yadrall 18.09.06, 14:44 Juz nie raz bylo o przesylaniu pieniedzy z Anglii do Polski,ale ja potrzebuje tani sposob na przeslanie wiekszej kasy z Polski do Anglii. Znacie jakis sprawdzony,a niedrogi system??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: Pieniadze z PL do UK 18.09.06, 18:56 moneybookers. sprawdziłam wiele razy w obie strony - polecam Odpowiedz Link
yadrall Re: Pieniadze z PL do UK 18.09.06, 21:21 Mozesz napisac cos wiecej? Niestety kompletnie nie wiem o czym piszesz. Dziekuje serdecznie! Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Pieniadze z PL do UK 18.09.06, 21:33 www.moneybookers.com/app/?l=PL rejestrujesz sie na ich stronie: zakładasz konto internetowe przypisane do polskiego konta bankowego i to samo robisz po stronie angielskiej. potrzebne są więc do tego dwa konta bankowe. nie muszą byc oba na ciebie - mozesz np wysyłac pieniądze mamie albo znajomemu. w sumie mozesz tez przelewac pieniadze z karty kredytowej na druga kartę albo kombinowac z czekami - nie wiem, jak to sie robi, bo ja uzywałam wyłacznie przelewów bankowych. pobierają stosunkowo niewysokie opłaty: 1% od wysyłanej kwoty i 1.80 euro za odebranie. przeliczają po srednim kursie dnia (nie jest zle). troche to trwa - zwykle 5-7 dni roboczych. pamietam ze na pierwsze pieniadze czekałam strasznie długo. są tez ograniczenia kwotowe, ale mozna je 'obejsc' rejestrując konto. wszystkie szczegóły przeczytasz na ich stronie - jest dostępna po polsku. powodzenia :) Odpowiedz Link
al.1 Ozywiam archiwalny post 22.11.06, 11:13 formaprzetrwalnikowa napisała: > www.moneybookers.com/app/?l=PL > rejestrujesz sie na ich stronie: zakładasz konto internetowe przypisane do > polskiego konta bankowego i to samo robisz po stronie angielskiej. > potrzebne są więc do tego dwa konta bankowe. nie muszą byc oba na ciebie - > mozesz np wysyłac pieniądze mamie albo znajomemu. w sumie mozesz tez przelewac > pieniadze z karty kredytowej na druga kartę albo kombinowac z czekami - nie > wiem, jak to sie robi, bo ja uzywałam wyłacznie przelewów bankowych. > pobierają stosunkowo niewysokie opłaty: 1% od wysyłanej kwoty i 1.80 euro za > odebranie. przeliczają po srednim kursie dnia (nie jest zle). > troche to trwa - zwykle 5-7 dni roboczych. pamietam ze na pierwsze pieniadze > czekałam strasznie długo. są tez ograniczenia kwotowe, ale mozna je 'obejsc' > rejestrując konto. wszystkie szczegóły przeczytasz na ich stronie - jest > dostępna po polsku. > powodzenia :) Brakuje tylko jednej informacji. Czy strona polska moze odbierac pieniadze w fu, czy tylko w zlotych kielbasianych. Wydaje mi sie, ze tylko w polskiej walucie, a banki maja bardzo niekorzystne przeliczniki. Odpowiedz Link
fatemeh Re: Ozywiam archiwalny post 22.11.06, 22:52 Odbierasz kase w zlotowkach (chyba ze masz konto walutowe) - ale zapewniam ze moneybookers nie ma ''zlodziejskiego'' przelicznika (Forma z pewnoscia to potwierdzi) Odpowiedz Link
jofin Re: Ozywiam archiwalny post 23.11.06, 11:07 Kiedys korzystalam z tej uslugi www.paypal.com/privacy. Ale oplat i przelicznikow juz nie pamietam Odpowiedz Link