Dodaj do ulubionych

Home Office dokumenty

29.06.07, 09:22
Hej. dzis miałam zaplanowany wyjazd do Pl. Jednak wysłalismy ok 3 m-ce temu
wszystkie dokumenty do Home Officu o przyznanie nam statusu rezydenta. W tym
takze nasze paszporty i dowód osobisty meza. Ja mam drugi dokument wiec jest ok
jednak maz mial tylko dowod osobisty. Dzwonilismy azeby odesłali mu dowod,
czekamy i czekamy - dzis ma byc wyjazd a dokumentow nie ma. Czy wiecie moze
czy mozna odebrac go osobiscie???
Obserwuj wątek
    • konstantyn2 Re: Home Office dokumenty 29.06.07, 21:09
      nie, trzeba czekac az sami odesla
      dzwonienie nic nie da, taka jest procedura
    • aviel Re: Home Office dokumenty 01.07.07, 20:07
      witam, jestem w identycznej sytuacji, tu jednak chodzi o paszporty moich dzieci.
      Wyjazd mamy 17.07. Czytalam na forum, ze mozna wyslac fax z prosba o spotkanie i
      jechac osobiscie do Croydon po paszporty. Na razie wyslalam koperte zwrotna
      registered delivery oraz rezerwacje biletow z prosba o jak naszybsze odeslanie
      paszportow. czekam do wt a potem bede dzwonic o spotkanie. swoja droga gdybym
      sie spodziewala ze bede musiala czekac tyle tygodni nigdy bym tego nie wysylala.
      Nie wyobrazam sobie jak powiem dzieciom, ze nie pojada na wymarzone wakacje...
    • aviel Re: Home Office dokumenty 01.07.07, 21:10
      wlasnie przeczytalam na stronie HO ze rozpatruja wnioski ze stycznia....:(
      • mak4701 Re: Home Office dokumenty 08.07.07, 18:19
        Ja juz jestem w PL. Pojechalismy bez dokumentu (ID i paszportu). Maz przeszedl granice na brytyjskie prawo jazdy. Dzwonilam przed samym wyjazdem do HO i powiedziano nam ze niestety nie mozemy odebrac dowodu bo jest on juz skierowany w dziale wysylkowym i nie ma powrotu. Miał on byc juz wysłany. Gdybym zadzwonila zanim go oddali do dzialu wysylkowego moglabym go odebrac osobiscie. O wysłanie paszportu pierwszy raz dzwonilam na ok 20 dni przed wyjazdem - powiedziano mi ze czeka sie max do 10 dni roboczych. Jednak ZAWSZE chyba trzeba brac poprawke na te ich informacje - malo kiedy robia cos w czasie. Teraz czekam az brat meza dosle nam do PL meza ID. Pozdrawiam.
        • aviel Re: Home Office dokumenty 09.07.07, 22:45
          hej, a jak przejechalo dziecko? mam stare paszporty dzieci (dwulatki ale do
          rozpoznania), sprobuje na nie wyjechac z UK, czy ktos ma jakies doswaidczenia?
          • mak4701 Re: Home Office dokumenty 12.07.07, 21:46
            Moje dziecko wyjechało na swój wlasny dowód osobisty ktory zrobilismy juz wczesniej - wiec ona miala dwa dokumenty tozsamosci. Ja to samo - pojechalam na dowód osobisty. Jednak maz zgubil paszport, a dowód wysłał do Home Office a wyjechał z UK na Driving Licence UK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka