06.09.04, 12:55
Czy ktoś z Was orientował się w kwestiach ochrony i ogrodzenia osiedla?
Czy ochrona ruszy w momencie pierwszych zasiedleń czy wcześniej?
No i jakie będą koszty...
A.
Obserwuj wątek
    • greg_2 Re: Ochrona 22.09.04, 10:21
      W watku o centralnym ogrzewaniu Andrzej nawiązał do przecieków na temat oplaty
      za ochrone osiedla która mialaby wynosić 130 zł miesiecznie !!!

Sadze ze nalezy potwierdzic te informacje w Agmecie bo z krotkiej sondy wsrod
      znajomych srednie oplaty na nowych osiedlach kształtuja sie od 40 do 80 zł - i
      zalezne jest to od kompetencji i zakresu odpowiedzialności ochrony.

Jesli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko płaceniu takiej wysokiej kwoty pod
      warunkiem ze bedzie to naprawde ochrona z prawdziwego zdarzenia i poniosą
      odpowiedzialnosc materialna w przypadkach zaniedbania. A nie bedą sie
      ograniczali do pilnowania automatycznej bramy i uwodzeniu lokalnych nastolatek.
      • poker_7 Re: Ochrona 23.09.04, 22:39
        polecam,
        doświadczenia naszych sąsiadów zza miedzy (nie tylko w kwestii ochrony) - lekka
        trauma ale warto przejrzec, w końcu lepiej uczyć się na cudzych błędach.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=15640091&a=15640091
        z tego co wiem, docelowo na naszym osiedlu ma byc ok 1000 mieszkań a to juz
        potęzna karta przetargowa w negocjacjach z firmami ochroniarskimi i mam
        nadzieję ze Agmet, który przez trzy lata bedzie zarządzał osiedlem dobrze to
        rozegra.
        co do ceny to znajomi płacą od 50 do 100zł a wszelkie oszczedności na ochronie
        kończyły się fatalnie.

pozrawiam
        paweł

• pzamber Re: Ochrona 13.10.04, 13:20
          100 zł to płacę w domku jednorodzinnym, bez możliwości negocjacji za hurt.
          Domek chyba łatwiej okraść, bo ma aż 4 ściany z dziurami do pilnowania. Jak
          zaproponują nam taką cenę, to chyba poszukamy sobie innej firmy. Agmet, co
          prawda będzie administrować osiedlem, ale właścicielem będziemy My i to
          wspólnota może zadecydować na jakie służby wyda pieniądze.
          • agua Re: Ochrona 13.10.04, 13:30
            co
            > prawda będzie administrować osiedlem, ale właścicielem będziemy My i to
            > wspólnota może zadecydować na jakie służby wyda pieniądze.

Witamy nowego aktywnego Leśnego Człowieka :)
            Z tego co się doczytałem w umowie, Wspólnota będzie zarządzać ale dopiero za
            kilka lat...:(

Pozdrawiam
            A.
            • krzyk007 Re: Ochrona 13.10.04, 15:26
              Ale chyba, jeśli będziemy niezadowoleni to możemy zmienić zarządcę i powołać
              własnego. Decyduje wspólnota mieszkańców.

pzdr
              Krzych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka