natalia.brzeska 13.03.06, 19:50 Dziewczyny, jakie polecacie gazety z przepisami / o kuchni / żywności? Delicious? Food and Cooking? Olive? Może jakieś inne? Chodzi mi o to, aby było dużo przepisów i wiadomości o nowych produktach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edavenpo Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 19:53 Powiem Ci ze nie korzystam z magazynow, nawet nie wiem dlaczego... Moze powinnam zaczac bo lubie gotowac. Jak nie mam pomyslu to zawsze ide na BBC Food i tam mozna szukac potraw poprzez skladnik co mnie leniwej kucharce pasuje ;-) Ksiazek kucharskich mam sporo ale czesto zapominam o nich, moj maz bardziej ich uzywa. Odpowiedz Link
catriona Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 20:20 ja kiedys kupilam Olive, ale jakos mi chyba nie pasuje idea czasopism o gotowaniu. Wole ksiazki kucharskie, czesto uzywam, natomiast moj maz korzysta z wyszukiwarki na BBC food A jaka kuchnie lubisz??? Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 20:38 catriona napisała: > A jaka kuchnie lubisz??? My lubimy wszystko. Bardzo lubię eksperymentować i właśnie w Anglii mogę sobie na to pozwolić, biorąc pod uwagę olbrzymią różnorodnośc produktów, przypraw itp. W Polsce nie używam czasopism (jedynie Galerię Potraw na "gazecie). W Anglii zależy mi na tym, aby po prostu poczytać co do czego mogę stosować. Jest dużo różnych ciekawych rzeczy w sklepach i jakoś boję się kupować, bo nie wiem co bym z tym zrobiła ;-) Tak więc chciałabym aby było zdjęcie, przepis, lista produktów (najlepiej jeszcze z obrazkiem produktu i ceną) :-) Znajdę cos takiego? Odpowiedz Link
catriona Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 21:00 natalia.brzeska napisała: > Jest dużo różnych ciekawych rzeczy w sklepach i jakoś boję się kupować, bo nie > wiem co bym z tym zrobiła ;-) > Tak więc chciałabym aby było zdjęcie, przepis, lista produktów (najlepiej > jeszcze z obrazkiem produktu i ceną) :-) > Znajdę cos takiego? Hmmm... szczerze mowiac, polecilabym Ci BBC Food w takim wypadku. Albo How to Eat Nigelli Lawson, to takie wprowadzenia do gotowania z pasja. ale to bedzie kuchnia wloska + brytyjska plus jescze moze zydowska (wscheurop) ewentualnie troche chinskiej i indyjsckiej, taki miszmasz z angielskiego domu ja tez uwielbiam roznorodnosc skladnikow w uk! I ksiazki kucharskie! kilka razy probowalam przepisow z gazety od Marty Gessler i tam sie zawsze jakis skladnik pojawaia ni z tego ni z owego, na liscie skladnikow go nie ma, a potem nagle w przepisie wyskakuje... a ja juz mam palpitacje! :) wiec sie troche zrazilam i nie korzystam. probuj tez na www.deliaonline.com i www.nigella.com a swoja droga dziewczyny, czy Wy tez macie bzika na punkcie tej nowej serii Nigelli Lawson i mlodego Conrana? Living Kitchen sie nazywa, takie piekne te filizanki niebieskie albo kremowe do cappuccino, z miejscem na kilka ciasteczek amaretti:) Odpowiedz Link
gosica37 Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 21:42 Jestem fanka magazynu sieci sklepow Holland and Barrett "Healthy",ktore nie tylko pisze o gotowaniu,ale ogolnie o zdrowym stylu zycia. Znajdziesz w nim informacje o roznorodnych produktach w sekcji "Healthy fuel" i pomyslach na ich przyrzadzenie. W najnowszym numerze artykuly o skladnikach uzywanych w japonskiej kuchni, przepisy na: breakfast crumble,bean and spinach burgers i lentil salad with baby spinach and walnuts z kasiazki Carol Vorderman-detox queen :)Jest tez troche informacji o seaweed a takze wiele innych porad z zakresu diet, fitness i zdrowia. Nowy numer kupilam dzisiaj i na cale popoludnie zanurzylam sie w lekturze:) Polecam strone "Eat the season" www.eattheseasons.co.uk/ Milego i smacznego gotowania:D Odpowiedz Link