IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:58
Szukam opinni o bezpieczeństwie na ulicy Wileńskiej, zamierzam tam kupić
mieszkanie, okolica ogólnie cieszy się niesławą i bardzo prosiłabym o pomoc
mieszkańców tamtych okolic...

Dziękuję

ps. szukałam podobnych wątków ale nie znalazłam!
Obserwuj wątek
    • Gość: slawekp Re: Wileńska IP: *.eds.net 06.07.05, 14:06
      Polecam wątek ul. Stalowa. na następnej stronie. Ogolnie problem jest ten
      sam.Jako mieszkaniec okolic mam tylko dwie uwagi
      -Na wileńskiej widniej
      -Na Stalowej czyściej
      Pozdrawiam
      • nasza_maggie Re: Wileńska 06.07.05, 15:04
        jejku, multum jest tu wątków o mieszkaniu na pradze!!!
        chyba musimy założyć jakieś podforum:))))

ogólnie jest dobrze, będzie lepiej - jak narazie nikt nie narzeka ale trzeba
        mieć oczy szeroko otwarte w sumie jak wszędzie:)))
    • badziewiak_leon Re: Wileńska 06.07.05, 16:15
      Cokolwiek by nie mówić o Wileńskiej, to estetyka tego miejsca nieco odbiega od
      standardów europejskich, a nawet zaryzykowałbym twierdzenie - warszawskich.
      Poza tym bezpieczeństwo jak wszędzie - spadające tynki czasem kogoś w łeb mogą
      trafić. Ale z pewnością będzie coraz lepiej - z czasem wszystkie odpadną.
      • nasza_maggie Re: Wileńska 06.07.05, 17:15
        badziewiak_leon napisał:

> Cokolwiek by nie mówić o Wileńskiej, to estetyka tego miejsca nieco odbiega od
        > standardów europejskich, a nawet zaryzykowałbym twierdzenie - warszawskich.
        > Poza tym bezpieczeństwo jak wszędzie - spadające tynki czasem kogoś w łeb mogą
        > trafić. Ale z pewnością będzie coraz lepiej - z czasem wszystkie odpadną.

- których standardów europejskich?
        - których standardów warszawskich?
        - spadające tynki są nie tylko no Pradze....nawet śmiem powiedzieć że w Pradze
        jest ich co raz mniej ze względu na remonty starych kamienic.
        • Gość: justa Re: Wileńska IP: *.eranet.pl 06.07.05, 19:17
          a gdzie w tej okolicy remontuja stare kamienice, jak dzwonie do administracji w
          sprawie naprawy usterek - ostatnio braku pradu zima to dowiedzialam sie ze jak
          mi sie nie podoba to moge sie przeprowadzic, a ogrzewac mam mieszkanie weglem,
          pieniedzy nie ma i zadnych remontow tez nie bedzie.
        • Gość: badziewiak_leon Re: Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:51
          nasza_maggie napisał(a):
          > > nawet śmiem powiedzieć że w Pradze jest ich co raz mniej ze względu na
          remonty starych kamienic.

Których kamienic?;)

Nie - no ja kocham te kamienice, z których tynków można wydłubać poniemieckie
          pociski - jakoś się tak zeszło, że przez 61 lat nikomu nie starczyło na górkę
          piasku, górkę wapna, 10 worków cementu, kawałek rusztowania, betoniarkę, taczkę
          trochę wody, łopatę, komplet kielni, pacek i ze dwie dniówki na zatynkowanie
          tych dziurek. Wot jewropejskij standard i ojcowie miasta do kupy razem wzięci.
    • margala Re: Wileńska 07.07.05, 10:37
      lokalizacja bardzo atrakcyjna ze względu na planowaną stację metra na
      skrzyżowaniu Targowej z Solidarności.
      • Gość: badziewiak_leon Re: Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:43
        Oj tak, oj tak - ja już mieszkam przy stacji końcowej tej linii metra, za
        niecałe 150 lat będzie jak znalazł, a i ceny mieszkań pewnie wzrosną.
        • Gość: Slawekp Re: Wileńska IP: *.eds.net 08.07.05, 13:52
          Rosną i bez stacji metra i to sporo. I nie zależnie od realnych czy
          spekulowanych zysków być może jest to zwiastun gruntownych zmian na Pradze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka