12.03.07, 22:10
Pilnie potrzebna au pair dla znajomych w Edynburgu( szkocka rodzina z dwojgiem
dzieci ) . Swietne warunki - mieszkanie , samochod do dyspozycji i nie moge
znalezc zadnej fajnej dziewczyny ( powyzej 25 lat)
Obserwuj wątek
    • eballieu Re: au pair 12.03.07, 22:46
      Dziwne, ale szukaja au pair na legalnych warunkach pracy? Czy szukaja kogos kto
      bedzie zajmowal sie dziecmi, domem, prasowaniem, praniem? To, tak dosadnie
      mowiac nie jest juz au pair.
      Powiedz im niech posuzkaja przez legalne agencje, jestem pewna ze znajda, w
      takim miejscu duzo osob chcialoby byc au pair.
      • joleczka5 Re: au pair 12.03.07, 22:59

• joleczka5 Re: au pair 12.03.07, 23:27

• barbarakaroluk Re: au pair 13.03.07, 09:49
          joleczka5,

moze twoi znajomi poszukuje niani a nie au-pair, albo moze jakas pomylka w
          terminologii tutaj wystapila.

Au-apir to osoba 'do pary'i jest to dziewczyna mloda w wieku 18-26 lat ktora ma
          pomogac w opiece nad dziecmi, wiec moze dlatego trudno jest znalesc au-pair
          powyzej 25 lat - dzieczyny decyduja sie spedzic rok jako au-pair kiedy sa
          mlode, a w wieku powyzej 25 lat wiekszosc ma juz inne plany....
          co do komunikatywnosci w jezyku innym niz Polski - wlasnie jednym z powodow dla
          ktorych ktos zostaje au-pair jest mozliwosc nauki jezyka, wiec normalnym jest
          ze dziewczyny ktore jada na rok au-pair znaja ten jezyk w stopniu podstawowym,
          bo gdyby znaly w stopniu komunikatywnym to pracawolyby zarabiajac normalne
          pieniadze a nie bedac au-pair.

Ja au-pair bylam jak mialam 20 lat i moj angielski byl srednio komunikatywny.
          Teraz mam powyzej 25 lat i na bycie au-pair bym sie nei zdecydowala bo to juz
          troche za pozno...
          • izabelski Re: au pair 13.03.07, 16:12
            zgadzam sie z toba w 100% ze au pair przyjezdzaja do UK na urlop dziekanski lub
            po liceum zeby poduczyc sie jezyka
            dlatego tez prawie niemozliwe jest znalezienie 25 latki do wykonywania takiego
            zawodu, a jesli jeszcze doda sie do tego prowadzenie samochodu jako konieczny
            wymog - okazuje sie, ze trzeba zaplacic prawie tyle co niani :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka