Dodaj do ulubionych

www.nutracheck.co.uk

11.07.06, 14:09
To taka strona, gdzie mozna zapisywac, co sie jadlo, oblicza kalorie i
tluszcz, wylicza, ile jeszcze mozna zjesc do dziennego targetu itp.
Zapisalam sie przedwczoraj, na miesiac, bo magazyn ZEST dal miesiac za darmo
kazdej czytelniczce. W membership options trzeba wybrac 30dni i w promotional
kod wpisac ZEST1FREE. Po miesiacu abonament automatycznie wygasa.
Polecam wszystkim, ktorzy (ktore) maja klopoty z ogarnieciem tego co jedza i
chca troche kontrolowac zjedzone i spalane kalorie.

PS. To taki dodatek do watku "Biore sie za siebie" i wszystkich innych
dietowych watkow.
Obserwuj wątek
    • evian5 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:02
      tak jesli chodzi o jedzenie i diete. wiecie co, nie moge sama uwierzyc jak
      latwo przyszlo mi schdniecie 6 kilo! zrzucilam juz ponad polowe tego co
      przybralam po przyjezdzie do anglii i to ot tak po prostu. nawet nie wiem jak to
      sie stalo.
      zaczelo sie od tego, ze odstwilam nabial i zaczelam pic soje. zaczelam tez jesc
      malo miesa ale sporo ryb i owocow morza. i to tyle. jem to na co mam ochote,
      czasami jem czekolade lub lody ;)) aha, no i jem dosc regularnie, nie podjadam.
      chudne powoli, w tempie jakis 1kg na miesiac ale to jest ubytek trwaly. juz mi
      waga nie skacze w gore i w dol o 2-3 kilo w ciagu tygodnia ;))
      • chihiro2 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:18
        Hura! "Moja" teoria dotyczaca szkodliwosci nabialu i jego zgubnego wplywu na
        figure sprawdza sie jak dotad w kazdym przypadku...
        • minisufka nabial... 11.07.06, 17:37
          chihiro2 napisała:

> Hura! "Moja" teoria dotyczaca szkodliwosci nabialu i jego zgubnego wplywu na
          > figure sprawdza sie jak dotad w kazdym przypadku...

--> chichiro, a jaka jest konkretnie ta teoria? tzn. dlaczego nabial jest
          szkodliwy wedlug Cibie/tej teorii? ciekawi mnie to. kurcze, chocby nie wiem co
          to nie zrezygnuje z nabialu (coz by mi wtedy pozostalo? chleba nie, makaronu
          nie, miesa nie) ale i tak mnie ciekawi, wiec napisz :)
          • chihiro2 Re: nabial... 11.07.06, 19:38
            Przeczytaj ten watek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=43584864&v=2&s=0
          • chihiro2 Re: nabial... 11.07.06, 19:41
            (coz by mi wtedy pozostalo? chleba nie, makaronu
            > nie, miesa nie) ale i tak mnie ciekawi, wiec napisz :)

A dlaczego chelba i makaronu nie? Jesli jesz pelnoziarniste to mozesz smialo
            kilka porcji dziennie. A poza tym masz jeszcze ryze, kasze, cala bpgata palete
            warzyw i owocow, rosliny straczkowe, tofu, grzyby, algi, orzechy... Naprawde
            istnieje sporo produktow poza miesem, chlebem, makaronem i nabialem. Samych
            warzyw, ktore jadam, jest dobrych kilkadziesiat.
            • evian5 Re: nabial... 11.07.06, 19:50
              zgadzam sie chihiro, ja kiedys nie wyobrazalam sobie jak mozna najesc sie
              bezmiesnym obiadem ( to jeszcze w polsce, gdzie w moim domu zawsze musialo byc
              mieso na obiad), a ostatnio odkrylam mnostwo warzywnych potraw, bardzo smacznych
              zreszta. jesli chodzi o makaron, to jesli jest ugotowany na pol twardo i w malej
              ilosci z duza iloscia warzyw to smakuje wysmienicie i jest zdrowy.
    • evian5 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:07
      Ten kod nie dziala....
      • chihiro2 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:18
        O kurcze, sprawdze w domu i podam jeszcze raz - wydawalo mi sie, ze jest
        wlasciwy...Przepraszam.
        • edavenpo Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:21

Mnie zadzialal...
          • evian5 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 16:48
            sprobowalam jeszcze raz i to samo.....

Unfortunately the promotional code you have entered is not valid. Please check
            the code you entered and/or the expiry date of the offer. If the offer date has
            expired we will not be able to process the order using this code.
            • chihiro2 Re: www.nutracheck.co.uk 11.07.06, 17:02
              Dziwne... Wybierasz opcje 30 platnych dni, mozesz zrezygnowac z downlowadu na
              komorke (moja nie jest kompatybilna, niestety), wpisujesz kod i idziesz do
              kasy? I nie dziala?
              • evian5 dziala!! 11.07.06, 19:42
                ok, juz mam, zla opcje wybralam ;)) (nie jestem blondynka), zrobilam tak jak
                mowilas i juz mam !!!
                • chihiro2 Re: dziala!! 11.07.06, 19:51
                  No to sie ciesze :) Ja tez za pierwszym razem wybralam zla opcje, no bo w koncu
                  special offer...
                  Wpisywanie troche trwa i szkoda, ze nie ma bardziej niszowych, mniejszych firm
                  (np. nic z Holland & Barrett, ktory wlasciwie nalezy do mainstreamu...), ale
                  mozna zapisywac rozne potrawy w ulubionych i potem tylko dodawac (jak cos sie
                  czesto jada). Zreszta nie mam co narzekac, jak za darmo.
                  • evian5 Re: dziala!! 11.07.06, 19:54
                    no wlasnie, czy tam tylko mozna wybrac potrawy z opcji podanych? bo na to mi
                    wyglada..
                    • chihiro2 Re: dziala!! 11.07.06, 19:58
                      Nie, jest tez opcja "add manually" i mozesz sobie dodawac, co tylko chcesz.
                      Nawet po polsku, hihi :)
                      • evian5 Re: dziala!! 11.07.06, 20:01
                        aha, no to spoko, tylko ze ja nie mam pojecia ile moje danie obiadowe np. ma
                        kalorii i tluszczu !!
                        a poniewaz duzo jej hinduskich potraw, ktore sama gotuje ale wybieram Indian
                        take away, danie ktore jest najbardziej zblizone ;)) to najprostsze. ale i tak
                        mi pokazuje, ze jem prawie polowe mniej kalorii niz moj target... hmm.. chociaz,
                        ten moj target to wybralam sobie najlzejszy...
                        • chihiro2 Re: dziala!! 11.07.06, 20:09
                          Wiesz co, ja sobie obliczylam, ile niektore moje dania, ktore sama przygotowuje
                          maja kalorii. Zmudne to jak cholera, ale przynajmniej wiem. Wpisywalam zgodnie
                          z przepisem wszystkie skladniki (modyfikowalam, jesli przepis byl modyfikowany,
                          rzecz jasna), potem dzielilam to na tyle porcji, na ile faktycznie starcza. Mam
                          tak obliczonych kilka potraw. Moze to brzmiec jak jakas obsesja, ale czasem
                          takie cos bywa bardzo pomocne (i o dziwo, mile sie rozczarowalam - wydawalo mi
                          sie, ze moj hindus domowy ma z 600kcal, a tymczasem tylko 350).
                          • evian5 Re: dziala!! 11.07.06, 20:58
                            oj, ja za leniwa jestem na to !! poza tym jakos chyba nie mam przekonania co do
                            liczenia kalorii.
                            ale stronka jest fajna, w ogole prowadzenie dziennika z tym co sie je i w jakich
                            ilosciach jest super sprawa, czesto nie zdajemy sobie sprawy ile jemy, tu cos
                            przekasimy, tam cos skubniemy itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka