Dodaj do ulubionych

Nowe forum

22.11.04, 19:35
Witam!
Chiałbym bardzo serdecznie polecić nowopowstałe forum o Żoliborzu stworze w celu lepszej integracji mieszkańców tej dzielnicy, jak również w celu poznania, poszerzenia i podzielenia się swoimi wiadomości na temat tej części Warszawy. Adres: zoliborz.er.pl
Polecam!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: Nowe forum 23.11.04, 02:37
      Z żalem stwierdzam, że nie bardzo jest co odwiedzać. Nawet nie chodzi mi o to,
      że tam niewiele jest - na to przyjdzie czas - tylko o poziom, na jakim to
      wystartowało. Przekonałem się już na wejściu, że kogoś "wku..a" budowa metra
      oraz że nazwę dzielnicy zawdzięczamy "prywatnej dziwce" Augusta Poniatowskiego.

Lokalni, ku.., patrioci, chciałoby się powiedzieć. Zdecydowanie odradzam
      wizytę. Szkoda nerwów.
      • Gość: A. Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 07:39
        A od czego zależy poziom forum? znasz jakieś filtry IQ dopuszczające do
        udziału?
        Ciekawe co Cie tak dzgnęło dziwnie R., zazdrość..?
        • roody102 Re: Nowe forum 23.11.04, 13:51
          Nie wiem od czego. Od moderatora, ludzi, którzy się tam zbiorą, nie wiem. Mam
          na ten temat swoje teorie, ale jakoś nie mam czasu ich zebrać do kupy. Nie
          motywuje mnie wszakże zazdrość, bo nie ja jestem szefem tego tu forum. Gdyby
          tamto zapowiadało się fajnie, to bym chętnie pisał na obydwu albo się
          przeniósł, ale wszedłem, zobaczyłem bluzgi i bzdury, popatrzyłem sobie, co kto
          pisze i na tej podstawie wyrobiłem sobie zdanie (a mam w sieci doświadczenie,
          które pozwala mi dość szybko ocenić z jakim poziomem mam do czynienia). Na
          razie nie mam tam czego szuakć. Zerknę za jakiś czas i zobaczę, ale tekst o
          prywatnej dziwce wskazuje, że nie mam tam raczej z kim i o czym rozmawiać w tej
          chwili.
          • roody102 Re: Nowe forum 23.11.04, 13:52
            Odpowiadając wprost na Twoje pytanie, "dźgnął mnie" prymityw, z jakim się tam
            na wejściu zetknąłem.
            • Gość: Davidian Re: Nowe forum IP: *.chello.pl 23.11.04, 14:28
              kultura sprawą użytkowników
              żaden post nie złamał regulaminu, z tych które cię tak wielce obruszyły, i jeśli
              wolisz gadać o popołudniowych herbatkach a nie potrafisz rozpoznać co jest po
              prostu żartem a co nie, to siedź sobie tu, przeżyjemy i bez ciebie
            • Gość: A. Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:21
              Zauważam że nieszczęsną panią umieściłeś już na TYM forum dwa razy. Myślę że
              Freud także miałby teorię na ten temat..:)
              • Gość: zoskaanka Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:47
                podpisuję się pod tym, co napisał roody
                mnie też odrzuciło
                a wasze komentarze tutaj świadczą też nie najlepiej, przecież nie każdemu musi
                się podobać i może mieć na ten temat swoje zdanie i nie powinien być za to
                atakowany
                nie podoba się? nikt do niczego nie zmusza
                • Gość: Davidian Re: Nowe forum IP: *.chello.pl 23.11.04, 16:31
                  jakie bzdury
                  zaatakowany? buahahahahahahaha
                  na odwrót, nie podoba się tamto, to nikt nie zmusza tam pisać
                  • Gość: wiemwszystko Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:36
                    Nie rozumiem postawy pewnych ludzi. Po co te płacze? Nie podoba się komuś to
                    nie musi tam zaglądać. Wolny kraj, nie?
                    • Gość: Davidian Re: Nowe forum IP: *.chello.pl 23.11.04, 17:55
                      Dokładnie
                      poza tym niektórzy nie rozumieją, że ja dostarczam narzędzie do dyskusji, a to
                      co kto pisze to nie moja sprawa o ile nie łamie regulaminu
                      i to że po 2-3 postach ocenia się całość, to dopiero jest oznaka prostego umysłu
                      pomijam już ignorowanie faktu że forum dopiero ruszyło i nim zyska jako taki
                      unikalny dla siebie kształt trochę czasu minie
                  • roody102 Re: Nowe forum 24.11.04, 02:14
                    Toteż nie piszę. Nie wszedłem tam i nie zacząłem się mądrzyć, tylko tu
                    wyraziłem zdanie na temat tego, co zostało przecież nie przeze mnie
                    podlinkowane. Ktoś Wam chciał zrobić promocję i okej, rozumiem. Ale mam też
                    prawo to ocenić. A teraz propnuję zakończyć temat - piszcie sobie, co tam
                    chcecie i jak chcecie, tylko błagam, nie przenoście tu zwyczajów z tamtego
                    forum.
          • Gość: Davidian Re: Nowe forum IP: *.chello.pl 23.11.04, 18:04
            Sry, ale dopiero teraz to wyczytałem:

"a mam w sieci doświadczenie,
            które pozwala mi dość szybko ocenić z jakim poziomem mam do czynienia"

Pięknie. Ale jeśli twoim zdaniem da się poznać człowieka po tym co pisze w
            sieci, to jesteś w WIEEEEEEELKIM błędzie. Czy znasz na żywo więcej niż 2-3 osoby
            z którymi komunikujesz się przez sieć? Chyba nie. Ja widziałem IRL większość
            "znajomych z gg", i okazuje się, że wyobrażenie o innym człowieku wyrobione
            wirtualnie, jest w wielkim stopniu nieadekwatne do tego jaki on jest naprawdę.
            Tymczasem ty wozisz się swoim poziomem. A powyższy cytat po prostu źle świadczy,
            jeśli nie o tobie, to o twojej quasi-wirtualnej osobowości. Bo to jest snobstwo,
            to wszystko.
            • Gość: esscort do Davidian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:44
              Stary, daj spokój, masz swoje forum, uważasz, że jest super, więc idź tam sobie
              pogadać. Poinformowałeś nas o swoim forum, kto chciał, ten sobie poczytał, kto
              będzie chciał, ten będzie tam zaglądał. Nie ma powodu, żebyś tutaj przeciągał
              dyskusję o swoim forum (zwłaszcza, że dostajesz uczulenia na uwagi krytyczne).
              • theburningred Re: do Davidian 23.11.04, 21:02
                Nie przypominam sobie byśmy się na jednym gó..e ślizgali, więc daruj sobie
                "stary". Mam to do siebie że przyjmuję krytykę jeśli jest zasadna i logiczna.
                Uczulony jestem na bzdury. I kim ty jesteś żeby mi mówić czy ja mam jakiś powód
                czy nie przeciągania jakiejkolwiek dyskusji. Jak cię ona nie interesuje i nie
                bierzesz w niej udziału, to uznaj że ten post którego właśnie piszę ma podobną
                wymowę jak twój, czyli po prostu "spier%^&%%"
                • roody102 Re: do Davidian 24.11.04, 02:17
                  Specyficzna forma promocji - przyjść i zwymyślać ludzi na innym forum. Idź stąd.
                  • theburningred Re: do Davidian 24.11.04, 05:56
                    ja nikomu nie wymyślam
                    wymowa tego postu była jednoznaczna, tak jak twoja, więc zwracam się pięknym za
                    nadobne

tylko wy macie coś oczka za delikatne, ocenzurowane, zasadne spier%^&$%# to już
                    zwymyślanie, tym bardziej że nie bez powodu dałem to w dwa magiczne znaczki
                    zwane nie tylko potocznie cudzysłowami; podpowiem że miało to oznaczać to że
                    odebrałem posta na którego odpowiadałem jako takie właśnie "spier....", a nie że
                    sam chcę autorowi tak dokopać bo się czepia
                    • roody102 Re: do Davidian 24.11.04, 13:33
                      Powiedzieć do kogoś s p i e r d a l a j albo spier%^&$%# to naprawdę bez
                      różnicy. Cudzysłów też nic nie zmienia. Wszedłeś tu i robisz bagno - nikt tu
                      nie pisze w ten sposób i to sobie cenimy. Mógłbyś to uszanować, czy to za wiele?
            • roody102 Re: Nowe forum 24.11.04, 02:16
              Napisałem w sieci, w różnych serwisach, ponad 30.000 wiadomości. Znam
              przynajmniej kilkadziesiąt osób, które poznałem najpierw przez dyskusje z nimi,
              dopiero potem na żywo. Mam też taki zwyczaj, że nie rzucam słów na wiatr, więc
              skoro mówię, że mam doświadczenie, to znaczy, że mam. I Wasz tu wjazd teraz
              tylko potwierdza, że się nie pomyliłem.
              • theburningred Re: Nowe forum 24.11.04, 06:09
                pomyliłeś w czym? w ocenie paru osób z mojego forum, które w pocie czoła
                stawiałem ładnych kilkanaście godzin dla innych i dla siebie?

ja go wcale nie chciałem wcale reklamować nigdzie; mój znajomy to zrobił
                a ty zgrywasz mądralę że po 3 postach już wiesz kto my zaś bo napisałeś 30.000
                wiadomości - ręce mi trochę opadają

nic nie wiesz, to co wyczytałeś to był rodzaj humoru pomiędzy b. dobrymi znajomymi
                jeszcze raz piszę, ja tylko dostarczam narzędzie gdzie każdy może korzystać z
                wolności słowa (JA TEŻ)
                tak jakbyś zobaczył kupę na ulicy i powiedział że "znasz 30.000 innych przejść
                ulicznych i już wiesz że całe przejście będzie zasrane" - bzdura totalna

a pójść to sobie pójdę kiedy będę chciał, nie jesteś ponoć
                właścicielem/moderatorem/czymkolwiek tego forum więc daruj sobie te teksty
                • roody102 Re: Nowe forum 24.11.04, 13:39
                  > pomyliłeś w czym? w ocenie paru osób z mojego forum, które w pocie czoła
                  > stawiałem ładnych kilkanaście godzin dla innych i dla siebie?

Szanuję Twoją pracę. Szkoda, że Ty nie szanujesz naszego tu wysiłku czy sposoby
                  dyskutowania.

> ja go wcale nie chciałem wcale reklamować nigdzie; mój znajomy to zrobił
                  > a ty zgrywasz mądralę że po 3 postach już wiesz kto my zaś bo napisałeś 30.000
                  > wiadomości - ręce mi trochę opadają

Nie mogą Ci opadać gdzieś indziej?

> nic nie wiesz, to co wyczytałeś to był rodzaj humoru pomiędzy b. dobrymi
                  znajom
                  > ymi
                  > jeszcze raz piszę, ja tylko dostarczam narzędzie gdzie każdy może korzystać z
                  > wolności słowa (JA TEŻ)
                  > tak jakbyś zobaczył kupę na ulicy i powiedział że "znasz 30.000 innych przejść
                  > ulicznych i już wiesz że całe przejście będzie zasrane" - bzdura totalna

Brawo. Zrobiliście sobie ze znajomymi forum i tam sobie rzucacie chamskimi
                  tekstami - luz, Wasza sprawa, co więcej, ja rozumiem, że w grupie znajomych
                  można sie zachowywać trochę swobodniej. Ale po co to promować na innym forum w
                  takim razie? I po co tego bronić, skoro sam przyznajesz, że tak to działa?

> a pójść to sobie pójdę kiedy będę chciał, nie jesteś ponoć
                  > właścicielem/moderatorem/czymkolwiek tego forum więc daruj sobie te teksty

Mimo wszytsko liczę, że Ci się znudzi i pójdziesz do siebie.
                  • theburningred Re: Nowe forum 30.11.04, 16:18
                    roody102 napisał:

> > pomyliłeś w czym? w ocenie paru osób z mojego forum, które w pocie czoła
                    > > stawiałem ładnych kilkanaście godzin dla innych i dla siebie?
                    >
                    > Szanuję Twoją pracę. Szkoda, że Ty nie szanujesz naszego tu wysiłku czy sposoby
                    >
                    > dyskutowania.

a nieno, dyskutować sobie możecie jak chcecie, i mnie to nie przeszkadza
                    PRZESZKADZA mi natomiast to że ktoś mnie ocenia po kilku wiadomościach przez
                    net, a zbywany jestem "niech ci opadają gdzie indziej"

>
                    > > ja go wcale nie chciałem wcale reklamować nigdzie; mój znajomy to zrobił
                    > > a ty zgrywasz mądralę że po 3 postach już wiesz kto my zaś bo napisałeś 3
                    > 0.000
                    > > wiadomości - ręce mi trochę opadają
                    >
                    > Nie mogą Ci opadać gdzieś indziej?

ale bzdury
                    napisałeś tu, tu mi opadną

>
                    > > nic nie wiesz, to co wyczytałeś to był rodzaj humoru pomiędzy b. dobrymi
                    > znajom
                    > > ymi
                    > > jeszcze raz piszę, ja tylko dostarczam narzędzie gdzie każdy może korzyst
                    > ać z
                    > > wolności słowa (JA TEŻ)
                    > > tak jakbyś zobaczył kupę na ulicy i powiedział że "znasz 30.000 innych pr
                    > zejść
                    > > ulicznych i już wiesz że całe przejście będzie zasrane" - bzdura totalna
                    >
                    > Brawo. Zrobiliście sobie ze znajomymi forum i tam sobie rzucacie chamskimi
                    > tekstami - luz, Wasza sprawa, co więcej, ja rozumiem, że w grupie znajomych
                    > można sie zachowywać trochę swobodniej. Ale po co to promować na innym forum w
                    > takim razie? I po co tego bronić, skoro sam przyznajesz, że tak to działa?

wiem że mnie już znasz na wylot i że wyglądam ci na idiotę który łyknie bez
                    problemu tego pokroju sofizmaty, ale mylisz się, więc po prostu kolejny raz ręce
                    mi opadają

>
                    > > a pójść to sobie pójdę kiedy będę chciał, nie jesteś ponoć
                    > > właścicielem/moderatorem/czymkolwiek tego forum więc daruj sobie te tekst
                    > y
                    >
                    > Mimo wszytsko liczę, że Ci się znudzi i pójdziesz do siebie.
                    >

no na pewno nie będę się przywiązywał do tej księgi gości, ale będę bronił
                    swojego wizerunku, który ktoś rozpoznaje jako niskich lotów po kilku zdaniach
                    umieszczonych w tym zacnym medium zwanym internetem, a takie działanie mnie
                    trochę się nie podoba
              • Gość: A. Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 07:29
                A wiesz R. że jesteś podręcznikowym przykładem psychologii netu (wszystkie
                cechy jak na liście tylko w tym temacie!Hi )...i oczywiście w związku z tym
                absolutnie tego nie widzisz. :)
                • roody102 Re: Nowe forum 24.11.04, 13:44
                  Będziemy rozmawiać o mnie?
                  • roody102 Re: Nowe forum 24.11.04, 13:47
                    Ciekawe, czego mógłbym się od Ciebie dowiedzieć o "psychologii netu", biorąc
                    pod uwagę, że będę bronił pracę mgr z bezpośredniego związanego z tym tematu,
                    tak na marginesie. Ale domyślam się, że powołując się na własną wiedzę właśnie
                    przejawiam "typowe cechy psychologii netu" czy jak to nazwałeś, nie mam poglądu
                    posta. Wydaje mi się akurat, że powoływanie się na konkretną wiedzę i jej
                    udokumentowywanie (a moje doświadczenia dokumentuje google, jakbyś miał
                    potrzebę się utwierdzić) nie jest typowym zachowanie w sieci. Zazwyczaj jest
                    wręcz przeciwnie.
    • Gość: wiemwszystko Re: Nowe forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:06
      Nawet fajne te forum, tylko mało tematów jak narazie..,
    • donkej Re: Nowe forum 24.11.04, 09:36

Teraz ja, spróbuję konstruktywnie:

- co to znaczy "prawdziwych żoliborzan"? pardon???
      Przypomina m się dyskusja z innego wątku na temat prawdziwej polskości...
      Nie jest to w dobrym stylu, nawet, jeśli zostało napisane z przymróżeniem oka

- nie jestem mocna w szczegółach technicznych, komputerowych, nie mam pociągu
      do filmów animowanych, jestem sentymentalnym dziewczęciem w wieku
      balzakowskim ;-))
      i - że tak się wyrażę - to nie mój target;-P

- właśnie - kocham język polski, reszty się domyślcie

- natomiast uwielbiam historię, wspomnienia, klimaty, sentymenta, smaczki

I co - hmmm - to ja nie jestem prawdziwa???!!! - oj dzieci, dzieci :-)))
      • theburningred Re: Nowe forum 30.11.04, 16:24
        Forum Prawdziwych Żoliborzan należy oczywiście traktować z DUŻYM przymrużeniem
        oka, chocicażby z uwagi na to że większość forumowiczów póki co pochodzi spoza
        tej dzielnicy
        miałem nadzieję że jest to oczywiste, i że można będzie się domyśleć iż docelową
        grupą są ludzie mieszkający na Żoliborzu, gdyż mam zamiar organizować jakieś
        "mini-zloty" gdy zbierze się większa grupa użytkowników
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka