Dodaj do ulubionych

Home Office

11.05.08, 22:59
Jestem w Anglii do ponad 4 lat.
Mam Residence Permit na czas nieokreślony.
Wcześniej nie pracowałam w Anglii
Od kwietnia rozpoczęłam prace i mam pytanie czy muszę rejestrować się w Home
Office?
Zdania które słyszałam są podzielone a na stronie Home Office nie mogę się
doczytać:(
Może ktoś wie?

Ela

Obserwuj wątek
    • gosia05 Re: Home Office 12.05.08, 23:33
      Wygląda na to, że powinnaś, w każdym razie wszędzie znajdywałam tylko taką
      informację. Natomiast gość z HO w rozmowie telefonicznej przyznał, że faktycznie
      nic mi nie mogą zrobić, jeśli się nie zarejestruję i że prawnie nie jestem do
      rejestracji zobowiązana. Ale wolałam nie ryzykować, bo rozmowy nie nagrywałam :)
      • anetadominika Re: Home Office 17.05.08, 09:04
        Moj maz mieszka poltora roku w UK i jeszcze nie ma HO. Ja rowniez. Ale bedziemy sie musieli o niego starac, bo to zalacznik do Homechoice (mieszkanie socjalne).
        W zwiazku z tym, jak jeden z malzonkow wyrobi ten HO to automatycznie drugi z malzonkow tez go dostaje? Czy kazde oddzielnie musi wyrabiac? Bo to niemala kwota..
    • aviel Re: Home Office 17.05.08, 08:38
      witam, rowniez mam niebieska ksiazaczke, rozpoczelam prace pozniej niz moj maz,
      pozniej przyjechalam, jezeli posiadasz ten dokument nie musisz sie rejestrowac
      w HO. Znalazlam o tym info na stronie HO, co zreszta jest zgodne z opinia mojego
      pracodawcy, pzdr.
    • jennifer_e Re: Home Office 17.05.08, 12:03
      hej Ela!
      jeśli masz już Residence Permit to nie musisz się rejestrować
      w Home Office- to trochę tak jakbyś miała brytysjki paszport i chciała się ubiegać o wizę do UK :o)

... a jak tam książki? wszystkie już przeczytałaś? ;)

...
      moje fotografie ceramika
      • elastr Re: Home Office 19.05.08, 17:28
        książki były super!!!!
        dzięki.

Co do rejestrowania się w HO to tak z mężem myśleliśmy a teraz się upewniłam.
        serdeczne dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka