon. Starczylo na przeloty, aby spedzac tam 4 dni w
      tygodniu. Trafila szostke, osob bylo kilka.
      Wygral tez brat meza, mial 6, ale wtedy tych szostek bylo wiecej. W kazdym
      razie dzieki tej wygranej udalo im sie zabezpieczyc przyszlosc ich
      niepelnosprawnego dziecka.
      A ja nigdy nic nie wygralam, moze dlatego ze nie gram?
      • neeki Re: Wygrana w lotto 20.12.05, 12:56
        ja ciagle planuje wygrac ale chyba musze najpierw zaczac grac :P
        • ukejka Re: Wygrana w lotto 20.12.05, 13:23
          proponuje Premium Bonds - wprawdzie losowanie jest tylko raz na miesiac ale za
          to nic nie kosztuje, bo cala wlozona kase mozna wyciagnac w dowolnej chwili ;)
          a prawdopodobienstwo wygrania znacznie wieksze :D

w totka jeszcze nie udalo mi sie wygrac wiecej niz 90 funtow, nie mam
          szczescia :-(
          troche lepiej w 49's u bookies, bo tam raz wygralam ponad 500 funtow, no ale
          tez nie jest to majatek ;-)

good luck wszystkim grajacym!
    • obserwator_51 Re: Wygrana w lotto 31.10.16, 14:44
      Miałem szczęście i na pobycie tygodniowym w Anglii, wygrałem w Lotto angielskie 1300 Funtów i gdybym nie miał tam rodziny, która się tam osiedliła, dostałbym figę z makiem. Aby odebrać wygraną, potrzeba mieć dokument poświadczający, zarejestrowany pobyt w tym kraju tzw Council i paszport. To zawikłana procedura i sam jej nie rozumiem. Podczas sprawdzania kuponu w punkcie maszyna zapiszczała. Sprzedawca poinformował mnie, że z tym kuponem trzeba się udać do Post Office. Tam zażądano ode mnie paszportu, a ponieważ przyjechałem na dowód osobisty, odbiór nie był możliwy. Córka musiała iść po dokumenty do domu, a gdy je przyniosła, to po spisaniu danych wystawiono jej czek, z którym musiała się udać do banku, a bank przelał kwotę na jej konto. Kwota ta będzie dostępna dopiero za kilka dni (około tygodnia). Da mnie to czarna magia. Wydaję swoje pieniądze, puszczam Lotto, a odebrać nie mogę. Nie pojmuję. :( :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka