Dodaj do ulubionych

Magazyny o gotowaniu

13.03.06, 19:50
Dziewczyny, jakie polecacie gazety z przepisami / o kuchni / żywności?
Delicious? Food and Cooking? Olive? Może jakieś inne?
Chodzi mi o to, aby było dużo przepisów i wiadomości o nowych produktach.
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 19:53

Powiem Ci ze nie korzystam z magazynow, nawet nie wiem dlaczego... Moze powinnam
      zaczac bo lubie gotowac.

Jak nie mam pomyslu to zawsze ide na BBC Food i tam mozna szukac potraw poprzez
      skladnik co mnie leniwej kucharce pasuje ;-)

Ksiazek kucharskich mam sporo ale czesto zapominam o nich, moj maz bardziej ich
      uzywa.
    • catriona Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 20:20
      ja kiedys kupilam Olive, ale jakos mi chyba nie pasuje idea czasopism o gotowaniu.
      Wole ksiazki kucharskie, czesto uzywam, natomiast moj maz korzysta z wyszukiwarki na BBC food
      A jaka kuchnie lubisz???
      • natalia.brzeska Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 20:38
        catriona napisała:

> A jaka kuchnie lubisz???

My lubimy wszystko. Bardzo lubię eksperymentować i właśnie w Anglii mogę sobie
        na to pozwolić, biorąc pod uwagę olbrzymią różnorodnośc produktów, przypraw
        itp. W Polsce nie używam czasopism (jedynie Galerię Potraw na "gazecie).
        W Anglii zależy mi na tym, aby po prostu poczytać co do czego mogę stosować.
        Jest dużo różnych ciekawych rzeczy w sklepach i jakoś boję się kupować, bo nie
        wiem co bym z tym zrobiła ;-)
        Tak więc chciałabym aby było zdjęcie, przepis, lista produktów (najlepiej
        jeszcze z obrazkiem produktu i ceną) :-)
        Znajdę cos takiego?
        • catriona Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 21:00
          natalia.brzeska napisała:

> Jest dużo różnych ciekawych rzeczy w sklepach i jakoś boję się kupować, bo nie
          > wiem co bym z tym zrobiła ;-)
          > Tak więc chciałabym aby było zdjęcie, przepis, lista produktów (najlepiej
          > jeszcze z obrazkiem produktu i ceną) :-)
          > Znajdę cos takiego?

Hmmm... szczerze mowiac, polecilabym Ci BBC Food w takim wypadku.
          Albo How to Eat Nigelli Lawson, to takie wprowadzenia do gotowania z pasja.
          ale to bedzie kuchnia wloska + brytyjska plus jescze moze zydowska (wscheurop)
          ewentualnie troche chinskiej i indyjsckiej, taki miszmasz z angielskiego domu

ja tez uwielbiam roznorodnosc skladnikow w uk! I ksiazki kucharskie!
          kilka razy probowalam przepisow z gazety od Marty Gessler i tam sie zawsze jakis skladnik pojawaia ni z tego ni z owego, na liscie skladnikow go nie ma, a potem nagle w przepisie wyskakuje... a ja juz mam palpitacje! :)
          wiec sie troche zrazilam i nie korzystam.
          probuj tez na www.deliaonline.com
          i www.nigella.com

a swoja droga dziewczyny, czy Wy tez macie bzika na punkcie tej nowej serii Nigelli Lawson i mlodego Conrana? Living Kitchen sie nazywa, takie piekne te filizanki niebieskie albo kremowe do cappuccino, z miejscem na kilka ciasteczek amaretti:)
          • gosica37 Re: Magazyny o gotowaniu 13.03.06, 21:42
            Jestem fanka magazynu sieci sklepow Holland and Barrett "Healthy",ktore nie
            tylko pisze o gotowaniu,ale ogolnie o zdrowym stylu zycia. Znajdziesz w nim
            informacje o roznorodnych produktach w sekcji "Healthy fuel" i pomyslach na ich
            przyrzadzenie. W najnowszym numerze artykuly o skladnikach uzywanych w
            japonskiej kuchni, przepisy na: breakfast crumble,bean and spinach burgers i
            lentil salad with baby spinach and walnuts z kasiazki Carol Vorderman-detox
            queen :)Jest tez troche informacji o seaweed a takze wiele innych porad z
            zakresu diet, fitness i zdrowia. Nowy numer kupilam dzisiaj i na cale
            popoludnie zanurzylam sie w lekturze:)
            Polecam strone "Eat the season"
            www.eattheseasons.co.uk/
            Milego i smacznego gotowania:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka