gosica37 05.01.07, 14:55 Czy moze moglby ktos podpowiedziec czy przewozac gotowke przez granice nalezy miec na to jakies dodatkowe potwierdzenie z banku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minisufka Re: z gotowka przez granice 05.01.07, 15:16 ale przeciez nie bedziesz jej nikomu pokazywac, wiec po co ci potwierdzenie? moj maz przewozil kiedys pare tysiecy funtow, ja kilka razy przewozilam po kiilkaset. sa jakies ograniczenia w ogole? Odpowiedz Link
gosica37 Re: z gotowka przez granice 05.01.07, 15:36 minisufka napisała: > ale przeciez nie bedziesz jej nikomu pokazywac, wiec po co ci potwierdzenie? > moj maz przewozil kiedys pare tysiecy funtow, ja kilka razy przewozilam po > kiilkaset. sa jakies ograniczenia w ogole? Nie mam zamiaru jej nikomu pokazywac,ale jak to na granicy rozne rzeczy moga sie wydarzyc stad pytam. O ograniczeniach tez nic nie wiem... Odpowiedz Link
liley11 Re: z gotowka przez granice 05.01.07, 17:32 jesli przewozisz od 10 000 euro lub rownowartosc, to wtedy (jak znajda) moga sie zapytac : "A skad?" i wtedy masz obowiazek udokumentowac pochodzenie gotowki. Nie slyszalam jeszcze, zeby kogos sie pytali. Ale licho nie spi... Dobrze pochowaj przy sobie i nie trzymaj wszytskiego w jednym miejscu:)) Odpowiedz Link
konraden Re: z gotowka przez granice 05.01.07, 22:12 Mnie sie pytali przy wyjeździe z Anglii czy przewoże jakąś gotówke i ile. Odpowiedz Link
tuti konnraden Re: z gotowka przez granice 06.01.07, 10:35 i co odpowiedziales? w sensie czy zaakceptowali(by) Twoja odpowiedz jakbys powiedzial ze masz np w/w sume? Odpowiedz Link
profes79 konnraden Re: z gotowka przez granice 06.01.07, 14:06 Kwote do 10k euro (lub rownowartosc mozna przewiezc. Acz jak bedziesz przewozic 9.999 to i tak sie moga zapytac. Jak przewozisz mniejsza kwote nie powinno byc klopotow. Sam wioslem kilkaset funtow kilka miesiecy temu i nikt o nic nie pytal. Odpowiedz Link
basiak6 Re: z gotowka przez granice 07.01.07, 12:11 Tak,jesli kwota jest wyzsza niz 8,000-10,000 funtow, to jedna z zasad przeciwdzialania money laundering (czyli pranie brudnych pieniedzy). Odpowiedz Link