czokibiki 20.10.06, 10:15 Witam, Pewnikiem juz bylo, ale moze ktors z Was mi pomoze w kwestii najtanszego i pewnego sposobu przelania pieniedzy z Anglii do PL. Chodzi o przelew na rachunek bankowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa bylo, bylo :) 20.10.06, 10:40 ja korzystam z www.moneybookers.com Odpowiedz Link
ukejka Re: przelewy do Polski 20.10.06, 12:03 nie wiem jaki jest najtanszy, ale najszybszy to western union. oplata za przelew 500 funtow = 37 funtow ale kurs maja dobry pieniadze mozna wyplacic w banku w PL i nie trzeba miec tam konta. cala transakcja trwa kilka/nascie minut, nie trzeba nigdzie chodzic tylko uzyc karty online. pieniadze mozna odebrac w PL w ciagu 10-15 minut od wyslania z UK. Odpowiedz Link
kast Re: przelewy do Polski 20.10.06, 13:21 Ja ostatnio korzystalam z Grosika. Wyslalam rano, po poludniu juz byly na koncie w Polsce. Oplata 4 funty. Kurs moze nie nalejpszy - kurs sredni NBP byl 5,72 u nich 5,56 ale mi zalezalo na czasie. Odpowiedz Link
minisufka Re: przelewy do Polski 21.10.06, 07:33 moj maz przelewal ostatnio z hsbc na polskie konto w citi banku. oplata 21 funtow (bez wzgledu na kwote jaka sie przelewa). zalatwiane musialo byc przez telefon, nie internet. szybko i sprawnie:) (jako ciekawostke dodam ze konto w citi jest funtotwe, wiec mozna bylo pieniazki wyciagnac w PL po kilku tygodniach - kiedy kurs troche poszedl w gore :) Odpowiedz Link
fatemeh Re: przelewy do Polski 23.10.06, 16:44 www.moneybookers.com (do Formy: a wiec jednak korzystasz z ich uslug!) Odpowiedz Link
evian5 Re: przelewy do Polski 27.10.06, 15:30 PayPal juz dziala w pelni w polsce. www.paypal.pl Odpowiedz Link
effata Re: przelewy do Polski 27.07.07, 22:29 Tu sporo o Moneybookers, choć i tak niektóre kwestie są dla mnie wciąż niejasne - chociażby to, które konto jest lepiej wybrać jako 'primary'. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=47814845&v=2&s=0 *********************************************************** "Fakt": Jest pan gotowy objąć stanowisko Ministra Rolnictwa? Syn Leppera: No pewnie. Skończyłem Akademię Rolniczą, prowadzę gospodarstwo. W każdej chwili jestem gotowy przejąć resort. Odpowiedz Link
ralphos Re: przelewy do Polski 28.07.07, 17:40 Nie pamiętam szczegółów, ale ja mam angielskie konto ustawione jako primary, a polskie jako secondary. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: przelewy do Polski 28.07.07, 10:34 W Londynie dziala Chequepoint - £5 od kazdej kwoty, pieniadze coprawda ida kilka dni, ale kurs jest calkiem sensowny i wszystko dziala. Kinga Odpowiedz Link
effata Re: przelewy do Polski 28.07.07, 14:37 > W Londynie dziala Chequepoint - £5 od kazdej kwoty, pieniadze coprawda ida > kilka dni, ale kurs jest calkiem sensowny i wszystko dziala. Ostatnio przelewałam kilkakrotnie i ... tylko po funcie! Chyba czują, że konkurencja jest duża. Pieniądze przelane we wtorek już w piątek były na koncie (nie to, co kiedyś - czekałam po 10 dni). *********************************************************** "Fakt": Jest pan gotowy objąć stanowisko Ministra Rolnictwa? Syn Leppera: No pewnie. Skończyłem Akademię Rolniczą, prowadzę gospodarstwo. W każdej chwili jestem gotowy przejąć resort. Odpowiedz Link
effata Re: przelewy do Polski 22.08.07, 18:06 Ktoś mnie niedawno uświadomił (co właściwie jest oczywiste, ale jakoś o tym wcześniej nie myślałam), że chequepoint ma jeden z gorszych kursów i dlatego mogą sobie pozwolić na niby tańszą opłatę. Niech obniżą kurs o 10 groszy, to już na 100 funtach mają 10 zł czyli prawie 2 funty, a jak obniżą o 20 groszy, to przy 200 funtach ... itd. Kursy są oczywiście ciekawe. Jak przelew z chequepointem to 5,3 zł za funta, ale już z karty kredytowej (płaciłam polską) pobrali mi po kursie 5,8 (prawie w tym samym czasie - trochę duża różnica między kupnem a sprzedażą :)), więc nie wiem, skąd oni tak naprawdę biorą ten kurs. Pewnie nikt tego nie sprawdza, więc ustalają sobie jak chcą :( *********************************************************** Jeśli życie da ci cytrynę, zrób z niej lemoniadę. Odpowiedz Link
konstruktorka1 Re: przelewy do Polski 29.08.07, 23:39 Polecam Natwest z darmowymi przelewami do Polski - wlasnie testuje www.natwest.com/polish.asp do PKO BP Odpowiedz Link