Dodaj do ulubionych

wyjazd od wincentego

23.02.10, 15:49
czy ktoś z I etapu zauważył trudność otwierania tamtych szlabanów
pilotem. moim pilotem nie mogę otwierać szlabanu od wincentego.
pamiętam że już raz tak było. czyżby znowu jakaś sprzeczka z
kolejnymi etapami czy jest jakaś inna przyczyna?
Obserwuj wątek
    • zulka01 Re: wyjazd od wincentego 23.02.10, 16:38
      Informacja wisi na tablicach ogłoszeń (przynajmniej w II etapie).
      • anikaone Re: wyjazd od wincentego 23.02.10, 23:49
        zulka a mogłabyś powiedzieć co tam jest napisane na tej tablicy bo w
        I etapie nie ma żadnej informacji. Z góry wielkie dzięki....
    • margocy Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 09:20
      to raczej chwilowe trudności - zabawa zacznie się, gdy powstanie V
      i VI etap.
      Wjazdy na osiedle pozostaną tylko te, które są obecnie.
      Koniec przyjemnego mieszkania.
      • anikaone Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 11:31
        margocy napisał:

> to raczej chwilowe trudności - zabawa zacznie się, gdy powstanie
        V
        > i VI etap.
        > Wjazdy na osiedle pozostaną tylko te, które są obecnie.
        > Koniec przyjemnego mieszkania.
        Nistety, to racja. bedzie dramat z wjazdem, wyjazdem z osiedla, na
        osiedle, z garażu i do garażu. Już teraz nie jest fajnie szczególnie
        od strony lasu. Tworzą się korki. nie bez znaczenia jest fakt
        parkujących aut na "dojazdówce"... Czasami trzeba się przeciskać...
    • daishin Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 10:15
      Powiedziano nam przy wyjeździe dwa dni temu (pilot nie "zadziałał"),
      że III etap wykasował pamięć. Dlaczego, nie wiemy. Być może pierwszy
      etap w drodze "retorsji" powinien zablokować bramę od strony lasu.
    • liftexplorer Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 10:44
      Witam,

Etap III/IV porządkuje aktualnie sprawę pilotów znajdujących się w
      dyspozycji mieszkańców tego etapu (zasada jednego pilota dla jednego
      miejaca parkingowego lub garażowego). W tym celu musiał czasowo
      wykasować pamięć z centralki. Informacje na ten temat przekazane
      zostały pozostałym zarządom. Ponadto dostępne sa na tablicach
      ogłoszeń II, III i IV etapu (nie wiem jak w pierwszym etapie) oraz
      na tablicy informacyjnej wiszącej na budce ochrony. Ponadto w II
      etapie informacja przekazywana była podczas wczorajszego zebrania
      członków wspólnoty (na moje oko nie więcej jak 1/4 członków
      obecnych). Także nie panikujcie.

Pozdrawiam
      • foksztaksel Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 11:44
        Hmmm... Zasada jednego pilota na miejsce? Nie bardzo rozumiem.
        • margocy Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 11:51
          w ten sposób zarząd III i IV etapu, moim zdaniem umiejętnie, poradzi
          sobie z cwaniakami, którzy posiadając jedno miejsce naziemne lub w
          garażu, a więcej samochodów - nabyli "bokiem" dodatkowe piloty.
          Skutkiem było wjeżdzanie na teren osiedla, stawanie na miejscach
          gościnnych, w garażu czy gdzie popadnie.
          • kitek79 Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:04
            O ile mnie pamięć nie myli to zarząd sam (za niemałe pieniądze)
            umożliwił dorobienie dodatkowych pilotów. Deklaracje zostawiało się
            w budkach u strażników, chyba z rok temu. Jeśli obecna akcja ma
            służyć pozostawieniu jednego pilota na miejsce - to jest to skandal
            graniczący z wyłudzeniem pieniędzy. Tak samo jak samowolne budowanie
            boksów w garażach.
            • margocy Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:10
              nie znam szczegółów tamtej sprawy,
              ale fakt faktem, że na naszym osiedlu jest mnóstwo osób, które
              posiadając więcej pojazdów niż miejsc, wjeżdzają i parkują sobie bez
              stresu - śmiejąc się w twarz tym, którzy wydali niemałe pieniądze na
              dodatkowe mmiejsca do parkowania swoich aut.
              • foksztaksel Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:21
                Mam nadzieję, że zasada 1 pilot - 1 miejsce to tylko plotka, bo
                gdyby tak było, to byłaby to po prostu niemała uciążliwość dla wielu
                z nas. Jest mnóstwo sytuacji, gdzie żadnego dzikiego parkowania jest
                to po prostu wygodne - mniej więcej w tym samym stopniu, co
                posiadanie większej liczby kompletów kluczy do mieszkania niż
                domowników.
                A cwaniactwo - eliminować niewątpliwie trzeba, np. odholowując albo
                tak jak jest w etapie III/IV stawiając blokady na miejscach
                gościnnych. Odebranie mi (i pewnie licznym moim sąsiadom)
                dodatkowych pilotów cwaniaków niczego nie nauczy...
                • kitek79 Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:29
                  Zgadzam się z powyższym postem. I liczę, że w przypadku "odebrania"
                  mi pilota oddane mi zostanie 100 zł ...
                • margocy Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:40
                  dholowywanie jest idealnym rozwiązaniem - ale cóż z tego?
                  przykladem totalnej ignorancji zarządu II etapu, jest zezwolenie
                  na "gościnne" parkowanie czarnego forda o nr rejstracyjnym
                  zaczynającym się na BI.
                  o ile mnie pamięć nie myli, ford "gości się" od jesieni ubiegłego
                  roku.
                  • foksztaksel Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:48
                    Tylko pytanie, czy jeśli moim rodzicom odbierzemy pilota do mojego
                    miejsca parkingowego, to wspomniane BMW przestanie wjeżdżać na
                    osiedle? (podpowiedź: moi rodzice jeżdżą fordem).
                    Pozdrawiam,
                    • foksztaksel Re: wyjazd od wincentego 24.02.10, 12:56
                      :) Przeczytałem to jeszcze raz i się okazało, że napisałem coś bez
                      sensu, przepraszam. Nie wiem czemu zapamiętałem, że wspomniany przez
                      Ciebie samochód to BMW. No więc, ford moich rodziców nie jest czarny
                      i nie ma rejestracji zaczynającej się na BI :)
                    • korana2 Re: wyjazd od wincentego 25.02.10, 14:11
                      Myślę, że nie ma się co denerwować na zapas i od razu zakładać, że ktoś chce nas "skrzywdzić". Nie słyszałam, żeby do jednego miejsca był dozwolony tylko jeden pilot, wręcz przeciwnie.
                      Chodzi tylko o to, żeby wszystkie piloty były przypisane do właścicieli miejsc parkingowych. Wtedy nawet jeśli komuś pilot zginie nie będzie obawy, że "szczęśliwy" znalazca będzie mógł sobie wjeżdżać na teren osiedla. Teraz nie wiadomo, które częstotliwości są do jakich pilotów przypisane ani kto jest właścicielem.
                      Akcja "piloty" jest wiec po to aby zapewnić nam wszystkim większe bezpieczeństwo.
                      Mam nadzieję też, ze w związku z tym spotka się ona z wyrozumiałością ze strony mieszkańców pozostałych etapów. Przypuszczam również, że Zarząd 3/4 podzieli się doświadczeniem w tej sprawie z pozostałymi Zarządami, gdyby te chciała przeprowadzić podobną akcję u siebie. Na pewno przyczyniłoby się to do uszczelnienia naszego osiedla jako całości, nie tylko etapu 3/4.
                      • franek_22 Re: wyjazd od wincentego 25.02.10, 15:33
                        Nareszcie rozsądny głos w dyskusji!
                        Dostaję już torsji czytając o "retorsjach" :( Nie mam pojęcia komu
                        zależy na tym by bez przerwy mieszać na naszym osiedlu ale widzę, że
                        metodę rzucenia ploteczki która przekazywana z ust do ust urasta do
                        mega ploty opanowywał już do perfekcji.
                        Mam nadzieję, że z wiosną nadejdzie czas większej życzliwości dla
                        bliźniego. Pamiętajmy, że sąsiad też jest bliźnim niezależnie od
                        tego na której kondygnacji czy etapie mieszka :)
                      • markusss1 Re: wyjazd od wincentego 26.02.10, 10:23
                      • markusss1 Re: wyjazd od wincentego 26.02.10, 10:28
                        korana2 napisała:

> Myślę, że nie ma się co denerwować na zapas i od razu zakładać, że
                        ktoś chce na
                        > s "skrzywdzić". Nie słyszałam, żeby do jednego miejsca był
                        dozwolony tylko jede
                        > n pilot, wręcz przeciwnie.
                        > Chodzi tylko o to, żeby wszystkie piloty były przypisane do
                        właścicieli miejsc
                        > parkingowych. Wtedy nawet jeśli komuś pilot zginie nie będzie
                        obawy, że "szczęś
                        > liwy" znalazca będzie mógł sobie wjeżdżać na teren osiedla. Teraz
                        nie wiadomo,
                        > które częstotliwości są do jakich pilotów przypisane ani kto jest
                        właścicielem.
                        >
                        > Akcja "piloty" jest wiec po to aby zapewnić nam wszystkim większe
                        bezpieczeństw
                        > o.
                        > Mam nadzieję też, ze w związku z tym spotka się ona z
                        wyrozumiałością ze strony
                        > mieszkańców pozostałych etapów. Przypuszczam również, że Zarząd
                        3/4 podzieli s
                        > ię doświadczeniem w tej sprawie z pozostałymi Zarządami, gdyby te
                        chciała przep
                        > rowadzić podobną akcję u siebie. Na pewno przyczyniłoby się to do
                        uszczelnienia
                        > naszego osiedla jako całości, nie tylko etapu 3/4.

Jak to się ma do takiej sytuacji - mam dwa miejsca parkingowe, ale
                        jedno auto. Jedno miejsce wynająłem sąsiadowi (ma też jedno własne
                        miejsce) i użyczyłem mu pilota. Czy teraz jak on zaniesie swojego i
                        mojego pilota do przestrojenia to będzie jakiś problem?
                        • korana2 Re: wyjazd od wincentego 26.02.10, 16:11
                          Nie sadzę żeby pojawiły się jakieś kłopoty. Przypuszczam, że w takiej sytuacji dwa piloty zostaną zarejestrowane na nazwisko sąsiada, skoro on je zaniósł. Z tym, że najlepiej zapytanie skierować do Zarządu. Kontakt jest podany na tablicach ogłoszeń i na forum "wewnętrznym". Z tego co wiem (rozmowa z Zarządem) to przypisanie pilotów do osób ma na celu właśnie uszczelnienie osiedla. Jeśli ktoś np. swojego pilota zgubi to po prostu jego częstotliwość zostanie "skasowana z rampy" i dostanie nowego pilota z nowa częstotliwością (pewnie za jakąś opłata związana z samym pilotem) - dzięki temu nikt spoza osiedla nie będzie mógł już na jego teren wjeżdżać. Nie ma problemu jeśli ktoś jest posiadaczem więcej niż jednego pilota. Myślę, że Twój przypadek jest zupełnie standardowy i nie masz się czym martwić. Poza tym jestem przekonana, że nawet gdyby ktoś miała jakąś mniej standardowa sytuację, to może skontaktować się z Administratorem lub Zarządem i zgłosić swoją nietypowa sytuacje. Na pewno uzyska pomoc na tyle na ile to możliwe. Poza tym przypisanie częstotliwości do konkretnej osoby jest dobre również w przypadku gdy ktoś wynajmuje nie tylko miejsce parkingowe sąsiadowi ale całe mieszkanie z miejscem parkingowym, ponieważ po rozwiązaniu umowy może skasować poprzednią częstotliwość z pilota i wgrać nową dzięki czemu nie będzie obawy, ze ktoś niepowołany będzie miał wstęp na teren osiedla.
                          Trzeba tylko pamiętać, że sama technika to za mało i wszyscy powinniśmy dbać o to żeby takie zgubione piloty itd. zgłaszać. Sporo zależy tez od uczciwości samych mieszkańców. Pozdrawiam.
                        • anikaone Re: wyjazd od wincentego 26.02.10, 16:18
                          widzę jednak lekką złośliwość ze strony etapów "zarządzających"
                          wjazdem od wincentego. Z tego co widzę to raczej nie będę mogła
                          korzystać z ww. wjazdu bo nie dałam pilota do przestrojenia. A gdyby
                          etapy I i II zrobiły się też lekko złośliwe i przestroiły swoje
                          piloty i szlabany na inną częstotliwość niż mają mieszkańcy
                          pozostałych etapów to co wtedy? podniósłby się rwetes że
                          pozostali "etapowcy" nie mogą korzystać z wjazdu od str. lasu...?
                          A swoją drogą proszę zarząd I etapu (jeśli to czytają) o
                          ustosunkowanie się i rozwiązanie tej sprawy.
                          • korana2 Re: wyjazd od wincentego 26.02.10, 19:40
                            Zapewniam, że nie ma tutaj żadnej złośliwości. Bardzo proszę nie napuszczać na siebie poszczególnych etapów. Jedynym utrudnieniem (z resztą dotyczącym również mieszkańców 3/4 etapu) było czasowe wyłączenie otwierania rampy od Św. Wincentego przy pomocy pilota przez 4 dni. Ale z tego co nawet zostało napisane na tym forum jasno wynika, że Zarządy pozostałych wspólnot zostały o tym utrudnieniu uprzedzone.

A wjazd od Św. Wincentego nadal ma każdy i nikt nikomu takiej możliwości nie odebrał.

Etap 3/4 zastosował nowe kody do pilotów tylko ze względu na zabezpieczenie garażu (wjazd do garażu teraz będzie możliwy wyłącznie z pilotami posiadającymi nowe kody). Nie dotyka to więc w żaden sposób pozostałych etapów.

Jeśli już apelować do Zarządów pozostałych etapów, to chyba tylko o to żeby przeprowadziły podobną akcję rejestracji kodów do pilotów u siebie i wyeliminowały osoby które weszły w posiadanie pilotów w nie do końca jasnych okolicznościach i mają teraz swobodny wjazd na teren osiedla, mimo że z osiedlem nie maja właściwie już nic wspólnego. Wszyscy na tym skorzystamy.

Apeluję o budowanie wspólnoty na naszym osiedlu, ponieważ pomimo różnych dat oddania do użytku ciągle jesteśmy jedna wielka całością i może warto to zauważyć i przestać się na siebie obrażać i wołać "twoje, moje". Radzę też spokojnie czytać ogłoszenia i nie wypisywać tutaj pseudo informacji mających na celu tylko wywołanie kłótni. Pozdrawiam.
                            • anikaone Re: wyjazd od wincentego 27.02.10, 15:39
                              "A wjazd od Św. Wincentego nadal ma każdy i nikt nikomu takiej
                              możliwości nie odebrał"
                              ... no sorry ale mój pilot nie otwiera "waszych" szlabanów.... Więc
                              jak to ma się do twoich słów?
                              • fan_przyjaciol Re: wyjazd od wincentego 27.02.10, 20:59
                                no cóż widocznie dla twojego zarządu 7 dni to za mało, aby zrobić
                                porządek z pilotami.
                                • anikaone Re: wyjazd od wincentego 28.02.10, 11:57
                                  zastanawia mnie po co etapom III i IV taki manewr z przekodowaniem
                                  pilotów skoro I i II ma nadal po staremu i tak czy siak każdy moze
                                  sobie wjechać na osiedle na starych zasadach. myślę że chyba nie
                                  macie co robić z kasą i najwyraźniej sie wam nudzi. dlatego
                                  wymyślacie takie bzdury...
                                  • fan_przyjaciol Re: wyjazd od wincentego 28.02.10, 22:27
                                    Wyobraź sobie, że centralka ma pewną ilość miejsc więc zakup nowej
                                    płytki powiększy ilość pilotów. To, że inne etapy jeszcze nie
                                    przekodowały centralek, nie oznacza że wcale tego nie zrobią.
                                    • anikaone Re: wyjazd od wincentego 28.02.10, 22:32
                                      no i co z tego? nie zmienia to faktu że nie mogę swobodnie korzystać
                                      z wjazdu od wincentego. mam nadzieję że mój zarząd nie będzie taki
                                      głupi i nie bedzie nic zmieniał....
                                      • korana2 Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 09:19
                                        Witam, nie rozumiem dlaczego ktoś ma problemy z wjazdem od Św. Wincentego. Wjazd
                                        powinien być dostępny dla wszystkich (pomimo podziału na etapy jesteśmy jednym
                                        osiedlem) i z tego co wiem tak właśnie ma być. Raz już tutaj pisałam, że nasze
                                        etapy liczą na wyrozumiałość ze strony pozostałych.

Ale to co się tutaj wypisuje i sposób w jaki się to robi potrafi nawet
                                        najspokojniejszą osobę wyprowadzić z równowagi.

Otóż nasze pieniądze to nasza sprawa i proszę sobie oszczędzić komentarzy.
                                        Podobnie proszę sobie darować komentarze pod adresem naszego Zarządu (w
                                        przeciwnym razie wypowiedzi zostaną zgłoszone do moderacji).
                                        To, że ktoś nie rozumie działania innych to już jego osobisty problem, ale mimo
                                        to starałam się wyjaśnić pytającym po co nam nowe kody do pilotów. Tylko, że
                                        tutaj chyba nie warto niczego pisać, bo nikt tego nie doceni. U nas panuje
                                        święta zasada "Panie Boże nie muszę mieć więcej niż mój sąsiad, nie chce nawet
                                        tyle co on ma, chcę, żeby on miał mniej ode mnie a najlepiej niech nie ma nic".
                                        Niektórzy wcale nie chcą wiedzieć co się dzieje i dlaczego ani nie chcą
                                        zasygnalizować swoich problemów tylko zwyczajnie nudzą się, a swoją energię
                                        zamiast spożytkować z korzyścią dla osiedla, to zużywają ją na obrażanie innych
                                        i wszczynanie kłótni.
                                        Szkoda czasu na pseudo rozmowy z takimi ludźmi.

• anikaone Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 11:19
                                          czy jakoś niezbyt jasno się wyraziłam że nie mam swobodnej
                                          możliwości wjazdu od str. Wincentego bo mój pilot już tam nie
                                          działa? I odpiszę twoimi słowami, to że tego nie rozumiesz, to jest
                                          twój problem. wyraziłam swoją opinię na ten temat i tyle. mam do
                                          tego prawo, podobno żyjemy w wolnym kraju....Poza tym informacja o
                                          fakcie przekodowania pilotów pojawiła się w I etapie dopiero
                                          niedawno co spowodowało moją irytację. Oczywiscie muszę się z tobą
                                          zgodzić że wszystkie etapy tworzą jedno osiedle i wszyscy powinni ze
                                          sobą współpracować. jednak z obserwacji wynika że jest inaczej (np.
                                          brak dogadania się wszystkich etapów odnośnie decyzji o
                                          przekodowaniu pilotów...)
                                          " Szkoda czasu na pseudo rozmowy z takimi ludźmi" - tzn. jakimi?
                                          takimi którzy mają swoje poglądy. zastanów się kobieto czy ty aby
                                          nie jesteś "taką" osobą. pozdrawiam...
                                          • kontroler_kosztow Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 11:32
                                            Kobieto - uspokój się natychmiast !!!

Już nie można wytrzymać czytając Twoje teorie spiskowe - masz
                                            problem z pilotem to go wyjaśnij sama, zamiast trwonić czas na tym
                                            forum i obrażać Bogu ducha winnych mieszkańców III etapu !
                                            A jak Ci się nie podoba to wjeżdżaj prze bramę od strony lasu.

Ależ mnie zirytowała tymi postami. Żegnam ozięble z domieszką ironi !
                                            • anikaone Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 15:19
                                              żałosne !
                                              • ltm_14 Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 16:49
                                                ale jesteś pewna, że dzisiaj Ci też nie działa? Bo do piątku miał
                                                prawo nie działać, bo nikomu nie działał.

A jeśli dzisiaj nadal Ci nie działa i wygląda na to, że tylko Tobie;
                                                to moja rada jest taka, że coś jest nie tak z Twoim pilotem a nie z
                                                całym osiedlem. Podobnie jak w domu: jak Ci gaśnie żarówka, to
                                                sprawdzasz najpierw żarówkę, potem lampę a nie zaczynasz od wymiany
                                                całej instalacji elektrycznej.
                                                • anikaone Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 20:46
                                                  ltm_14, niestety dzisiaj też nie działa.i jutro zapewne też nie
                                                  zadziała. zaznaczam jednak, że zawsze było ok aż do momentu kiedy
                                                  państwo zaczęliście przekodowywanie... Jestem pewna że mój pilot
                                                  jest w porządku, działa na szlabany od str. lasu i na garaż...Brawo
                                                  za błyskotliwy przykład z żarówką ;), ja wymieniam całą instalację
                                                  jak mi się przepali żarówka ;)
                                                • liftexplorer Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 23:10
                                                  Witam,

Nieststy nie jest to chyba jednostkowy problem. Mój pilot (II etap)
                                                  także przestał otwierać szlaban od strony ul. Św. Wincentego.
                                                  Ostatnia nieudana próba w dniu dzisiejszym ok. 19:00. Zgłosiłem już
                                                  sprawę naszemu zarządowi / administratorowi.

Pozdrawiam
                                                  • margocy Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 09:54
                                                    od "zgłoszenia" problemu zarządowi, do uzyskania odpowiedzi i/lub
                                                    rozwiązania sprawy droga kręta i daleka - a z moich doświadczeń
                                                    wynika, że "przez mękę i bez końca".
                                                • offal Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 08:14
                                                  ltm_14 napisał:

> ale jesteś pewna, że dzisiaj Ci też nie działa? Bo do piątku miał
                                                  > prawo nie działać, bo nikomu nie działał.
                                                  > A jeśli dzisiaj nadal Ci nie działa i wygląda na to, że tylko Tobie;
                                                  > to moja rada jest taka, że coś jest nie tak z Twoim pilotem a nie z
                                                  > całym osiedlem. Podobnie jak w domu: jak Ci gaśnie żarówka, to
                                                  > sprawdzasz najpierw żarówkę, potem lampę a nie zaczynasz od wymiany
                                                  > całej instalacji elektrycznej.

Nie rób kretynów z mieszkańców I i II etapu. Nasze piloty na razie nie działają
                                                  na tej bramie i nie wiadomo kiedy bedą działały. Dziś miały być zebrane do
                                                  przekodowania ale Modus z jakiegoś, jeszcze mi nie znanego powodu, wycofał się z
                                                  tego pomysłu.
                                        • pdmoch Re: wyjazd od wincentego 01.03.10, 20:09
                                          Korana, o czym Ty piszesz???
                                          Nasze pieniądze to nasza sprawa???
                                          Mnie nikt nie pytał czy instalować (wydawać moje pieniądze) na szlabany.
                                          Ja akurat spotkałem się z naszym Zarządem. Od Pana Grzegorza słyszałem tylko:
                                          zastanowimy się,
                                          zobaczymy,
                                          możecie nas odwołać,
                                          proszę nas zaskarżyć,
                                          mam takie prawo,
                                          Ten Pan zgadza się na dyskusję pod warunkiem, że rozmówca ma takie same zdanie jak On lub sam wygłasza monolog.
                                          Sylwia, wielka klasa.
                                          • minimal01 Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 10:01
                                            Zgadzam się z przedmowca w 100%.
                                            Po pierwsze osiedle jest jedno. Mieszkamy w kilku etapach, ale
                                            obowiazuja nas te same zasady. I nie dziwie sie oburzeniu mieszkancow,
                                            ktorzy nie moga korzystac z wjazdu od wincentego.
                                            A co do zarzadu III-IV etapu to mam juz dosc. Cos we mnie peklo.
                                            Zarzad robi system nawadniania bez uchwaly, buduje mury w garazu bez zadnych
                                            pozwolen, bez konsultacji z mieszkancami. Brak jakichkolwiek informacji po co sa
                                            szlabany, ile kosztowaly, nie wspominajac o kratach.
                                            Czy to jest nasze osiedle, czy tez wlasnosc zarzadu?
                                            Kazdy kto nie jest goracym zwolennikiem Pana Grzegorza automatycznie jest jego
                                            wrogiem. Nikt inny niz on sam nie moze miec racji. To jest po prostu niemozliwe.
                                            A Pani Korana niech sie wstrzyma z uwagami typu "zglosze post do moderacji".
                                            Pragne Pani przypomniec, ze od 1989 roku mamy w Polsce demokracje.
                                            • ltm_14 Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 10:09
                                              od 89 to mamy w Polsce PRL-bis

z nikogo nie robię kretynów, zastanawiałem się tylko, czy jeden
                                              niedziałający pilot to problem niedziałającego wjazdu od Wincentego
                                              czy może jednak niedziałającego jednego pilota. Ale skoro takich
                                              przypadków jest więcej, to nie ma tematu; oznacza, że pewnie coś nie
                                              do końca zostało dobrze zrobione przy przestrajaniu.
                                              • zulka01 Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 11:44
                                                Mój pilot (II etap) również od kilku dni nie działa.Z wjazdu/wyjazdu korzystam
                                                jedynie dzięki uprzejmości panów z ochrony.
                                            • korana2 Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 22:41
                                              Dla przypomnienia ze słownika języka polskiego:
                                              #
                                              demokracja
                                              1. «ustrój polityczny, w którym władzę sprawuje społeczeństwo poprzez swych
                                              przedstawicieli; też: państwo o takim ustroju»
                                              2. «forma organizacji życia społecznego, w której wszyscy uczestniczą w
                                              podejmowaniu decyzji i szanują prawa i wolność innych ludzi»
                                              3. «partia popierająca rządy i idee demokratyczne»

Proszę nie mylić demokracji z uzurpowaniem sobie prawa do publicznego obrażania
                                              innych ludzi (proszę przeczytać dokładnie wypowiedź pod którą znalazło się
                                              ostrzeżenie). Na szczęście żyjemy w państwie prawa i godność każdego obywatela
                                              jest chroniona prawem, dlatego wypowiedzi pojawiające się na forum, będące
                                              obraźliwe mogą zostać zgłoszone do moderacji.

A swoją drogę cieszę się bardzo, że powtarza Pan(i) za mną zgodnie to, że
                                              osiedle jest całością, mimo że podzielone na etapy. Im więcej osób tak jak
                                              Pan(i) zgodzi się ze mną tym lepiej, tym mniej będzie agresji a więcej dążenia
                                              do porozumienia i stworzenia warunków przyjaznych dla każdego mieszkańca.
                                              • anikaone Re: do korana 02.03.10, 22:51
                                                zgłaszaj sobie do woli co chcesz.... A i tak wiele osób ma już
                                                wyrobioną opinię na twój temat. Spokojnej nocy tobie życzę
                                                • korana2 Re: do korana 03.03.10, 10:37
                                                  Bardzo mnie to cieszy ze masz wyrobione zdanie na mój temat. W sumie sporo czasu poświęcam wyjaśnianiu różnych spraw. Zależy mi zwłaszcza na zachęcaniu mieszkańców osiedla do rozsądku, odrobiny sympatii dla innych, zrozumienia i pozytywnego myślenia. Cieszę się, że zostało to zauważone.

A tak na marginesie, w języku polskim jak zwracasz się do kogoś w korespondencji to "ty" pisze się z dużej litery. Poza wymogami pisowni jest to również wyrazem szacunku dla rozmówcy. Proszę przeczytać moje wypowiedzi również skierowane do Ciebie i zobaczyć, że zawsze odnoszę się z szacunkiem do współrozmówcy, nawet gdy ktoś zachowuje się agresywnie. Chciałabym wierzyć, że w Twoim przypadku mała litera w wypowiedziach wynika z przeoczenia.
                                                  A i jeszcze jedno, pamiętaj ze jak ktoś jest osobą kulturalna to wszelkie rozmowy i korespondencje potrafi prowadzić w sposób kulturalny. Ci którzy w jednej wypowiedzi potrafią być nieuprzejmi, wulgarni i złośliwi, a w innych dla równowagi chcą pokazać swój wysoki poziom i przypominają sobie o kulturze, tak na prawdę nie maja z nią nic wspólnego.
                                                  • anikaone Re: do korana 03.03.10, 11:42
                                                    nie wiem do kogo piszesz? czyżby do siebie? a poza tym nie bądź
                                                    drobiazgowa o te "wielkie litery".... miłego dnia
                                          • korana2 Re: wyjazd od wincentego 02.03.10, 23:30
                                            Piotrze, chyba źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Chodziło mi o to, że to na co wydajemy pieniądze jest naszą wewnętrzna (tj. 3/4 etapu) sprawą i nie potrzebujemy w tym względzie zgorzkniałej opinii osób postronnych (spoza etapu 3/4).

Ale jeśli pytasz o nasze wewnętrzne sprawy, to rzeczywiście prowadzone są inwestycje, które mają nam wszystkim służyć.
                                            Rozumiem Twój punkt widzenia, ale spróbuj spojrzeć na wszystko od drugiej strony. Domyślam się, że zależy Ci na wyglądzie i funkcjonowaniu osiedla. Co Ty byś zrobił będąc w Zarządzie osiedla, które nie potrafi przegłosować jednej uchwały. Oczywiście mógłbyś nic nie robić i patrzeć jak zieleń na osiedlu marnieje, jak brama jest remontowana co chwilę (do tego dochodzi zwykłe usuwanie awarii, za które wszyscy płaciliśmy, gdyż brama była już po gwarancji), patrzeć jak osiedle nie ma skompletowanej dokumentacji, bo nawet nie ma gdzie tego trzymać, patrzeć jak spotkania z administratorem osiedla odbywają się w garażu podziemnym (choć nawet i tam zima jest zimno, nie wspomnę o okresie mrozu gdy brama nie działała) gdzie nie ma na czym usiąść ani jak napisać czegokolwiek, patrzeć jak wyposażenie zamienne (typu żarówki itp.) "dostaje nóg" bo nie jest trzymane pod kluczem itd.
                                            Oczywiście mógłbyś nic nie robić bez uchwały mieszkańców. A gdybyś chciał czekać na uchwałę, to pewne, że nic byś nie zrobił, chyba zauważyłeś jak wygląda u nas głosowanie i ile osób oddaje karty do głosowania (mając ułatwienie w postaci karty wrzuconej do skrzynki i 3 obchodów od drzwi do drzwi pana zbierającego później te karty).

Ale zakładam, że zależy Ci na osiedlu i bolałaby Cię taka sytuacja, więc pewnie podjąłbyś w końcu jakieś działanie skoro nie mógłbyś liczyć na odzew ze strony mieszkańców (ba, nawet odwołać byś się nie mógł, bo do tego tez potrzebna jest uchwała). I tutaj pojawia się pytanie jak byś działał?
                                            Mógłbyś starać się zadowolić wszystkich (ale chyba sam dobrze wiesz, ze to jest zwyczajnie niemożliwe, bo choćby wszyscy się z Tobą w czymś zgadzali to i tak zawsze na osiedlu naszej wielkości znajdzie się ktoś, kto będzie przeciwny dla zasady) albo podejmować decyzje samodzielnie zakładając, że robisz coś dla dobra wspólnego.
                                            I mógłbyś podjąć decyzje o wymianie bramy zamiast o jej remoncie (koszt prawie tan sam, a nowa brama ma gwarancję), podjąć decyzję o systemie nawadniania (bo trawniki po ostatnim lecie są w opłakanym stanie - zwyczajnie nie były podlewane), podjąć decyzje o zbudowaniu pomieszczenia w którym będzie można trzymać dokumentacje osiedla, będzie można spotkać się z administratorem i będzie można trzymać różna części "zamienne" jak np. te żarówki.
                                            Być może postąpiłbyś jeszcze inaczej. Może masz jakiś pomysł jak rozwiązać największy problem naszego osiedla, którym jest brak zaangażowania mieszkańców w podejmowanie decyzji? Chyba się zgodzisz, że jest to przyczyna wielu sporów i nieporozumień. Na szczęście niedługo będzie zebranie wspólnoty i mam nadzieję, że frekwencja będzie duża i przyjdą osoby chętne do rozmowy na temat "jak poprawić działanie osiedla, jak zrobić je dla nas lepszym miejscem" zamiast "a mnie się to nie podoba".
    • offal dot. mieszkańcow I i II etapu 02.03.10, 12:54

Jak na razie nikt z I i II etapu nie może otwierać swoim pilotem bramy od św
      Wincentego. Problem ma zostać rozwiązany dziś lub jutro. Nie będzie trzeba
      oddawać pilotów do przekodowania/wpisania. Zdaje się że zostaną przepisane listy
      pilotów mieszkańców I i II etapu (weryfikacja była w zeszłym roku) do tamtej
      bramy, choć początkowo chciano ponownie weryfikować piloty mieszkańców stąd te
      informacje wywieszone na tablicach ogłoszeń.

• anikaone Re: dot. mieszkańcow I i II etapu 02.03.10, 14:38
        offal, bardzo dziękuję za informację. serdecznie pozdrawiam :)
        • yaela dot. mieszkańcow III i IV etapu 04.03.10, 23:01
          pdmoch i minimal01
          100% trafnosci jesli chodzi o styl zarzadzania i komunikacji Zarzadu
          z mieszkancami III i IV etapu. Prośba do wszystkich mieszkancow tych
          etapow, zwolennikow, przeciwnikow i obojetnych (ktorzy pewnie do tej
          pory nie mieli 'przyjemnosci' zalatwiania czegos z Zarzadem) o
          pojawienie sie na zebraniu 30 marca, bo moze w ten sposob uda sie
          cos w tej kwestii zmienic.
          A'propos szlabanu przed brama garazowa, to slyszalam, ze w planach
          jest rowniez kolczatka. Proponuje dodac jeszcze karty z chipem... i
          moze kamery, co w przyszlosci zapobiegloby 'notorycznym' atakom
          wandalizmu na nasza brame.
          • unitedparkultras Re: dot. mieszkańcow III i IV etapu 05.03.10, 12:08
            ZMIENIĆ ZARZĄD!!!
            pdmoch! minimal01! yaela! Zgłośmy się do zarządu. Odzyskajmy naszą
            wspólnotę. We czwórkę pokażemy jak właściwie trzeba prowadzić nasze
            interesy. W jedności siła!!!
            • lowkey Re: dot. mieszkańcow III i IV etapu 05.03.10, 14:38
              Panie Grzegorzu!
              Zyj i daj zyc innym. Ustap z zarzadu!
              • unitedparkultras Re: dot. mieszkańcow III i IV etapu 05.03.10, 15:40
                Amen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka