Dodaj do ulubionych

Jak tam na wyprzedażach?

26.12.05, 12:01
Byłyście dziewczyny?
;-)

Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 12:19
      ja sobie wzięłam za punkt honoru nie chodzić na wyprzedaże w Święta. Poza tym w
      piątek trzasnęłam auto na parkingu i zderzak mi zwisa i nie chcę tym chaszplem
      jeździć. Do tego dzięki mojemu kochanemy synkowi spałam 3 godziny, a resztę 5
      godzin na zmianę z mężem próbowaliśmy uspokoić rozhisteryzowanego 3-latka. A za
      kilka godzin przyjeżdża teściowa....
      PS trochę rozbudowana odpowiedź:) więc krótka wrsja: NIE
    • jaleo Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 13:24
      Ja mam nadzieje, ze mnie przyjemnosc sklepow w jakiejkolwiek postaci ominie co
      najmniej do czwartku. I to tylko w celach przetrwania (tzn. zywieniowe).
      Nienawidze tlumow, niemozliwosci zaparkowania, i badziewia, ktore sklepy
      sprzedaja na wyprzedazach.
    • djabholden Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 17:50
      ja wybieram sie z mama na jutrzejsza inauguracje wyprzedazy Next, bylysmy rok i
      dwa lata temu i jest to 'taka przygoda' czyli wstawanie switem i kupowanie w
      ilosciach hurtowych, zwykle czesc oddaje jak w domu ochlone po emocjach, ale
      zawsze cos wybiore (szczegolnie sporo dla dzieci).
      Osobiscie lubie kupowac na wyprzedazach bo oszczedzam kase, kupuje w sklepach,
      ktore lubie i nie uwazam ze sa to badziewia (np. M&S, Next, Debenhams). Napisze
      jutro jak bylo. J
      • jagienkaa Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 17:54
        jak się ma Next Directory można po prostu wyprzedaż w Next spędzić....przed
        komputerem - mnie wysyłają emailem i pocztą listę wyprzedaży na dużo
        wcześniej, w tym roku już mogłam kupić przed świętami!! albo mogę od jutra.
        • deadeasy Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 18:02
          ale to chodzi o te adrenaline!
          ;o)

Ja ide jutro bo dostalam bony do M&S i kase na poczet urodzin. Korci mnie zeby
          sfilmowac dla znajomych te kolejke pod Next ale sie nie bede zrywac w nocy zeby
          o piatej cyknac zdjecie falujacemu tlumowi :o)
          • neeki Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 19:29
            coz ja jak zwykle jestem poza UK kiedy sa te wyprzedaze. moj facet wraca w
            weekend bedzie chodzil po sklepach to powiedzial ze mi cos kupi;)
            • edavenpo Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 19:31

A ja wlasnie wrocilam bo chcialam kupic mojej siostrzenicy Barbie w Hamleys na
              wyprzedazy. Tlumy nieziemskie! Ludzie sa tak omamieni ze chodza jak lunatycy.
              Wiec weszlam do Hamleys, dostalam zawrotu glowy od wyboru Barbie - Barbie
              Kopciuszek z kareta, Rock Chick Barbie, Californian Girl Barbie, Barbie i jej
              kucyk, Girls Aloud Barbie ;-) Wzielam Barbie ksiezniczke z suknia z diamentami i
              wydarlam do domu ;-)

Jutro rano ide do glownego sklepu Diesla na Covent Garden z moimi kuponami ktore
              dostalam na Gwiazdke.
      • pati.zop78 Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 23:34
        dlaczego do Nexta idziecie dopiero jutro? wyprzedaz juz od dzis. czy nie???
        • natalia.brzeska Re: Jak tam na wyprzedażach? 26.12.05, 23:44
          Ponoć od jutra od 6am.
          • pati.zop78 Re: Jak tam na wyprzedażach? 27.12.05, 01:43
            no wlasnie widzialam na ich stronie. dziwne, bo ja juz dzis kupowalam ciuszki
            dla malego za ok. 50% ceny !?!
            • jagienkaa Re: Jak tam na wyprzedażach? 27.12.05, 09:53
              zależy gdzie - w dużych centrach handlowych otwartych w Boxing Day to tak, ale
              niektóre sklepy Next np w mniejszych miastach wyprzedaż ma dopiero od dzisiaj.
      • jaleo Re: Jak tam na wyprzedażach? 27.12.05, 14:16
        djabholden napisała:

> > Osobiscie lubie kupowac na wyprzedazach bo oszczedzam kase, kupuje w
        sklepach,
        > ktore lubie i nie uwazam ze sa to badziewia (np. M&S, Next, Debenhams).

Z tym "badziewiem" to mi chodzilo o to, ze wszystko jest wymieszane na
        wieszakach, lub wala sie po podlodze, i w ogole balagan. A nie o marki sklepow.
    • neeki Re: Jak tam na wyprzedażach? 27.12.05, 17:30
      wczoraj gadalam na temat wyprzedazy z moja siostra. co jest szokujace to to ze
      sklepy wyprzedaze robia sobie w londynie a w polsce potrafia jeszcze ceny
      przepisywac na wyzsze. nagminnie w H&M . pamietam ze kiedys mowil ktos na forum
      iz w polsce M&S jest uwazany za ekskluzywny. podobnie. i tego to ja juz nie moge
      zrozumiec. jak na polskie warunki ten sklep jest drogi a moim zdaniem maja
      rzeczy slabe jakosciowo. lubie chodzic do H&M bo w anglii jest to sklep w miare
      tani i co sie zepsuje to mozna po sezonie wyrzucic. ale placic w polsce wieksze
      pieniadze np za bizuterie ktora sie rozwala szybko a pierscionki koloruja palec
      na zielono ? bez przesady.
      swoja droga moze nie na temat ale odkrylam swietna stronke i bedac w poslce
      kupilam sobie fajna i niepowtarzalna torbe :)
      polecam jesli lubicie oryginalne rzeczy
      wylegarnia.com/index.php
      • jaleo M&S 27.12.05, 22:10
        neeki napisała:

> polsce M&S jest uwazany za ekskluzywny. podobnie. i tego to ja juz nie mog
        > e
        > zrozumiec. jak na polskie warunki ten sklep jest drogi a moim zdaniem maja
        > rzeczy slabe jakosciowo.

Jesli w Polsce M&S ma ten sam asortyment co M&S np. we Francji czy w Niemczech,
        to nie jest to calkiem to samo, co M&S w UK. Za granica M&S sprzedaje glownie
        Classic Collection, czyli te bardziej "emerytkowe" ubrania.

Mnie sie ubrania M&S nie podobaja w ogole, nawet ta zachwalana Per Una czy
        Autograph. Natomiast kupuje tam rajstopy - ja uwielbiam nosic rajstopy
        azurowe, a w M&S maja zawsze ladne wzory, ktore sie dobrze piora i sa prawie
        niezniszczalne. Maja tez ladna bielizne, chociaz chyba juz zaprzestali serie
        Salon Rose, ktora wg. mnie byla ich najlepsza kolekcja.
      • edzior1 Re: Jak tam na wyprzedażach? 30.12.05, 23:21
        neeki a mozna juz u nich placic karta?
      • edzior1 Re: Jak tam na wyprzedażach? 30.12.05, 23:31
        neeki juz doczytalam ... bedac w polsce kupilas torbe.... myslalam ze tu z
        anglii, znam ten sklep, maja super rzeczy ale nie mozna placic przez int karta
        i klapa na zabawy z wysylaniem z polski przez znajomych nie mam czasu.... ale
        te torebki.... cuda na pasku i tylko mowia ..... KUP KUP MNIE!!!
        • edzior1 Re: Jak tam na wyprzedażach? 30.12.05, 23:34
          a co do wyprzedazy.. to szerokim lukiem omijalam sklepy ciuchowe.... nie nie
          jestem chora ale remontuje dom i na wyprzedazy bylam.... nowe karnisze i
          zaslony, reczniki, i super okurzacz half price! coz nie mozna miec wszystkiego
          naraz
        • neeki Re: Jak tam na wyprzedażach? 31.12.05, 01:01
          no nie mozna mi kolega zrobil przelew ze swojego konta netowego
    • deadeasy bylyscie, bylyscie... 27.12.05, 18:04
      Dzisiaj poszlam na 9-ta. Co prawda falujacego tlumu juz pod Nextem nie bylo -
      bo caly sie "ukryl" we wnetrzu sklepu ale udalo mi sie "cyknac" pare kobiet-
      mulow objuczonych tormabi Next ;)

Sama odwiedzilam:
      1) M&S bo lubie Per Una a i inne ciuchy mysle, ze ca calkiem niezle - niestety,
      bede musiala odwiedzic sklep w Southport bo ten w Liverpool jakos nie mial tych
      rzeczy, ktore widzialam w S'port. Mezowi kupilam spodnie do pracy.
      2) John Lewis (dawne GH Lee), stoiska Mexx (2 plocienne bluzki) i Esprit (T-
      shirt i spodnie)
      3) Next - 2 bawelniane bluzki
      4) Lewis's - stoisko Mexx (koszula, golf, 2 bawelniane bluzki)

Wszystko co kupilam nadaje sie do noszenia do biura i na "mniej sztywne"
      wyjscie. W pracy dla kobiet panuje "smart(ish) casual" wiec ... wiele ptakow-
      jeden kamien ;o)
      • jagienkaa Re: bylyscie, bylyscie... 27.12.05, 22:12
        ja jadę jutro do Birmingham z mamą w poszukiwaniu 'tańszych' prezentów
        gwiazdkowych. Muszę mamę nastawić na najgorsze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka