Dodaj do ulubionych

PROTEST W SZPITALU PRASKIM

23.02.05, 00:14
Nie beda pracowac poradnie specjalistyczne,wstrzymane zostana wszelkie
operacje planowe.Byc moze ostatni to juz protest,w kazdej chwili na konta
szpitala moze wejsc komornik.Szpital balansuje na krawedzi bankructwa.
Obserwuj wątek
    • palker Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 00:44
      bardzo to niepomyślna dla mnie wiadomość. Na początek marca mam tam wyznaczone
      ważne badania okresowe w poradni specjalistycznej...
    • skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 15:18
      Szpital Praski zadluzony jest na ponad 28 mln,zl.,w tym jedna trzecia to
      zobowiazania wobec pracownikow.Jest to placowka z najnizszymi zarobkamiw
      stolicy.Lekarz z 20 letnim stazem-do tysiaca zl(az mi sie wierzyc nie
      chce),pielegniarka do 700 zl.,salowa do 400 zl.Strajkujacy maja nadzieje ze w
      ten sposob sprowokuja szybka reakcje wladz,NFZi MZ.Nie oni pierwszi co probuja
      prowokowac.Ta cala sytuacje w sluzbie zdrowia jest po prostu
      przygnebiajaca.Widac ile znaczy zdrowie i zycie czlowieka dla tych co sa przy
      sterach.Gospodarka rabunkowa,kazdy grbi w swoja strone.Przeciez widac ze sa
      pieniadze na inne przedsiewziecia,sluzba zdrowia powinna byc na piewszym miejscu
      a pozniej reszta...jezeli starczy pieniedzy.
      • beata_ Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 18:22
        Może tak kiedyś będzie, ale najpierw (i jest to moim zdaniem warunek sine qua
        non) z nazwy, a zwłaszacza ze świadomości polityków i większości z nas MUSI
        zniknąć określenie "SŁUŻBA"... Dopóki to się nie stanie, poprawy nie będzie i
        niewiele zmienią protesty - dalej pracujący w tej strefie ludzie traktowani
        będą jak "służba" właśnie i to wedle najgorszych tego traktowania wzorców.
        • skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 20:25
          Czy mowimy Sluzba Zdrowia czy np.Opieka Zdrowia nie robi roznicy.Czy idac do
          lekarza w przychodni rejonowej traktujesz tego czlowieka tak jakby on ci
          sluzyl?Jestes grzeczna i potulna jak wiekszosc ale jak pojdziez do lekarza
          prywatnego zaplacisz 50-70 zl.wtedy widzisz roznice,kto komu wtedy sluzy?Jest
          godnie wynagrodzony,sluzy ci swoja wiedza i pomoca ,ma nadzieje ze znowu do
          niego wrocisz.Sluzbie czy Opiece(jak to zwal tak to zwal:-)))))))) potrzebne sa
          pieniadze i tylko pieniadze i te pieniadze musza sie znalezc bo jak nie to
          bedzie tak jak w Ameryce.
          • beata_ Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 20:39
            Nie zrozumiałaś mnie - bbrew pozorom mówię o tym samym, czyli między innymi o
            pieniądzach, ale potrzebna jest świadomość, że to nie "służba", którą można
            pomiatać, choćby przez marne wynagradzanie.
            • garma Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 17:45
              Skiela napisała:
              >Jestes grzeczna i potulna jak wiekszosc ale jak pojdziez do lekarza
              >prywatnego zaplacisz 50-70 zl.

50-70 zł ? Raczej 100-150zł. A potulna zmuszona jestem być wobec "państwowego"
              i wobec "prywatnego".
              • garma Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 17:56
                Palker napisał:
                >bardzo to niepomyślna dla mnie wiadomość. Na początek marca mam tam wyznaczone
                >ważne badania okresowe w poradni specjalistycznej...

To Ci współczuję...
              • skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 19:20
                Ceny to sobie sami dyktuja oczywiscie,zalezy od lokalizacji..no ale jakby nie
                bylo jest to duzo.I zmien taktyke-u prywatnego potulnosc schowaj najlepiej do
                kieszeni,nie przyzwyczajaj ich do tego.Predzej czy pozniej termin-lekarz
                panstwowy zniknie z uzytku,bedziemy miec tylko lekarzy prywatnych(do tego
                dojdzie)i oni beda walczyc o pacjaenta no ale to jeszcze duuuuuuzo wody uplynie.
                • skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 19:33
                  Ps.Piszac ze beda walczyc o pacjenta mam na mysli walczyc duzymi literami-bo jak
                  mu pacjent "zejdzie"no to ......po ptokach :-))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka