Dodaj do ulubionych

Rondo Starzyńskiego do przebudowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:27
Proponuję taką zabawę zgadywankę

w jakim czasie sie wyrobia z przebudową

ja mysle ze bedzie to raczej kolo 2,5 roku zanim skończą chyba ze przetarg
wygra hydrobudowa-6 to wtedy stawiam na jakies 3 -3,5 roku ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartx Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy IP: *.crowley.pl 26.03.05, 10:03
      Jeśli MPRD wygra, to po pierwsze będzie to kosztowało 63 mln PLN x2 (zmiany za
      pomocą aneksów umowy), wykonanie będzie tragiczne, a oddanie w niedającej się
      przewidzieć przyszłości. Czy nie ma silnego na chłam z MPRD? Jako mieszkaniec
      Warszawy mam dość dziurawych, nowych dróg wybudowanych przez MPRD.
    • sloggi Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy 26.03.05, 11:44
      Proponuję umieścić w umie zapis o osetkach, takiej wysokości jak przy budowie
      stacji metra pl.Wilsona.
    • Gość: mismak Za tanie pieniądze psy mięso jedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:11
      Czy przypadkiem ostatnio nie było głośno, że MPDR zalega z płatnościami i
      podwykonawcy chcą wystąpić o upadłość (poza tym niech ZDM spojrzy jak praca wre
      na Rzymowskiego). Wydaję mi się, że czasami można wziąć trochę droższą ofertę i
      nie mieć problemów. Myślę że jakies 3-4 lata im zejdzie.
      • Gość: znajomy Re: Za tanie pieniądze psy mięso jedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:12
        Mnie również jeden z podwykonawców MPRD skarżył się że nie może od nich
        wydostać pieniędzy za wykonane usługi. Z tego co piszecie wynika że będe miał
        dla niego złe wiadomości.
    • Gość: Warszawiak Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.05, 18:05
      Jak zwykle wybiorą MPRD, bo jest najtańsze i w związku z tym wykonanie będzie
      kiepskiej jakości. Modlę się tylko żeby MPRD nie wygrało. Robią wszystko na
      odwal się.
      • Gość: Kierowca Tylko nie MPRD IP: *.aster.pl 26.03.05, 20:13
        Myślę że ktoś jednak pomyśli i nie wybiorą MPRD. Codziennie potykam się na
        wybojach przy studzienkach kanalizacyjnych w Prymasa Tysiąclecia między
        Kasprzaka a rondem zesłańców. To się w głowie nie mieści ile oni ankesami
        wzięli kasy za ten odcinek, kompletnie sfuszerowali i od lat nie chcą naprawić!
        Co za qrewska firma
        • Gość: herman Re: Tylko nie MPRD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 10:17
          Każda inwestycja MPRD to klęska.
          Ale goście gną blachę na zimno: rzucają
          na rybkę najniższą cenę, a potem niech się
          dzieje wola nieba, tzn. wyciągają aneksami lub
          odstawiają jakiś fajans. HWD MPRD
          • Gość: Jerzy Re: Tylko nie MPRD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 10:21
            No tak, ale tak stanowi prawo. O wyborze oferty decyduje 100% cena. ZDM nie
            bardzo może tutaj cos wybierać. Bedzie MPRD.
    • Gość: Radomir Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:01
      może w koncu bedzie mozna normalnie przejechac nad rondem z mostu Gdańskiego po
      południu i wjechać na most rano, ale czy napewno za 2 lata??? znowu bedzie
      jakiś protest, odwołania itp. jeszcze sporo poczekamy, oby tylko kasa z UE nie
      przepadła przez jakieś spory, bo my Polacy mamy do tego talent
    • Gość: Ciagle To Samo a dlaczego nie 8 miesiecy!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.47.* 28.03.05, 17:54
    • mkm13 Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy 28.03.05, 18:58
      witam
      ja jestem za tym żeby jednak HB-6 zajeła sie przebudową
      w sumie to obok maja swoja glowna siedzibe
      i moze by skonczyli przed czasem jak kiedys budujac
      stacje A-14 Świętokrzyską
      pozdrawaim
    • Gość: mar Re: MPRD - to ci od przekrętów? IP: *.chello.pl 28.03.05, 20:26
      MPRD zasłynęło z fuszerki i nieterminowości. Trzeba ich wykluczyć z przetargów!
    • Gość: Tommy Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy IP: *.crowley.pl 29.03.05, 22:58
      i znow wygra MPRD(najtansi) i jak to sie okaze potem w trakcie budowy cena
      skoczy dwa razy jak to bywalo juz przy innych przekretach( przepraszam
      budowach) tej firmy. dlatego nie iwem czy nie lepiej wybrac troche drozsza ale
      potem nie doplacac za duzo. aa co do terminu to i tak sie przeciagnie kto by
      tego nie budowal...przeciez takie sa realia w naszym kraju :D
      • Gość: HOQS Re: Rondo Starzyńskiego do przebudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:01
        A gdzie mozna zobaczyc (w internecie) plany przebudowy? Czy ktos juz je
        widzial? jezli ktos cos wie - niech sie podzieli informacja. Dzieki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka