agua 06.09.04, 12:55 Czy ktoś z Was orientował się w kwestiach ochrony i ogrodzenia osiedla? Czy ochrona ruszy w momencie pierwszych zasiedleń czy wcześniej? No i jakie będą koszty... A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greg_2 Re: Ochrona 22.09.04, 10:21 W watku o centralnym ogrzewaniu Andrzej nawiązał do przecieków na temat oplaty za ochrone osiedla która mialaby wynosić 130 zł miesiecznie !!! Sadze ze nalezy potwierdzic te informacje w Agmecie bo z krotkiej sondy wsrod znajomych srednie oplaty na nowych osiedlach kształtuja sie od 40 do 80 zł - i zalezne jest to od kompetencji i zakresu odpowiedzialności ochrony. Jesli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko płaceniu takiej wysokiej kwoty pod warunkiem ze bedzie to naprawde ochrona z prawdziwego zdarzenia i poniosą odpowiedzialnosc materialna w przypadkach zaniedbania. A nie bedą sie ograniczali do pilnowania automatycznej bramy i uwodzeniu lokalnych nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: Ochrona 23.09.04, 22:39 polecam, doświadczenia naszych sąsiadów zza miedzy (nie tylko w kwestii ochrony) - lekka trauma ale warto przejrzec, w końcu lepiej uczyć się na cudzych błędach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=15640091&a=15640091 z tego co wiem, docelowo na naszym osiedlu ma byc ok 1000 mieszkań a to juz potęzna karta przetargowa w negocjacjach z firmami ochroniarskimi i mam nadzieję ze Agmet, który przez trzy lata bedzie zarządzał osiedlem dobrze to rozegra. co do ceny to znajomi płacą od 50 do 100zł a wszelkie oszczedności na ochronie kończyły się fatalnie. pozrawiam paweł Odpowiedz Link Zgłoś
pzamber Re: Ochrona 13.10.04, 13:20 100 zł to płacę w domku jednorodzinnym, bez możliwości negocjacji za hurt. Domek chyba łatwiej okraść, bo ma aż 4 ściany z dziurami do pilnowania. Jak zaproponują nam taką cenę, to chyba poszukamy sobie innej firmy. Agmet, co prawda będzie administrować osiedlem, ale właścicielem będziemy My i to wspólnota może zadecydować na jakie służby wyda pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
agua Re: Ochrona 13.10.04, 13:30 co > prawda będzie administrować osiedlem, ale właścicielem będziemy My i to > wspólnota może zadecydować na jakie służby wyda pieniądze. Witamy nowego aktywnego Leśnego Człowieka :) Z tego co się doczytałem w umowie, Wspólnota będzie zarządzać ale dopiero za kilka lat...:( Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Ochrona 13.10.04, 15:26 Ale chyba, jeśli będziemy niezadowoleni to możemy zmienić zarządcę i powołać własnego. Decyduje wspólnota mieszkańców. pzdr Krzych Odpowiedz Link Zgłoś