Dodaj do ulubionych

Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma

IP: *.system.net.pl 31.08.01, 12:29
Zauważyliście, że obie kamienice stoją puste ?
Targowa 65 nigdy nie ukończona przychodnia MON.
Targowa 76 budynek w 1990 roku opuszczony przez wojska radzieckie.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 31.08.01, 16:46
      Miejmy nadzieje,iz ktos sie nimi zaopiekuje i doprowadzi do stosownego stanu
      (moze byli wlasciciele lub spadkobiercy?).
      • Gość: sloggi Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.system.net.pl 31.08.01, 17:09
        Targowa 65 to budynek nowy, niedokończony.
        Targowa 76 właściciele, rodzina żydowska, zginęli w Treblince nie pozostawiając
        spadkobierców.
        I co z tymi fantami ?
        • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 31.08.01, 18:27
          no,nie wiem.Trzeba by cos wymyslec.
    • Gość: funio Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:29
      jak wymyslicie to sie podzielcie z nami.
      • Gość: Alie Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.shell.nl 03.09.01, 18:33
        WYMYSLIŁAM!!!
        ŁASKAWIE MOGĘ TAM ZAMIESZKAĆ!!!!:-))))
        A TAK NA SERIO, TO JUŻ DAWNO, TO ZAUWAŻYŁAM I STRASZNIE MNIE DENERWUJĄ TE
        BUDYNKI. TYLE LUDZI MA TRUDNĄ SYTUACJĘ MIESZKANIOWĄ A TU NAGLE ODŁOGIEM STOJĄ
        DWIE KAMIENNICE I TO W SAMYM CENTRUM PRAGI(HMMM A JAK NIE W CENTRUM TO
        CHOCIAŻ, W BARDZO CHARAKTERYSTYCZNYM MIEJSCU). NIE ROZUMIEM JAK TO JEST
        MOŻLIWE, ŻE TAK DŁUGO TE KAMIENNICE SĄ PUSTE
        • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 03.09.01, 18:39
          kamienica przy Targowej 76 jest podobno(slyszalem i czytalem)nieprawdopodobnie
          wrecz zdewastowana.Do pocz.lat 90.urzedowali tam sowieccy wojskowi urzednicy,
          ktorzy na zakonczenie "swojej misji" dokonali totalnej dewastacji tj.wywiezli
          wszystko co tylko mozna bylo,lacznie z framugami od drzwi.Coz zbytnio
          kulturalni oni nie byli;kamienica w kazdym badz razie wymaga kalpitalnego
          remontu.
          • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 03.09.01, 18:42
            Moze doczekamy,iz cala ulica Wilenska zostanie gruntownie odnowiona(oby).
            Oby rowniez ta kamienica sie nie rozpadla do tego czasu.
    • Gość: palker Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 03.09.01, 22:10
      Targowa 65 to budynek po generalnej przebudowie, w wyniku której powstało
      brzydactwo (te kolorki, to asymetryczne zwieńczenie!) nie gorsze od kamienicy
      na rogu Białostockiej o elewacji rodem z szamba. Podobno budynek był lub jest w
      gestii innego resortu "siłowego", nie MON. Jak przez mgłę przypominam sobie
      jakieś przepychanki między gminą a stosownym ministerstwem, z których wynikało,
      że nikt tego nie chce.
      Targowa 76 to dom którym władało GRU. Tak mi opowiadał pewien ochroniarz, który
      kiedyś był blisko spraw typu tajne przez poufne. Rosjanie demontując rozliczną
      aparaturę przy okazji, z wrodzonym sobie wdziękiem, zdemolowali wszystko co się
      dało zdemolować. To taka stara tradycja wojsk okupacyjnych.
      A wracając do Wileńskiej. Odrestaurowanie jej północnej strony dałoby efekt
      nawet lepszy niż rewitalizacyjne zabiegi na Ząbkowskiej. Pokazało by prawdziwe
      oblicze dawnej Warszawy i byłby to na dodatek autentyk, a nie kopia.
      • Gość: sloggi Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.system.net.pl 04.09.01, 10:00
        No ale coś z tą Targową 76 powinni zrobić - nie ma wszak demolki bez możliwości
        jej uprzątnięcia. Zresztą można przerobić ją na biurowiec - lokalizacja
        wymarzona.
        • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 04.09.01, 20:20
          przerobic na biurowiec lub dom mieszkalny,doprowadzajac do porzadnego,pierwot-
          nego stanu,tak jak i cala ulice Wilenska.
          • Gość: Prażanka Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.01, 09:48
            Te wszystkie informacje jakie tu od Was przeczytałam pobudziły moją
            wyobraźnię/marzenia.... Gdyby tak zainteresowani ludzie mogli się jakoś
            skrzyknąć, założyć spółdzielnię (czy coś takiego) i np. wykupić taki dom i go
            wyremontować.... I w ten sposób parę domów odzyskałoby 'dawny blask', a ludzie
            zyskaliby trochę mieszkań. Oczywiście wszystko pod nadzorem architektów i
            specjalistów od starej zabudowy oraz przy jakimś wsparciu/promocji ze strony
            Gminy i banku X :-) Wersja bardziej kapitalistyczna, to że 'inwestor' się tym
            zajmie, przebuduje/odnowi i drogo ludziom sprzeda. Ważne żeby Gmina umożliwiała
            takie akcje, a nie blokowała.
            • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 27.09.01, 18:56
              Dlaczego gmina blokuje?Czyzby obawiala sie konkurencji?Moze nie moglaby sobie
              przypisac sukcesu w przywracaniu blasku kamienicom?
            • Gość: michal Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma IP: *.zigzag.pl 27.09.01, 19:06
              Dlaczego gmina blokuje?Czyzby obawiala sie konkurencji?Moze nie moglaby sobie
              przypisac sukcesu w przywracaniu blasku kamienicom?
    • palker Zupełna niemoc 08.07.02, 21:37
      Najgorzej, jak coś nie ma gospodarza, albo gospodarz nazywa sie Skarb Państwa.
      Przeczytałem sobie dzisiaj w NGP, krótką notatkę o impotencji-indolecji i czymś
      tam jeszcze, czego nie ośmielam się na głos nazwać, bo za dużo dzieci z nudów
      przesiaduje teraz w Internecie.
      A tekścik jest taki:
      "Dwie kamienice znajdujace sie w centrum Pragi budzą wiele emocji wśród
      mieszkańców, są bowiem niezamieszkałe i niszczeją. Jednak władze dzielnicy nic
      nie mogą zrobić w tej sprawie, gdyż budynki te nie są własnością ani dzielnicy,
      ani gminy Centrum. Kamienica znajdująca się na rogu ul. Wileńskiej i Tergowej
      76 (po Armii Radzieckiej) jest własnością Skarbu Państwa we władaniu Mienia
      Powiatu Warszawskiego (ul.Koszykowa 6a).
      Trzy lata temu toczyło się postępowanie sadowe, ale osoby, które wystąpiły z
      roszczeniami nie miały podstaw prawnych i sprawę przegrały. Budynek przy
      Targowej 65 takze nalezy do Skarbu Państwa we władaniu Ministerstwa Spraw
      Wewnetrznych i Administracji (Departament Inwestycj, ul. Rakowiecka 2).
      Obie kamienice zwe zgledu na właściciela - Skarb Państwa - nie podlegaja
      komunalizacji)"

Nie dość, że Praga została skazana na zniszczenie, przez ancien regime, to
      jeszcze jego stary duch krążyć będzie po Pradze, jak upiór do śmierci usranej.
      Zrujnowane Osiedle Panieńska - sprawa nie do ruszenia, bo właścicielem jest
      Skarb Państwa (MON). Budynek dawnego Akademika Żydowskiego na Sierakowskiego -
      remoncik dachu bez nadzoru Konserwatora Zabytków + elewacja wołajaca o pomstę
      do nieba: nie można dotknąć tematu, bo właścicielem jest Skarb Państwa (MSWiA).
      A ciekawe, czy przy okazji wyborów samorządowych ktoś się odważy ruszyć sprawę
      budynków i działek bezprawnie zawłaszczonych w Warszawie przez pogrobowców
      byłego ZSRR. Prędzej Kaczor na Księżyc wyemigruje niż się uda taką sprawę
      ruszyć.
      • palker Re: Zupełna niemoc 09.07.02, 20:35
        To całe pisanie za forum zaczyna mi przypominać "bój w hucie". Dobrze, że
        niedługo wjeżdżam na wakacje :-(
        • Gość: beata_ Re: Zupełna niemoc IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 20:36
          palker napisał(a):

> To całe pisanie za forum zaczyna mi przypominać "bój w hucie". Dobrze, że
          > niedługo wjeżdżam na wakacje :-(

A coś ty taki rozrywkowy dzisiaj????
          • palker Re: Zupełna niemoc 09.07.02, 21:05
            Gość portalu: beata_ napisał(a):

> palker napisał(a):
            >
            > > To całe pisanie za forum zaczyna mi przypominać "bój w hucie". Dobrze, że
            > > niedługo wjeżdżam na wakacje :-(
            >
            > A coś ty taki rozrywkowy dzisiaj????

Poczytałem sobie na głównym forum wątek "Opalanie w Warszawie", gdzie brylują
            Rembik i Łezka, i tęskno mi się zrobiło za ubiegłorocznymi wakacjami, gdy 5-6
            osób w jeden wieczór potrafiło wystukać na forum ze 150 postów wcale nie
            polegających na odliczaniu.
            • Gość: beata- Re: Zupełna niemoc IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.07.02, 21:07
              palker napisał(a):

> Gość portalu: beata_ napisał(a):
              >
              > > palker napisał(a):
              > >
              > > > To całe pisanie za forum zaczyna mi przypominać "bój w hucie". Dobrze
              > , że
              > > > niedługo wjeżdżam na wakacje :-(
              > >
              > > A coś ty taki rozrywkowy dzisiaj????
              >
              > Poczytałem sobie na głównym forum wątek "Opalanie w Warszawie", gdzie brylują
              > Rembik i Łezka, i tęskno mi się zrobiło za ubiegłorocznymi wakacjami, gdy 5-6
              > osób w jeden wieczór potrafiło wystukać na forum ze 150 postów wcale nie
              > polegających na odliczaniu.

"Smutno mi Boże..."
              Ooooj, działo się wtedy...:-)))
              • palker Re: Zupełna niemoc 09.07.02, 21:33
                Gość portalu: beata- napisał(a):

> palker napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                > >
                > > > palker napisał(a):
                > > >
                > > > > To całe pisanie za forum zaczyna mi przypominać "bój w hucie". D
                > obrze
                > > , że
                > > > > niedługo wjeżdżam na wakacje :-(
                > > >
                > > > A coś ty taki rozrywkowy dzisiaj????
                > >
                > > Poczytałem sobie na głównym forum wątek "Opalanie w Warszawie", gdzie bryl
                > ują
                > > Rembik i Łezka, i tęskno mi się zrobiło za ubiegłorocznymi wakacjami, gdy
                > 5-6
                > > osób w jeden wieczór potrafiło wystukać na forum ze 150 postów wcale nie
                > > polegających na odliczaniu.
                >
                > "Smutno mi Boże..."
                > Ooooj, działo się wtedy...:-)))

Zdefiniowałem nowy sposób pisywania na forum w wątku trawniczkowym. Czytać
                możesz, ale broń Boże się nie dopisuj:-))
                • palker Re: Zupełna niemoc - PS 09.07.02, 21:38
                  Załóż sobie własny wątek np. "Dlaczego Beata w nocy nago lata?" albo "Szmaty i
                  szmatki - ciekawe przypadki z umysłu Beatki". Już piszę podanie, o zezwolenie
                  na pisanie w takim wątku:-)) Jasne, że pod zmienionym nickiem np. Palantker z
                  hebelkiem :-))
    • jtb Re: Targowa 65 i Targowa 76 to domy widma 12.07.02, 10:37

????????????????????????????/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka