marta_anna 22.08.06, 13:12 witam, jade do Londynu na weekend i chce zabaczyc Notting Hill Festival. czy któras z was byla i widziala, i chciaaby sie podzielic spostrzezeniami ew. przestrogami? dzieki m-a Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraxa w ostatni dzien z reguly robi sie goraco 22.08.06, 13:23 zadymy uliczne, itepe, czase bardzo niebezpieczne. My sie wybieramy w niedziele Odpowiedz Link
asica74 Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 14:14 Ubierz buty z twardymi noskami, nie bierz ze soba zadnych cennych rzeczy. Odpowiedz Link
evian5 Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 18:03 dlaczego? my sie wybieramy, ale jesli ma byc niebezpiecznie to moze nie... Odpowiedz Link
asica74 Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 18:47 Alez wybrac sie mozna :) Ja poszlam w sandalkach i po kolejnym nadepnieciu na palce mialam dosc wszelakiej zabawy :( Co do wartosciowych rzeczy: festival jest rajem dla wszelakich kieszonkowcow (zreszta tak samo sama Portobello Road), stad chyba lepiej dmuchac na zimne? Niemniej jest to wydarzenie sympatyczne, ale trzeba sie liczyc z tym, ze jak ktos ma mala toleracje na tlumy, to zabawa sie szybciej konczy niz... zaczyna... Odpowiedz Link
monikaj Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 18:43 Ja widzialam w zeszlym roku i drugi raz sie nie wybiore... Polecam zabrac zatyczki do uszu bo muzyka jest bardzo glosna (korzystaja z nich policjanci pilnujacy porzadku w czasie festiwalu). Generalnie masa ludzi wiec trzeba sie caly czas przepychac. Jak stoisz w miejscu to zawsze znajdzie sie ktos kto sie probuje na tobie oprzec... i istniej ryzyko ze woz naglosniajacy zatrzyma sie wlasnie przed toba... a wtedy nie slyszysz nawet wlasnych mysli. Sama parada raczej mnie rozczarowala. Niektore zespoly prezentuja sie fantastycznie: kostiumy i pokaz tanca ale wiekszosc jest naciagana i nawet sie nie stara. Pewnie raz warto sie wybrac aby odczuc to na wlasnej skorze... Odpowiedz Link
evian5 Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 21:54 generalnie to ja nie znosze tlumow, ostatnio wybralismy sie na taki latynoski festiwal i powiem szczerze, ze sie rozczarowalam, ogromne tlumy, muzyka i duzo jedzenia, zadna atrakcja prawde mowiac. Odpowiedz Link
asica74 Re: Notting Hill Festival 22.08.06, 23:07 hm... no to... pomnoz to przez conajmniej 10 razy i bedziesz miala NHC. Od momentu wyjscia z metra do samego konca jest tak, jak ktos opisal wczesniej: jak sie o kogos nie opierasz, to ktos sie oprze/otrze o ciebie. Fobia spoleczna murowana (ale i tak nic nie pobije fobii ogorkowej : www.youtube.com/watch?v=HSCotdOh5WY) Odpowiedz Link
madelon1 Re: Notting Hill Festival 23.08.06, 11:04 Notting Hill Carnival jest super jak znasz ludzi ktozy mieszkaja w Notting Hill, masz baze i zawsze mozesz wyjsc, pochodzic, poogladac i wrocic, i tak przez dwa dni ;) Niedziela jest lagodniejsza, w poniedzialek graja zespoly i DJ-je. Na pewno warto zobaczyc jezeli nie bylas wczesniej. Najlepszy widok jest z dolu Ladbroke Grove, ze strony stacji metra, bo mozesz zobaczyc cala parade schodzaca ze wzgorza. W tamtym roku bylo swietnie bo pogoda byla super, mam nadzieje ze w tym tez dopisze! Odpowiedz Link
evian5 Re: Notting Hill Festival 23.08.06, 11:36 no tak zalezy kto co lubi, w ostatniego sylwestra wybralismy sie z mezem do centrum londynu na pokazy ogni, koooooszmar. mojemu mezowi sie podobalo, bo on lubi takie zbiegowiska ale ja sie meczyla, gdzie okiem siegnac tam tylko glowy bylo widac ludzkie, nie mozna bylo isc swoja trasa, tylko padazac za tlumeme ktory cie popycha w jakims kierunku. brrrr.. ja chyba mam jakas tlumofobie ;)) Odpowiedz Link
robak.rawback o ktorej tam pojechac zeby miec dobry punkt obserw 25.08.06, 18:47 no to troche mnie zniechecilyscie bo sie wybieram na to ale juz chyba bez takiego entuzjazmu jak poczatkowo. o ktorej warto tam pojechac w niedziele zeby sie dobrze ustawic? chcialabymmiec jakies dobre miejsce boserwacyjne. na ulotce inormacyjnej nie widzialam podanych godzin? Odpowiedz Link
asica74 Re: o ktorej tam pojechac zeby miec dobry punkt o 25.08.06, 19:28 7 rano :(, no moze troche pozniej... ale wiem, ze przed 9 juz sie tlum zageszcza Odpowiedz Link
madelon1 Re: o ktorej tam pojechac zeby miec dobry punkt o 26.08.06, 15:35 polodnie bedzie ok Odpowiedz Link
duende1 robak robak! 26.08.06, 19:00 a ty juz na miejscu? bo przegapilam chyba jak sie meldowalas. i jak? mieszkanie/ pokoj znalazlas? jestes sama, czy ze znajomymi? jak pierwsze wrazenia? Odpowiedz Link
m_anee festival 27.08.06, 22:55 hej ja z niewiedzy o festivalu 2 lata temu wyladowalam tam z miesiecznym dzieckiem ,wracalismy od znajomych ,a tu boze co sie wtedy dzialo,wracalismy do domu kilka ladnych godzin ,stacje niektore byly pozamykane a na innych bylo tyle ludzi ze balam sie pchac z dzieckiem ,,,nie bylam w samym srodku imprezy a i tak mialam dosyc..... Odpowiedz Link
m_anee Re: festival 27.08.06, 23:01 ale ja i tak polecam....fajna muzyka i wogole pogapic sie mozna:) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: robak robak!/nottinghill 28.08.06, 16:56 tak namiejscu. na razie tak sobie zmieszkaniem zroznychpowodow wiec sobie spimy z kolezanka w jednym lozku. next week juz bedziemymialy ladne pokoje ale nie wiem na jak dlugo carnival byl kichowaty, tlumludzi zracych kielbaski plus halas nie pojde tam wiecej. tyle tylko ze sobie pochodzilam po ulicach. Odpowiedz Link