Dodaj do ulubionych

CRB - ile czekaliscie?

01.09.06, 12:11
mam pytanie do tych co pracodawca sprawdzal Wam CRB tutaj w UK... ja mam w tej
5 letniej historii 1 adres w Polsce, 2 w USA i 2 tutaj na miejscu... ja czekam
juz 2 tyg... ile Wam to zajelo? tak dla porownania, bo jak weszlam na strone
crb i poczytalam o tych overseas to wyglada,ze jeszcze sobie poczekam... ze 2
jeszcze...
Obserwuj wątek
    • formaprzetrwalnikowa Re: CRB - ile czekaliscie? 01.09.06, 12:37
      niecale 3 tygodnie, lacznie z przesylka. w tym czasie mieszkalam jesczze w
      polsce. ja mialam wtedy na koncie bodajze 1 adres w poslce.
      • netimka Re: CRB - ile czekaliscie? 01.09.06, 12:44
        formaprzetrwalnikowa napisała:

> niecale 3 tygodnie, lacznie z przesylka. w tym czasie mieszkalam jesczze w
        > polsce. ja mialam wtedy na koncie bodajze 1 adres w poslce.

dzieki... ja mam jeszcze te 2 nieszczesne w usa... ale mam nadzieje,ze jako tacy
        przyjaciele uk-usa maja jakis sensowny sytem i nie bedzie to trwalo za dlugo...
    • kasiagroshek Re: CRB - ile czekaliscie? 01.09.06, 13:17
      Ja czekalam 6-8 tygodni, ale mialam to robione przez agencje Supply Teacher.
      Moze dlatego ze bylo to w srodku roku szkolnego. Ale w koncu doszlo :-)
    • polskaangielka pytanie o crb 03.09.06, 23:51
      mozesz mi powiedziec jak to sie zalatwia? czy ty placisz a pracodawca zwraca
      pieniadze? czy warto w ogole zalatwiac w polsce zaswiadczenie o niekaralnosci i
      tlumaczyc je u przysieglego?
      • juleczka2005 Co to jest ten CRB? 04.09.06, 00:31
        A co to jest ten CRB?
        • kasiagroshek Re: Co to jest ten CRB? 04.09.06, 00:57
          CRB check (Criminal Records Bureau) to jest po naszemu zaswiadczenie o
          niekaralnosci. Przewaznie sie go zada jesli masz pracowac z dziecmi.
          Najsmieszniejsze jest, ze ja pracuje dla 3 roznych agencji supply teachers i
          kazda chciala miec swoj wlasny CRB, i tak jedna mi za niego zaplacila, inna
          kazala dac czek na bodajze wtedy to bylo £34, a inna zaplacila sama i potem mi
          pobrala ta sume z mojej pierwszej wyplaty. Jak juz mowilam trwalo to dosyc
          dlugo, ale na szczescie moglam pracowac czekajac na ten dokument. Mialam takze
          ze soba zaswiadczenie o niekaralnosci z polski w oryginale i przetlumaczone
          przez tlumacza przysieglego na angielski i gdy rejestrowalam sie w agencjach to
          oni bardzo chetnie to tez sobie xerowali i wkladali do moich akt.
          • kasiagroshek Re: Co to jest ten CRB? 04.09.06, 01:09

I zapomnialam dodac, ze ja mialam 4 rozne adresy w UK (i to jeszcze sprzed
            wstapienia Polski do Unii), a polskich mi nigdy nie kazali wpisywac. Mam
            nadzieje, ze to pomoze :-)

Kasia i Aidan (jeszcze w brzuchu)
            polskamamawlondynie.blogspot.com
      • netimka Re: pytanie o crb 04.09.06, 12:55
        polskaangielka napisała:

> mozesz mi powiedziec jak to sie zalatwia? czy ty placisz a pracodawca zwraca
        > pieniadze? czy warto w ogole zalatwiac w polsce zaswiadczenie o niekaralnosci i
        > tlumaczyc je u przysieglego?

mi to zalatwia pracodawco bo on to potzrebuje i placi za to... dodam,ze ja nie
        beda ani a dziecmi ani z chormymi miec kontaktu zadnego... praca bedzie w nhs
        pewnie dlatego wymagaja dla kazdego pracownika, ja bede tam pracowac w IT i tez
        chca to odeamnie...

ostatnio sprawdzalam dane/statystyke w necie ile sie teraz na to czeka i
        wyczytalam,ze juz samemu sie nie mozna o to ubiegac tylko pracodawca moze...

tutaj link jak ktos ciekawy...

www.crb.gov.uk/Default.aspx?page=381
        The current legislation does not allow the self-employed or individuals to apply
        for a CRB check on themselves. In addition, parents who employ a nanny/au
        pair/babysitter directly cannot apply for a CRB check; however, if an agency
        supplies the nanny/au pair/babysitter, the agency is entitled to carry out a CRB
        check.
    • netimka update po 3tyg... 12.09.06, 12:23
      wlasnie dzownilam do personalnego co i jak... no wiec teraz to sie niby czeka do
      6tyg!!! i co ciekawe powiedzieli mi,ze wyslali moje crb dopiero 31 sierpnia!!! a
      sami kazali przyjsc szybko wypelnic jeszcze 22!!! troche sobie jeszcze poczekam...

jedyny plus,ze jak tylko dostana moje medical check czy jak to zwa to jakos moge
      warunkowo zaczac pracowac...to juz powinni miec dawno,bo w zeszlym tyg
      rozmawialam z jedna z ich pielengiarek i mowila ze odsyla od razu... ach...
      cierpliwosci dodatkowej poprosze ;-)...
    • netimka przyszlo 27/09 03.10.06, 18:23
      tzn taka data wydania dokumenty bo nie wiem kiedy przyszlo, cala poczte
      odebralam w sobote bo sie na wakacjach wylegiwalam ;-)... wiec miesiac im
      uplyna, a sprawdzali 3 z 5 karotekt/puntkow co sa na crb...
    • eutyfrona Re: CRB - ile czekaliscie? 04.10.06, 23:14
      Za pierwszym razem ponad miesiąc, za drugim, 4 miesiące później, niecałe 2 tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka