Dodaj do ulubionych

MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!!!!!!!

IP: 212.244.58.* 18.11.04, 09:08
LUDZIE !
JESZCZE TAK WK...NY TO NIGDY NIE BYŁEM.MUSZE SIĘ PO PROSTU WYŻALIĆ
(A WSZYSTKOTO PRZEZ DESZCZ)
DOJEŻADZAM Z NOWEGO DWORU MAZ DO WARSZAWY ZWYKLE PKP, ALE DZIŚ POJECHAŁEM
SAMOCHODEM. JESZCZE TAKIEGO KORKU JAK DZIŚ TO W ŻYCIU NA MODLIŃSKIEJ NIE
WIDZIAŁEM. SAMOCHODY STAŁY JUŻ PRZY MEHOFERA W KORKU A PODEJRZEWAM, ŻE KOREK
BYŁ AŻ DO RONDA STARZYŃSKIEGO.
POSTANOWIŁEM SKRĘCIĆ W MEHOFERA W LEWO BY DOJECHAĆ DO STACJI PKP CHOSZCZÓWKA
I BY DALEJ DOJECHAĆ DO MARYWILSKIEJ A I TAM TEŻ WSZYSTKO ZATKANE.
TRAGEDIA.
W KOŃCU DZWONIĘ DO PRACY, ŻE NIE DOJADĘ DZIŚ DOPRACY W W-WIE Z POWODU KORKÓW.
MAM TYLKO PYTANIE Z CIEKAWOŚCI, JEŚLI KOMUŚ Z WAS SIĘ UDAŁO DOJECHAC DO RONDA
STARZYŃSKIEGO Z TARCHOMINA TO NAPISZCZIE ILE CZASU WAM TO ZAJĘŁO.
Obserwuj wątek
    • kuleczka66 Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 09:12
      ja tez wróciłam do domu, jak zobaczyłam co się dzieje na Modlińskiej.
      Cóż, zdarzyło się...
      • Gość: akacyjna Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.aster.pl 18.11.04, 09:22
        Cztery kilometry pokonałam w 25 minut i wróciłam do domu (z tego około 250 m w
        korku).Celem mojej podróży był Mokotów, musi poczekać na mnie do jutra - wybacz
        Mokotów :)
        • beata_ Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 16:45
          Gość portalu: akacyjna napisał(a):

> Cztery kilometry pokonałam w 25 minut i wróciłam do domu (z tego około 250 m
          > w korku).Celem mojej podróży był Mokotów, musi poczekać na mnie do jutra -
          > wybacz Mokotów :)

Agaaaaaaa !!!!!!! :-)))))
          Aż korka na Modlińskiej trza było, zebyś się pojawiła!? Witaj dawno_niewidziana!

A żeby było merytorycznie...ja dzisiaj, chwalić Boga korek przespałam - Mokotów
          na mnie nie czekał. Teraz czeka, ale wieczorem, to już pewnie spokój jest :-)

• Gość: akacyjna Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.aster.pl 18.11.04, 18:16
            Witajcie Kumo!
            Praca ,praca , odezwe sie w łikent pzdr
            • beata_ Koniecznie, Kumo! :-))))) [n/t] 18.11.04, 18:46

• Gość: Ona Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:23
      Byla kraksa na moscie G-R 2 pasy zablokowane, chyba ok. 5 samochodow syuknelo
      sie, korek byl do i na moscie a czy na Jagiellonskiej to nie wiem, ale
      rzeczywiscie tragedia, na Modlinskiej stalismy w E4 1 H!!!!! Horror.
    • Gość: Wkur... Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.devs.futuro.pl 18.11.04, 09:39
      Piekiełko - Płochocińska - czas 1 godzina 10 minut.

Spadł deszcz i kierowcy pokazują braki w wyszkoleniu, norma.
      • paluszek11 Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 09:50
        Tragedia była do wjazdu na Grota.
        Potem luz, na Jagiellońskiej i rondzie nic się nie działo.
        Jechałam koło zoo, tam zawsze korek a dzisiaj nic.
        Tyle, że z Tarchomina nie dało się wyjechać.
        • sc77 Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 10:12
          Ale za to duża część pojechała nie na grota a chciala na Gdański i jechali
          Wysockiego i Wincentego, które jak nigdy były totalnie zakorkowane.

Od ronda żaba było ok.
        • dorota.28 Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 10:13
          trasa Światowida do Grota 2 godziny (wyjechałam 6.50), potem do ronda St. już
          pusto, na rondzie też
    • Gość: marcin Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: 194.181.108.* 18.11.04, 10:28
      z pętli NOWODWORY do dworca Gdańskiego jechałem 1h 40min !!!!!
    • Gość: b-aśka Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.chello.pl 18.11.04, 10:38
      Wracałam do domu (a wcześniej oczywiście odstałam swoje 1,5 godziny) o 9.15 -
      most i okolice nadal były zakorkowane. Jeżeli wypadek zdarzył się o 6-7 (zzy
      ktoś wie dokładnie?) to dlaczego tyle godzin nie można było zorganizować
      przejazdu?
    • jerozolimka Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 12:52
      Wyjazd z tarchomina 6.55 (okolice ratusza w Białołęce), ul. Obrazkową
      osiągneliśmy 7.55. O godzinie 8,30 byliśmy na wysokości MCdonalda przy
      Modlińskiej. Ulicę Stawki/Andersa osiągneliśmy o godzinie 9,15.
      Tak tragicznie nie jechałam z Tarchomina od kiedy tam mieszkam tj. od 17
      lat.Nie zgadzam się z tymi wszystkimi, którzy niezbyt grzecznie piszą, że to
      wina kierowców samochodów osobowych. Wypadki(a takie dziś były na moście GR)
      powodują wszyscy użytkownicy ruchu drogowego, i jest to nieszczęście dla
      wszystkich ich uczestników A w nieszczęściu trzeba pomóc. Ja się pytam, gdzie
      rano były służby miejskie stolicy europejskiego miasta? Jak długo uczestnicy
      wypadków czekali na policję? na pogotowie? Na pewno pierwsi byli laweciarze.Czy
      ktoś wyciągnie konsekwencje w stosunku do osób, które nie dopełniły swoich
      obowiązków - piszę o Policji i Straży miejskiej? Dlaczego w/w służb nie było by
      pomóc omijać miejsce zdarzenia ew, wytyczyć kierowcom inną trasę.Czy za
      przeproszeniem, gdyby wydarzyło się np. skażenie kwasem solnym czy inną
      trucizną, które wożone są do tarchomińskich zakładów, też moglibyśmy, my
      mieszkańcy Tarchomina liczyć na taką samą pomoc, jak dziś? No Kaczor odpowiedz?
      Obiecałeś dwa lata temu most? Za dwa lata odejdziesz-powiesz,że nie dano Tobie
      możliwości realizacji planów.A po Tobie przyjdzie taki sam jak Ty.Dzień
      dzisiejszy otworzył mi oczy. Tu nie chodzi o problemy z dojazdem, tu chodzi o
      to, że w tym mieście nie funkcjonują żadne służby miejskie.Że nie ma nikogo kto
      by pomógł w potrzebie tysiącom ludzi. A może przestraszyły się deszczu? Co?
      Modlińka to jedyny dojazd nie tylko dla Tarchomina. I dlatego tak ważne jest
      aby był możliwy i bezpieczny.A to zapewnić powinny władze miasta.
    • Gość: radzio Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:28
      Światowida-Łomianki: normalnie 30 min, dzisiaj 1h 20 min.
    • rysio.ochucki No to będzie REKORD ! :) - 2 godziny 20 min 18.11.04, 13:37
      Wyjazd z Nowodworów o godz. 6:58. Niestety autobusem 518. Przy Ekspresowej
      byliśmy ok. godz. 8:00. Od Żerania nie było żadnych korków. Ale rondo
      Starzyńskiego kierowca osiągnął o godzinie 9:17.
      Totalna masakra.

W sumie do ronda Starzyńskiego jechało się 2 GODZINY 20 MINUT! A samego Centrum
      (Foksal) 2 GODZINY 35 MINUT!
      • Gość: majka Re: No to będzie REKORD ! :) - 2 godziny 20 min IP: *.crowley.pl 18.11.04, 15:00
        a mnie sie udało wydostac z Tarchomina. Jechałam za samochodami, które miały
        wypadek. Było około 6.30 albo ciut wcześniej troche za wjazdem na most. Za mna
        zaczął sie powoli tworzyc korek i to był poczatek masakry
    • tarantula01 Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! 18.11.04, 15:29
      Jechałem E-4 o godz. 6:46 z Nowodworów. 6:58 Modlińska, 8:02 most Grota, 8:12
      metro Dw. Gdański.
      Tylko dlatego się nie spóźniłem, bo rozpoczynam pracę o 9:00. Dziś chciałem być
      godzinę wcześniej. I dobrze, bo żona jechała E-4 o 7:35 i o 8:40 była przy
      Płochocińskiej, więc ja do pracy trafiłbym chyba na 10:30.
      • Gość: czarna Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.chello.pl 18.11.04, 18:28
        dojazd z bródna do centrum tez nie byl zaciekawy wyjechalam 524 o 7.50 , w
        centrum bylam na 9.30 ....
        • sloggi Pytanie do pasażerów komunikacji stojących w korku 18.11.04, 21:03
          Nie przyszło Wam do głowy wysiąśćz uwięzionych autobusów i ruszyć pieszo?
          Staliście 1,5 godziny w korku, a pieszo do FSO z Piekiełka idzie się ok. 20 minut.
          Chyba Was nie rozumiem.
          • Gość: akacyjna Re: Pytanie do pasażerów komunikacji stojących w IP: *.aster.pl 18.11.04, 21:32
            Pogoda skutecznie odstraszała spacerowiczów, zresztą moje dziecko do szkoły ma
            5 min i zmokło całe włącznie z zeszytami książkami i strojem do WF-u.Czy
            powinna przepisywać zeszyty?
            • sloggi Re: Pytanie do pasażerów komunikacji stojących w 18.11.04, 21:51
              Jak lubi mieć ładne to teraz niestety tak.
              Czyżby u Was o 7.30 lało jak z cebra a nad Zaciszem siąpiło?
              • Gość: akacyjna Re: Pytanie do pasażerów komunikacji stojących w IP: *.aster.pl 18.11.04, 21:59
                wyjechałam z domu o 6.45 już o 7.30 byłam przy ekspresowej i postanowiłam oddać
                swoje miejsce w korku innym. Wróciłam suchą nogą , dziecie właśnie
                wychodziło ,a póżniej to już waliło całą szerokoscia nieba.
                • sloggi Re: Pytanie do pasażerów komunikacji stojących w 18.11.04, 22:37
                  Kumpel pojechał Płochocińską, przez most na Marywilskiej, w lewo za mostem
                  wzdłuż kanału, Szlachecką, Annopolem i przez Bródno do Gdańskiego.
                  (napisał tak na GG)
    • Gość: vinca Re: MODLIŃSKA GODZ. 8.00 DZIŚIAJ - TRAGEDIA !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:57
      Nie z Tarchomina a z Nieporętu - 1,5 godziny do Żerania!!!!!! Korek od samego
      Nieporętu. Wyjechałam o 6.30 w pracy (w centrum) byłam o 8.45 (zamiast o
      8.00!). Normalnie jadę 1,10...
      Szkoda że taka pogoda paskudna bo pojechalabym rowerem;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka