Gość: ja IP: 195.136.49.* 09.12.04, 22:04 właśnie wprowadziłem się na ulicę Odkrytą i chciałbym zapytać, czy woda na Nowodworach nadaje się do picia, niby dobra w smaku , ale .... czy bierzecie wodę ze studzienek głębinowych czy z kranu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tez_odkryta Re: woda na Bialołęce IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 10.12.04, 10:42 Z kranu po przepuszczeniu przez Brite jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: woda na Bialołęce 10.12.04, 10:50 ja kupuję. tej z kranu, w mojej ocenie, nie da się pić:-( (nawet kąpiel w niej mi za bardzo się podoba...) ale może ja tez pomyslę o jakims filtrze do wody? hmm Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: woda na Bialołęce 10.12.04, 11:46 Od blisko 5 lat biorę z kranu i żyję... Nie używam też filtrów...ale to głównie z lenistwa chyba...z krana szybciej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paluszek11 Re: woda na Bialołęce 10.12.04, 15:19 Piję wodę z kranu, filtrowaną przez Brite. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: woda na Bialołęce 10.12.04, 16:05 paluszek11 napisała: > Piję wodę z kranu, filtrowaną przez Brite. Ja również. Ale jestem też odważny i piję czasem kranówkę tak po prostu, bez zbędnego gotowania i filtorwania. I jeszcze mi nic się nie stało. Woda na Białołęce jest z wodociągu północnego (ujęcie z zalewu Zegrzyńskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
trebor112 Re: woda na Bialołęce 10.12.04, 16:56 Piję bo żyję czy żyję bo piję, echhhhhh, życie. Idę się napić. Wody oczywiście. Podkreślam, że piszę używając polskich znaków. Pozdrawiam wszystkich pijących i nie pijących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: woda na Bialołęce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 17:44 Od pięciu lat pije z kranu, w tym również nieprzegotowaną. Brak objawów negatywnych. Woda na Tarchominie pochodzi z wodociągu północnego. Efektem tego nie jest może lepsza jakość sama w sobie, lecz świeższe i mniej zarosniete są rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: woda na Bialołęce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 18:36 Te wszystkie filtry są gów** warte!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: woda na Bialołęce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 22:59 Bardzo interesujaca merytorycznie wypowiedz. Teraz juz wiem jaka jest naprawde woda na Tarchominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: woda na Bialołęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:47 W razie czego masz przy ul. Mechoffera studnię głębinową (jadąc od modlińskiej po lewej stronie za rondem i cmentarzem - mały domek) Pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś