Dodaj do ulubionych

nowe opłaty... :/

01.02.07, 06:23
eh ..
woda cieknie po ścianach...
tynki gniją...
ściany pękają...
furtka się psuje..
jak tylko mróz chwyci to chodzimy po lodzie...
domofon też lubi się zepsuć...
ochrona ciągle przysypia...
usterki zgłoszone do spółdzielni chyba same muszą się naprawić...
śmietnik często przepełniony...
... obłęd jakiś...

i człowieku tylko płać coraz więcej i płacz...
no a z opłatą za garaż to już przesada...

pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • kielonek2301 Re: nowe opłaty... :/ 02.02.07, 22:45
      sprzedaj mieszkanie :-) i kup cos np. z JW Destruction :-)
      • inka73 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 09:13
        :) jest to jakaś propozycja... ;)
        ale jakoś mimo wszystko lubię tu mieszkać...
        i wszystko było by "cacy" gdyby nie kasa.. która sam przyznasz nie jest mała...
        a nasza spółdzielnia nie spieszy się zbytnio z naprawami "usterek"
        ;)
        • kielonek2301 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 10:27
          co do kasy sie zgadzam, z szybkoscia dzialania spoldzielni tez... ale na
          Boga... przestanmy w koncu narzekac i zacznijmy cieszyc sie zyciem :-) rury
          narazie nam nie pekaja ;-)
          • inka73 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 20:32
            nie pękają ... bo jeszcze mrozów nie było :P
            ale masz rację!
            narzekać zawsze łatwo :)
            a pozytywy ciężko znaleźć!
            może zamiast wynajdywać "negatywy" czas skupić się na POZYTYWACH?? :)

• kielonek2301 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 21:44
              ok, to jedziemy z POZYTYWAMI.. na przemian... ja zaczynam :> (gorzej jak uznasz
              moje pozytywy za negatywy;-))

1. solidne wykonczenie klatek schodwych - w przytoczonym przeze mnie JW
              Destruction nie slyszeli, co to jest glazura na scianach :>
              • inka73 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 22:53
                2. uśmiech ochroniarza o poranku mówiącego ci "dzień dobry" gdy idziesz do pracy :)
                3. dach nad głową!
                • kielonek2301 Re: nowe opłaty... :/ 03.02.07, 23:32
                  tez wychodzisz wejsciem od Garwolinskiej? :-P

ad.3 dach nad glowa swoja droga, ale cena metra rosnie stale :]
                  4. wszedzie stad jest blisko
                  5. atrakcyjne sasiadki :-D
                  • inka73 Re: nowe opłaty... :/ 04.02.07, 09:21
                    ad.3 oj rośnie rośnie ! i jakoś nie jest mi z tego powodu wcale przykro :)
                    ad.5 :)
                    6. szybkie przestronne windy
                    7. spokojni sąsiedzi
                    • kielonek2301 Re: nowe opłaty... :/ 04.02.07, 20:14
                      ad. 7. jacy? :>>>>>
                      8. w miare rowne sciany (przynajmniej w moim lokalu:-))
                      9. duza ilosc piwnic, schowkow
                      • margot.t Re: pozytywnie 04.02.07, 20:19
                        Czy mogę się przyłączyć? Ja z tych optymistycznie nastawionych do życia ;-)

10. Bezpiecznie - nie ma żulików pod oknami
                        11. Czysto - nikt nie szczy po klatkach
                        • kielonek2301 Re: pozytywnie 04.02.07, 20:39
                          ochhh.. to jeszcze s a wtym kraju pogodni ludzie :]

...a zaraz wyjdzie na to, ze nie mieszkam na kobielskiej, tylko co najmniej na
                          osiedlu wilanow :]
                        • iwonam2 Re: pozytywnie.. hmm... no nie wiem ... 05.02.07, 16:09
                          Co do pkt. 11 To mam wątpliowosci... Mam wrażenie, że nikt nie sprząta na
                          klatkach od miesięcy. Jak ostatnio zeszłam do komórki to przeraziłam się z
                          powodu brudu i piachu na korytarzu prowadzącego doń (w końcu pare złotych
                          polskich się płaci co miesiąc za sprzątanie pomieszczenia gospodarczego!!). No
                          i co do odśnieżania też miałabym wiele do życzenia, momentami było baaardzo
                          niebezpiecznie (!!), zwłaszcza jak ta mokra breja, która swobodnie mogła zostać
                          sprzątnięta zamieniła się w lodowisko następnego dnia (a był to dzień
                          powszedni)!!!
                          • jago6 Re: pozytywnie.. hmm... no nie wiem ... 05.02.07, 16:32
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            Co do pkt. 11 To mam wątpliowosci... Mam wrażenie, że nikt nie sprząta na
                            klatkach od miesięcy.

Teraz ja jestem zdezorientowany. Czy mieszkamy na tym samym osiedlu? Co jakiś
                            czas rano spotykam panie uwijające się, sprzątające na schodach i przy wejściu.
                            Poza tym moja klatka wydaje mi się całkiem czysta. Chyba, że sam jestem jakimś
                            brudasem i mam zakłóconą skalę ocen.
                            • iwonam2 Re: pozytywnie.. hmm... no nie wiem ... 05.02.07, 16:34
                              To pewnie mieszkasz w bloku nr 1 - czyli tym prostopałym do Kobielskiej?? Ale
                              co do odśnieżania to chyba przyznasz mi racje?
                              • jago6 Re: pozytywnie.. hmm... no nie wiem ... 06.02.07, 00:08
                                iwonam2 napisała:

> To pewnie mieszkasz w bloku nr 1 - czyli tym prostopałym do Kobielskiej?? Ale
                                > co do odśnieżania to chyba przyznasz mi racje?
                                Zgoda co do 1 i 2 kwestii.
                                • bozennar Re: pozytywnie.. hmm... no nie wiem ... 06.02.07, 15:15
                                  pozytywnie dla spółdzielni wzrosły opłaty za miejsce postojowe, spółdzielnia
                                  pospiesznie maluje klatki i ZAMALOWAŁA grzyba na poziomie minus 1. Niestety
                                  wyszedł zaciek.
                                  Po amerykańsku wszystko jest OK.
                                  Czyli zmieniamy mentalność na styl USA.
                        • inka73 Re: pozytywnie 05.02.07, 17:39
                          12. dużo miejsca na klatce (rowerek sobie spokojnie może stać)
                          13. duże balkony :)
                          • margot.t Re: pozytywnie 05.02.07, 21:37
                            14. A ten widok na park... Miodzio ;-)
                            Szczególnie latem - winko na tarasie, świeczki, cisza nie-warszawska i tylko
                            cykanie świerszczy słychać...
                            Żyć nie umierac!
                            • kielonek2301 Re: pozytywnie 05.02.07, 22:19
                              ad. 14 z ukochana osoba oczywiscie :-DDDDDDD
                              • bultek Re: pozytywnie 05.02.07, 23:26
                                Jak park to:

15. Śpiew słowika w maju.

Można usłyszeć nocą, dobiega gdzieś z terenu szpitala przy Szaserów, w tamtym
                                roku podśpiewywał to i pewnie w tym roku będzie.
                                A skąd wiem że to słowik?? Mieszkałem kiedyś w miejscu gdzie co roku w maju
                                paru takich śpiewaków dawało nocne koncerty.
    • mwm3 Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 08:09
      Ja teraz za garaz place 107zl. To chyba ponad 20 zl taniej niz wczesniej. Czy
      ja sie myle czy te oplaty spadly? Dlaczego piszecie "z oplata za garaz to juz
      przesada"?
      • bozennar Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 08:15
        Mnie naliczyli 169,24 zł
        • vittia Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 08:41
          Ja płaciłem ok 143 PLNów, a teraz mam 106 z groszami. Za mieszkanie mam do
          zapłacenia 400 PLNów. Opłaty spadły, ale nie wiem ile będziemy płacić podatku
          od nieruchomości i za wieczyste.
          • bozennar Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 11:52
            Właśnie osoby, które podpisały akt notarialny będą płaciły indywidualnie w
            Urzędzie Skarbowym podatek od nieruchomości jak za lokal użytkowy. Natomiast
            tym osobom, które nie podpisały aktu wliczono ten podatek do czynszu.
            Taką informacje uzyskałam dziś w spóldzielni.
            Ciekawa jestem czy mieszkańcy innych osiedli, którzy mają mieszkania połączone
            z miejscem postojowym a nie z garażem naziemnym - też płacą za miejsce
            postojowe jak za lokal użytkowy.
            • margot.t Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 14:34
              To nie ma znaczenia czy garaz jest naziemny czy podziemny. Pytalam w urzedzie. W formularzu jest po
              prostu zapis czy jest garaz - jesli jest metraz sie sumuje (wylicza z aktu notarialnego).
              Podatek od nieruchmosci za garaz wynosi cos ok. 6 zl rocznie, wiec Ci, ktorzy podpisali akt są parę stów
              do przodu rocznie (nie wiem tylko jak będzie z użytkowaniem wieczystym).
              Pozdrawiam
              M.
              • gibony Re: nowe opłaty... :/ 07.02.07, 16:02
                margot :)

przeciez bozenna vel cos tam, wie zawsze lepiej :), jej sie juz wszystko myli..
                jak slyszy podatek to mysli US itp. tlumacznie jej ze podatki placi sie tez
                miasstu nie ma sensu

ciekawi mnie tez jak wygladaja te: "mieszkania połączone z miejscem postojowym"
                :) to chyba domki albo segmenty ? :)

g

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka