Dodaj do ulubionych

pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:57
mam 2 letniwgo pieska-bokserka, który boi sie sam zostawac w domu. Poszukuję
osoby, może być niepełnosprawna, do opieki nad nim kiedy ja jestem w pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ninka83 Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:11
      Witaj.Bede dysponowac czasem po 6.02(sesja).Z checia zajelabym sie
      pieskiem.Wychowywalam sie i mialam przez cale zycie psy (groznych ras) wiec mam
      doswiadczenie a poza tym kocham zwierzeta a w szczegolnosci psy.Studiuje
      zaocznie i mam 21 lat.
      • Gość: Monika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:21
        Sesja rozumię, ale co ja z nim zrobie do tego czasu :(
        moj tel. 501141442
      • bumbecki Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję 25.01.05, 09:16
        przepraszam że się wtrące, ale ... gdzie mieszkasz ninko bo może i moje psiaki
        oddałabym Ci pod opiekę ? :)
    • Gość: ninka83 do bumbecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:46
      Witam:)mieszkam na Targowku na ul.Gilarskiej (tuz obok bazarku na Trockiej)
      • bumbecki Re: do bumbecki 25.01.05, 17:07
        no to kawałeczek do mnie ... :)
        obgadam ten pomysł w domu i dam ci znać, ok ?? :)
    • Gość: ninka83 do bumbecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:40
      ok,a ty gdzie mieszkasz?i jakie masz zwierzaki?bo ja kocham wszystkie i moge
      sie wszstkimi zajmowac oprocz...zwierzat terariowych a w szczegolnosci pajakow:(
      pozdrawiam
      • bumbecki Re: do ninki83 27.01.05, 09:55
        na Brechta :)
        zwierzaki mam różne : i psy (2) i koty.
        Niestety, długo pracujemy i mimo długiego porannego spaceru jeden z piesków nie
        zawsze wytrzymuje :( Dlatego też dobrze byłoby z nimi w ciągu dnia wyskoczyć na
        spacerek....
    • Gość: mamonka Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:55
      Droga Moniko.Pomysł z opieką mad pieskiem podczas twojej nieobecności nie jest
      zły, ale nie do końca rozwiązuje twoje problemy. Myślę że mogłabyś zajrzeć na
      forum Zwierzęta i poprosić bywalców o radę, jak nauczyć twojego psiaka
      samodzielności i pozostawania w domu. Może wtedy tylko pomoc w spacerze i
      wysiusianiu go podczas twojej nieobecności byłaby wystarczająca.
      • Gość: Monika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:30
        witaj MAMONKA
        wydaje mi sie ze moj piesek juz jest na to za stary, a z drugiej strony to
        mialam 6 mieszkan i mam juz dosyc zrujnowanych rzeczy.... rozbite lustro,
        potargane firanki, rozerwana wykladzina, rozszarpane na czesci łóżko :( to jest
        jakis maly koszmarek. W jednym z mieszkań gdzie mialam zabudowany balkon, mój
        piesek wynosil wszystko na balkon łącznie z kwiatkami, dywanem, krzeslem
        wszystko!!!!! a do tego wyje jak glupi i sie cally trzesie jak zostaje sam
        Rozumiesz wiec, jesli chce mieszkac jak czlowiek to nie moge zostawiac go w domu
        • Gość: mamonka Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:51
          Rzeczywiście masz poważny kłopot. Myślę jednak, że twój kłopot może być pomimo
          wszystko do opanowania. Skontaktuj się z dobrym treserem lub jeszcze lepiej
          "psim psychologiem". Rzecz w tym,że twój pies to jeszcze młodzik. Pies
          nastolatek i jak wszystkie boksery wulkan energii. Jemu poprostu się nudzi i
          dlatego szaleje. Z wiekiem zmieni się napewno w statecznego starszego pana.
          Sprubój połączyć stałą opiekę nad psem z odpowiednim dzianiem wychowawczym.
          Bycie "samotną matką" bywa bardzo trudne. :))) Życzę powodzenia
          • Gość: Monika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.05, 12:59
            Dziekuje za rade, pomysle o tym :)
        • Gość: Piotr Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: 212.69.73.* 30.01.05, 20:19
          Lepiej oddaj tego psa do schroniska, będzie mu tam lepiej, niż u tak
          nieodpowiedzialnej właścicielki. Pies to nie zabawka!
          • mawena Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję 31.01.05, 08:26
            > Lepiej oddaj tego psa do schroniska, będzie mu tam lepiej, niż u tak
            > nieodpowiedzialnej właścicielki.

Tak sobie gadasz, żeby gadać, czy po prostu nigdy nie byłeś w schronisku?
            • Gość: ski Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.home.cgocable.net 31.01.05, 14:55
              Po co ludziom zwierzeta,teraz sie martwia co z tym fantem zrobic....
          • Gość: Monika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:53
            To on nas traktuje jako zabawka!!
    • Gość: ninka83 Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:41
      witaj ponownie Moniko,jesli mozna wiedziec,gdzie mieszkasz?i jakie bylyby
      zasady opieki nad Twoim pieskiem?
      • Gość: Monika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.05, 13:06
        Mieszkam na pradze północ. Zasady byłyby proste. Ja lub mój chlopak wieziemy
        pieska do Ciebie albo Ty po nigo przyjeżdżasz(do uzgodnienia)a Ty po prostu z
        nim jestes. Jeden raz wyjdziecie sobie na spacerek. On po prostu potrzebuje
        towarzystwa. Opieka byłaby od poniedziałku do piątku od 8 do 18 okolo. No i tez
        w razie potrzeby wtedy kiedy bedziemy chcieli gdzies sie pobawic. Napisz czy
        bylabys chetna i ile chcialabys dostac.
        Rozwazam rowniez taka opcje ze wezme drugiego pieska (do towarzystwa), jest to
        juz sprawdzone-kiedy zostawiam go w domu u rodzicow z ich pieskiem to siedzi
        cicho. Co o tym myslicie??
    • Gość: mary Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:47
      Witam
      trzy lata temu kupiliśmy jamnika,nie było mowy by został sam w domu,ściany podrapane,drzwi poobgryzane,śmieci po całym domu latały,załatwiał się gdzie chciał-po powrocie do domu godzina sprzątania murowana,jak jechaliśmy do sklepu po zakupy zostawialiśmy go w samochodzie,po paru minutach stawał na klakson i czekał aż ktoś do niego podejdzie,jak nikt się nie zjawiał zajadał środek samochodu,pasy,kulkę od skrzyni biegów,co się dało.Później po paru mc chyba się zmęczył,odpuścił ale na krótko.Już mieliśmy go dosyć,w domu zajadał wszystko czego nie wysmarowaliśmy ostrą papryką(zaoszczędziliśmy kable i inne drobiazgi w ten sposób).Ponieważ bardzo go kochamy-mimo jego wyczynów-kupiliśmy mu suczkę amstafkę-bardzo mądre psy.Z początku jamnik chciał mieć władzę nad nią,popisywał się przed nią,co to on potrafi jak nas nie ma w domu ale tak było do czasu...Dzisiaj spokojnie wychodzimy gdzie chcemy,amstafka opiekuje sie domem,wszystko odnowiliśmy i nic nie jest naruszone,jamnik zmienił się nie do poznania.Sama jestem pod wrażeniem mojego małego pupilka.Przed dłuższym wyjściem wychodzimy z nimi na spacer-też dłuższy niż zazwyczaj,i nie ma problemu.Powodzenia.Nie musisz zaraz kupować amstafkę,ale u nas sprawdziła się ona zarówno jako opiekunka rodziny jak i starszego-mniejszego-brata.
      Pozdrawiam
    • Gość: ski Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: *.home.cgocable.net 30.01.05, 18:19
      PO co ludzie kupuja zwierzeta jak nie potrafia zapewnic im odpowiedniej
      opieki?Mam sasiadke ktora ma psa,ona twierdzi ze jej piesek to caly dzien spi
      podczas gdy ona jest w pracy.Piesek wyje(placze)za kazdym razem gdy uslyszy
      jakies odglosy bo chyba mysli ze pani idzie.Wlascielka psa nie przyjmuje tego do
      wiadomosci bo chyba tak wygodnie.....
      • Gość: zz_nowy Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję IP: 193.178.143.* 01.02.05, 10:49
        zgadzam się w 100%
        To bardzo egoistyczne podejście moim zdaniem.

I biednego zwierzaka i sąsiadów szlag trafia a pańcia ma zabaweczkę od 18 do
        góra 23.00 bo później pewnie idzie spać...
        • mmoonika Re: pomiędzy 8 - 18 opieka nad psem - poszukuję 01.02.05, 14:14
          Ja dałam mojej, jak ty to napisales/as okropnie "zabaweczce" moj dom i moje
          serce, inaczej trafilby do schroniska lub do rzeki. Jesli ty traktujesz
          zwierzeta jako zabaweczki to ciebie powinno sie zamknac w schronisku!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka