skiela1 23.02.05, 00:14 Nie beda pracowac poradnie specjalistyczne,wstrzymane zostana wszelkie operacje planowe.Byc moze ostatni to juz protest,w kazdej chwili na konta szpitala moze wejsc komornik.Szpital balansuje na krawedzi bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palker Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 00:44 bardzo to niepomyślna dla mnie wiadomość. Na początek marca mam tam wyznaczone ważne badania okresowe w poradni specjalistycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 15:18 Szpital Praski zadluzony jest na ponad 28 mln,zl.,w tym jedna trzecia to zobowiazania wobec pracownikow.Jest to placowka z najnizszymi zarobkamiw stolicy.Lekarz z 20 letnim stazem-do tysiaca zl(az mi sie wierzyc nie chce),pielegniarka do 700 zl.,salowa do 400 zl.Strajkujacy maja nadzieje ze w ten sposob sprowokuja szybka reakcje wladz,NFZi MZ.Nie oni pierwszi co probuja prowokowac.Ta cala sytuacje w sluzbie zdrowia jest po prostu przygnebiajaca.Widac ile znaczy zdrowie i zycie czlowieka dla tych co sa przy sterach.Gospodarka rabunkowa,kazdy grbi w swoja strone.Przeciez widac ze sa pieniadze na inne przedsiewziecia,sluzba zdrowia powinna byc na piewszym miejscu a pozniej reszta...jezeli starczy pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 18:22 Może tak kiedyś będzie, ale najpierw (i jest to moim zdaniem warunek sine qua non) z nazwy, a zwłaszacza ze świadomości polityków i większości z nas MUSI zniknąć określenie "SŁUŻBA"... Dopóki to się nie stanie, poprawy nie będzie i niewiele zmienią protesty - dalej pracujący w tej strefie ludzie traktowani będą jak "służba" właśnie i to wedle najgorszych tego traktowania wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 20:25 Czy mowimy Sluzba Zdrowia czy np.Opieka Zdrowia nie robi roznicy.Czy idac do lekarza w przychodni rejonowej traktujesz tego czlowieka tak jakby on ci sluzyl?Jestes grzeczna i potulna jak wiekszosc ale jak pojdziez do lekarza prywatnego zaplacisz 50-70 zl.wtedy widzisz roznice,kto komu wtedy sluzy?Jest godnie wynagrodzony,sluzy ci swoja wiedza i pomoca ,ma nadzieje ze znowu do niego wrocisz.Sluzbie czy Opiece(jak to zwal tak to zwal:-)))))))) potrzebne sa pieniadze i tylko pieniadze i te pieniadze musza sie znalezc bo jak nie to bedzie tak jak w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 23.02.05, 20:39 Nie zrozumiałaś mnie - bbrew pozorom mówię o tym samym, czyli między innymi o pieniądzach, ale potrzebna jest świadomość, że to nie "służba", którą można pomiatać, choćby przez marne wynagradzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 17:45 Skiela napisała: >Jestes grzeczna i potulna jak wiekszosc ale jak pojdziez do lekarza >prywatnego zaplacisz 50-70 zl. 50-70 zł ? Raczej 100-150zł. A potulna zmuszona jestem być wobec "państwowego" i wobec "prywatnego". Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 17:56 Palker napisał: >bardzo to niepomyślna dla mnie wiadomość. Na początek marca mam tam wyznaczone >ważne badania okresowe w poradni specjalistycznej... To Ci współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 19:20 Ceny to sobie sami dyktuja oczywiscie,zalezy od lokalizacji..no ale jakby nie bylo jest to duzo.I zmien taktyke-u prywatnego potulnosc schowaj najlepiej do kieszeni,nie przyzwyczajaj ich do tego.Predzej czy pozniej termin-lekarz panstwowy zniknie z uzytku,bedziemy miec tylko lekarzy prywatnych(do tego dojdzie)i oni beda walczyc o pacjaenta no ale to jeszcze duuuuuuzo wody uplynie. Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: PROTEST W SZPITALU PRASKIM 24.02.05, 19:33 Ps.Piszac ze beda walczyc o pacjenta mam na mysli walczyc duzymi literami-bo jak mu pacjent "zejdzie"no to ......po ptokach :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś