Gość: dedek IP: 213.25.198.* 26.09.05, 12:44 Witajcie, moje dziecko w tym roku poszło do 1 klasy. Czy możecie coś napsiać o poziomie nauki w SP 30 ? Dyrektorka nie zrobiła dobrego wrażenia na mnie podczas pierwszego spotkania .... . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pra_gosia Re: SP 30 __ Kozakow 26.09.05, 13:03 Mieszkam niedaleko tej szkoły i z panią Kozakow rozmawiałam tylko raz wiele lat temu. Też nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Pamiętam, że w 1995 roku był konkurs na nowego dyrektora szkoły i niestety p. Kozakow ponownie go wygrała. Piszę niestety - bo nie jest ona "łatwą" w dyskusji kobietą. Moi znajomi, mieszkający na osiedlu Kijowska twierdzą, że p. Ko- zakow w ogóle nie współpracuje z Administracją Osiedla - nie odpowiada na ich pisma, nie chce rozmawiać przez telefon. Sprawa dotyczy wolnego terenu obok szkoły, na którym powinno powstać boisko. W nowej hali sportowej nie mogą ćwiczyć wszyscy uczniowie, więc dzieci korzystają z boiska osiedlowego. I właśnie przez ten hałas dzieci (nauczyciele w nadmiarze używają gwizdka) mieszkańcy osiedla ciągle "mordują" Administrację, by interweniowała u pani Kozakow. Osiedlowa młodzież nie robi tyle hałasu, co młodzież szkolna. Miesz- kańcy chcą odpocząć, a nie słuchać rozwrzeszczanych dzieci. Chodzi im o to, że pani Kozakow nie zależy na powstaniu boiska obok szkoły, skoro nie odpowia- da na żadne pismo Administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: SP 30 __ Kozakow IP: *.jmdi.pl 26.09.05, 13:06 To czy Twoje dziecko czegoś sie,nauczy tylko od ciebie i od niego zalezy. Juz po raz n-ty wypowiadam się na tym forum jako przykład kogoś, kto chodził do szkoly słynącej z kiepskiego poziomu, a bez problemu dostałam się na studia dzienne, stypendium i doktoranckie, podczas gdy wielu moich znajomych z tzw renomowanych szkól nie dostalo sie na dzienne kilka razy z rzędu. Poziom szkoły nie świadczy o niczym i neiczego nie gwarantuje na przyszłość za to np poziom domu rodzinnego i nastawienie jakie ma dziecko do nauki poszcz. przedmiotów zdecydowanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Re: SP 30 __ Kozakow 26.09.05, 13:11 Zgadzam się z Ewą, ale mimo wszystko dyrektor szkoły powinien mieć odpowiedni poziom ... kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedek Re: SP 30 __ Kozakow IP: 213.25.198.* 26.09.05, 13:23 Cześć, tak oczywiście że od rodziców bardzo wiele zależy i tę świadomość mamy. Jednak opinia wyrażonja przez pra_gosia potwierdza. że wrażenie jakie wywiera dyrka jest .... niekorzystne. chociaż może po bliższym poznaniu okaże sie bardziej sympatyczna. Słyszałem też opinie ludzi których uczyła kilka lat temu, dobrych kilka lat, zajęć praktycznych (ZPT). W końcu poziom kadry, szczególnie tej zarządzającej rzutuje na jakość i atmosferę w szkole. I to mnie martwi ... cóż piszcie lepiej byc przygotowanym na rozwój wypadków ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: SP 30 __ Kozakow IP: 217.11.129.* 26.09.05, 13:26 A ja nie jestem pewna, czy rzeczywiście dyrektorka powinna prowadzić korespondencję z administracją. to przecież adm zależy na czymś, co nie musi być korzystne dla uczniów. A przecież to przede wszystkim o ich sprawy należy troszczyć sie i na pewno są inne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beryl_red Re: SP 30 __ Kozakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:24 Chodziłam do tej szkoły i znam wielu nauczycieli. Akurat jeśli chodzi o dyr. Kozakow to uważam,że jest o.k. To,że niema być może zdolności w porozumiewaniu się z innymi o niczym nie świadczy.Jest dobrym dyrektorem i przyjacielem młodzieży. Może ktoś sobie przypomni jakie bardzo fajnie chodziło się z nią po górach i jakim była dobrym organizatorem.Napewno każdy dzieciak ze szkoły mógł na nią liczyć,że mu pomoże, przynajmniej wtedy gdy była nauczycielem. Ewa jesteś naprawdę o.k Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Cieszę się, że 28.09.05, 11:08 młodzież ma o p. dyrektor dobre zdanie. Po jednej rozmowie trudno ocenić osobę (a rozmawiałam tylko raz), ale wypowiedź poprzedniczki jest optymis- tyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Cieszę się, że IP: 193.111.166.* 29.09.05, 11:55 Pra-gosiu przykro mi, ale to co piszesz jest co najmniej dziwne. Po pierwsze ja też mieszkam na tym osiedlu (od dziecka)i gwizdki mi nie przeszkadają - tak samo jak śmiech dzieci i spiew ptaków - jeżeli komuś przeszkadzają odgłosy miasta - to polecam przeprowadzkę do lasu - przykro mi, ale miasta nie są oazą ciszy, a hałas szkolnej młodzieży jest chyba elementem optymistycznym, zresztą nie mniejszy hałas powoduję dzieci w przedzkolu na Markowskiej :) Co do opinii, że młodzież poza szkolna na osiedlu jest cichsza - to chyba nie mieszkamy na tym samym osiedlu - proponuje przejść się w okolicach boiska k/22. Co do boiska to informacja, o tym, że Administracja Osiedla dzwoni do Dyrektora Szkoły w sprawie budowy boiska szkolnego świadczy o totalnej ignorancji tego dzwoniącego pracownika - od kiedy to Dyrektor państwowej szkoły może decydować o takich sprawach? Urząd Dzielnicy to jest właściwe miejsce do takich spraw. Zresztą co do boiska i tego terenu za szkołą to proponuje zajrzeć na stronę Urzędu Dzielnicy i przejrzeć informacje o rewitalizacji - tam jest mowa o projekcie zagospodarowania tego terenu. I na koniec: Pani Dyrektor Ewa Kozakow wygrała wiosną tego roku kolejny konkurs, przedstawiając zresztą bardzo dobry program pozdrawiam k Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Ja tylko 29.09.05, 12:05 Ja tylko napisałam opinię niektórych mieszkańców tego osiedla. Śmiech dzieci i śpiew ptaków to najpiękniejsze odgłosy miasta! A koło przedszkola na Markowskiej bardzo lubię przechodzić i ... podglądać dzieci, słuchać ich uroczych rozmów. Dzieci są kochane! PS. Wniosek z tego, że muszę drugi raz porozmawiać z p. Kozakow, aby mieć o niej dobre zdanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adgam Re: SP 30 __ Kozakow IP: 81.210.86.* 29.09.05, 12:42 Witam! Może jest tu ktoś rocznik 1977 kto chodził do 30. szukam kontaktu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś