Dodaj do ulubionych

paczka z PL

16.03.06, 12:32
Czy macie pomysl, co sie moglo stac z paczka z Polski, ktora wyslalismy 29
grudnia i jeszcze nie doszla?
W paczce byly wszystkie zabawki mojej coreczki (m.in takie, ktore graja i
gadaja), buty i ubrania oraz nieswieza posciel. Ponoc, jak maz wysylal
paczke, to pani na poczcie mu powiedziala, ze nie moze byc w paczce starej i
brudnej odziezy. A mysmy tam wsadzili ta posciel... Wiec maz nic nie
powiedzial o poscieli, wyslal paczke i jak do tej pory nie dotarla tutaj!
I kurcze, zastanawiam sie, czy oni jakos sprawdzaja co jest w paczce? Nawet
jesli ja przeswietlaja, to skad moga wiedziec, ze rzeczy w niej sa "brudne"
(nieswieze)???
A moze to te gadajace zabawki przestraszyly celnikow i wyrzucili paczke?
A co jesli sie rozwalila? Czy w takim wypadku wyrzucaja ja, czy laduje w
jakies opakowanie zastepcze?
Jak sadzicie? Moze ktos mial podobny przypadek?
Zlozylismy reklamacje w polskiej poczcie, ale nic z tego nie wychodzi jak do
tej pory...
A mnie cholera bierze, ze musze kupowac zabawki dla dziecka od nowa! A w
tamte tyle kasy poszlo, tyle bylo jej ulubionych miskow, autek i lalek!
Cholera! Brrr...
Obserwuj wątek
    • ewika-uk Re: paczka z PL 16.03.06, 14:21
      ta pani na poczcie to delikatnie mowiac jakas porypana,jak mozna powiedziec ze
      nie mozna brudnej odziezy wkladac,a co ja to obchodzi???a moze liczyla wlasnie
      na taka paczke,bo z tego co widzialam w Tvn,poczta polska zanim cos gdzies
      dostarczy to sobie kurierzy wszystko obejrza,a jak cos fajnego to ginie...my
      jako firma transportowa,pytamy tylko czy jest cos np co mogloby sie rozbic typu
      szlanki,a nic nam do tego czy ktos podaje do polski lub z polski brudne
      rzeczy,nie nasza sprawa czy sa to stare czy nowe rzeczy..ale kretynka(ta baba
      na poczcie)poza tym cos mi sie wydaje ze juz jej nie dostaniecie...ale
      przeginaja..pozdrawiam
      • minisufka Re: paczka z PL 16.03.06, 14:28
        ja mam z poczta polska same zle doswiadczenia. non-stop. dlatego uwazam ze to
        oni zagubili- taka jestem stronnicza i zwalam na nich cala wine zawsze:) a byla
        polecona ta paczka? bo jak nie to chyba ciezko ja bedzie znalezc...
      • smagliszka Re: paczka z PL 24.01.07, 23:32
        akurat kwestia brudnych ubrań to nie 'widzimisię' pani z poczty - takie są
        przepisy!
        pozdrawiam :)
    • ewmag Re: paczka z PL 16.03.06, 14:39
      My kiedys wyslalismy sobie taka paczke, miala isc tydzien, doszla po 2
      miesiacach. Ze stepelkow i innych naklejek na tej paczce wynikalo, ze wedrowala
      sobie po calej Anglii (a moze i nie tylko?) i chociaz adres i kod byly wyrazne,
      jakos nie mogla trafic do wlasciwego miejsca. Dowiadywalismy sie na miejscowej
      poczcie kilka razy czy juz doszla i zdaje sie, ze to troche przyspieszylo jej
      dostarczenie, bo zaczeli sprawdzac, gdzie moze byc (podobno to jest mozliwe).
      Dowiedz sie o numer sorting office swojej poczty i troche ich ponekaj, moze cos
      wskorasz. Najlepiej wysylac przez firmy przewozowe, a poczta najwyzej cos
      malego i bez zadnej, sentymentalnej czy materialnej, wartosci.
    • zaba_k1 Re: paczka z PL 16.03.06, 18:33
      Czy to byla zwykla paczka czy pocztex? pocztex mozna teoretycznie "podgladac" na
      ich stronie po wpisaniu numeru przesylki. Polecam jednak, zebys sprobowala
      "podgladnac" co sie dzieje z przesylka na stronie poczty brytyjskiej
      www.postoffice.co.uk/portal/po/track;jsessionid=YN5QMPGJVBGYGFB2IGDENZQUHRAYUQ2K?catId=7800129&pageId=trt_track
      ja zawsze tak robie. Jezeli utknelo na granicy, to bedzie to zaznaczone.
      Wpisujesz ten numer, ktory zaczyna sie od dwoch liter, pozniej cyfry i konczy na
      "pl".
      • musztarda_ziolowa Re: paczka z PL 16.03.06, 21:20
        Serdecznie dzieki zaba_k1 za namiar na stronke! Dzieki niej wiem juz, ze paczke
        ktos zwinal w tajemniczych okolicznosciach.
        • zaba_k1 Re: paczka z PL 17.03.06, 09:18
          Mialam tez kiedys problem z paczka i z tego co pamietam pani na poczcie
          powiedziala, ze jak to byla zwykla paczka, to ma prawo isc do 3 miesiecy.... W
          koncu dotarla, strasznie brudna i poobijana, pamietam, ze to tez byly zabawki.
          Trzymam kciuki, zeby doszlo.
    • hwyl Re: paczka z PL 16.03.06, 19:08
      Tez raz czekalem na malenka paczuszke z Polski - 6 tygodni, podobnie jak wyzej -
      najwidoczniej 'szalala' sobie po calej Wielkiej Brytanii, sadzac po
      naklejkach, stemplach, wpisach...

Raczej nie mam problemow z Royal Mail, ale przypominam sobie reportaz ktory
      pokazali w zeszlym roku (nie pamietam kanalu - chyba CH4), w ktorym pracownicy
      sortowni kradli wartosciowe przedmioty z przesylek - nie tylko w Polsce takie
      historie, niestety.. Kolezanka z pracy wrecz stwierdzila ze w zyciu juz nie
      skorzysta z uslug Royal Mail przesylajac cos wartosciowego :) - ciekaw jestem
      czy macie jakies b. zle doswiadczenia z nimi?
      • princessjobaggy Re: paczka z PL 16.03.06, 21:46
        hwyl napisał:

> Raczej nie mam problemow z Royal Mail, ale przypominam sobie reportaz ktory
        > pokazali w zeszlym roku (nie pamietam kanalu - chyba CH4), w ktorym
        pracownicy
        > sortowni kradli wartosciowe przedmioty z przesylek - nie tylko w Polsce takie
        > historie, niestety.. Kolezanka z pracy wrecz stwierdzila ze w zyciu juz nie
        > skorzysta z uslug Royal Mail przesylajac cos wartosciowego :) - ciekaw jestem
        > czy macie jakies b. zle doswiadczenia z nimi?

Odpukac - nie, nie mialam jeszcze zadnych problemow. Kiedys tylko kupilam
        drobiazg na ebayu i niby zostal wyslany, ale nie doszedl. Byla to jednak rzecz
        o malej wartosci i sama nie jestem pewna czy nie doszla, czy raczej kobietka z
        ebaya zapomniala go wyslac. W kazdym badz razie, wszystko sie skonczylo dobrze.

Dosc czesto robie zakupy przez internet. Nie sa to rzeczy wartosciowe, choc
        zawsze moglyby sie komus spodobac. Kupuje glownie filmy i CD, i ani razu nic mi
        nie zginelo. I oby tak zostalo :)

Naprawde wartosciowa rzecz przesylana mialam tylko raz. Byl to zegarek, model,
        ktory nie pojawil sie nigdzie poza USA i ja sie bardzo na niego uparlam. Na
        paczuszke nie musialam dlugo czekac, zegarek doszedl caly i zdrowy. Jest
        PIEKNY :)

• d2221 Re: paczka z PL 17.03.06, 15:44
      Do mnie od lipca u.r.(odkad tu jestem) nie dotarly 3 listy. Ostatni z nich nie byl wyslany za potwierdzeniem odbioru. W jednym liscie moja siostra wyslala moj i mojego meza dowod osobisty. Skladalam reklamacje, wydzwanialam. Dowiedzialam sie jedynie tyle, ze list zaginal po stronie angielskiej. :(. Ja juz nigdy nie zaufam PP. Coraz czesciej slychac o aferach z listami i paczkami, takze w mediach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka